YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Editori ritmova (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Pravljenje ritmova sa Kat2000 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=1021)

kreso 24.08.2006 09:22

Ok prijetelju !

Poslat ću ti tokom dana. Sad sam malo u gužvi pa ne stignem.
No, mislim da sam ga prokljuvio. Treba maknuti bubnjeve iz postavki i ubaciti njegov DRUM set. Pošto nemam konektiran Pa80 na PC dok radim u KAT-u vjerojatno zbog toga ne prepoznaje boje nego ih stavlja po defaultu koje ima u samom softwaru.
Danas ću kod kuće probati sve spojiti u cjelinu, pa ću onda vidjeti kako će da radi.

Ipak sam ja još gušter u čitavoj igri. :lol:

Pozdrav

kreso 25.08.2006 09:14

Miodraže, jesi li dobio e-mail ?

Poslao sam ti svoje trkeljarije da vidiš u čemu griješim.

Pozdrav

yu-midi 25.08.2006 10:01

Dobio sam mail i ritmove sam ukratko isprobao u Kat2000 posto nemam vise PA80.
Ritmovi rade sa progamom ali primjetio sam da bubnjevi nisu definisani u Track 10 Drum N/A.
Sada pregledao sam jos jednom ono sto sam napisao u Tutorial primejtio sam da sam napravio gresku,postavio sam sliku sa Track No.:10 gdje bubnjevi nisu definisani.Prijatelju mnogo se izvinjavam posto je moja krivica,ali i sam znas da u danasnje vrijeme sve neshto na brzake se radi.

Javljam se sa posla prijatelju tako da cu posle podne da pogledam dali nisam jos negjde ubrljao :roll:

Pozz...

kreso 25.08.2006 11:47

Ma ne sekiraj se prijatelju. Nije ništa zlonamjerno od moje strane. Treba ti ovdje svatko skinut kapu s obzirom na tvoj trud volju i pripomoć u svakom trenutku kad nekom zaškripi. Svi smo mi od krvi i mesa i naravno da je grješiti ljudski.

Care, skužio sam neke stvari, pa ču samo na dosadašnje postojeće ritmove nabacati introe i endinge. Mislim da nebi trebali da rade kaos u cijeloj priči.

De mi samo molim te reci dali postoječi style (koji se već koristi) ovisi o MIDI Clok (Timebase), jer mi se čini da ako nisu sinkronizirani da hoče radit poslije probleme kod ljepljenja.
Da pojasnim malo problem :
1. Napravim Intro od MIDI filea.
2. otvorim iz usera style za određenu pjesmu.
3. Potom kopiram intro u otvoreni style na mjesto introa (U KAT 2000) i potom na kraju sve snimim.
No, kad to povučem u Pa80 obično se zatupi, ili intro odsvira s bojama koje mu nisu definirane ili intro treba znatno ubrzati što poslije utjeće na sam tempo ritma, tj, nekoj pjesmi je tempo 120, a da bi intro radio kako treba trebao bi biti npr. 144. E sad da ga i pokrenem iz 144 poslije mi je osnovni ritam prebrz. Kako da rješim taj problem.
Izgleda da isključivo čitav ritam moram raditi od istog MIDI-a, znači ne mogu kombinirati i na postoječim ritmovima mixati neke seqvence unutar ritma (Var1, var2, var3).

Još jednom hvala na trudu.

pozdrav

alek2000 04.10.2006 17:32

Pozdrav svima,da li neko zna gde mogu da skinem tutorial za kat2000,ovaj na yumidi kad save-ujem,sacuva mi samo text ali ne slike!!
Zna li neko link,ili...????

blusa 12.02.2007 07:44

Sto mi se ova greska pojavljuje ako je uradjeno kako treba??
Pokusavam da uradim style od midi fajla i kad intro uradim
nece da ga sacuva.

ERROR! CMidiFile error: 118 - Cannot convert MIDI channel
to arr track..

yu-midi 12.02.2007 08:06

Blusa prekontrolisi dali si sve kanale definisao kako treba:

9.bass
10.Bubanj
11.Perc
12-Acc1
13.Acc2
14.Acc3
15.Acc4
16.Acc5

takodje trebas sve instr. da definises,polako kreni iz pocetka i pazljivo smirenih zivaca :lol: :lol:

blusa 12.02.2007 14:35

hahah da da...

Ali kako da spojim onda intro i ostale stvari to tamo
nema u tutorial ili ja nisam vidio dobro.

erno11 20.10.2009 20:11

Pozz znam da je malo "" ostarila "" tema o Kat 2000.

Ja imam ful verziju kat 2000. Ima setova gdje mogu otvoriti Program User1.PCG i User2.PCG

Nekad potrefim na jedan program User1.pcg i User2.pcg da ga nemogu otvoriti. Dodje mi samo ERROR i ugasi mi se KAT 2000

zasto to?:-O

Hvala na pomoc

vlaxxy 20.10.2009 23:20

Citat:

Originalno postovano od erno11 (Post 108148)
Dodje mi samo ERROR i ugasi mi se KAT 2000

zasto to?:-O

Hvala na pomoc

Zato sto ti je KAT2000 divlji i nije krekovan kako valja...

Trenutno vrijeme na Forumu 05:10

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org