YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Valja li Soundcraft spirit live (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10807)

Gago 12.09.2009 09:41

Ljudi, Aleksandar je skolovan Technicar i radi svaki dan sa opreme itd...jas sam 1000% siguran da ono sto pise, je sve tacno.
Mozda je neko imao lose iskustva sa mixerom,ali zasto.....mozda je mixer nije bio u redu,mozda zvucnike nisu bile kako treba,,mozda Kabel/potenciometar/ulaz,Izlaz,mozda nisu znali da nasteluje kako treba itd..itd...sve to ima utiska na zvucnoj slici......
To je isto ko da neko kaze BMW ili Mercedes nije dobar,bolje je Zastava :)

Pozdrav

xxl 12.09.2009 22:50

Danas sam isao kao pazariti miksetu.Ljudi moji vece kante nisam vidio u svom zivotu.
Dakle ne govorim o tipu miksete vec o ovom sto mi je tip nudio. Mikseta stara 10-tak godina
i nje verzija 600 vec bez oznake.Na njoj prljavstine koliko hoces ima mislim cak i ostataka hrane.
A proba je tek bila mrak, tip upali miksetu i ona poce da brunda ko medvjed isto kao da hvatate radio vezu sa marsa,
kaze tako je prvih 20 minuta al kad se "ZAGRIJE" radi bez problema,
(ja nisam cuo da se trazistorci zagrijavaju da bi ispravno radili, jos bi i grijalicu terbao nositi) a kad se upali zuji zbog potenciometara na gain-u.
Tip laze, lupeta a ja ga gledam i kontam dje na tebe naidjoh, mislim da i nije muzicar vec obican smecar,
sitni svercer, i iz Jablanice je (BiH) pa ako jos nekome bude nudio ne idite niti gledati.Svasta covjek dozivi.

shown 13.09.2009 00:11

ja bas imam dobra iskustva iz jablanice
Dodato:
i moja sto sami imao se morala zagrijavat .koliko je bila para

pa1x pro elite 13.09.2009 09:59

Citat:

Originalno postovano od xxl (Post 102397)
Danas sam isao kao pazariti miksetu.Ljudi moji vece kante nisam vidio u svom zivotu.
Dakle ne govorim o tipu miksete vec o ovom sto mi je tip nudio. Mikseta stara 10-tak godina
i nje verzija 600 vec bez oznake.Na njoj prljavstine koliko hoces ima mislim cak i ostataka hrane.
A proba je tek bila mrak, tip upali miksetu i ona poce da brunda ko medvjed isto kao da hvatate radio vezu sa marsa,
kaze tako je prvih 20 minuta al kad se "ZAGRIJE" radi bez problema,
(ja nisam cuo da se trazistorci zagrijavaju da bi ispravno radili, jos bi i grijalicu terbao nositi) a kad se upali zuji zbog potenciometara na gain-u.
Tip laze, lupeta a ja ga gledam i kontam dje na tebe naidjoh, mislim da i nije muzicar vec obican smecar,
sitni svercer, i iz Jablanice je (BiH) pa ako jos nekome bude nudio ne idite niti gledati.Svasta covjek dozivi.

verzija je samo spirit powerstation. ako je u tako losem stanju zaobiđi je . moja je cista , svaki tjedan poskidam dugmad i ocistim je . a prije mjesec dana sam je odnio u servis i ocitio sam je cijelu i unutra i iz vana . ma ko zna sta je sve prozivila sa tim tipom. ali cuj da se treba zagrijavat , trazi negdje drugo. postavit cu ja sliku svoju u temu slike radnog prostora .

shown 13.09.2009 15:56

naso sam koji je tip.kaze da ti je donio na pola puta ,tebi se nije svidjela ,ali si se necko da das pare za gorivo sto si obeco.prema tome nemoj ovdje bez veze na nekog da pricas ,posto se vidi da si tek poceo.rekao mi je i cijenu ,to je smijesno ,sta bi ti za te pare da ti i pjevacicu da.drugi put gledaj u post jedno 10 minuta prije nego stisnes odgovoris.pozzdrav

Marco7 13.09.2009 16:01

Hahaha :)

Niikkola 13.09.2009 19:03

Ko koga ovde zavlaci da mi je znati, hahhahah

xxl 13.09.2009 21:56

Kao prvo nisam tek poceo sviram dobrih 27 godina, kao drugo vjerovatno je to tvoja mikseta ja je nebi ni dzabe da je gdje nadjem, trece tip (ili si to ti) laze koliko je tezak prvo mi je poslao sliku nove verzije miksete, pa onda kao malo krce potenciometri a ona je kompletna u k....., a eto njemu je visak posto svira na aktivnim kutijama,a inace je on na njemu radio, valjda konta kao ja neznam kako zvuci mikseta. fuj brate ima nas svakakvih

Milan$ 13.09.2009 22:00

Katastrasno

Vule 13.09.2009 22:48

Kolege @Shown i XXL...imate PP ili neko drugo mesto pa izvolite nastaviti tamo,da se ova tema ne pretvori u nešto drugo...hvala

Trenutno vrijeme na Forumu 01:58

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org