![]() |
korg18
evo ovako posto sam jednom drugu instalirao OS evo nekih utisaka,SongBook radi nema greske Error,semplovi se zaista mogu puniti punih 1.50 gb jer sam to nabacao iz tog razloga da se uvjerim nisam kompresovao jer traje dugo,zvuk je mnogo bolji i osjeti se razlika u samom izlazu zvuka,Radi dosta brze,portamento Ok bolje nego sto je bio sve u svemu lijepo to sve sada radi,sta ce se dalje desavati to neznam,ali vrijeme ce pokazati i da napomenem
potrudili su se i oko MAXX AUDIO sada radi savrseno,ono prije nije bilo cemu ko je probao osjetice razliku u samom izlazu sounda pozdravvvv |
mislim da sam negde video da je i to kompresovanje sad brzoo, uradjen neki fast algoritam.
|
Info sa Njemackog Korg foruma obavezno uraditi Factory Restore poslije ucitavanja novog OS.
|
Kako sada stvari stoje, to je Korg uradio vrlo dobro. Ne govorim iz vlastitog iskustva ali čitam neke straen forume, svi su zadovoljni i nema problema nakon nadogradnje.
Ipak, treba poštovati proceduru instalacije, a ista piše i u PDF-u koji dolazi kao prilog kada se skine update. U uputama između ostalog piše slijedeće. Citat:
|
I kod mene nema nikakvih, ama bas nikakvih problema.Klavijatura radi i po 5-6 sati bez gašenja, ubacujem razne semplove i stylove iz raznih setova,pošto sam ranije bio ograničen memorijom.Sada hvala bogu 3GB kompresovanih semplova,tako da HVALA Korg Timu za ovaj update.Što se tiče portamenta bolji je nego prethodni ali ipak nije to taj portamento od DX,Casio serija na koji sma ja navikao ili ga ja neznam nastimati,pošto ima dosta više opcija za stimanje nego ranije.Vidjet ćemo.Jedino prvi puta kada sam ubacivao moj set, pojavilo se kao neko upozorenje da podesim datum i vrijeme.Malo se tesko navići i na ovu crnu boju na displeju, ali bolje nego ona jarka crvena.Čini mi se i da klavijatura radi i reaguje brže.Zasad sve ok.;)
|
Ima li drugih poboljsanja osim veceg rama, grafike, portamenta?
Spominju bolji audio max, druge i bolje soundove? |
Ja sam odradio svirku sinoc nije bilo problema, radim do nedelje tako da ce biti testirano maksimalno. Koristicu i to sto nisam koristio hahaha.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk |
Ja sam danas instalirao V3 sledecim redoslijedom prvo uradio bekap klavijature onda restore na fabricko stanje poslije ugasio pa imstalirao OS
Pa ponovo ucitao svoj bekap u klavijaturu i radi bez problema kod kuce vidjecemo preko vikenda sta ce se desavati moj set od skoro 400mg plus kompresovan ucita za jednu minutu sto je nebjerovatno brzo |
posle instaliranja os si trebao opet uraditi factory restore.
a mene zanima kad i gde dolazi instal ADD-on?? nesto isto kao os? |
Mogu to i naknadno ponovo uradit jel dobijam stim nesto vise ili.
Dodato: https://youtu.be/4BKUkUsp3uk |
Vidim ja nema odgovora na moja pitanja. Neznam zasto kolege postavljaju razne YT linkove? Nema druge nego sutra upregnuti konja i pravac Just Music hahaha.
|
de neka neko iz knjige update napise ovde po brojevima tacno po redu sta sve trebaa. svako je izgleda po svom instalirao..
|
Citat:
|
briste blede bjele semplove u sound record ... pa nece zablokirat nikad,. meni nije pa4x jos kako su uredni semplovi za sad,
|
Citat:
Ako se ove upute usporede s postupkom koji je napravio i opisao @blackman, onda on nije odradio brisanje User memory. Kod ovakvih stvari nije dobro zanemariti upute i postupak odraditi po vlastitom nahođenju. Pogotovo zato jer se ovaj Update radi na nešto drugačiji način od prijašnjih. I onda će se pojaviti tkz."bug", pa će biti kriv Korg i svi ostali, a ne onaj tko nije odradio posao kako treba. @keyboard - Tebi je klavijatura radila besprijekorno. Član @korg18 je zorno opisao problem koji mu se dogodio, isti je provjeren u trgovini i na drugom modelu kojeg je dobio u garantnom roku, problem se ponovio. To su potpuno različita iskustva, a ne dezinformacija, kako ti kažeš. |
Kolega casper nisi dobro procitao moj post uradio sam fabricki restore prije instalacije os stim sam ocistio user momoriju i semplove
|
Citat:
|
Blackman: Restore se mora odraditi poslje ucitavanja OS ...kolko se sjecam mozda je tu problem
|
Pa da to nisam uradio poslije podizamja sistema vec sam odmah vratio svoj bekap ali evo danas sam uradio restore a inace nisam primijetio nikakve bugove sve radi kako treba zasad
|
Danas sam bio prisutan pri ucitavanju novoga Os u sva tri Korg Pa 4 modela international, musikant i orijental( Just Music Minhen).Nije bilo nikakvih problema i blokiranja poslije ucitavanja- normalno ako se sve uradi po uputstvu.Korisnici Korga ce moci bolje reci o poboljsanjima.Nova grafika je stvar ukusa, nekome se svidja- nekome ne.
Ja i dalje cekam Pa 5. |
Kako pravilno učitati OS3 next
Na nasem jeziku. https://youtu.be/CjxttZV2Bz0 Mozda nekome bude korisno. Tihomir |
korg18
Keyboards o kakvoj dezinformacji ti pises,hoces reci da ja ovdje serem i brljavim i ispadam kao netko ko nezna o aranzeru druze moj,imao sam klavijatura sto ocima neces vidjeti,i da napomenem necu imenovati tko sm ali ja sam ti napravio modifikovani os od pa80 za korg pa50,tada kada su one bile popularne,i napravio sam masu ritmova i boja koje vi svi muzicari i danas dan govorite i hoces mi reci da to ima veze sa blokiranjem,mani mi tu pametovanja lakse je uzeti tudji set pa ucitati i ajde dalje,ja radim nesto svoje niti zelim tudje niti bilo sta sto se tice svirke i svega ja vise se ne bavim muzikom a pitace se mnogi zasto.Zato jer mi je dodjalo vecini njih koji neznaju da loaduju set i koji stalno zapitkuju znaju upalit klavijaturu i sjest i svirat a nemaju pojma kako i koja opcija i kako funckionise,i ja sam obisao 8 americkih turneja i zgadio mi se taj posao,Radim u svom Servisu kao Automehanicar i elektricar LPG sustav tako da me ovo vise i ne interesuje,dosta sam dao od sebe sve sto sam mogao da bi pomagao kolegama ali kad sam vidio da su neki djubrad na kraju sam se povukao,pa pitaj se jeli lijepo sjediti par sati za klavijaturom i kucati ritam i dati ga tek tako djaba i nisu Dezinfomracije,isto kao sto su neki govorili KORG PA800 joj dobra a 50 posto ih se zali na RAM blokiranje itd,i hoces reci da nema Losih Bug na starim sistemima,postujem svakog od vas ali manite mi pojedini pametovanja ovdje....
|
Ja nisam imao problema na pa4x sa "zaleđivanjem" ili slicno... Imala je jednu gresku/bug, a to je ako pustim pjesmu(mix od 2 sata) u pauzi od svirke e tek je tad znala da zaledi i jedan begin koji sam prebacio sa starog seta sa pa2x na pa4x nije mu radila bass gitara u ritam sekciji(tj nije se valjda konvertirala kako treba pa nije ni radila) i to je to... Klavijatura sasvim normalno radi sve funkcije koje joj zadam... Dok sam imao pa2x isto tako nisam imao problema, osim sa onim led diodama (ali to je hardware)...
Tihomiru svaka cast i realno covjeku treba skinuti kapu za ovo sto radi, mene je davno popustilo pravljenje tutoriala za klavijature (ono sto sam znao da objasnim), treba vremena, truda i strpljenja a ponajprije znanja, i sto je najbitnije od svega, covjek ima tri najjaca modela klavijatura kod sebe(citaj ispred nosa), sto je i po meni najvjerodostojnije za usporedbu(boja,ritmova i funkcija izmedju ta tri modela), te jako cijenim njegov komentar i rad na osnovu (ne samo) klavijatura, nego i godina rada i poznavanja materije klavijatura i softwarea... Veliki pozdrav. |
instalirao sam os next3,
imam odma jedan problem, nikad mi se to nije desilo na pa3x znaci pustis neki stil, i sad sviram boju koja je na njemu, cim sam usao u user bilo koji on odma promneni boju koja je u nekom useru koji sam klik, znaci ne ostaje boja mi ona koju jos i dalje zelim da sviram, a dok sviram, da nadjem nesto drugo pa cu klik kad treba, on odam menja bojee :O https://youtu.be/tXnV2PN4Z_I |
To možeš da podesis u Globalu da se ne menja performans.
|
Uz duzno postovanje Korg18, ja imam PA4X od kada je izasla u USA...kupio sam medju prvima direktno od Korga. Nikad nikakvih problema nisam imao ni sa "zamrzavanjima" niti slicno.Nikad mi klavijatura nije bugovala niti stala. Sa kolegom Tihom ili Keyboards sam u kontaktu godinama. Covek sve sto ima u klavijaturama vecinom radi sam i odvaja vreme da podeli informacije sa svima kojima je potrebna pomoc oko klavijatura. Covek ne prica bezveze.Apsolutno se slazem sa Tihom da u vecini slucajeva kada dodje do problema treba da se obrati paznja na user semplove i ritmove koji su ucitani u klavijaturi.Usput - imao sam i pa800 i nikad, a ma bas nikad nisam imao problema ni sa njom.
Pozdrav iz suncane Arizone!!! |
Zna li neko sta mu je add-on vidim na videu neki ubacuju ili je to samo za MG neki dodatak
|
add-on su oni rucno stile i sound tako kazu na kraju
Dodato: PAD ERROR POPRAVKA https://www.youtube.com/watch?v=A_y80m59luo Dodato: i ssta je ovo, na 6min 51 sek pise ispod verzije os addon neki?? u mene tu prazno? https://www.youtube.com/watch?v=Ts-Hr5l6oVM |
Evo novi video instaliranje novog OS
https://youtu.be/uQ7bHHy45BM |
Kako ste zadovoljni portamentom
|
Citat:
Послато са SM-G903F уз помоћ Тапатока |
ljudi evo punim korg par dana, do 900mb u ramu sve islo kako treba, sve zivo ucitao do detalja.. posle vec malo malo ovaj error sa video klipa sto sam prilozio dole!
najvise drum i loops perc malo malo ne ucita ista error poruka.. boje bas kontra i to i ucita do kraja. znaci nisam stigao do 950mb, nesto je kompresovano nesto nije. kako sta u setovima.. https://youtu.be/nzRedseCd1Y Dodato: DODATOOO 2 ucitao sam taj set sam u klavijaturi iz kog sam vadio ovo sto nece, i exportovao kmp loops perkusiju. i kad sam vratio taj svoj set od 950mb sa klipa gore. evo sad sta mi je napisao kad sam isao import KMP https://youtu.be/l_RrGcQdq20 |
Po poruci se da zaključiti da nedostaje numeričkih mjesta za samplove. Čitam da su i taj broj povećali ali ne pronalazim točan podatak na koliko točno.
|
izgleda 15 000 semplova max za sad, ne da preko puna kaze semplova?
Dodato: fakticki sad preko 2gb rama prazno, dzaba od rama, ne mogu vise ubacit haha |
Ima li neko problema sa podešavanjima datuma i sata na novom OS? Poslije svakog učitavanja mog seta na novom OSv3 NEXT, javlja mi neko upozorenje - kao podesi u globalu datum i sat!To uradim, podesim i snimim i ponovo nakon učitavanja seta, opet ista poruka.I još prije tog upozorenja mi izadje i upozorenje kao da nisam pravilno preusmjerio browser folder za DIRECT HD, odkuda povlačim style i keyboards.Direct HD podesim na zeljeni folder ali opet poslije ucitavanja ista poruka! Kliknem ok i vidim da je Direct HD podešen onako kako sam i koristio prije i sve radi. Da li ima neko slične probleme? Ostalo sve radi kako treba i do sada nisam imao nikavih problema.
|
Problem datuma i vremena je vezan uz bateriju, trebaš je zamjeniti.
CR2032 Vrlo vjerojatno je i preusmjeravanje koje spominješ vezano uz isti razlog. |
Super, tako sam nešto i kontao.Dobro je da nije neka sistemska greška.Baterija se da zamijeniti.Hvala Casper.;)
|
Citat:
Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk |
Pogrešno si shvatio. Jedan multi-sample je napravljen od više samplova. Kada govorimo o numeričkom ograničenju onda se to ne odnosi na broj zvukova (mulstisamplova), nego na pojedinačne dijelove (sample) tih zvukova koji se zapisuju u memoriju.
|
korg18
Branoy pokusaj ovako svoj set koji koristis,Idi na Global pa onda na Preferences Mode pa zatim na Media u donjem lijevom uglu imas Browse otvori i pronadji svoj set gdje je smjesten na USB ili Disk ili SD kartici ucitaj ga i nastavi sa normalnim radom,tim ucitavanjem svog seta oslobadjas ostali prostor odnosno prosirujes ta mjesta koja su ti potrebna za sve ostalo i onda nastavi normalno da ucitavas semplove pozdrav.
Jos da napomenem mogu vam uslikati ili snimiti video popunjenost Rama nisam imao problem apsolutno nikakav,ako si ucitao Pravilno OS uradio Resource i ucitao set u Media u Globalu kako sam opisao treba sve da radi pozzz |
Trenutno vrijeme na Forumu 02:27 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org