YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tyros 3 Master Compressor podesavanje... (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25985)

tranzit 19.09.2013 17:28

Tako vec nemoj prikljucivati jer gubis stereofoniju Tyrosa. Ako vec prikljucujes u mono kanale, onda u dva, iz L i R Tyrosa, s tim da na tim mono kanalima panorama bude extremno suprotno podesena (na lijevo i na desno) a sve ostalo potpuno isto podeseno (Gain, EQ, Volume Faderi) i naravno, deaktiviran +26dB Pad.

MikiB 23.09.2013 10:48

Evo kolege mene sa svadbe...Situacija stoji ovako:Tyros je radio ko zmaj...znaci na samom Tyrosu je compressor ok nastelovan,hvala kolega tranzit,probao sam i tako na dva kanala,i to radi ok..jos bolje nego na jedan stereo...ali...kad je sve super,nesto mora da zeza..a to je ova mixeta...sve sam lepo nastelovao..bez YS,bez Maximizera...signal sam proveravao preko PFL..non stop sam proveravao..i nikad nije iso u peak...e sad..Master je na 0..ponekad malo ispod a ponekad malo iznad,zavisi od situacije na svadbi,dal se sviralo tise ili glasnije...po kanalu Gain na 10 sati....fader po kanalu na 0 za klavijature a za mikrofone ispod 0...Compressor na mikrofonima na 9 sati..mozda malo vise...Postavka EQ je bila ispod 0..i to sam sam stelovao usput,tako da sam ponekad stavio malo iznad 0,jedna ili dve crte,nista strasno...e sad...ove ledke iznad Mastera su uvek bile na zelene,ponekad su isle na narandzaste ali samo ponekad,i to sam odmah smanjio master samo malo da ne ide....PROBLEM:Limiter se palio skoro stalno....makar su ledke bile na zeleno...strasno...i sta je najgore od svega...muzika ide,zvuk super,jacina super,nista ne ide u Peak...i krenem da pevam..i mixeta smanji i glas i muziku..komplet...a nista nije islo u pek po kanalu..bas nista..meni ona peak ledka po kanalu se nije jos ni jednom upalila..nije ni zatreperila...jednostavno mixeta pali oval Limiter,i to me ubija...ovo je malo off topic,ali ved smo ovde pricali o ovome pa da ne otvaram temu...eto..

vladimir68 23.09.2013 13:38

Potvrđujem kolegovu priču (pošto smo svirali zajedno,da se nisam uverio lično....).Znači kao što kolega kaže:mixer ne pikuje po kanalima nego pikuje master bez obzira na postavku EQ,gain,kompresora mixer, tyros.....na jačoj (šiberi volume na 80%) snagi.Svirano je na 2 kutije (8 ohm,400wrms je Carvinova kutija).Nije probano na 4 kutije.Nije probano na jačim kutijama.

tranzit 23.09.2013 13:56

Nisam bas najbolje shvatio o kojem Limiteru je rijec kada kazes da Limiter konstantno radi i sabija signal. Inace Yamaha EMX 5016CF je sasvim dobra mikseta, tako da tesko mogu da zamislim ba je bas do nje, mada nikada nije iskljuceno da je u pitanju nekakav fabricki kvar iako je nova. Dali je bio ukljucen Multiband Compressor na Yamahi EMX 5016CF pri radu ?

rolandx 23.09.2013 14:20

Pratiću ovu temu do kraja pošto imam EMX5000 a i ja sam iz Vojvodine :D ... Elem, ( obožavam to da napišem) da li si miksetu kupio novu ili polovnu? Sumljam da nije popravljana ili slično, da su originalni delovi zamenjeni ko zna čime.... Čitao sam da su neki taj limiter ( nisam siguran da li samo led lampice ili kompletan limiter) izbacivali iz miksa jer ih je isto tako ubijao. E sada meni se dešavalo isto da kada pevač zapeva ( a vole da se pojačavaju do maksimuma) sve pomalo smanji, jer je bass na vokalu bio previsok ... na samom kanalu. To sam malo iznivelisao i bilo je OK. Naravno limiter je reagovao u tim ternutcima. Još nešto, ima na mikseti ( predpostavljam) podešavanja za jačinu izlaznog signala i frekvencije ( 100w, 300w, 500w // 0 -120) ako se ne varam... Izvinjavam se što ovako upadam kao hajduk....

tranzit 23.09.2013 14:57

Ama nisi upao kao hajduk, ako pogledas temu od pocetka vidjeces da je prvo na sta sam skrenuo paznju bio upravo taj vokal i njegov level koji je kod nasih muzicara (pjevaca) uvijek nesrazmjerno podignut u odnosu na ostale instrumente, odnosno orkestar u cjelini. Naravno da onda Limiter odmah reaguje na taj najaci signal i "gura" na dole cijelu sumu. Medjutim, to nije nikako znak da je taj limiter nepotreban ili suvisan´vec samo, da ukupni miks nije kako treba jer je vokal uzasno jak u odnosu na sve ostalo. Ima jos jedan momenat koji se cesto smetne s uma, a to je da ljudi pokusavaju da izvuku iz prosjecnog PA, performansu koju je jednostavno nemoguce dobiti sa tim komponentama i onda pojacavaju to sve do besvjesti. Ovo naravno ima svoju cijenu bas u reagovanju limitera na nacin na koji se to desava kolegama. Realno Yamaha EMX5016CF sa svojih 2X320W (sto je samo mrtvo slovo na papiru jer ta mikseta u stvarnosti jedva ide na 2 x 200W) moze jedva da ozvuci prostoriju za 50 do 70 ljudi, a i to samo ukoliko se svira "umjerenija" muzika, bez bassa koji "skida gace" i bass bubnja koji "pomjera dzigericu". Za takvu muziku, a za iste prostorije, je potrebno bar tri do cetiri puta jaci sistem.

MikiB 23.09.2013 15:00

Kolega tranzit,Multiband Compressor,to mislis na Maximizer?ako na to nije bio ukjlucen..a pali se glavni limiter..one dve sijalice male koje se nalaze odmah pored dugmeta YS...a iznad prekidaca gde se menja MONO,AUX....inace taj prekodac mi stoji skroz na gore..na L/R...onaj pored Power Amp mi stoji na 500w...i Naravno Fantom iskljucen...e taj Limiter se pali..neznam vise sta da radim...probacu da je zakacim za Yamahine kutije s115..imamo kod nas u domu kulture 2 komada,pa da vidim kako ce da radi..dali je do kutija...ili da nosim kod majstora pa da iskljuci taj Limiter..mizda zezaju i oni prekidaci na Power Amp..posto ja ih nisam dirao,mozda ako ih pomerim pa vratim...neznam stvarno...u cemu je problem...mixeta ima zvuk fenomenalan..ima snage...jedino taj limit kad se upali,pada sve u vodu...Hvala svima sto su se ukjlucili ovde da pomognu...

tranzit 23.09.2013 15:15

Ostalo je jos da vidimo kako je podesen Digital Graphic Equalizer. Da li je on eventualno podesen tako da su pojedini Bandovi ekstremno pojacani, sto moze da dovede do problema koje imas. Maximizer treba da bude ukljucen, on sigurno nije uzrok za to sto ti se desava. Takodje i YS treba da bude aktiviran ako nemas Subwoofere, ni to nije uzrok. Da li si obavljao Measure i Correct ? Oni inace veoma efektivno pomazu u postavljanju grafickog EQa za odredjene prostorije.

MikiB 23.09.2013 15:27

Jesam..measure sam radio,a correct neznam ni sta je?Eq je sve ispod nule..ali nije tako odredio Measure,jer ako ga ostavim kako je Measure odradio,tek onda na svaki ton pali Limit.

ella 85 23.09.2013 15:37

ja sam ubijedjen da je sve ok sa mixerom,normalno je da se ne moze svadba radit na takav mixer i 2 kutije,nema snage pa jadni limiter pocne spasavat sto se spasit da :-),mozda da nije bilo limitera mozda bi kutija vrisnula

Trenutno vrijeme na Forumu 18:08

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org