YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Fajlasi , grrrrrrr (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=25712)

Ace 26.07.2013 12:46

Samo bih dodao da su i ovce neka nezgodna sorta pa slabo daju mleko.... Ako nije stado veliko nekad se ne isplati izvoditi ih na pasenje :D

mikimiki 26.07.2013 12:47

Kakve se danas pjesme prave i sviraju ,ne treba boljih od "fajlasa".

Mada, treba se zapitati. Kakvi su u stvari muzicari kojima "fajlasi" otimaju posao??

sale_band 26.07.2013 12:48

Citat:

Originalno postovano od Boban010 (Post 249772)
Aaaaa, dakle psi su ti koji ovcama "govore" gde treba da idu.....
Znaci nema mnogo veze kolko je ovcar vest sa frulom,vazno je da ima dobre pse i da ih dobro hrani.

Totalno si pogresno shvatio...

Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2

tranzit 26.07.2013 12:50

Citat:

Originalno postovano od mikimiki (Post 249790)
... treba se zapitati. Kakvi su u stvari muzicari kojima "fajlasi" otimaju posao??

Skoro nista pametnije nisam procitao.

Boban010 26.07.2013 14:06

Fajlasi su ti kao kurjaci koji cobanima kolju i razgone ovce....
Tu nema neke filozofije,ili da cobanin nabavi jace i pametnije pse ili da kupi pusku!:lol:
@tranzit
Ocigledno citas nekvalitetnu literaturu!:D
@Ace
Ne mora da znaci,kad je stado vece,ovce manje pasu a vise bleje!

nesaband 26.07.2013 14:29

Znaci ja sam Kurjak,:lol:,ja sam pokosio travu u dvoristu i rasterao ovce koje sad nemaju sta da jedu.:lol:A mozda sam i ja ovca kojoj su fajlasi ukrali ispasu.:rolleyes:,nesto udarila vrucina danas na forumu.

sale_band 26.07.2013 14:57

Citat:

Originalno postovano od tranzit (Post 249750)
Sale for President za down under, isturenog odjeljenja yu-midija u zemlji kengura !!!!! A da ti upises mozda Master filozofije ili bar sociologije uz tu muziku. Salu na stranu, sve sto si napisao do sada u ovoj temi (a i sire), potpuno odgovara istini, koja je u sustini vrlo jednostavna, ama je ljudi ne vide, valjda radi njene silne velicine, a ispred nosa im je.

Nemoj me za predsednika... Oni najmanje znaju a prvi na*ebu... :)

zeljko 26.07.2013 16:10

hahahahahaha

Todorgm 26.07.2013 17:18

Meni se desilo da radim svirku u pancevu gde je sa mnom trebao da svira jos jedan decko ali se ispostavilo da ne svira vec pusta fajlove na pa500...Celo vece sam presvirao sam a decko je stajao za klavijaturom i mlatio prstima po dirkama,posebno se folirao kad naidje forspil i privlacio je paznju i cak mislim da su mu prilazile devojke kao u fazonu "wow kako sviras " da bi on na kraju pustio 2 matrice i uzeo iste pare kao pevac -pevacica i ja :)

nesaband 26.07.2013 21:05

A cija je tezga bila?

tranzit 27.07.2013 00:33

Citat:

Originalno postovano od Todorgm (Post 249833)
Celo vece sam presvirao sam a decko je stajao za klavijaturom i mlatio prstima po dirkama,posebno se folirao kad naidje forspil...

I ti si to onako mirno pustio da prodje ? Sto ga nisi uhvatio za ruke i podigao ih sa klavijature, eto kao drag ti je pa da se izljubite i to bas kad su prilazile te cure. Ne svira on, ne sviras ti, a muzika pici li pici. Ili sto mu ne 'eba sve sto ima, ne zato sto ne zna da svira, nego zato sto laze i folira ?

zeljko 27.07.2013 00:39

To jest stvarno smijesno kad glumi na klavijaturi da svira sto jest jest..Moze isto tako da pusti matricu na Laptopu i da pjeva.Svakako samo budala nece primjetiti da ne svira on a jedan normalan i pametan covjek dovoljno da baci jedan pogled znace o cemu se radi

milepsr 27.07.2013 00:48

Bio sam skoro na nastupu grupe Luna. Ceda Cvorak, 2 pevacice, 2 igracice, i klavijaturista sa PA2X. Decko na PA2x celo vece glumi da svira, a Ceda malo za gitarom, malo za klavijaturom, i pre pocetka svake pesme pusta marticu na laptopu.

tranzit 27.07.2013 00:48

Citat:

Originalno postovano od zeljko (Post 249871)
...Svakako samo budala nece primjetiti da ne svira on...

Da znas samo koliko je budala. Ama to je ni po' jada, nego se i citavi festivali rade na Full Playback. Sjecam se jednom na Bihackom festivalu (vodio sam nekog pjevacica sa svojom pjesmom), kompletan festival Full Playback, u neka doba zvase Serifa Konjevica na binu (bio je gost festivala, nije se takmicio) a on za mikrofon i krenu nesto da kaze dok ide forspil, kad mikrofon iskljucen... jedva ga smirismo da ne mlati organizatora i to pred nekoliko hiljada ljudi. Jednostavno ljudi su izgubili sve skrupule, stid i sram, tome vise niko ne moze da stane na put, kad se cak i na najvecim festivalima "pjeva" i "svira" playback, sto ne bi na nekoj svadbi ili kafani. Tuga golema !!!!!

zeljko 27.07.2013 00:53

Gdje ces Serifu to uraditi jbt.Opasan je Serif,ne moram ni da ga znam licno to se vidi po faci:lol:

smuchac 27.07.2013 02:03

Na jednome lokalnome festivalu sam se nasramotio za dva života svojom pojavom u "bandu" i muka mi je od klavijatura i ostalih instrumenata spojenih putem wirelessa, bežično i bešnjurno kao i zjevanja (ne)poznatih "zvijezda". Od toga bježim i evo nakon 5 godina ne "sviram" tamo i hvala dragom Bogu što je tako i šta sam se zakačio s gazdom tamo. Dabogda se nikad više ne pomirili.

Posrnula zvučnija imena estrade a i neka koja nisu posrnula (koja me najviše i čude) počela su se pojavljivat kod mene po kafanama gdje kapaciteti nisu veliki da bi se puno i zaradilo (znam konkretan primjer) i ispada, što sam skužio sam i provjereno doznao, da face sviraju za siću tako da i oni sad s niskih grana privlače opet pažnju na sebe što je super ali žalosno gdje su završili na račun onih koji ne zaslužuju ni 20 eura.
Te šeme da su fajlaši za tezge od 20 ojera je goli qurac. Uzimaju oni ravnopravno s ostalima i to je ono što najviše boli. Neću da kukam jer i ja nisam čist. Kao što sam rekao, kad uskočim u tako nastrojen "band" to i ja radim jer su oni "takvi" već 15 godina i đaba meni sva sviranja u tom slučaju. To da mi se povraća na samoga sebe i na ostatak te skupine i kako se jadno osjećam bez obzira šta ću dobiti pare kakve sam s kolegom nikad neću, pogotovo neću da vam objašnjavam. To će shvatiti najprije oni koji se tako isto osjećaju iz razloga jer vole muziku od rođenja a ne od početka krize ili otkad su vidjeli da to rade i drugi. Nadat ću se da mi vjerujete na riječ kao i što se potpisujem na saleta u njegovom postu:

Citat:

Originalno postovano od sale_band (Post 249746)
Najgore je za svoje neuspehe kriviti druge...
Kada vam neko drugi uzima posao, postoje samo dva razloga, ili je jeftiniji od vas ili radi kvalitetnije... To je sva filozofija, ostalo je pisanje uz vetar.

Postoje izuzeci kada neko uzme I losijeg I skupljeg od vas iz nekih njihivih razloga, ali, to nije tako cesto da bi se uracunalo u nesto vise od statisticke greske...

Sve zavisi kako ko gleda na stvari.
Onaj sto placa muziku, nikada nece da razmislja kao mi jer nema pojma kako je to sedeti satima za instrumentom I vezbati, on zna samo plus I minus.
Cinjenica je da su I te fajlove napravili dobri muzicari, ako vec zvuce dobro, zarad nekog profita koji ostvaruju, sto znaci, snasli se ljudi, tj. iskoristili znanje.

Mnogo je bitna stvar (na ovo me podsetio djolePFC) iz kojih razloga je pojedinac uopste poceo da se bavi muzikom.
Ja sam, recimo, poceo da sviram zato sto me od malih nogu zanimala muzika i niko me nije na to naterao ili nagovorio, znaci, bio je licno moj izbor i cak da nikad vise ne dobijem ni jednu tezgu, ja cu i dalje da sviram sam sebi, jr volim i ne idem linijom "kinte".

Ako ste poceli da se bavite muzikom racunajuci na "lovu", grdno ste se prevarili jer ima mnogo isplatnijih zanimanja

Tko od gazda ili prisutnih na tezgi/svirci zna da sam kao klinac u sobi pjevao uz radio i kasete tada vrhunskih a danas nikad prežaljenih muzičara te lupao s palicama po kutijama od cipela,tko zna da mi je glazbeni bio najdraži predmet koji sam imao 5,da sam se za*ebavao s blok flautom jer mi profesor nije imao pojma o klaviru,da sam u glazbenu školu s 13 godina išao kao i kod ostalih preučenih muzičara vanredno i na kraju ih svih od*ebao i sam doma skidao i mučio se jer su mi samo izmuzli pare... I dan danas sam nula od svirača iliti muzičara ali ono malo šta znam, sam sam naučio i mravljim koracima napredujem. Sam sam prao prozore na benzinskoj da si kupim igračku/smeće da mogu doma da sviram...
I ja sviram svaki dan doma kao i prije,možda čak i više nego prije ponajprije jer to volim i to mi je hrana za mozak prvenstveno. Kad u kafiću slušam muziku iz laptopa,linije,televizije kucam rukom ritam,često odlutam u solaži pa me gledaju ko budalu,drogoram se s live snimkama mnogih bendova po youtubeu i coverima kineza i amerikanaca kojima se u prosjeku više smijem nego mi pašu i sl... Nitko to ne zna osim mene i možda sad Vas svih tu. Iz tog razloga se gadim sam sebi u obje discipline, u jednoj više a u drugoj manje al šta ću...
I ja bih vrlo rado svirao u bandu da mogu al đaba kad nema mogućnosti i ozbiljnih muzičara za takvo što ovdje kod mene. Meni je lakše kad znam da sam solo na klavijaturi umjesto da štelujem tempo,prijelaze,intro,break,boje i tri PM uz to. Ni aranžerstvo nije ono pravo ali kad već konkretno tako kod mene zasad mora da bude, nekako se kad ono sve što mogu, odsviram, osjećam manjim govnetom nego kada stiskam play i stop u rijetkim slučajevima kad sam zamjenski klavijaturista u tom bandu. Od dva zla uzeo sam manje iako ni to nije riješenje. Pare su to i svi znamo da dobro dođu ali gledano s muzičke strane povraća mi se na obe kombinacije a na ovu drugu malo manje što ne znači da je i to po PS-u jer nije. Laku noć svirači. ;)

gagan 28.07.2013 16:17

Hvala svima na odgovorima , evo primer jednog fajlasa , pa oceni te ga sami .......

Danima te čekam - Robi
You need to upgrade your Flash Player

ЂолеПФК 28.07.2013 16:59

Na 0:35 najjači deo, upi*ao sam se :D

gagan 28.07.2013 17:26

Taj lik zaradi i do 350 e za jednu tezgu ,,, hahaha a pevanje ,,, :lol::lol::lol:

tranzit 28.07.2013 18:08

To treba zatuci k'o zarazni nakot. Nemam na kraju krajeva, nista ni protiv pravih enterteinera, umjetnika koji midi ili matrice koriste tek da popune praznine u svom programu ali ovakav smrad kao ovaj gore je ruglo za kompletnu bransu.

yamahapassion 28.07.2013 19:48

Ovaj decko sa zadnjeg snimka ima ok glas, verovatno ga zato i zovu po slavljima, sumnjam cisto da ima tezgi zbog tehnike sviranja :lol:

@tranzit: moram mali off topic, primetio sam da u zadnje vreme u dosta postova savetujes premlacivanje, lomljenje, motke i druge namenske rekvizite, sto mi ne ide bas uz tvoju licnost.... jel to iz nekog licnog iskustva, ili zamor materijala? ne bi bio na odmet jedan godisnji, ha :D

Narodnjak300 28.07.2013 20:16

haha, aj vi ovo odradite sa levom rukom dok ide pesma, ovo su prednosti fajlasa s levu cesas glavu s desnu pijes pivo... http://youtu.be/RmBYNzFQt9w?t=2m28s

da se nadovezem na ovog, zali boga sto ga komsija izlagao da zna da peva cisto da bi taj komsija imao nekog da mu peva na slavu.

zeljko 28.07.2013 20:50

:lol:Najbolje na onom mjestu kad pjeva "Znam da nisi bila"kad oteze glavom i odmice se od mikrofona i zmiri:rotflol::rotflol::rotflol:

gagan 28.07.2013 22:46

e zeljo , ja sam se amejo , i smejo , kozna mozda mu je to imidz , kada mlati glavom , ili tera komarca hahahahahaha
Dodato:
kolega narodnjak , bravo za komentare , hahahaha a ima jos jedna pesma sto peva , golubica , e to da cujete

Gulubica - Robi
You need to upgrade your Flash Player
Dodato:
nije mi jasno sto uvek menja ruke kad drzi muk , cas u jednoj cas u drugoj ,,, hahahaa mozda je tako u fajlu napisano :lol::lol::lol::lol:

tranzit 29.07.2013 02:28

Citat:

Originalno postovano od yamahapassion (Post 249979)
@tranzit: moram mali off topic, primetio sam da u zadnje vreme u dosta postova savetujes premlacivanje, lomljenje, motke i druge namenske rekvizite, sto mi ne ide bas uz tvoju licnost.... jel to iz nekog licnog iskustva, ili zamor materijala? ne bi bio na odmet jedan godisnji, ha :D

Imas ti dosta prava sa tim "zamorom materijala", kao i sa neophodnim godisnjim, koji cu ove godine izgleda morati da zaobidjem, ama ima i druga strana medalje, bez obzira koliko to islo ili ne islo uz moju locnost. Ta bagra koju kolege ovdje pominju je kao kuga koju treba zatrti u korijenu. Takvi Clipovi me povremeno podsjete na sav pogrom koji ti ljudi u sustini svojim "radom" i uposte bitisanjem, cine i koliko pravih i velikih muzicara, koji su ulozili sav svoj zivot u muziku, sjedi bez posla, a sa dvoje-troje djece na ledjima. I sad reci ti meni je l' to jedan normalan covjek ne bi trebalo da umlati ili... ??? Naravno, shvati ovo potpuno figurativno jer nisam nasilan covjek. Samo reagujem bezkompromisno na ovakvu gamad i nista vise. Posto im zakon, cini se, gleda kroz prste ili bolje receno, zakon je totalno corav no to oko, bar mi na forumu mozemo da osudimo te ljigavce najzesce sto mozemo, pa makar to bilo i figurativno.

maricm 29.07.2013 08:40

Za njih treba uvest autorska prava za puštanje pjesama.

Sent from my HTC One V using Tapatalk 2

yamahapassion 29.07.2013 10:04

@tranzit: tu moram da se slozim s tobom... Mogu samo da mislim kako se oseca muzicar (umetnik) koji ceo svoj zivot posveti ucenju muzike, ceo zivot studira i unapredjuje se, zavrsava visoke skole, odrice se svega u zivotu da bi postigao sto veci kvalitet u onome sto radi... i onda dodje neki fajlas koji veze nema sa muzikom, kupi malo opreme i krene da "radi" i jos uz sve to ima i prodju.... zalosno je to

tranzit 29.07.2013 10:56

Za plakanje i kukanje, tuga golema. Vjerovatno sam malo "dublje" u svoj toj prici jer sam "posmatrac iz prvog reda", posto mnoge moje blize kolege, vrsni muzicari iz iste generacije (vrlo matore), sa zavrsenim konzervatorijumuma, akademijama i slicnim obrazovanjem a uz to i ogromnim iskustvom, sviraju za neku crkavicu, za mrvice ispod stola, koje su ostale poslije ovih, gore navedenih, gusara i razbojnika na muzickom bojnom polju. Razlika u znanju izmedju te dvije grupe je astronomskih razmjera, a razlika u novcu koji zarade nikakva, pa cak i u korist tih strvinara, bogohulnika, spodoba, mutanata i mracnih utvara Hada. Njihova sva umjetnost se sastoji u brzini pronalazenja odgovarajuceg midi filea ili audio matrice i spretnosti prstiju da pravovremeno pritisnu Start/Stop i Transpoze komandu.
Ne znam, niti mogu da predpostavim da li je ova mladja generacija muzicara svjesna tog zla. Umjetnost je dar Boziji koji u sebi nosi samo mali broj ljudi. Tehnologija je medjutim, poremetila prirodne granice i norme, pa su i oni polugluhi u stanju da od sebe nacine iluziju umjetnika i tako je prikazu razularenim, polupijanim i polunadrogiranim masama, koje se u transu ljuljaju ispred njih po raznim bircuzima bijelog svijeta, sto je ovima naravno, jos veci podstrijek za jos vece "poduhvate". Tome nema kraja. Znajuci sve ovo, opet se nadje poneki pametnjakovic, koji ce krenuti da brani ovu sablast i neman. Kako onda covjek da ne "premlati", kako da ne "ubije" svaku celiju jer takvi ljudi nemaju drugi valjan razlog postojanja, osim da napune i isprazne sopstvenu guzicu. Zivotinje su daleko plemenitije i humanije od te Full Playback populacije.

zeljko 29.07.2013 11:06

:lol:Fajlasi lose vam se pise:)]

dalibor jarmina 29.07.2013 11:20

[quote=tranzit;250016] Tehnologija je medjutim, poremetila prirodne granice i norme, pa su i oni polugluhi u stanju da od sebe nacine iluziju umjetnika

Potpisujem ovo
Sent from my LT18i using Tapatalk 2

sale_band 29.07.2013 11:36

Ima tu jos jedan problem, kad smo vec kod umetnosti...

Na "zapadu" bendovi ili solo muzicari rade tako sto izgrade svoj program za odredjeno vreme koji ukljucuje sve ono sto oni smatraju dobrim I manje-vise sviraju za svoju dusu, ostavljajuci sebi ogroman proctor za umetnicko delovanje. Ko razume shvatice...

Ovo kod nas "skidanje" svake nove pesme koja je za 3-4 tona razlicita od prethodne ce sve redom da nas dokusuri. (ja sam doduse odustao od toga vec nekoliko godina)
Sve se kao nesto svira, a nigde nista, nek se "zna" sto vise pesama... svaki noviji video koji pogledam (sad mislim na aranzerise) je isti fazon, Beat 8 ili 16 I "ts,ts,ts,ts..."

Pa ja sam se svadjao sa bivsim bubnjarom svaki put kad bi malo jace opalio cinelu koja je tu negde iza ledja, a sad je kao fazon da mi na aranzeru krlja svaki takt... Nadam se da se razumemo jer ne mogu da kucam elaborat, mrsko mi :)

Sudeci po mladjim generacijama, mislim da nema neke svetlije kulturno-muzicke buducnosti na nasim prostorima...

casper 29.07.2013 11:47

Ne bih ja na to gledao ovako drastično kako opisuje Tranzit. Ma razumijem ja njegovu ljutnju jer ima (nešto) istine u onome što govori. Međutim, onome tko se posvetio glazbi, koji godinama radi i napreduje, ne može "ukrasti" posao "brzopotezni fajlaš". Ili još drastičniji primjer, vrhunski akademski glazbenik niti ne razmišlja o tome da "stisne" tipku na nekon aranžeru. Ono što mi aranžeristi podrazumjevamo pod "live svirku" za njega je velika prevara. Ne vidi on razliku između ovog momka s videa ili nekog drugog koji "stvarno svira" aranžer.

To što isti umjetnici nemaju posla i što se moraju prodavati za male pare ima potpuno drugu pozadinu. Društvo je u potpunoj krizi, s krivim mjerilima i poremećenim vrijednostima.

zeljko 29.07.2013 11:54

Sale druze ja sam vidio ovdje prave umjetnike koji sviraju akusticne Instrumente..njih 4.ispred velike robne prodasvnice rasturaju isto sviraju za svoju dusu njavjerovatnije a ako kapne koji euric u sesir time jos bolje hehe..Ali to je muzika a ne jedan covjek za klavijaturom.Poz

Boban010 29.07.2013 11:56

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 250022)
To što isti umjetnici nemaju posla i što se moraju prodavati za male pare ima potpuno drugu pozadinu. Društvo je u potpunoj krizi, s krivim mjerilima i poremećenim vrijednostima.

I evo ga na kraju pogodak,kakvo je drustvo u kome zivimo takva je i umetnost a sa njom i muzika....

gagan 29.07.2013 12:57

Cuj te provalu ,,, kaze meni jedan lik , sta se ti bunis sto ja pevam na fajlove , a ti kad koristis intro nikom nista , pa i to ti je isto ,,, hahaha , a ja mu odgovorio , druze ja ponekad koristim intro al i i uz taj intro dodajem ili tercu ili neki straih , tj sta dolikuje u toj numeri , a naravno znam i da odsviram bilo sta a ti nista :D:D:D
Znaci fajlasi kazu da smo jedno te isto , i oni mi sto koristimo intro na aranzerima ,,,, mislim ,,, strasno sta reci :mad::mad:

Dell 29.07.2013 13:22

Iskreno, koristenje intra bez ikakvog sviranja meni je skoro isto kao i pustanje fajlova. Znaci ako neko pusti intro u kojem je sve odsvirano, a on se cese za .... Drugo je ako je neka karakteristicna dionica bubnja ili basa, ali sto kaze Gagan, ako sviras neku tercu ili nesto drugo, to je ok.

casper 29.07.2013 13:33

Dođe gost do "aranžeriste" i pita: " Jel mi možeš odsvirati pjesmu za 2 eura?"
"Pa šta je tebi, mene košta 4 eura po nabavnoj cijeni", odgovori mu muzičar. :lol:

gogi-japanac 29.07.2013 13:56

Budite pravi smekeri muzicari pa sa aranzera koristite samo ritam masinu a rucno svirajte bass i desnu ruku (forspile i sve ostalo) i onda ima da se razlikujete od fajlasa.

tranzit 29.07.2013 13:59

Citat:

Ne bih ja na to gledao ovako drastično kako opisuje Tranzit. Ma razumijem ja njegovu ljutnju jer ima (nešto) istine u onome što govori. Međutim, onome tko se posvetio glazbi, koji godinama radi i napreduje, ne može "ukrasti" posao "brzopotezni fajlaš"..

Naznacih da problem posmatram "iz prvog reda" a to podrazumijeva da sam veoma blizu "epicentru". Problem je daleko kompleksniji nego se ovdje pokusava predstaviti. Nije tacno, uopste nije tacno, da brzopotezni fajlasi ne mogu da uzmu koru hljeba jednom velikom umjetniku. Ti se zestoko varas jer gledas na problem sa strane sa koje se on ne vidi u cjelini. Nemoj me tjerati da pisem "elaborat", sto rece Sale, gdje cu ti sabrati i oduzeti zasto jedan fajlas i te kako otima tu koru hljeba jednom umjetniku. Moja frustracija i ljutnja nisu bezrazlozne, imaju vrlo dubok korijen. Neko napisa da je takav narod pa to tako i biva, zaboraviste da muzicari kreiraju muzicku kultiru naroda kroz jedan evolutivni proces. Nakotilo se muzickog nakota zadnjih trideset godina, pa vaspitalo narod da ne zna drugacije. Nakotili se isti ti koji su proizveli i fajlase. Najlakse je baciti odgovornost na sivu masu, tu nece niko biti optuzen. Masa je bezimena, bezlicna. Najteze je pokazati prstom na krivca.

Citat:

Pa jos i to malo para sto je ostalo im uzimaju "brzopotezni fajlasi" !!!!! Razmisljamo li na pravi nacin ili... ? Momci, sanduk sa novcem je jadan a poklopac otvoren za sve, pa koliko ko zagrabi. Da li je moguce da se ne shvata, da i ta bagra zahvata, ama ne da zahvata, nego grabi do dna iz istog sanduka, gdje svoju rucicu bojazljivo stavlja i umjetnik, bojeci se da mi ne bude otkinuta jer po svoj umjetnickoj prirodi nije kabadahija i otimac. Badava pisem, nemam kome jer se bagatelise problem i ne shvata se sociolosko ekonomski utjecaj jednog naraslog raka na muzickom tijelu Balkana. Vama ce se razbiti o glavu, ja sam svoje odsvirao.

aleksandar031 29.07.2013 14:21

Ne znam da li mi je gore ovo sa fajlovima ili majmunisanje orkestara, bendova sa raznoraznim perikama,sesirima,naocarima,kostimima........ U sta se ovo sve pretvorilo,strasno.

Trenutno vrijeme na Forumu 17:25

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org