![]() |
kako napreduje
kako napreduje pravljenje ritmova:)
|
Pa za sad jako dobro;)
Evo moj nacin pravljenja ritma...Prvo uvucem midi fajl u Nuendo i sredim ga,izmjenim instrumente po zelji,izbacim nepotrebne trake...itd,zatim preslusavam fajl i odredjujem sta ce mi biti intro-var-fill..itd.Onda sijecem taktove koje sam odabrao,a ostatak brisem.Sejvam fajl i otvaram ga u SW..Klavijatura mi je spojena sa PC-jem midi kablom,tako da kad radim u SW odmah cujem kako ce to zvucati i na klavijaturi..Kada odredim varijacije i prelaze onda idem u style editor i dotjeravam ga jos po zelji.. Dajte nacin na koji vi radite. |
Ja radim slicno tako pomocu cakewolka valda zato sto sam navikao na njega i jos pomocu SW i same klavijature. Bas najcesce odsviram sam pa ga doterujem u klavijaturi. Solo deonice brisem u cakwolku i one padove koji su najcesce strinsovi. Njih kopiram u klavijaturi iz nekog fabrickog ritma posto su tamo najbolje uradjeni.
Evo ritam za pesmu Kopriva samo ubacite neki bas posto je kod mene semplovani |
Sto se tice pratecih gitara i ostalih instrumrnata koji ce svirati u ritmu svi se moraju doterati u C dur da bi zvucalo dobro. Kod bas gitare je vec druga stvar nikad se ne doteruje da zvuci kao na fajlu zato sto bi onda i pevanje uz njega moralo da krece tacno na odredjenom taktu a to za nastup uzivo i nije preporucljivo, vec se za bas odsvira ili iskopira iz nekog ritma gde lepo vozi.
Naravno ima tu jos sitnica zavisno od ritma do ritma |
Ovaj ritam za pesmu kopriva sam zaboravio da kazem je pravljen na 9000pro, ne znam kako zvuci kad se iskonvertuje na drugu klavijaturu
|
Ne treba se nista u C prebacivati da bi zvucalo DOBRO, moze zvucati samo ISPRAVNO ili
NEISPRAVNO, C nema vrska stime nego samo ARRANGER. Ne mora da ide u C, moze ostati gde jest dokolko se promeni NTT ROOT KEY i prebaci u kako jest original MIDI, mislim u tu notu. |
Ja sam ovako navikao da radim mada moze i tako. Na kraju opet ispadne isto
|
to mi treba:)
kolega ja napravim intro ekstra i odsecem taktove za varijacije ali me bas muci, hteo bih da on radi sto bi se reklo kako treba da pevac moze uvek da krene a ne kao u pesmi a ne znam kako to da izvedem jer ja to ne umem da odsviram, ima li tu nekog resenja, a ne znam u opciji note event u stw sta treba da ispisem da bi bilo to dobro?
|
mir
zato neradi se samo naprimjer loops kako ga vec zovemo 6SEK samples koji ce se normalno ponovaljati i dnevno mozes uraditi 20 kvalitetnih sto se tice drugih stilova imam uradzenih mnogo npr.za jazz,rock,pop,techno,house,rap,R&B,Trance,Samba,ne sto Rumbe ali sve mi je u WAV formatu mir
|
Pocetnice, bas bi voleo da nesto tvoje cujem il dobijem. Hvala unapred.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 00:21 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org