![]() |
Evo pjesama sto bi ja narucio (u ovom momentu :-)), samo malo ko da ih svira:
- Sjetuje me majka - Podjimo u krcmu staru |
Nemogu ja kuci otici (nemogu me odnjeti) a da necujem "Skitnica" :lol:
|
Uvek narucim Ti ne licis ni na jednu, dao bih ovo malo zivota i jos te sanjam :)
|
nesanica, oci jedne zene, uz moravu..
|
Zavisi od raspolozenja ali recimo skitnica marinko rokvic :)
|
joooj u nedjelju sam zalomio i naravno smarao muzicare ladno sam narucio Ljiljana Petrovic Duuuskooo,Duuuskooo :) ....mada sam insistirao i propisno placao,nisu mi odsvirali jer je u pitanju neki fin klub :)
|
|
U zadnje vrijeme kad sam s društvom vani,najjača mi je Med i slatko grožđe.. :)
|
meni se nesto ova od pedje medenice svidja Imam ljubav ali kome da je dam,opasno dobra pesma.
|
Ja vragolan i moj deda....ljudi ja sam se smejao toj pesmi...a danas...moj deda je meni bio jedini...do juce se trkao samnom...kad me stegne, popucaju mi kosti...i onda odjednom...operisao karotide..."mali slog"...i preko noci je postao "biljka".....ljudi zivot je tako prolazan...tako to brzo prodje....ej,bre pa ja skembice nikad nisam mogao da smislim....a onda jednog dana me saceka moj deda na autobuskoj stanici u Vrscu i kaze mi: "Sad ce tebe deda da vodi na jedno mesto"...kad ono neka birtija u Vrscu...znam ...ono restoran-bircuz FK....ljudi ono je tamo bila takva rupa...zadimljena...stoljnjaci neki..."ekipa" fosila se iskrivila za stolovima! Sta cu...usao sam...klinac...kad deda kaze debeloj konobarici...dajte nam dve porcije skembica sa ljutim papricicama! Od tada sam sa suzama u ocima kad god cujem i tu pesmu i svaki put kad prodjem kroz onu ulicu u Vrscu...a znam da sa dedom nikad vise tamo necu proci!
|
mnogo sam te zavoleo sava radusinovic
|
"Sorma" (nije sarma) u prevodu "Ne pitaj", turska izvorna pjesma... ama je slabo ko sem iskusnih turskih muzicara pjeva i svira (pa onda uglavnom moram sam sebi).
|
Ima na youtube nekoliko verzija,pretpostavljam da je to pesma Sorma ne haldeyim.Ne znam o cemu peva ali bi rekao da je vrlo tuzna pesma,retko lepa melodija i harmonija....
|
Da to je bas ta pjesma. Jeste ljubavna je. Kad vec slusas poslusaj interpretaciju od Aysegul Aldinc uzivo. Ubjedljivo najbolja interpretacija te pjesme. Ako te bas bude interesovalo, napisacu ti prevod jer upravo radim na verziji te pjesme za nase trziste, naravno na nasem jeziku a prevod radim sam.
Evo ti link te interpretacije: http://www.dailymotion.com/video/xao...ler-sorm_music |
Meni je ova najbolja interpretacija,jer mi i boja glasa i figure koje izvodi zvuce autenticnije od ove koju si ti postavio.Cini mi se da ova "tvoja" peva nekako suvise ravno,mada je lepsa od ove "moje".:D
|
Ja najvise volim da poslusam i prva pjesma ako narucim u kafani je "Krcma u planini"od Nedeljka Bilikica,pa onda zna se od legende Tome nije vazno koja samo nek svira,pa Halida Beslica isto itd..Poz
|
@Tranzit
Naravno da me interesuje sta peva,slobodno napisi prevod. @Zeljko Od Tome recimo "Svirajte cigani,samo za meneee..." |
Prava pravcata dobra pjesmica:)
|
Citat:
Sezen Aksu je velika dama turske estrade i muzike uopste, ona je neprikosnoveni pjevac u Turskoj i okolini, komentarisati njeno pjevanje je suvisno. Jos cujes dobro !!!!! |
Bele ruze, svi muzicari znaju napamet cim se uhvatim za crvenu :D
|
Ima ih puno koje mi se svidaju al jedna od najboljih mi je veseljak od Ane Bekute :D
|
s namerom dodjoh u veliki grad - šaban
ti ne ličiš ni na jednu - ljuba ovo je prica o nama - angel sve zavisi od situacije, s kim sam i kakva je atmosfera :) |
I ja tako sve dok ne cugnem malo vise izbiram a kad se napijem onda sta god svira meni lijepo,samo da drma ionako kad sam pijan ne mogu da se sjetim ni jednog naslova pjesme.Sve mi na vrhu jezika a nikako da se sjetim:lol:
|
imenjace za tebe je ona "prodje leto trideseto godina mi zao nije" =))
|
Samo ti izazivaj,jos se ja mogu takmiciti sa osamnaestogodisnjacima:lol:A neka ti smijes da me izazivas,ti si moj imenjak;)Samo sam te zezno kad sam se registrovao na yu-midi i sad kod meine pise Zeljko pa ti nisi mogao napisat ime kako treba vec si morao dodat ovo "mo"ahahahahahaha.Poz
|
da je bar se u 18te vratit... dok sam slusao jos normalnu muziku hahaha
a i meni se jos malo primice 30... te zena , djeca... a oprosti kolega, nije zlonamjerno, malo zezanja samo :p a narucio bih od od Tome - ljiljanu :D |
Ja kad hocu da se vratim u 18-te ja se dobro naletvam rakije i onda se ponasam isto kao 18-ogodisnjak=))=))=))
|
Zelja, amaterski narucujes :D
|
nema amaterski ili profesionalno, narucujem ono sto volim... ;)
|
Kojem se Zelji obracas gospodine Dell?:-"
|
Ti si iskusan, no ovaj mladji sto djecije pjesme narucuje :D :D :D
|
evo jedna i za tebe
Šabačko kolo - Mića :) =)) |
Eh da sam malo mladi - Novica negovanovic
|
Ne verujem da je to pevao Novica Negovanović :confused: Možda Zoran Kalezić?
|
Dell druze kakav ja i moje iskustvo..Ok tacno je da se oko zena razumijem mozda vise nego vi mladji ali oko muzike ne brate priznajem:lol:..Poz
|
Da u pravu sii , zoran kadlezic , al moze i od novice ... 5 do 12 sati
|
Eeeee nema bolje od pijanice, lutalice, Natasa Matic, koliko god volim tu pjesmu toliko i nevolim, uvijek me veze za neke bas, bas pitke dane, kojih se ruku na srce ni nesjecam, uglavnom, ova je moja ;) " sada cekam da se sve, sve kafane zatvoreeee ...."
Sent from my GT-P3110 using Tapatalk |
Ne kaze se "pitke dane", vec "mokre dane", a moze i "vlazne dane"... :lol::lol::lol::lol: Posebno ovaj posljednji naziv moze da asocira na razlicite pojmove... kako ko shvati.
|
deda ...;)
|
U polednje vrijeme smor popularna pjesma na svadbama ovde u i oko bl. Je : vodi me na Pale preko ledina. E sad vic: dolazi covijek kod muzicara mase sa 20 km i narucije pjesmu : vodi me na Pale preko Trebinja. Kaze njemu muzicar, druze nije Trebinja, preko ledina, kaze njemu lik, aloooo za moje pare ti ces voziti kuda ja kazem :) ;)
E sad za ovo pitak, mokar, vlazan dan,... za moje pare, meni ce biti dan kako ja kazem :) :) Sent from my GT-P3110 using Tapatalk |
Trenutno vrijeme na Forumu 20:20 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org