YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=60)
-   -   Korg Extrem ili Korg Studio sta bi prije kupili?? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6151)

BasariStudios 16.10.2008 22:27

U pravu si ti buraz i lepo kazes i tako jeste al necu mu dozvoliti da me
pravi lopovom bez ikakvih razloga, dokaza i argumenata.
Nek pise sta hoce, ne obracam paznju vise a ljudi nisu budale,
znaju oni vec dobro ko je Tranzit a i ti si naucio davno.

tranzit 16.10.2008 22:32

Niko tebe nije nazvao lopovom, a ponajmanje ja. Kada pises takve stvari citiraj gdje sam ja to napisao. Nedime prestani da konstantno povlacis druge u ovo i da im stavljas rijeci u usta, to je djetinjasto i smijesno.
Alixe, kada pises "nemojte se vrijedjati" to je ispravno ama trebalo je da napises: Nedime nemoj da vrijedjas, jer ja to nigdje nisam uradio. To mozes vrlo dobro vidjeti ako procitas moje postove.

BasariStudios 16.10.2008 22:35

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 53560)
pa vazno je oteti pare,

Ukrasti mu, znaci ON/TAJ je njemu vec to uradio...Lopov!

Citat:

a kupca, da izvines ko j....

Ko jebe kupca, zajebo ga....Lopov!

Citat:

Uvali mu, pa nek se on zahebava s tim.

Zabij mu ga, uzmi mu pare pa nek on udara glavu od zid...Lopov!

Znam TVOJ jezik malo bolje no sto ti mislis, bojim se da ga ne
poznajem i bolje od tebe a i da ne za jednog stranca dovoljno
a i Mnoooooooogoooo previse!

dalabu 16.10.2008 22:35

interesantna stvar na ovoj stranici uvjek isti ljudi iste teme ista prepucavanja isti krivci i isti pravednici. Trebali bi pojedini nekada sami sa sobom porazgovarati jer nekad je sutnja zlato bar tako kod nas kazu stari ljudi heeheheheh. Ovo prerasta u djecije obdaniste po meni! Trebalo bi reagovati na vrijeme da se epidemija ne prosiri na mladje heeheheheeheh!

tranzit 16.10.2008 22:38

I gdje sam ja tu tebe u tom citatu nazvao lopovom ? To sto ti iz tih citata zakljucujes to, e... to je vec tvoj veliki problem, ama nigdje ja ne pomenu rijec lopov, a pravo da ti kazem nisam to zaista ni pomislio. Ah ja... zaboravio sam da ti slabo razumijes ovaj jezik. Da pokusam slijedeci put s tobom na engleskom ?

Dalabu, u pravu si ti, sto na sto, sto se tog cutanja tice, ama ne moze se bas uvijek sve ni precutati.

BasariStudios 16.10.2008 22:38

Samire, ocemo jednog dana, kad svi budemo radili za Native Instruments i Wersi.
Mi ostali smo male ribe prema onima koji rade za njih...samo ime nema nigde.

tranzit 16.10.2008 22:40

U stvari, Dalabu je sve u pravu, sa tobom je zaista smijesno pisati, em me ne razumijes em ne znas sta bi odgovorio, kao i u ovom zadnjem postu.

dalabu 16.10.2008 22:41

Jednog dana hm nece biti nas a ostace native i naive instrumenti

tranzit 16.10.2008 22:42

Tacno tako, potpuno tacno. Ama to nije svima jasno.

dalabu 16.10.2008 22:51

Pa mi stariji bi trebali savjete ovdje da djelimo a ne da dajemo lose primjere mladjim generacijama. Znaci prvo covjek pa onda muzicar ili mesar,stranac ili domaci u americi ili u japanu. Sve to nema veze sa ljudskoscu ljudi! Kazem ljudi ako to koga ne vrijedja? Zato dajte malo rucnu povucite brate,sramota je i od boga i od naroda! Hvala vam evo unaprijed heheeheh vidim da sam pozitivno na Nedima utjecao heheeheheheh!

dalabu 16.10.2008 22:52

molio bih moderatore da ovo zakljucaju jer sve je ovdje receno vec heeheheheheh

tranzit 16.10.2008 22:55

Na mene si sigurno, za njega ne znam, iskreno sumnjam. Imat cemo prilike, kao i uvijek, da to i vidimo, vjerovatno nesto kasnije, odnosno ubrzo. A to stariji, pa u tome i jeste poenta, ja sigurno spadam u najstarije na ovom forumu a pogledaj samo kako se vrijedjaju stariji ljudi i to od momaka koji bi mozda i u tramvaju trebalo da mi ustupe mjesto. kako sad da to nazovemo. Neobrazovanje, nekultura (ruzna rijec), nevaspitanje... ne znam.

Alix 16.10.2008 23:20

Ma neka tema teče ali MOLIM DA SE VRATIMO NA TEMU o Triton Extremu i Trotin Studiu...Dajte ljudi svađajte se preko PM i psujte koliko vas volja...nemate nikakvih kartona niti opomena a obojica ste kršili pravilnik al nema veze,batalimo prošlost i zamolio bi te nedime NEMOJ više dizati živaca a i Tranzit,nemoj ga izazivati ako možemo tome reći izazivanje...Nedim je tempitrana bomba i samo čeka da mu ko spuca kontru da je odvali nazad,pa ljudi moji ja imam 23 godine pa mi treba uvjek koji savjet od vas dvojice starijih ne bitno ili za muziku ili za druge stvari a forume je pun momaka 15-20 godina...Dajte pokažite se ko prave starije kolege koji će nam šta pomoći...Evo mene na primjer zanima ako ste radili sa Extreme ili sa Studio kako se rave MOSS boje...Dakle NIKO još nije napiso kako se rade boje sa MOSS boardom a svi imaju vrhunske MOSS boje...Ako treba otvorite temu PRAVENJE MOSS BOJA i razložite meni i ostalim kolegama na kratko kako se rade i editiraju,gdje se nalaze,itd...MOLIM LJEPO...

romario 16.10.2008 23:45

Tipke na triton prva liga,slažem se..Svirao sam Mi,T3,TrinitY,Triton.To je to!

Šta bi Ti Alixe svirao na moss boje?

Koje pjesme? Kojih pjevača?

Alix 16.10.2008 23:51

Ne sikiraj se drug nisam ti ja fazon Amze i ostalih tog žanra,prosto kad čujem kako Enver Metjahić radi sa MOSS bojama u SVIM mogućim formatima muzike,ne mogu da ga nemam...Iz velikog poštovanja do njega neću da tražim njegove boje i ako znam da bi mi ih dao,al zato želim sam da ih sklopim...Nije vam ljudi MOSS samo amza,bugari,cigani,arabica,itd...Moss je mnoogo više nego što mi zamišljamo zato bi želio da drugovi koji su radili s njim prenesu svoja iskustva na forum kako bi se i ja i ostali najbrže naučili kako se radi s njim...A vjerujem da mu nabudžani oscilatori i efekti nisu mišljeni za Amzu ili oriental nego za ozbiljniji studijski rad sa korgovim Workstationima...

romario 16.10.2008 23:55

Pa ništa nije pravljeno strikto za gospon Amzu , ni mene i tebe.

Imali gdje nekih snimaka gdje bih čuo šta daje moss?

tranzit 16.10.2008 23:59

Moss je legenda, Moss je "ubica" bez obzira na zanr muzike ako se radi o sinti bojama. Neponovljiva stvar ali... samo ako covjek odvoji debelo vremena za njega.

romario 17.10.2008 00:03

Vjerujem .Nisam imao priliku čuti do sada.

Šta u stvari dobiješ s moss?

Nove semplove u ROM? Kakve ?

romario 17.10.2008 00:04

A vidim sada. Sinty boje ?

BasariStudios 17.10.2008 00:07

Citat:

Originalno postovano od imported_romario (Post 53671)
Vjerujem .Nisam imao priliku čuti do sada.

Šta u stvari dobiješ s moss?

Nove semplove u ROM? Kakve ?

Jos 13 drugih sintova u jedan sint, 13 razlicitih oscilatora, nemaju nikakve
veze sa samplovima nego moduliraju prave instrumente, prirodne il analogne.
U fazonu na, kad na primer stelujes Sax imas sve opcije, koliko siroka usta,
koja jacina duvanja, frekvencije, materijal i ostale zajebancije.
Stvar je veoma kompleksna i komplikovana, trazi dosta vremena i dosta
znanja o sintezi i programiranje glasova, nemoze samo tako odma.

romario 17.10.2008 00:19

Možda griješim,ali malo mi to nema logike.

Ispadne da sam triton-ov rom bez moss je ništa ?

Nemam gdje to ovdje čuti.Nitko to čudo nema.

Ako promjeniš sliku,imaš kavu od mene ...

BasariStudios 17.10.2008 00:23

Citat:

Originalno postovano od imported_romario (Post 53678)
Ispadne da sam triton-ov rom bez moss je ništa ?

Tako nesto u tom smislu, pola ljudi koji imaju Triton MOSS je JEDINI razlog.
Ja sam bio jedan od njih inace ne bi moju kucu Triton video.

Evo odprilike kako bi zvucao jedan Analog Model na njemu,
ovo je MOSS radjen na EXTREME...

http://www.speedyshare.com/336718916.html

A evo kako imitira CZta101...

http://www.speedyshare.com/303757234.html

A ovde mozes cuti vise detalja u boji sta moze MOSS
a sta SAMPLE nemoze...

http://www.speedyshare.com/590386454.html

Alix 17.10.2008 10:18

E tako vidiš da možeš biti dobar momak...
Staviš demose i pokažeš šta znaš a ne da vrjeđaš i da se svađaš...
Mislim da će te mnogi momci pohvaliti na ovome jel zvuči prva liga...
Tranzit,Dalabu-mislim da ste sad oduševljeni nad Nedimovim projektom,jel tako?

romario 17.10.2008 11:00

Auuuuu...

Ovako nešto skoro nisam čuo...

Svaka čast majstore !!!

vladan.pro 17.10.2008 22:09

Svaka cast za demo!;)

BasariStudios 17.10.2008 22:28

Po mome u nekim frkama Prophecy je mnogo bolji od MOSS
a ima mnogo njih sto isto kazu, ima nesto u tome.

energy 12.03.2014 01:17

Ja bi da postavim jedno pitanje da ne otvaram novu temu,a tice se ove :-)?
Da li postoji razlika u samom "ton generatoru: izmedju ove klavijature.
Imam utisak da extreme radi malo mutnije od studija?Procam o nekom istom semplu u obe klavijature.Da li sam ja to umislio ili je jos neko primetio razliku.Kao da studio radi za nijansu cistije,kristalni.
Da probam da napravim poredjenje u zvuku tj.cistini zvuka kao g1000 ili 800 i va 7,ili76.Va radi puno "svetlije".
Da li je ista prica i sa studijom da "svetlijeïzlaze semplovi ili nisam bas dobro cuo.Ovo pitam posto se dvoumim izmedju ove dve klavijature.?

tranzit 12.03.2014 01:43

Prevarile te usi. Kod ta dva instrumenta je sve isto osim one cijevi koja kod Extreme treba kao daje soundu nesto vise visokih harmonika i topline. Kazem "kao" jer mnogi su se trudili da primjete razliku bez i sa tom cijevi i... nisu uspjeli. Govorim o fabrickoj 12AU7 koja je ugradjena. Medjutim ako se ruka gurne malo dublje u dzep, pa se ta fabricka cijev (od par eura) zamijeni boljom, onda je stvar sasvim drugacija. Zamijenio sam je svojevremeno sa 12AU7-T-MII/2 Psvane Reference MARK II, koja ima cijenu od oko 70 eura i dobio pozamasnu promjenu u kvalitetu zvuka.

Ton Generator je potpuno isti, Sound Chip je potpuno isti (a samim tim i sample ROM), DA konverteri su potpuno isti, sinteza je potpuno ista... sound je potpuno isti. Sa dobrom 12AU7 cijevi, Extreme ima kvalitetniji sound.

Trenutno vrijeme na Forumu 21:36

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org