YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Klub ljubitelja Yamahe (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=24532)

VUNIMRAV 15.01.2013 23:57

Dell,nadam se da ne krsim pravilo,jbg,tamo u onoj temi ko u bunaru,ovde ce neko videti,tamo ....a meni je hica:)
http://www.yu-midi.org/forum/showthr...#axzz2Hx3vHvzW

ella 85 17.01.2013 01:05

ima li neko od strucnjaka za yamahu da je raspolozen za unakrsno ispitivanje,heh,salim se,ali ozbiljno razmisljam da predjem sa korga na yamahu tyros4,pa imam brdo pitanja dali nesto moze da se uradi ili ne,nemam bas viska love da zadrzim korga dok ne sredim yamahu,pa morao bih to sto brze preradit,ako ima neko raspolozen preko skype facebooka bilo kako da mi objasni kamaru stvari koje me zanimaju,mozete mi svoj kontakt poslat u inbox,hvala

tranzit 17.01.2013 01:36

Pitaj ovdje, dobices sve odgovore, neka i drugi imaju od toga koristi.

Milan$ 17.01.2013 01:40

najbolje kolega pitaj ovde to sve,i mene zanima svasta nesto oko yamahe,pa nejbolje da pitas to sve ovde,da vidimo si odgovore...pozz

ella 85 17.01.2013 09:18

mislio sam da bi bilo previse ali idem redom sto se sjetim za pocetak
1.sta su registracije koje spominjete stalno,zanima me mjesto za pohranjivanje kolko ima mjesta i kolko ukupno npr boja pomijesas na desnoj strani odjednom,ono sto je kod korga sound user performance sts,kako ide kod yamahe znaci i kolko mjesta
2.rekli ste da kad kucate ritmove da mora da ide na kompjuteru pa onda unutra,nije to belaj samo me zanima koja je procedura moze li se slusat na kompjuteru dok crtam ritam kako zvuci ili moram nakucat sve pa ubacit u klav pa onda preslusat,ili da jednostavno povezem midijem i dok crtam na kompu da vec svira ovamo klav
3.efekti jesul fixni 2 za lijevu 2 za desnu stranu ili se moze kombinovat 3 za desnu recimo ili slicno,i ima li eq po trakama drum perc bas itd,na pa3 me posebno odusevilo sto svaki element bubnja sad mozes dotjerat,ima li yamaha sta slicno
4.loopovi,funkcionise li i kako,ne koristim **** i slicne setove ali loop bongosa tarabuka itd obavezno
5.taktovi vjerujem da je to kao kod korga,odredis takt 4/4 7/8 6/8 8/4 i npr 8 taktova nakucam i da se vrte u krug,i postoji li nesto kao kod korga cv1 cv2 da promjenom akorda svira nesto drugo sto odredim,i mogu li imat na jednom ritmu razlicit tempo po varijacijama
6.kakva je tipka u odnosu na korg,meni licno kod korg pa800 ne valja lagana ne znam ni ja,na pa3x dobra fin osjecaj ali poteska mogu mislit kad bi morao koje kolo zaredom odsvirat,na extremu je za mene do sad bila najbolja tipka,cemu je najbliza na tyrosu
7.korg ima guitar mod koji mi se svidja,jedino da su malo bolji semplovi gitara,kako pravite gitare na yamahi
8.sta nudi tyros 4 vise od tyrosa 3,napominjem da koristim solo triton rack,kolko brzo citaju npr 200ak mb
9.kad kreiram svoj vlastiti drum mogu li svaki element odabrat i bar malo obradit zategnut dobos nogu ima li kakvih opcija sta moze
eto za pocetak,i sta od ovih stvari se mora radit na kompjuteru a sta moze u klavijaturi

casper 17.01.2013 10:58

4 Privitaka
1. U REGISTRATION možeš pohraniti vlastite postavke klavijature. Prilikom memoriranja možeš odraditi ono što želiš da bude pohranjeno. Potrebno je čekirati kućice i ta postavka je unešena u pojedinu registraciju. (slika1)
REGISTRACIJE su organizirane u tkz. BANKE. U svaku banku stane 8 registracija, a banaka možeš imati koliko želiš. Koliko ti stane na HD, USB ili USER mjesto.

2. Možeš ti lijepo (iz)raditi ritam i na samoj klavijaturi. Po mom iskustvu to ide bez problema i mislim da je većina stvari dostupna. Fina dorađivanja styla se rade na računalu identično kao da uređuješ neki MIDI. Nema razlike što se tiće preslušavanja, pustiš MIDI (style) u nekom editoru i sa play ga slušaš na Tyrosu. Preduvjet je da sve bude pravilno povezano.

4. Govorim za Tyros 4 jer ga imam pred sobom, a i ti si rekao da želiš preći na njega. Tyros ima dva generalna efekta, REVERB I CHORUS i njih možeš dodjeliti svakom dijelu, desnoj ruci, midi kanalu ili partu u stylu. Pored toga postoji još 9 efekata (DSP 1-9). Od 1-7 mjesta možeš dodjelljivati za desnu ruku ili kanale u MIDI-ju, dok je 8 i 9 namjenjen za PART u STYLU.
Dodatno, 7 efekt može biti dodjeljen samo za MIC. Specifičnost prvog DSP1 efekta je ta što mu se može dodijeliti status SYSTEM ili INSERTION. U prvom slučaju on se može dozirati pojedinačno na svaki kanal ili PART. U drugom slučaju određuješ po želji na što da djeluje. Znam da te zanima najviše PART na STYLU, pa to u praksi znači da na STYLU istovremeno možeš imati tri posebna efekata na bilo kojem PARTU, plus dva generalna REVERB i CHORUS.
EQUILIZER se može podešavati po svakoj traci, bilo da se radi o desnoj ruci, stylu ili MIDI-ju. Na žalost postoji samo dva fixna područja HIGHT i LOW. Međutim, pored toga za svakoj traci možeš djelovati i sa tkz. FILTER-om. On ima dva parametra HARMONIC CONTENT I BRIGTHNES.

Sva ova podešavanja mogu biti umemorirana u jednu REGISTRACIJU. Ako želiš fino podešavanje svakog elementa bubnja ili nekog sounda onda se to radi u računalu i onda imaš (mislim) sve paramatre koje poželiš i tu nema granice. (slika2, slika4, XGWorks)

5. Možeš imati različit aranžman ovisno o odsviranom akordu. Različit tempo isto tako možeš imati, jedino ne možeš miješati različite mjere. Ma, možeš i to ali nećemo u detalje odmah na početku.

6. Za tipku tebi ne mogu ništa reći. Meni je odlična.

7. Yamaha nema chord kao Korg. Gitaru je najbolje napraviti tako da se uzme uzorak s nekog styla koji ti odgovara i kopira se u vlastiti style. Tvornički napravljene gitare su uglavnom svirane s MV soundovima i rade izvrsno.
Može se iskoristiti i dodatni program od strane Yamahe koji automatski pretvori gitaru koja je svirana s "običnim" soundom u onu sviranu sa MV soundom. Vrlo iskoristivo i to se radi na računalu.

8. Nudi upravo ovo što spominješ. Nakon paljenja klavijature, Tyros 4 učita oko 500 MB sampla za manje od minutu. Ostale razlike su u količini efekata, multi voice zvukova, ali suštinski nema razlike u soundu. Barem koliko se meni čini.

9. Edit bubnja se može lijepo napraviti u samoj klavijaturi. Tu možeš kombinirati elemente raznih kitova i dodjeliti im tri karakteristike (PAN, VOL, REV). Fina editacija se radi u računalu s programom VOICE EDITOR i tu možeš pregledno, jednostavno i efikasno mijenjati svaki željeni parametar bubnja ili sounda. Slika 3.

Eto, nadam se da će biti od koristi i ostalim Yamaha ljubiteljima.

Milan$ 17.01.2013 11:19

to je jedino sto mi se ne svidja kod yamahe,ta njihova zamumuljenost,zakukuljensto,editind preko racunara, i generalno sto nista realtime ne mozes da cackas..ja na korgu recimo, krene svirka,pustim ritam,i sta mi fali odamh tu na licu mesta dodajem oduzimam,bilo da je previse kick jak,dobos slab,hh ili bilo koji element bubnja,odmah ga na licu mesta prilagodjavam,takodje i jacine traka zasebno u svakom ritmu,takodje i EQ za svaku traku,sve to dostupno u realtime,a to mi mnogo znaci,a koliko sam skontao to na yamahi ne moze,vec ono sto si sredio kuci,to ti je? ne odgovara mi ta prevelika zavisnost o racunaru,to sto ne mogu ceo ritam i sve vezano za njega da skockam u samoj klavijaturi...i ta prevelika peripetija oko loopova..generalno malo siromasnija operativnost u odnosu na korga,jedina zamerka..inace sound bez mane...

ella 85 17.01.2013 11:28

zanimljivo,dosta stvari te razumijem,ali ima i nekih stvari koje nikako da shvatim do kraja
-kad doradjujem npr bubanj svaki element na kompjuteru,u tom programu,jel klavijatura tada povezana i ono sto radim na kompu ustvari r adim u njoj samoj,ili moram exportovat boju u komp pa ju obradit pa ponovo importovat u klav,ako sam te dobro skontao ja u tom programu mogu da obradjujem dobos i sa eq i efektima raznim,tako isto i kick tom itd,ako je to tako odusevljen sam
-taj registration ne mogu da svarim,kako se zove na yamahi kad na desnu ruku pomijesam vise zvukova,na korgu je to jedna performanca koja s e sastoji od 3 sounda ,a svaki sound se prije pripremi koji moze bit sacinjen od 16 zvukova

milepsr 17.01.2013 13:04

U principu isto kao performansa, tri sounda sa desne strane mermorises, a svaki sound moze imati 8 layera/zvukova. Isto kao na Korg-u, registraciju mozes vezati za ritam. Kada promenis registraciju da ti se promeni ritam, a mozes i da zakljucas menjanje ritma prilikom promene registracije.

Arter 17.01.2013 13:47

@casper svaka cast....

casper 17.01.2013 13:49

@Milan$ - u toku sviranja uvijek možeš podešavati sve što poželiš, a dostupno je u editingu same klavijature. Ne možeš ih pohraniti dok style svira, ako kad ga zaustaviš sve promjene je moguće zapamtiti u registraciju.
Nećeš moći mijenjati kick ili neki element bubnja u toku svirke, to nije moguće osim kada editiraš mapu bubnja. Mislim da takva podešavanja u toku svirke (mislim na živi nastup) apsolutno nemaju smisla. Naravno da je to i stvar osobnog pristupa ali istovremeno podešavati bas bubanj, svirati i paziti na ostale stvari i nedajbože usput pjevati .... malo mi je too much. Opet naglašavam, stvar je osobnog pristupa na nastupu. Moje je mišljnje da tu "odsutnost" gosti itekako primjete na muzičaru.

Yamaha ne koristi loopove.

Style možeš napraviti samo na klavijaturi, i to sa svim njegovim pripadajućim parametrima. Ponuđene opcije su sasvim dovoljne da se izradi kvalitetan i iskoristiv style. Taj editing na samoj klavijaturi jest ograničen ali je sasvim dovoljan. S druge strane, tko želi više, s računalom može napraviti apsolutno sve što poželi i to na pregledan, jednostavan i brz način. Operativnost Yamahe u svirci, na live nastupu je sasvim dobra i ja tu apsolutno ne vidim zamjerke osim par sitnica koji sam već naveo u postovima prije.

Svako područje koje se ne pozna dovoljno dobro, na prvi pogled izgleda komplicirano. Tek kada se shvati bit i princip rada onda možemo raditi pravilne usporedbe, prednosti i nedostatke određenih modela.

@ ella 85 - program VOICE EDITOR koji je namjenjen za editing na računalu automatski prepoznaje klavijaturu i sve promjene koje radiš u njemu čuješ na zvučnike. Kao da editiraš na samoj klavijaturi, jedino koristiš sučelje na računalu. Uvjet je naravno da je Tyros pravilno povezan s računalom

REGISTRATION funkcionira ovako. Pustimo sada strukturu samog zvuka i njegovih 8 layera jer taj parametar za Registracije uopće nije bitan. Svaka REGISTRACIJA u sebi ima memorirane neke postavke. Postavke koje će biti umemorirane u jednu registraciju određujemo prije samog postupka pohrane. To prikazuje slika 1 iz mog predhodnog posta.
Ako želimo na jednoj registraciji imati pohranjene samo zvukove desne ruke "čekirat" ćemo opciju VOICE. (nazovimo je REG-SND) Ako uz zvuk desne ruke želimo pohraniti i određeni style, "čekirat" ćemo i tu opciju, STYLE. (nazovim je REG-STYSND). Napravit ćemo i treći primjer iako je daljnja analogija potpuno ista. Napravit ćemo registraciju sa pohranjnenim zvukom desne ruke, željenim stylom i postavkom mikrofona i vokalizera. Čekirat ćemo VOICE, STYLE i VH/MIC. (nazovimo to REG-ALL).
U praksi to koristiš ovako. Poželiš svirati pjesmu kojoj odgovaraju određeni style i zvuk. Pozivaš REG-STYSND i počinješ sa svirkom, recimo da je to nekakakv uvod sa solo instrumentom. Dolazi kitica i pozivaš REG-SND gdje se događa samo promjena zvuka desne. Sada dolazi refren gdje ti treba i vocalizer, samo pritisneš REG-ALL i postavke se mijenjaju onako kako si ih pohranio u tu registraciju.

Mislim da sam uspio pojasniti neke stvari, ako se pažljivo pročita ovaj tekst (esej :D).

Ako uz REGISTRACIJE koristimo opciju FREEZE onda je mogućnosti još i više. Ako znamo da uz svaki style dolazi i 4 OTS onda mislim da nema dileme, samo treba sve dobro posložiti i vozi majstore. ;)

@Arter - hvala lijepo, i drugi put :-)

ella 85 17.01.2013 14:34

fino je to sa registracijama,ali prvi put cujem da ne mogu loop ovi,a zakleo bi se da sam cuo tyrosa s tim

milepsr 17.01.2013 14:59

Mogu loop-ovi da se ubace u Tyros-a.

Tweety Band - Dve sudbine (Uzivo)
You need to upgrade your Flash Player

casper 17.01.2013 15:35

Prva yamaha i jedina za sada koja koristi audio loop je novi model psr950. Ovdje podrazumjevam audio loop koji se može koristiti u Stylu i koji reagira na brzinu istoga. Mislim da je na takav loop mislio ella 85 jer vidim da postavlja to pitnje na temi "ljubitelja Ketrona".

Ako Tyros može koristiti audio loop-ove na aranžer pratnji onda sam ja nešto previdio. :D

Ne ubrajam one mogućnosti poput vanjskih uređaja koje je moguće povezati na stražnje loop ulaze i izlaze kao niti mogućnosti Tyrosa da istovremeno reproducira AUDIO materijal i da se uz to svira. Stavljanje loopova u MPC isto tako nije ubrojeno jer se on ne sinhronizira s brzinom styla. Pa ako sam nešto propustio molio bih znalce da me prosvijetle po tom pitanju.

ella 85 17.01.2013 16:04

vec drugi puta se raspitujem da predjem sa korga na nesto drugo,zato postavljam tolika pitanja,sve me zanima,i ketron i yamaha,valjda ne budem previse zagrizen u korg pa necu moc bez neceg,ali bolje da to otkrijem sada nego kad iskesiram klavijaturu,usput da pitam koja je realna cijena za tyros 4,nasao sam nesto oko 2500eura izgleda kao nova ima 1gb i futrolu i cd koji dolazi s njom,jel ti editori dodju uz nju besplatno kad kupis novu,ili moras kupit posebno,jel trazim sve te programe uz polovnu klavijaturu

casper 17.01.2013 16:35

Samo ti pitaj, zato postoji forum. Najbitnije je dobro procijeniti i odvagnuti sve prednosti i nedostatke, a to bez pravilne informacije ne ide. Pa i nakon toga još isprobati modele i donijeti odluku.

Iako je ovo tema za ljubitelje Yamahe, ja sam jedan od onih koji ne preferiram samo jednog proizvođača. Potpuno sam zadovoljan s Tyros4, međutim bilo koja klavijatura iz tog ranga bi me zadovoljavala, u to sam siguran.
Možda miješam teme s "Ketron ljubiteljima" ali mislim da ono što si zamislio i pitao kod njih da koristiš cubase sa Audyom kako bi povlačio audio loopve, neće ići. Gotovo sam siguran u to, ali na temi gdje si pitao ćeš vjerojatno dobiti precizan odgovor.

Cijena od 2500€ za T4 mi se čini više nego dobra. Pogotovo ako je očuvana i uz to dobivaš 1GB rama i futrolu. Software koji dolazi u Tyrose su free i mogu se skinuti s njihovog sajta, njih ne plaćaš posebno.

milepsr 17.01.2013 16:37

@casper
Obradis loop u recycle-u, pa ubacis u style tu midi traku koji si dobio. A iseckan loop ubacis na neko mesto u custom voice-u. Naravno, mozes menjati brzinu ritma.

A ako hoces loop-ove iz seta za neku drugu klavijaturu, konvertujes ih u custom voice za Yamahu, i konvertujes njihov style.

Ovo na mom snimku je Tyros2. Taj ritam sam dobio konvertovan, cini mi se na drugi nacin.

casper 17.01.2013 16:45

OK, govorili smo o potpuno različitom pojmu.
Ovo što ti navodiš nema veze s audio loop-om, to je MIDI informacija koja poziva određene samplove. Takav MIDI loop može zvučati slično audio loopu ali suštinski su to različite stvari.
Osim novog modela PSR950, Yamahe nemaju mogućnost ubacivanja audio loopova u style kao što je to slučaj recimo s Audyom.

milepsr 17.01.2013 17:10

Citat:

Originalno postovano od casper (Post 234110)
Takav MIDI loop može zvučati slično audio loopu ali suštinski su to različite stvari.

Nije mi jasno ovo "zvucati slicno" :confused: U cemu je razlika ?

ella 85 17.01.2013 17:25

i korg ustvari loop isjecka na dijelove i onda ih vrti i moras imat pohranjeno negdje na useru,ispada da je to isto

Milan$ 17.01.2013 17:35

casper drug,nisi razumeo...audio loop moze da ide u tyrosa,samo je proces za njegovo ubacivanje u klajvu malo opsirniji...tyros nema mogucnost citanja audio loopa sa HD-a kao audia,ali moze audio loop u ram u tyrosu da se ucita isto kao u korgu..elem korg ima automatski sliceing loopa,dok yamaha to nema,pa moras loop preko nekog programa u racunaru da "iseckas", a uz to taj program napravi midi mapu za taj loop,i to tako ubacujes u tyrosa,deo po deo lopa u neki user,pa zatim to stavis na traku bubnja i uz to povices onu midi mapu koju ti je onaj program uradio...

evo kolega tranzit je to lepo objasnio u ovoj temi..mislim da je ella85 na to mislio,ako ne izvinjavam se,,,

http://www.yu-midi.org/forum/showthr...#axzz2IFcu0dC3

ella 85 17.01.2013 17:47

to je to isto kao i kod korga,naravno malo komplikovanije ali bitno da moze,ne ubacuju se loopovi svaki dan,znaci i to smo rijesili i moze,super

casper 17.01.2013 17:51

Citat:

Originalno postovano od milepsr (Post 234113)
Nije mi jasno ovo "zvucati slicno" :confused: U cemu je razlika ?

Razlika je u načinu reprodukcije. Kod audio loopova se nekav audio zapis (wav. aif. ...) "vrti u krug" zajedno sa svim prizvucima koji uz nju postoje. Kod MIDI loopa postoje samo informacije o tome što će se u kojem trenutku pokrenuti.
Kada govorimo o zvučnoj slici ova dva koncepta, ona može biti bitno različita. Kada uspoređujemo loop-ove nekog drum-a, razlika u kvaliteti je možda manje uočljiva. Ali ako se usporedi loop akustične ili rock gitare u velikoj prednosti će biti audio loop.

Yamaha koristi razne "trikove" poput MV sounda upravo zato da bi premostila nedostatke u zvuku koji se javljaju pri ovakvoj koncepciji koju do sada ima. Sigurno je da je odavno tehnološki spremna ponuditi audio loop-ove u aranžerima ali politika proizvođača je potpuno jasna, "mora se i sutra nešto prodati ljudima". S druge strane, Audya nudi napredak ali problemi vezani uz reprodukciju "audio stylova" su izgleda imali više štete nego koristi.

@Milan - odgovor je i za tebe isti, audio loop ne ide u Tyrosa, Tranzit opisuje kako od audio loop-a napraviti iskoristiv niz midi podataka i to se odnosi samo na drum grupu, tako ne možeš napraviti ritam gitaru

Milan$ 17.01.2013 17:52

da sustina je ista kao kod korga,i na ovaj nacin se loop sinhronizuje sa tempom ritma,pa ritam mozes da ubrzavas i usporavas...pozz

ivan931 18.01.2013 00:01

Drage kolege, ja sviram yamahu psr-s550 iz razloga jer sam hteo da kupim novu a ne polovnu klavijaturu, jedan moj drug ima PA50 i ubačene semplove, ali ne može da zvuci kao moja što se tiče čistoće zvuka, (bilo koji zvuk, a pogotovu harmonika).. nisam bio u mogućnosti da kupim neku bolju i skuplju, ali se nadam da cu vremenom uspeti, za sad i ova radi poso... Usput da pitam ako neko ima neke dobre ritmove za navedeni instrument bio bih mu zahvalan, a naravno i neka uplata nije problem... Pozz...;-)
Postovano sa mobilnog uređaja

casper 18.01.2013 00:12

Uz malu donaciju za ovaj forum imat ćeš materijala na pretek za svoju klavijaturu. Kontaktiraj moderatora ili posjeti ovaj post.

Dell 18.01.2013 02:12

Kako je taj tvoj drug ubacio samplove u pa50?

ivan931 18.01.2013 11:03

E to ne znam, moraću da ga pitam... Kad saznam javljam... Pozz...;-)
Postovano sa mobilnog uređaja

VUNIMRAV 18.01.2013 11:26

Ma to moze samo Cak Noris!!:-"

tyros-trinity 21.01.2013 16:54

Eto koga interesuje kako radi tyros neka preslusa moju demo sekciju :)

VUNIMRAV 21.02.2013 20:29

A koga interesuje kako rade midi terce na psr 3000 neka ide na moj demo,ja sam se licno iznenadio,ugodno i vrlo prijatno.

makso68 21.02.2013 22:52

Citat:

Originalno postovano od yamahapassion (Post 233623)
Djuka, hajde da poredimo po datumu proizvodnje i po ceni (ako bas hoces). psr s750 je nova sprava iz yamahine srednje serije. Ja nesto ne vidim neki pomak u odnosu na s700/3000 osim flash memorije (64mb) u koju mozes iskljucivo da loadujes pack koji pravi yamaha. I osim recordera da snimas sta si odsvirao, sto u dobu tehnologije i nije neka teskoca.
Ne znam da li su dozvolili na ovoj novoj yamahi da stavljas user elemente u ritam, ako su to dozvolili hvala Bogu da su se setili vise, ali i to mi nije dovoljan motiv da bi kupio ovu yamahu.a da ne poredim cenu 999e naspram 1150e (u thomannu) Svirao sam s700 upoznat sam sa yamahinim soundom, i jbg, meni vise lezi korg (govorim opet za srednju klasu).

Samo jedna mala digresija:Yamaha psr 1500 je stariji brat od PSR s 700,a PSR 3000 je stariji brat od PSR s 900..Korg PA 600,kojeg sam probao prije par večeri(sa svojim setom od PA 2 X) je po svim softverskim segmentima,bolji od Yamahinih aranžera srednje,pa i visoke klase.Kvalitet zvuka je neuporedivo bolji na Yamahinim aranžerima.Ne znam da li ste znali,ali većinski vlasnik Korga je Yamaha corporation...Pozdrav!

VUNIMRAV 22.02.2013 00:02

Ja sam ubedjen da Psr 950 ima u sebi sve sto treba jedna klavijatura da ima po pitanju rimova i zvukova.Ima svoje fabricke semplove koji moraju biti bolji od mnogih setova koji kruze kod nas iz sinta u komp pa iz koma u drugi i tako po celom balkanu,neko nesto doda neko oduzme i na kraju svki 5 korg radi(podesen) kao treba.
S950 inm a u sebi superart zvukove nekoliko harmonika,klarineta,sempl balkan bubnja,buzuki,u stvari oko 70 takvih zvukaova,pa gde ce te vise i sta to treba jos da ima, semp gusala?
Jos je nema kod nas ali imam osecaj da je to ono sto mi treba,:lol:,znaci samo ono sto je fabrika napravila
Samo jos da su joj dali bolje dirke....uh!
Dodato:
Ovo pricam na osnovu snimaka sa YT i Tranzitovog misljenja koje mnogo cenim a koji je nesto radio oko toga za Yamahu.^:)^

dekiciric 22.02.2013 18:48

@VUNIMRAV, mogu li se ti semplovi iz Balkan packa ubaciti u neki obicni User ritam, koji nije sastavni deo Pack-a?

VUNIMRAV 22.02.2013 19:18

Pa ja ih koristim na psr 3000.dvojku rumbu begin i 7/8,imas na mojim demo,mpzes cuti,a zamisli kako bi tek zvucalo u originalu.

dekiciric 22.02.2013 19:36

Mislio sam na semplove buzukija, tambura i ostalih boja, zatim Balkan drum kit. Dakle moguce ih je ubaciti u neki ritam koji je van Balkan Pack-a?

blade 24.10.2013 18:34

Prvo pozdrav svima ovdje u forumu nije me dugo bilo pune 4 godine kako sam presto da se bavim hobi muzikom a posto me je opet nakon toliko vremena minula zelja da se bavim malo iz ciste volje zelje zajebancije kako kod hocete muzikom imam jedno pitanje hocu ponovo da kupim sebi neku veselu masinu (Aranzer) posto nisam u toku dogadjanja imam pitanje u vezi sa ovim novim yamaha masinama mene interesuje psr a2000 i psr s750 eh sad kad ja kupim jednu od ove dvije i ubacim balkan pack moralse posle ubacka seta da se sminka ili sredjuje ili je to sve gotovo da zvuci bas kao na You Tube clip video strasno dobro zvuci i ovaj mali s650 toliko dobro dere da malter odpada hehe

Samo mozda da na vedem da sam prije imao PSR 3000 pa onda PA 500 eto toliko od mene za sad zivi bili

smuchac 24.10.2013 19:17

Koliko para imaš ti? :D

Baci oko:

http://www.youtube.com/watch?v=LWaLpKeKF6U

blade 24.10.2013 20:11

Sto se tice para znaci tu oko 1000 eura psr a2000 kosta 1200 ovdje u Njemackoj a ovaj Video Clip Sam Vidijo zasto sve ovo pitam jer sam bio u Planu da kupim PA 600 a posto sam Vidijo ove yamahine masine sa Balkan pack kao sto sam u predhodnom textu napisao to bi mi bilo mnogo lakse da ubacim Set i da Radi pravo dobro bez sminjkanja posle ako to tako ide ako sam ja to dobro razumijo

VUNIMRAV 24.10.2013 22:55

E ovako,mozda ti pomognem u odlucivanju!Pre mesec dana sam probao A2000 i s750.
Moram ukratko ispricati kako je bilo.Usao sam u nasu "cuvenu" muzicku kucu u N.Sadu i uptao mogu li isprobati s 950?Covek-prodavac blenuo u mene kao da sam pitao za devetu galaksiju....nisu je imali!!!!????
Ajde kad sam vec tu da onda probam s750 i A2000,i ja racunam da ima izlozena klavijatura,podesena,sredjena,upali i sviraj(takvu sam kupio psr3000 kod njih)....nista....pitam za paket balkan ritmova i boja.....nikad cuo....verujte mi.
Ja upitam coveka mogu li ja ubacitri svoj fles sa tim paketom....da.....
Ovo sam morao ispricati jer sam se vrlo vrlo neprijatnoiznenadio po ko zna koji put u toj nasoj "renomiranoj"kuz kuci!!E sad ono sto tebe interesujke."izlazili " su lepo ti ritmovi i i na jednoj i na drugoj,ne bas onako kako je na YT ali nije ni podesen eq ni nista na klavijaturUglavnom lepo bi to radilo ali treba se "upucati",pa onda podesiti terce,tako da bilo koja od njih sa svojim "mega voice" i superart bojama moze daleko lepse,mocnije iozbiljnije da zvuci od pa 600.
Cena je malo previsoka,ali dugoroco gledano,moje prethodnbe jamahe se nisu pokvarile,niti bile kod majstora...a to nesto znaci!!!Glasam za PSR!!!
Dodato:
Nisam napisao da ce ti posle 3000 koja ima tastere kao tyros 2 i 3 biti vrlo neobicno mozda i ruzno pritiskati one gumene na ovim dvema klavajturamaMeni su licno odvratni!

Trenutno vrijeme na Forumu 02:05

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org