YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Yamaha Tyros 5 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=26096)

tyros2 18.03.2015 11:16

Nece se desiti nista!

Format se odnosi samo na "Expansion folder"

Pozdrav

Sky Net 18.03.2015 17:04

Rijesena stvar i za T3 abecedni poredak u expanziji, naime nisam u startu mogao importovati UVI od svog T3, YEM je prijavljivao gresku. Nasao sam drum set koji je pravio problem, sad su sve boje od T3 rasporedjene kao sto su bile i na T3 :D najveci pain in the a** je sto ako hocemo da napravimo vlastiti custom voice, on se po zavrsetku spasava i importuje kao zaseban pack. Format flash-a sa 840 MB materijala traje 20 min, ucitavanje 18. Nije lose, moze i bolje. Ocekujem od Yamahe jos napretka po pitanju YEM-a, ali ni ovo nije lose s obzirom kakvo je stanje prije bilo.

tyros2 18.03.2015 17:46

Citat:

Originalno postovano od Sky Net (Post 278868)
Format flash-a sa 840 MB materijala traje 20 min, ucitavanje 18. Nije lose, moze i bolje. Ocekujem od Yamahe jos napretka po pitanju YEM-a, ali ni ovo nije lose s obzirom kakvo je stanje prije bilo.

Nemogucnost importovanja single customa je jedina mana za sad koju vidim i to VEOMA LOSA!

To je ono po meni sto trebaju da rijese,jer u tom slucaju nebi se moralo vise formatirati klavijatura osim ako se ne importuje cijeli set!

U svakom slucaju,generalno Tyros 5 je mraak,..odlicna :)

Sky Net 18.03.2015 17:52

Sinoc sam probao staviti pojedine boje u zaseban folder na hdd-u, za laksi pristup. Sad kad sam usao da ih pozovem, ne rade one koje sam save-ovao iz T3 pack-a. Vjerovatno nakon zadnjeg ucitavanja pack-sa ispravnim poretkom je doslo do promjene zapisa mjesta programa. Sreca nije ih velik broj, tek sam poceo da slazem. Vjerujem da mogu lako odraditi importovanje jednog custom voice-a , cak i packa, ako sve ostalo ostaje nepromijenjeno. Velik posao odradi YEM kada pravi PACK za import u klavijaturu, veci nego sto mozemo i zamisliti.

sent from my Sony Xperia Z3 Compact

tyros2 18.03.2015 18:04

Da,Yem je dobra stvar.

Ja imam 5-6 PACKova koji su uvjek isti i onu su uvjek u YEM-u markirani zelenim kvakicama,sto znaci ma sta da mjenjao u YEMU oni ce uvjek biti nalodani.

Na osnovu tih packova su svi moji ritmovi,multipadovi ....registracije su editovani i oni se ne mjenjaju.

Sky Net 18.03.2015 18:09

Doduse ja sam brisao pack i loadovao ga nanovo na drugi nacin, nemoguce je i ocekivati da boje rade kad se sva mjesta zamjene. Koliko sam shvatio, kada odaberemo neku od svojih custom user-a, izeditujemo ga i spasimo na hdd ili negdje drugo, semplovi unutar te boje i dalje ostaju u flash-u, na hdd-u je samo boja kao shortcut. Jer sam takodje uzimao neke boje iz yamahinog packa, koje se bez problema snime na hdd u user folder.

tyros2 18.03.2015 18:17

Citat:

Originalno postovano od Sky Net (Post 278874)
Koliko sam shvatio, kada odaberemo neku od svojih custom user-a, izeditujemo ga i spasimo na hdd ili negdje drugo, semplovi unutar te boje i dalje ostaju u flash-u,

Da upravo tako.Zbog toga je pozeljno imati neke nazovi "osnovne" packove koji se nebi trebali mjenjati u Yemu.

casper 19.03.2015 00:13

Pohrana samplova na FlashROM-u je primjenjena i kod modela Tyros4. Zato se klavijatura tako brzo podiže, nema učitavanja samplova sa HD kao što je to bio slučaj na Ty12 i Ty3.

Samplovi ostaju trajno pohranjeni i ne brišu se niti kada obrišemo CUSTOM VOICES/DRUM. Ram je i dalje zauzet s materijalm bez obzira što u klavijaturi nema niti jednog CUSTOM-a. To zna stvarati zbrku, pogotovo ako samplove nismo kategorizirali po grupama.

Predpostavljam da kod Ty5 ovaj dio posla odrati YEM prilikom loadanja i da zbog toga učitavanje traje 20-30 minuta.

tyros2 19.03.2015 00:56

Da, ono sto odredimo u Yemu to je to.U samoj klavijaturi nije moguce brisati samplove.

jtodorov 22.05.2015 12:25

Novi korisnik TYROS 5

Kolege,
Ja sam kupio TYROS 5 i sada sam novi clan klubu ljubitelja YAMAHA.
Do sada sam svirao ROLAND VA76 i sada ovo je za mene potpuno novi svet.
Skinuo sam sad sve programe iz sajta yamahe i na kompjuteru su ZIP fajlovi.
Kada zelim da ih otpakujem(Extract here), pojavi mi se poruka sa error koja kaze WIN RAR:Diagnostic massage, koja kaze da ne moze da se otvore fajlove.
Tako da sada ne mogu da instaliram YEM, Mega enhancer i druge sitnice.
Sta da uradim?

I molim vas za savet kako najbrze konvertirati ritmove iz ROLANDA za TYROS.

Takodje, ukoliko neko ima presete za vokalist sa terce od svih tonaliteta, kao i terce boje iz svih tonaliteta, molim da objasni kako je to uradio?

Trenutno vrijeme na Forumu 10:31

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org