![]() |
Pa Almire o tome i pričam. Dok ne ubaciš u njega sve što treba ne vrjedi ni pola tih para. Barem meni. Ono što daju tvornički u njemu je premalo. Druga stvar je Pa800. Te razlike u zvuku treba slušat kad uporediš Pa800 s Pa500 bez razglasa (tu je Pa800 troduplo močniji, jer su mu kvalitetniji i bolji interni zvučnici), a na razglas ga prvo spoji preko jednog kabla, pa uporedi, potom preko stereo kabla pa uporedi i na kraju napravi razdvajanje ritma na proste faktore ;), ono bubanj posebno, bas posebno i potom solo posebno. E onda češ vidjet koliko ima "masnoče" Pa800, a koliko je "mršav" Pa500. Ima on čitavu postavku soundova i ritmova istu, samo kad to prođe kroz ton generatore i izlaze na razglas, onda je to drugi par rukavica.
|
Ja sam ih oba slušo preko nekih Behringerovih slušalica što ih imaju u trgovini...Zvuk mi se učinio 100% isti...E sad što se tiče tog "splitovanja"...PA800 drug nema tolikih "masnih" izlaza kao pa1X---Sad ovo nije tema na tu debatu...A što se tiče PA80 i PA500...Ma nema dileme da je PA80 bolji po svemu...I po tipkama,i po zvuku,sempleru...A PA500 dali vrjedi tih para?Ne znam,na svakom je da se odluči---Ili želi da se pohvali naokolo kako ima NOVU klaviaturu (PA500) ili želi da mu instrument profesionalno zvuči i da pravi lom na svirkama (PA80)...Na vama je...
|
pa fala bogu kako kaze alix Pa80 je stroj i nedam ga za nike pare jos pogotovo od kad je full sredjen kakav Pa500:)
|
pa500 ima seksiji izgled nego pa80 i ribe se jace loze na njega! :)
|
Uh..pazi da ne ne.:lol:
|
Citat:
Smem se kladiti da je njima svejedno, taman da imas i Casio VL-1 ... |
Ma zezam se ono za ribe, njima je bitnije KO svira nego na cemu svira :)
A jel moze uopste na pa500 da se podesi osetljivost klavijature za svaku boju posebno? Ima ono u globalu, al to je za sve zajedno. |
Pozdrav!
Ako mislis na dinamiku, ona se podesava za celu klavijaturu pod GLOBAL! Ali, bez vecih problema se ona podesava za svaku boju, samo se to radi pod editovanjem svake boje posebno. Izvrsi se kompresija dinamike pa se onda cuje sve istom jacinom, ili se podesi kako kome vec odgovara. Znaci, svakoj boji posebno se moze podesiti osetljivost, ali ne u globalu vec pod SOUND! |
Hvala. Uspeo sam.
|
sta znaci "aftertouch" ??? ja na svog i3 iz 1993 imam neki aftertouch :)
|
Kad dodes na tu funkciju pomici tockic ili plus ili minus i pri tom pritisci tipke i cut ces sta se dogada,tako ces najprije i najbolje zakljucit sta to znaci!
|
:) vidio sam, na nekim bojama ide za stepen dole a na nekim harmonikama izgubi se tton kao da mijehom radi...
znaci to nema na pa500 :) |
Pa 500 je zakon.
|
Danas sam malo probao Pa500. Onako zvuci solidno, puno bolje nego moj EXR :P ... Samo ili sam se ja naviko na EXR tipke ili kod Pa serije su nako lose?
Skoro nikako nemam osjecaj na njemu, ali vjerovatno je stvar navike :) Bas razmisljam da li da ga kupim sad nekad ili sacekam jos malo pa ulozim u Pa800... Ali mislim da razliku od ca. 1500KM necu moci preboliti i da cu se odluciti za Pa500 :D |
A jel postoji neka klavijatura sa losijim dirkama od pa500? Ja jos ni jednu takvu nisam sreo. Cak su i na pa50 bolje dirke nego na pa500. Mozda zato jer mi je ovaj pa500 jos uvek nov pa dirke nisu razradjene jos. Uopste nemaju dinamiku ni brzinu i nema teorije da se odsvira nesto brzo i virtuozno sa oshtrim sumadijskim trilerima, recimo!
|
Pozdrav!
Moze se svirati bez problema i brzo i virtuozno, potrebno je ruku krajnje opustiti. Ja sam svirao i Pa80 i PA50, pa sada imam PA500. Prvih nekoliko dana sam imao slican utisak kao i ti, ali sam vrlo brzo shvatio kako treba da se ponasa ruka i vise nema problema. Klavijatura jeste vrlo mekana, ali je zato potrebno da i saka bude izuzetno opustena i onda se bez ikakvih problema mogu svirati i najkomplikovanije sumadije. Dakle, samo je stvar navike. Inace, to je jedan od vrlo zahtevnih aranzera, u smislu da se vise nego na drugima mora raditi u pocetku, ali je sprava sa STRAVICNIM potencijalom i oni koji znaju sta treba da rade, (ali zaista koji znaju), mogu da postignu gotovo sve sto zamisle. Pozdrav! |
Sve je u redu dok sviram legato, al' kad pokusam stakato trilere, dirke nemaju vremena da se vrate, suvise su spore :) Dobro, videcemo.
|
spusti dirke bice ti bolje i lakse dobices na brzini i manji ce ti biti hod dirke.......
|
A ne bih da radim takve operacije na novoj klavijaturi.
|
sto da ne bude operacija uspela pacijent umro......... hahahaha
|
ovo sam jedino našao na youtube ako neko zna za neki bolji snimak neka ga stavi gore.
|
Evo za one koji su zainteresovani o mogucnostima PA 500
|
Ljudi z aove pare jedino još PA80 i PSR9000 mogu da odrade poso kako treba...
Premda mislim da su njegove interne boje mnooogo jake a i zvuk mu je baziran na PA800...Nadam se da će korg izdrati OS2.01 pravljen na PA500 i ima da bude UBICA... Ja sam ovisan od semplova,ali kad čuješ šta sve ljudi izvlače iz internih soundova,prosto da ne povjeruješ! |
mogu samo reci odlicno za taj sint i predobro,daleko je to bolje od Pa80 i 50-60,,nema sta reci odlicno zvuci
|
jel vrijedi zamjeniti pa500 zamjeniti za pa800
Imam nov pa500 hel vrijedi investicija da doplatim za zamjenu za pa800
|
E tu si pogresio u start sto nisi kupio odma pa800.
|
Slazem se s tobom No.1, ali iz greski se uci. Barem sam ja naucio :)
|
kako je sa samplovima..cuo sam da ne moze da cita samplove od recimo tritone itd.
Slusao sam demo na stranici skymusic.rs i to covek svira sa nasim farbama, ali ne znam da li su samplovi guerrini harmonike ili ne? |
Interne boje. Ne cita semplove!
|
kakve su to "interne" boje?
koje formate cita? ako ne moze da cita semplove, to znaci da ne moze imati JV-bubanj kit? |
Čita PCG fajlove,
a imaš setova i za pa50/60 od JV-a, na downloadu |
Ima li ko kakav demo sa pa500, a da je dobri sredjen? Gledao sam na youtube, ali slabo mi svuci.
|
Video sam negde u oglasima PA500 za 900 Eura!
|
Trenutno vrijeme na Forumu 13:40 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org