YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Koliko para za ozvucenje izdvajate? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=16688)

Burli 29.12.2010 16:31

Enzoo32 jesi li razmišljao koliko love ste do sad dali tom liku za iznajmljivanje?
Da li ste možda mogli podići kredit pa kupiti to isto ozvučenje i do sad ga otplatiti???

Ja već 14 godina imam svoje ozvučenje, ustvari ozvučenje koje je u vlasništvu benda, svi nosimo, svi čuvamo, svi popravljamo i to je to.
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od Burli (Post 164328)
Enzoo32 jesi li razmišljao koliko love ste do sad dali tom liku za iznajmljivanje?
Da li ste možda mogli podići kredit pa kupiti to isto ozvučenje i do sad ga otplatiti???

Ja već 14 godina imam svoje ozvučenje, ustvari ozvučenje koje je u vlasništvu benda, svi nosimo, svi čuvamo, svi popravljamo i to je to.

Dodato: Čitajući tvoju "biografiju" viđoh da ti tezgaroška svirka nije prioritet pa te i razumijem, ali moj savjet mlađim kolegama je da se odreknu telefona od par stotina eura, lap topa koji je i skuplji, raznoraznih uglavnom bespotrebnih stvari i da kupe svoje ozvučenje...

Enzzo32 30.12.2010 09:49

Prijatelju to sto ti govoris je ok,ali u objektima gdje trenutno sviram sa bendom scena i razglas vec postoje(vlasnistvo lokala),opremu uzimam samo kad radim svadbe.A sa tezgom sam zavrsio,za sada(ko zna sta vrijeme nosi),drugo dijete je na putu,mozda se i vratim:)

zsimonovic 30.12.2010 12:40

Najbolje resenje,povuces razglas pa neka oni donesu razglas za dzabe.Ja sam isto imao problema oko placanja,uvek mi zakinu i jednostavno sam povukao razglas pa nek se oni rnjaju sa razglasom.Ja donesem klavijaturu i stalak i ne boli me glava.

drakan 30.12.2010 22:16

Ovdje kod mene u Karlovcu kosta 100€. Cetiri kutije Dynacord, i Mikser PM 1000. Doveze tip sve i postavi nam u restoran i ujutro pokupi sve. Eto toliko.
Postovano sa mobilnog uređaja

Adex091 07.01.2011 12:58

Citat:

Originalno postovano od Enzzo32 (Post 164301)
Razglas u Sarajevu za noc kosta 150-200km/dynacord PM+fbt pasivni2x+mackie aktivni2x(ovo je kombinacija koju koristim zadnju godinu dana)+kablovi i mikrofoni.Radim sa 2 pjevaca,i ovu cijenu obavezno uracunam u pogodbu/ovo je najbezbolnija varijanta/.Hocu da uzivam na sceni i znam da to kosta.Imam covjeka od kojeg godinama iznajmljujem opremu koja je provjereno dobra.Nema govora o tome da je razglas skup ako je kvalitetan.Da imam svoj razglas ne bi ga dao ispod 150km za noc svirke.Ljudi,valja ono sve potovariti poslije svirke,a znamo svi kako smo raspolozeni za fizicki rad u 4 ujutro.

mogu li dobiti broj od tog covjeka sto iznajmljuje razglas?

Dell 07.01.2011 16:48

iskljucivo preko pp ;)

Trenutno vrijeme na Forumu 03:15

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org