YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Ritmovi (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=16)
-   -   pesme u kojima se kombinuju ritmovi (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=24675)

Dell 27.12.2013 12:46

Sve je to ok, ali kad ovi moji rokeri cuju za "kec", smiju se barabe, kazu cuj samo jedna doba u taktu. Ne bi se oni smijali kad vide kako baksis leti na Sta cu kuci tako rano, Jesen stize rana ili Djulzujelha... :D :D :D

sale_band 27.12.2013 15:10

I ja kad cujem ove neke rokere kako deru po distorzijama, dodje mi da se smejem.
Najbolji su oni sto sviraju strogo iz originalne intonacije iako im pevacu treba bar ton nize...

Iggy Prince 31.12.2013 03:28

Eee, Sale, moram da te podrzim, potpuno si u pravu, za te pojedince, koji strogo sviraju iz originala. Ja sviram i pevam, i do skoro sam radio sa jednom grupom, iz moje okoline, sve je super sa naraodnom muzikom, ali kad dodju zabavnjaci, rock, itd, sve original, grlo bre da mi pukne.

sale_band 01.01.2014 08:39

Ja sam ubeđen da niko ne može da svira sve, tj, svako bi trebao da radi ono što mu leži i što voli

Sent from my HTC One XL using Tapatalk

dmmacak 01.01.2014 13:26

[quote=Dell;261252]Sve je to ok, ali kad ovi moji rokeri cuju za "kec", smiju se barabe, kazu cuj samo jedna doba u taktu.

Hehehe mogu da se smeju ali garantujem da nema sanse da ga osviraju kako treba. Jako zeznut ritam ako ga svira ceo bend. Treba drzati tempo od pocetka pa do kraja pesme.

beronjan 01.01.2014 17:51

Sale je u pravu, i slažem sa njim, ali je na žalost danas takvo stanje da svi moraju da sviraju sve, od Silvane do Nirvane, inače "nemaš pojma, nisi dobar muzičar, šta znaš ako to ne znaš" i tome slično :D

A što se tiče "keca" i rokera, sviraju oni njega bogme :D Metal bubnjari su napravili i "blast beat" tehniku, kako bi svirali kec u što bržem tempu :)

sale_band 02.01.2014 03:41

Ne moraju, u tome i jeste problem, nego hoće da ispadnu "maheri" pa skinu desetak stvari van njihovog žanra koje obično u njihovoj izvedbi zvuče dibidus loše.
To je kao ovi naši sto idu na x faktor i pevaju na engleskom. Akcenat je toliko izražen da se moja osmogodišnja kćerka (rođena u Au pa joj je engleski kao maternji) smeje kad ih sluša.

Sent from my HTC One XL using Tapatalk

Ace 02.01.2014 04:46

Citat:

Originalno postovano od sale_band (Post 261417)
Ne moraju, u tome i jeste problem, nego hoće da ispadnu "maheri" pa skinu desetak stvari van njihovog žanra koje obično u njihovoj izvedbi zvuče dibidus loše.

Haha, ja sam se ovde prepoznao :lol: =))

Dell 02.01.2014 05:36

Ili jedan nas kolega gitarist iz Mostara, koji je ugostio nekog Amera - fantoma na gitari. Dere gitaru, a ovaj nas blenuo u njega k'o tele, ali kaze u sebi e neces ti meni. Odere mu neko oro u 9/8 i jos neke teme u neparnim ritmovima, pa onda Amer u njega blehnuo i kaze ma kako to, ma ne moze :lol: Daj njima zapadnjacima neparni ritam osim 3/4 da se zabave :D :D :D

nikadvisekorg 31.08.2014 13:46

a gde je ovde "podjimo u krcmu staru"? Brza i spora dvojka, ubacite je u spisak.

Sent from my GT-S7562 using Tapatalk

Trenutno vrijeme na Forumu 18:44

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org