![]() |
Mene zanima zasto bi degradirao kvalitet kick-a i bas gitare.
Ja sam radio na oba nacina......uvijek je bolje radilo kad sam ovako odvajao kick i bass. |
Zato što je frekventni opseg bas bubnja, a pogotovo bas gitare mnogo širi nego što reproduciraju bas binovi. Kada se na ovakav način (citat u mom predhodnom postu) usmjeri bas bubanj i bas gitara, nedostaje im dobar dio "viših" frekvencija koje su odgovarne za precizan i kvalitetan sound.
To što si čuo ili doživio bolji sound spajajući na ovaj način može biti uzrokovano lošim/nekvalitetnim ozvučenjem, krivim postavkama u klavijturi ili možda nekim trećim razlogom. |
bass
CASPER, kick i bass gitaru pustam u binove, ali ih pustam i u satelite, gdje fino ofarbam tonski te iste, nema logike pustati pedalu i gitaru samo u binove.
Nadam se da sam sada rekao sta sam htio. Poenta priče i jest da su na posebnom kanalu, da se mogu fino ofarbati tonski, i pojačati i smanjiti po želji. |
Naravno.......kick i bass idu u odvojen kanal u mixeru........ustimas ga po zelji i ide u satelite.........a onda ga dodajes u aux i samo podebljas bas binovima...........niko nije ni rekao da ide samo u basove,to bi bila ludost :D
Dodato: Jos bolja stvar u ovome sto u bas binove pustis samo kick i bass.......i izbjegnes da ti u basove idu fuss solo gitara dobos itd........dok kod normalnog spajanja na mixer u basove moras pustit sve |
OK, bitno da se razumijemo što se tiče frekvencija. ;)
Post na koji sam reagirao izgleda ovako Citat: <table border="0" cellpadding="6" cellspacing="0" width="100%"> <tbody><tr> <td class="alt2" style="border:1px inset"> Originalno postovano od Dexter ja ne mogu zamisliti da jedan stereo kanal može dobro izbaciti sve frekvencije a da se to dobro ustima, nema sanse. OUT 1 bass pedala, aux na Bass binove OUT 2 bass gitara, aux na Bass binove Sve ostalo na L + R Kraj priče i dobiješ pravi sound. Naravno ulogu igra sam sistem i naravno vaše uho. </td> </tr> </tbody></table> Iz napisanog je potpuno jasno da bas pedala i bas gitare preko OUT1/2 poslana samo na bas bin. Ostalo ide prema L+R izlaze. |
Juce sam kupio ovu klavijaturu i ja sam jako zadovoljan. Jako kvalitetna izrada, zvuk mi se svidja dosta (i preko slusalica i preko razglasa), a dirka je skroooz po mojoj meri. Tako da, ovo je klavijatura po mom ukusu. Sto se mene tice svaka preporuka!
|
imao sam priliku probati tipke na PA3XLE i razočarao se njihovom tvrdoćom koja je skoro ista kao i na PA3X. Samo što PA3X mislim da ima "drvene" crne tipke dok su kod PA3XLE "normalne" crne tipke samo što su klizave. Šteta što PA3XLE nema mekane tipke kao PA300 / PA600 / PA900...
|
....
Drugari kupio sam pa3xle jos februara meseca ali nikako nemam vremena da se javim.
Prezadovoljan sam njom prvo kvalitet izrade je daleko bolji i lepsi od pa900,600... Skoro i lepsi od samog pa3x 76.:D Tanji je i laksi. Dirke su fenomenalne samo za moj ukus tvrdje pa sam promenio opruge i sviram lakse nego na bilo kojoj klavijaturi. Sound je isti kao i kod obicnog pa3 nema nikakve razlike. Ima nedostatke koje su i sami proizvodjaci naveli ali odnos cena i to sto pruza je vrunska.:) Pitajte sta vas interesuje odgovaram kad stignem. Pozz..;) |
Moze li neki argument vezano za potpuno isti kvalitet zvuka pa3xpro i pa3x le.
Jedna je skuplja druga jeftinija. Sent from my GT-I9301I using Tapatalk |
Citat:
|
....
ella 85
Tako sto su parametri za stelovanje zvuka 80% isti. U master EQ se razlikuje malo ali nista posebno. Cita skoro sve ritmove sa pa3x. Ostalo uporedi fabricke specifikacije pa ces da vidis razliku u ceni.;) sxkn7 opruge mozes da nadjes po netu kolko hoces od bilo kog Korga. Skoro pa je sve isto.;) Ja sam stavio opruge od triton TR u crnoj boji. A kod mene su fabricke u srebrnoj boji. Menjanje je veoma prosto (pa3x,pa3xpro i pa3xle za ostale neznam):confused: Odozdo postoje srafovi koji posebno drze samo dirke tako da nemoras da rasturas celu klavijaturu.:D Kad skines srafove povuces lagano na spolja i nazad dok iskonektujes flet kablove odozdo i masu. Kad izvadis klav napolje opruge i dirke se skidaju prstom (moze neki alat cisto da ne zaboli prst). Ostalo ces sam da skapiras. ;) |
Znaci u pitanju je licni sud o zvuku na oba aranzera .
Meni pa3xle vise lici na pa900....po zvuku i po opcijama. |
....
ella 85
Laicki receno Pa3xle je nesto izmedju pa900 i pa3x.:D A reci mi gde si poredio kako zvuci pa900 i kako zvuci pa3. Isti ritam jedna pored druge.:confused: Aj kad to uradis ti se javi da cujem kakva je rzlika u tonu?:confused: |
Poz. Da ne otvaram novu temu,pošto je prošlo nešto vremena od izlaska ove klavijature,vjerovatno se i zna više o njoj. Moja dvojba dali polovan pax3 ili novi pax3le,i kakav je vokalist u specifikaciji piše voice live 3.
|
Harmonizer je isti kao i na pa900, mislim, ali nisam siguran da je to prebacen TC Helicon iz pa2x. Na pa3x je drugaciji, bar ovako sa korisnicke strane, sad da li je hardware isti ili drugaciji ne znam, ali mislim da nije.
Imao sam prilike da se igram sa pa3x LE par puta, jos se lomim da ga uzmem. Dirka jeste "malko" poteska ali nista stravicno, meni odgovara ali sve je to stvar ukusa. Kvalitet izrade je daleko bolji nego kod pa900/600/300 ali iako kuciste klavijature izgleda isto kao na pa3x, nekako imam osjecaj da je za nijansu tanje i nekvalitetnije (testirao kuckanjem zglobom na prstu, k'o na vrata tako da ne garantujem ni za sta :D ). |
Nije to loša klavijatura,ali pošto radim sam vokalist mi puno znači, imam aktivne zvučnike pa nebi mix sa sobom vukao,a koliko čujem vokalist je na pa3 za klasu bolji,vjerovatno ču prevagnuti prema polovnoj trojki
|
Vjerovatno da jeste bolji, ali mislim da se to nece primijetiti u svirci toliko. Razlike u kvalitetu zvuka koje oni naprave od generacije do generacije jesu primjetne ali tek u idealnim uslovima dolaze do izrazaja. U realnim situacijama ipak, bitniji faktor je prostorija i oprema. Sto se tice harmonizera u funkcionalnosti mislim da je razlika to sto je na pa3x le troglasan, a na pa3x cetvoroglasan sto je po mom misljenju apsolutno nebitno i na pa3x le nedostaju neki efekti, ne znam tacno koji ali opet ne vjerujem da su na pa3x le izostavljeni ovi osnovni koji se na kraju krajeva u praksi i koriste. Ti na pa3x le imas reverb, hall i troglasan harmonizer a koristices gornju ili donju tercu i eventualno u 1% slucajeva ta 3 glasa. Da li on pored toga ima jos 99 ili 500 efekata manje vise je nebitno. Oni moraju da dodaju nove funkcionalnosti kako bi mogli da izbace novu seriju i zarade novac ali to ne znaci nuzno da su svakome potrebne te funkcionalnosti. Jako zgodna stvar na harmonizeru na pa3x je sto ima posebno dugme za dual. Meni bi znacilo to na pa3x le ali nije mi vrijedno 700eur razlike.
|
moje misljenje je da je pa3xle skroz dobra klavijatura I da nema potrebe doplacivati mnogo za pa3x
razlike su po meni od stvari koje ja koristim bitne,inace koristim pa3x prednosti pa3x - 1.ima slidere potenciometre I vise drugih nekih precica,dva reda performance sto meni mnogo znaci jer npr u drugom redu poredjam samo terce ili kako kome odgovara uglavnom bolje kad ima vise zbog organizacije I brzeg pristupa performansi 2.jaca konstrukcija 3.maxx audio(koji po meni i nije neophodan moze se i bez njega ali je koristan) prednosti pa3xle - 1.Veci i dosta osetljiviji displej sto ubrzava bar meni rad sa klavijaturom I to mi je bitna stavka 2.Softverski je bolje odradjen sto je isto jako bitno (dosta je brzi od pa3x,mnogo brze se pali klavijatura,3 puta brze ucitava semplove i setove,tkao da kad se pakuje I prepakuje set to ce se mnogo brze odraditi na pa3xle(snimicu jednom razliku video zapisom koliko npr ucitava jedan te isti sempl pa900 i pa3x),ima nekih isto korisnih dodotaka u OS-u,npr kad udjes u songbook u pa3xle ima opcija init songbook a to je opcija koja brise sve pesme i songbook-a dok na pa3x mora manuelno to da se radi barem na pa3x nisam nasao tu opciju na klavijaturi,onda npr boje u useru u LE kad hoces da slozis ima opcija DELETE,COPY,PASTE sto je isto ok ako si npr obrisao neki sempl pa hoces da obrises iz usera ili ako hoces boju da premestis na drugo mesto to se jako lako radi,tako I za ritmove isto ima opcjia u padajucem meniju za delete I premestanje sto je isto super nekom mozda nista od ovog ne treba,ovo je moje misljenje a najvise mi se svidja kod LE ta brzina,tj najvise me nerviraju sto su pa3x napravili tako sporog u ovom veku I sa ekranom kao da se tek pojavila touch screen tehnologija... |
Da.. brzina. Ja mislim da je problem u tome sto i u trenutku kada dizajniraju klavijature ne koriste najnaprednije tehnologije nego nesto "osrednje" sto ce brzo biti prevazidjeno i onda ce novi moci novi model da naprave dosta lakse. Evo i pa4x.. brzina je ok ali ekran je presmijesan.. u vrijeme 4k rezolucije i najmodernijih IPS panela oni stavili ekran kao sa najlosijih kineskih telefona.
Slazem se sa @mikimiki u svemu i samo bih jos dodao, po mom misljenju, najvecu manu pa3x le a to su izlazi.. pa80 je imao L, R i jos 2 izlaza a sada pa900/pa3x LE, recimo 13 godina mladji naslednik nema. To je apsurdno. |
e to nisam spomenuo jer nisam bio siguran da li LE ima to a pa 900 znam da nema to nisam mogao da verujem ne mozes ni mik na kanal da odvojis..
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk |
Pozdrav svima na forumu,jedno pitanje za kolisnike pa3x le,da li ribon controler funkcionise na korgu pa3x le ili je samo stavljen kao imitacija.Izvinjavam se ako sam pitaje postavio u pogresnoj temi ali ne nadjoh da je negde pisano o tome.
|
Korg Pa3x Le nema Ribbon Controller to je samo maska(plastika).
|
Evo i ja nešto razmišljam o ovoj klavijaturi. Sjećam se da sam je nekad probao u radnji i da me je dirka oduševila. Pročitao sam sve o mogućnostima u manual. Ima li neko ko je već koristi duže vrijeme na svirkama da malo još podijeli svoje utiske, kako radi... ili ako ima neki nedostatak, bug... kvalitet tastera, vokalizer ili slično? Vidim ima neki limiter i opcije, jeli to od kakve praktične koristi za žive svirke?
|
greska,tek sad video da se radi o LE a ja se raspisao bio kao blesav pa sam obrisao post :D
|
Koje su prednosti ove klavijature u odnosu na pa2x?
|
uh u krug sve pitanja ,pa3x,le,pa900,pa600 bolje izlaze od prethodnih i citaju sve
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk |
ima li ko ovo s foruma, da mu postavim par pitanja na pm..... razmišljam se da uzimam ovo.....
|
[quote=mimiki;288354]uh u krug sve pitanja ,pa3x,le,pa900,pa600[bolje izlaze od prethodnih i citaju sve
Da se nadovezem na ovu Dezinformaciju Nista tu (bolje ne izlazi)...provjereno pricam..na Pa2x je puno bolji zvuk i radi cistije od Pa900....na Pa900 se osjeca da je osiromasen ton...na pa600 jos gore,al to je i za ocekivat jer je Pa2x puno veci rang sinta..Pa900 i pa600 su bogatije po funkcijama kao sto je EQ al djaba to nesto sto fali u zvuku nemoze se nadomjestit EQ.... Deeda:Koje su prednosti ove klavijature u odnosu na pa2x? evo odgovor ako nije kasno.. u prednosti su zbog EQ...znaci sto mozes svakom oscilatoru dodjelit EQ,svakom elementu bubnja..to su ove nama bitnije prednosti ili bar meni bitnije...osobno nisam probao Pa3x Le pa nemogu tvrditi za ton al pretpostavljam da je kao i na Pa900...pozz |
Hahaha, na ovakve teme dobro dodje jedna pjesma od Jasmina Stavrosa ,, Umoran''
|
@GALA ne znam u tvom postu ko je koga tu citirao sve je nejasno..... ali taj ko je rekao da nema tu neke čistine između pa2 i ovih novijih nek ide kod očnog lekara il nek dođe kod mene da mu demonstriram razliku.... učitavamo njegov isti set i sa par podešavanja da vidi.....
Mrzi me već da pišem u ovakve teme nekim ljudima lakše uterati u dupe nego u pamet..... Sve i da je isto sve kao na pa2.... samo mogućnost više da u drum track može na svakom elementu bubnja posebno da se menja ekvilajzer je 100% bolji ton.... |
respect
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk Dodato: Gala stvarno si napricao gluposti :) Sent from my GT-I9301I using Tapatalk |
Kupio pa3xle
Dvoumio sam se između polovnog pa3x ili novog pa3x le i uzeo pa3xle
Klavijatura će raditi isto ubaci li se set u pa3x, paxle ili pa 900. Sve je do seta. Brza je klavijatura, dobra tipka(što mi je i najbitnije). |
ja am novi na ovom forumu, i u istoj dilemi kao ovaj kolega dali polovan 3xpro ili le nov. pa me zanima vase misljenje i savjet . hvala unaprijed
|
Posle toliko godina otkad je izasao pa3x mislim da su svi provalili koliko je neunistiva ta klavijatura I godine joj nista ne smetaju,stvarno je odradjena najbolje od svih do sada,tako da ce pa3x star sada 3 ili 4god biti vredniji od pa3x le za godinu dana kojeg bi sada uzeo novog :)
Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока |
kolega hvala ti puno za savjet. Nisam bas upucen u te aranzere posto imam dugo triton le a sad trenutno imam potrebu za aranzerom.
|
robert_313 upravu si 100% ja sam imao pa3x i kupio pa4x i prodao sam ga i kupio pa3xLe sve to manje vise isto radi uredu ako koristis tvornicke a to se slabo koristi na korgu onda ima razlike izmedju pa3x i pa4x ,,stavis primjer brma set u sve tri klavijature isto zvuce stavio sam jednu pokraj druge to je to..a sad sto ima konverter iz midi u style meni nepotrebno nekoristim namjenske,i ok ima jos nekih detalja ali sasvim nepotrebno za live svirku,i velika mana pa4x koji puno skuplji ima kasnjenje kad prebacivas perfomancu za takvu klavijaturu zalosno,,dok jedan pa1x brze prebaci perfomancu,,to je moje misljenje.i recimo to sto pa3xLe nema out 1 i 2 nema veze nikake radi na LR sasvim ok ako se dobro ustela na mixeru...
|
Pozdravim svim kolegama jedno pitanje u vezi pa3xle nakon sinocnje svirke neradi mi jedna tipka tj gis(as),crna na bilo kojoj boji neradi samo ona ostalo sve radi pa da neidem majstoru jer ga nema u blizini sfa mogu da napraavim ja sam ako moze pomoc mala...
|
Sablona ista ko na svakoj drugoj klavijaturi: otvorish je, provjeris sve ribbon kable/konektore (van/nutra),moze malo i kontakt spreja. Ako nije do toga, skidash tipke, dal je potrebna oktava...da se skine gumena traka u cijelosti. Slijedi ciscenje gume, plocice na koju prianja guma. Neki je samo ociste, ja sam znao josh premazati grafitom (isarati olovkom).
|
Posto prvi put ovo radim skinuo sam tipke iza plocu ocistio dobro gumice i plocu i radi nisam imao grafita to cu ako opet zasteka skinut sve gumice i ocistiti tako da je prvi pokusaj uspjesan radi kao sat,hvala na savjetu opet pozzz
|
Super! Bash mi je drago.
Lp. |
Trenutno vrijeme na Forumu 11:51 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org