![]() |
Ovo za Save iz XGW već prakticiram. Inaće se opet lako "zavrtiš u krug", pa ne znaš više gdje si :D
CASM je najbitnija stvar, bez toga "nema sreće". Ja sam do sada to pohranjivao s CASM editorom (osenenko) ali vidio sam da je u Style makeru isti princip. To znaći da se vrijedi bolje upoznati s OMB, meni je nekako na prvi pogled izgledao konfuzno i "djetinje". A izgleda da izgled vara B-) |
Vjeruj mi da vrijedi ali obavezno verzija 11. Tu je sve i sve funkcionise kako treba. Imas potpuni pregled i kontrolu svega sto se nalazi u ritmu i sve mozes da manipulises, da mijenjas parametre, note, da uvodis pasaze iz midi fileova, da zakljucavas i odkljucavas editing... ama sve. Jednostavno ne postoji editor za Yamahine ritmove a i sire, koji bi mogao i da mu prismrdi.
|
Ajd sad u potragu za tim omb...
Postovano sa mobilnog uređaja |
Da osvezim temu o Megavoce.
Imam problem pa molim nekoga da pomogne.U rumbi iz Balkan seta ne mogu nikako srediti bas a problem je sledeci: Megavoice (finger bas) je u pitanju,"value" sam mu stavio na 70,na klavijaturi-nekako mi se cini najboljli,u STW sam saratio duzinu tonova i sve mi lepo radi dok sviram Am,Dm,Cd,Gm,ali kad uhvatim Fd i Em(u istom krugu) onda su mi ti tonovi naglaseniji za nijansu,ali ipak dovoljno da odskacu od drugih. Gde gresim i sta je u pitanju? |
U kom smislu naglaseniji ? Mnogo nizi ili visi ton od ostalih, ili je sama jacina tona veca ?
|
Milepsr,izvini nisam bio vise na netu.
Pa vidi,sad sam proveravao,u celoj skali samo su tri tona u pitanju Dis(es),e i f,oni su glasniji i ostriji,a ostali su jednaki.Ova tri izgledaju kao kad basista "otkida",znaci nesto je u vezi polozaja dinamike ta tri tona.E,sad... |
Čini mi se druže da ti akordi sviraju za oktavu više početni ton .
Samim tim je i malo dugačija melodijska linija bas gitare ... Prvi ton im je malo glasniji jer je za oktavu viši... To možeš podesiti u style edit ,ili u nekim yamahinim programima ...casm editor npr. mislim da to može. Ima ovdje negdje objasnjeno ,potražit ću . |
Ajde molim te ,jer to vec prevazilazi moje ionako krhko poznavanje te problematike,Ah,krhko je znanje!
|
U sintu ides u style edit .
Tamo sa tabom nađi meni gdje se spominje chord root note transposition high key note low /high limit Ova podesavanja dolje rjesavaju najdublji i navišlji ton pojedinog parta ... |
1 Privitaka
Na klavijaturi to radiš u STYLE CREATOR-u, prikaz na slici, a manual na 116 strani.
Dodatno, usput provjeri u STYLE CREATOR-u > PARAMETAR koja je vrijednost na HIGHT KEY: Ona određuje točku gdje određeni kanal prelazi svirati za oktavu niže. Manual strana 122. |
Trenutno vrijeme na Forumu 01:47 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org