YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg Pa600 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23591)

ЂолеПФК 01.07.2013 11:40

Jeste, preterao sam, pokušao sam sinoć, nije teško, nego ja i to što znam potcenjujem, to je problem :)

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 990 using Tapatalk 2

Vux 01.07.2013 14:03

Citat:

Originalno postovano od ЂолеПФК (Post 247442)
Jeste, preterao sam, pokušao sam sinoć, nije teško, nego ja i to što znam potcenjujem, to je problem :)

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 990 using Tapatalk 2

E hvala bogu da naletim na nekog takvog :D
Do sada sam uglavnom svirao sa Zevsima, Isusima i Gandalfima, sve mogu

nikadvisekorg 01.07.2013 16:05

Citat:

Originalno postovano od ЂолеПФК (Post 246703)

Korg PA600
You need to upgrade your Flash Player
Naleteo sam na jedan klip, mislim da nije postavljan. Lepo ga veze čovek :)

uspeo sam da odslušam do 0:15..... posle sam morao da ugasim.

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

tranzit 01.07.2013 17:48

Iiiiiiiinjnjnjnjnjaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaauu uuunjnjnjnjnjeeeeeeeeeuuuuuuuuu... 'bem ti muziku. Prekinuli smo slusanje na priblizno istom mjestu. Zar ovo jos neko svira, zar ovo jos neko slusa ? Djole mici se od te muzike, to nema veze ni sa cim a najmanje sa muzikom... i ne dolazi mi sa odgovorom "to je stvar ukusa", nije... to je stvar neukusa. Ovome bih zabranio da pridje bilo kojem instrumentu na kilometar i to sudskom odlukom.

acakasper 01.07.2013 17:51

imao sam ovakvu boju jos na Yamahi DX21.

Vux 01.07.2013 18:25

ovakvu boju imas i na tetrisu ;)

Vex 01.07.2013 18:28

Citat:

Originalno postovano od ЂолеПФК (Post 247354)
Jeste, ali zato desnom opasno veze. Džaba ja znam obrtaje kad ovako ne mogu da sviram :D

I ja ne znam tako da "vezem" niti bi mi palo na pamet da jurim rumbu na 120+ bpm....

Vidim Sky izbacio set za pa600...Adriatic...verovatno će se posebno doplacivati uz pa600 ili u najboljem slučaju davati uz kupljeni?? Jel zna neko nešto o tome?

Sent from Nexus⁴

zeljko 01.07.2013 18:32

E bas ovo sto Tranzit rece i ja sam pomislio..Ja ovdje ne vidim nikakavu umjetnost u ovom sviranju..Ne Kazem da sam ja vrhunski muzicar pa kritikujem,vec kao slusalac..Poz

rolandx 01.07.2013 19:05

Može li link za Adriatic set da cujemo :) ?

Vex 01.07.2013 19:13

http://soundcloud.com/korgadriaticde...-adriatic-rock

I ostali sa tog profila...

Sent from Nexus⁴

acakasper 01.07.2013 20:21

Nista posebno,dobos haos.

Vex 01.07.2013 20:26

Slušao sam preko telefona, ne bih mogao da dam bilo kakav sud..

Sent from Nexus⁴

acakasper 01.07.2013 20:30

pa sve ovo je isto kao na pa800,2x,ali ako stvarno su izbacili tastere FILL,to je katastrofa.

ЂолеПФК 01.07.2013 21:18

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 247483)
Iiiiiiiinjnjnjnjnjaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaauu uuunjnjnjnjnjeeeeeeeeeuuuuuuuuu... 'bem ti muziku. Prekinuli smo slusanje na priblizno istom mjestu. Zar ovo jos neko svira, zar ovo jos neko slusa ? Djole mici se od te muzike, to nema veze ni sa cim a najmanje sa muzikom... i ne dolazi mi sa odgovorom "to je stvar ukusa", nije... to je stvar neukusa. Ovome bih zabranio da pridje bilo kojem instrumentu na kilometar i to sudskom odlukom.

Pa ne volim ja tu muziku, nego u početku videh kako leti po klavijaturi (i levom :D), posle sam se ispravio :) A inače nisam ja komentarisao ni boje ni ritam, za to smatram da nisam još kompetentan, što se ukusa tiče, ne volim ove DX boje toliko.

al bundy 02.07.2013 18:35

......

Citat:

Originalno postovano od Vux (Post 247485)
ovakvu boju imas i na tetrisu ;)

=))=))=))=))

ispade mi kava iz ruke kad ovo procita

Todorgm 02.07.2013 18:40

Ima i na nintendu

rolandx 03.07.2013 19:36

Nisam protiv da se na klavijaturama ,,veze" ali da to ima nekakvog smisla, a ne tipa ćira dx pa brzina puta deset. Ovaj snimak mu dodje kao koloterorita ćira dx.

tranzit 03.07.2013 20:24

Ne diraj mi Ciru :mad:

nikadvisekorg 03.07.2013 20:58

Citat:

Originalno postovano od acakasper (Post 247502)
pa sve ovo je isto kao na pa800,2x,ali ako stvarno su izbacili tastere FILL,to je katastrofa.

nemaš tastere fill 1 i 2 ali imaš onaj autofill taster koji možeš da uključiš ili isključiš po potrebi tako da ne vidim šta je tu strašno.

A Ćiru i njegove drnjkalice na kup sa Mićom Nikolićem i ostalim iživljavatorima nad muzičkim instrumentima bi poslao u Kinu kod Japanaca da snimaju muzičke teme i pratnju za super mario i battle tanks.

LAsER 03.07.2013 21:08

Odeste vi sa teme debelo. Od Pa600 zadnje 2 stranice se raspravlja kakvu tehniku momak ima. Pa nije ni čudo što ljudi pitaju 10x jedna te ista pitanja, ko će se snaći, baš i ima smisla počet brisati postove, svima nama bi se barem po 50% smanjio broj postova ;)

On topic: Izgleda da je opet za BiH stigla roba Pa600, pa idem sutra da pogledam Pa600 i konačno aBd. ga kupim. Načeka se ja pravo.

Mislim da će mi za sada dobro poslužiti kombinacija Pa600 + Midi klavijatura sa Kontakt 5.

rolandx 03.07.2013 21:20

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 247714)
Ne diraj mi Ciru :mad:

Ma volim ja Ćiru, čovek je legenda, njegove solo deonice su čist primer da za solo ne treba brzina svetlosti već tehnika, znanje i umijeće...

Citat:

Originalno postovano od LAsER (Post 247720)
Od Pa600 zadnje 2 stranice se raspravlja kakvu tehniku momak ima.

.

Samo smo malo oživeli temu ;) suština je da Pa600 može mnogo bolje od snimka koji smo čuli... tj snimak pokazuje iživljavanje nad instrumentom umesto da nam prikaže ,,nove" stvarčice koje se iz klavijature mogu izvući i napraviti.

nesaband 03.07.2013 21:23

Ova tema bi mogla da se resetuje pa se ponovo pise o PA 600.Ovako ce se ponavljati ista pitanja u nedogled.Sve se vrti u krug na poslednjih 50 strana.:lol:
Nego jel ima PA 600 tastere za prelaze? :confused:

acakasper 03.07.2013 21:38

izgleda da nema,ne bi bilo lose neko od clanova foruma ko je ujedno vlasnik Pa600 da nam da blize informacije o tome.

rolandx 03.07.2013 21:41

nesaband ^^ Znaš ti onu staru.... ,,čovek je živ dok o njemu govore" ... Sve je rečeno što ti kažeš u 50 stranica i manje, al šta da se radi,... neka se dešava nešto u temi. Nego os 1.00 je bio dosta stabilniji, već drugi put mi se na 1.10 zamrzla boja u ritmu ( različit ritam u pitanju) sa postavkama iz ROM baze. Ne mogu da provalim uzrok. Moraću da vratim 1.00 ako ne rešim. Počeo je polako da me nervira ali videćemo.

nesaband 03.07.2013 21:43

Pazi da samo posle upgrejda ne zavrsi tvoj PA 600 u servisu.To nije preporucljivo raditi.

acakasper 03.07.2013 22:02

Dali zna neko zasto Korg Oasis nije se rasprostranio na nasim prostorima,dali je u pitanju visoka cena ili nesto drugo?izvinjavam se administraciji sto sam pitanjem skrenuo sa teme.

Milan_Canada 03.07.2013 22:02

pa 600

pa 600 nema tastere za prelaze samostalne nego prelaz svira kad pritisnes varijaciju.

acakasper 03.07.2013 22:05

bas glupa stvar,ali verovatno stvar navike,kada se naviknes sve jedno je dali je Fill ili taster varijacije,ali ipak ja nebih bio vlasnik pa600.

LAsER 04.07.2013 14:18

Danas sam konačno ugrabio jedan Pa600.

Evo prvi utisci sa razglasa:
- Isto kao Pa800 i Pa2x kada učitam set
- Dosta brže se upali, učitaje SET i touch reaguje nego na predhodnika
- Pošto je struktura malo drugačija treba naviknuti da nema tastera za ritmove, nego preko toucha
- Ljepše mi izgleda uživo nego preko slika
- Tasteri vidi se da je low budget
- Same dirke, bolje su od Pa500, ali djeluje mi da Pa800 ima bolje, ali da se naviknuti na njih, za početak nije loše s njima.

Generalno za te pare, za sada sam zadovoljan, kada ga duže isprobam, napisat ću detaljnije šta ne valja, šta valja ;)

sale_band 04.07.2013 14:43

Citat:

Originalno postovano od acakasper (Post 247731)
Dali zna neko zasto Korg Oasis nije se rasprostranio na nasim prostorima,dali je u pitanju visoka cena ili nesto drugo?izvinjavam se administraciji sto sam pitanjem skrenuo sa teme.

Ma nije cena, ne moze da cita nista od PA sertije, zato... ;)

rolandx 04.07.2013 22:14

Citat:

Originalno postovano od sale_band (Post 247786)
Ma nije cena, ne moze da cita nista od PA sertije, zato... ;)

Možda je tako i bolje. :D

biba 06.07.2013 13:20

Korg PA600 - Kako erase perf ili program i dr?

Pomoc,
1. Kako izbrisati pojedinacno perf ili sound, kada na funkciji erase samo otvara dva prozora i to HD i USB memoriju?
2. Povucem sempl prethodno kompresovan u PA3, i vidim da nema tona, pronadjem u starim setovima isti sempl, povucem ga u instrument na isto mjesto ali ni tada nema tona. Zasto?

Kod loada nekih DMX semplova ima problem. Kad ih ucitam nema zvuka i to na tonovima gdjer ja RAM!( primjer Oil drum ).
Hvala unaprijed na savjetima!

Minicevac 06.07.2013 13:39

Sound ili performansu brises mnoglo lakse nego sto si ti pokusao...Selektiras sound ili performansu u realnom vremenu dok sviraju,stisnes padajuci meni i imas opciju da ih obrises(kopiras,preimenujes itd)To vazi i za ritmove!

Semplovi iz pa3x koji su kompresovani ne mogu da rade na pa600...Nadje taj isti bubanj koji si spomenuo u formatu za pa800,pa2x i resio si problem...

LAsER 14.07.2013 17:54

Napravio sam prvi demo sa Pa600, sve je fabrički. Samplove koje sam koristio su sa Korg DVD-a, kao i ritam.

https://www.youtube.com/watch?v=VdNXG5tnvRM

Imam ga sedmicu dana i za sada sam zadovoljan. Ima dosta da se sredi da bi zvučao kako treba, ali za prvu nije loše.

zeljko 14.07.2013 18:18

Super zvuci.Zasto ne postavi u svoje demo snimke?

LAsER 14.07.2013 23:15

Postavljeno i tamo ;)
Samo eto ovdje sam postavio da se čuje šta se iz Pa600 može izvući sa fabričkim ritmom, samplovima i uz malo dotjerivanja ritam sekcije.

Naravno uz više truda, mogu se postići dosta bolji rezultati od ovoga. Ali eto za malo vremena što sam utrošio, zadovoljan sam ritam sekcijom.

LP.

biba 24.07.2013 00:54

dekompresovanje sempla

@minicevac,
Druze, da li se moze dekompresovat jednom kompresovani sempl.
Set , recimo pop styles 3 od DMX, sam dobio od kolege tako kompresovan, tako da sa Dr banka ne mogu ucitati boje, tj semplove u PA600.
Radi se o Oil drum, precision basu, stereo riff gitara i drugim semplovima.
Pa, ako vec ne mogu to upotrijebiti, ovim putem bi zamolio kolege da stave u download sekciju ove semplove nekompresovane, a ja mogu ako to nekom treba, uploudovati kompletan set pop style3/sa kompresovanim semplovima/.

biba 26.07.2013 00:03

dekompresovanje sempla

Dva dana cekam da mi neko odgovori na koje pitanje u vezi dekompresovanja semplova. Veceras vidim ima neki komentar, trk na 144. stranu, kad ono Cedo Z.veceras ispisa svoj prvi post, prvo pa musko!

maricm 26.07.2013 11:26

Evo ja cu da odgovorim.
Ako ima dugme na kojem piše decompress onda oznaci taj file i stisni to dugme a ako nema čekaj možda ce ga netko naći.
Sala mala nemoj se ljutiti i ja gledam to tvoje pitanje a nitko da ti odgovori

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2

tranzit 26.07.2013 12:05

Ama Cedo Z je cudo od momka. Kratak, ciljani i konkretan odgovor na postavljeno pitanje. Eeeee... da je takvih vise na forumu, kud bi nam kraj bio. =))=))=))=))

Kompresiju audio materijala (samplova) koriste proizvodjaci obavezno za svoje ROM Sound Chipove (radi ustede u velicini ROM memorije koja je veoma skupa) a pojedini, u novije vrijeme i za RAM samplove. Korg takodje to radi kod svojih instrumenata, skoro bez izuzetka. Na primjer, kod M3 i kompletne Triton linije (samim tim i kod svih arazera koji baziraju na istom Sound Chipu) su ROM samplovi komprimirani, a recimo, kod Oasysa, koji je ovdje izuzetak, su linearni, to jest, bez kompresije. Da bi samplovi ROMa bili upotrebljivi u svirci, postoji jedinica u tim instrumentima, koja se bavi dekompresijom, a koja to radi u real-time, pri pozivanju sounda. To je veoma brzi proces, inace bi u radu, dolazilo do kasnjenja pri pozivanju pojedinih sound programa. U najnovije vrijeme se komprimiraju samplovi i u RAMu instrumenata, mada je to dosta nelogicno s obzirom na nisku cijenu radne memorije. Bilo bi daleko logicnije da se u tim instrumentima adresiralo vise radne memorije a da se izbjeglo komprimiranje. Kompresija se obavlja po utvrdjenim algoritmima, pa je Korg koristio tzv. ADPCM algoritam za kompresiju sampling materijala u vecini svojih workstationa i sampling aranzera. Inace isti taj ADPCM algoritam se koristi i za mnoge druge hardver uredjaje, pocevsi od game konzola pa nadalje i nije nikakav Korgov izum ili "tajno oruzje". Malo teorije, tek da se zna o cemu se tu uospte radi.

Nisam siguran da li se isti ADPCM algoritam koristi i u najnovijim PA aranzerima, pa bih morao pogledati. Jedino kako bih ti mogao pomoci je, da mi posaljes taj komprimirani materijal da bih mogao vidjeti o kojoj se metodi, odnosno algoritmu kompresije radi i onda ga dekomprimirao jer postoje metode za dekomprimiranje.

Trenutno vrijeme na Forumu 03:12

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org