![]() |
ma ok ljudi ali postoji i za to rjesenje..... a ono je Korg Pa Bank Manager...... u prevodu slozis set u pc-u i samo ga loadas u klavijaturu....
:D:D:p;) Dodato: Specifications Model 2 versions: “Pa600 - Standard” and “Pa600QT -Quarter Tone” Keyboard 61 keys with Velocity Sounds Factory: More than 950 (including Stereo Piano and GM 2 Sounds) 64 Drum Kits Pa600QT: Middle Eastern PCM with matching sound programs and styles for Persian, Arabic and Turkish is already loaded as demo version. User: 256 Sounds 128 Drum Kits Tone Generator: 128 Oscillators (max polyphony 128 voices)- Filters with Resonance PCM User Memory: 96 MB Effects & EQ: 4 Stereo Master FX / 125 Effects types Three band EQ for each track – Articulations Limiter - Master 4 band Parametric EQ Others: Dynamic Nuance Control (DNC) Technology Full editing of Sounds and Drum Kits Realtime sound control using assignable Switches Controllers: Joystick – 2 Assignable Switches Styles Factory: More than 360 preloaded Styles, freely reconfigurable User: Up to 1,200 available Style locations including the Favorite/User banks Structure: Eight Style tracks, 4 Single Touch Settings and one Style Performance per Style Style controls: 3 Intros, 4 Variations, 4 Fills, Break, 3 Endings, Autofill, Synchro Start/Stop, Tap Tempo/Reset, Manual Bass, Bass Inversion, Memory, Accompaniment Mute, Snare & Kick Designation, STS Mode – Chord Sequencer Others: Guitar Mode 2, Parallel and Fixed NTT, Style Record with Step Record, Track and Event Edit functions Performance/STS 320 Realtime Performance locations STS: Memorize Realtime tracks and Voice Processor settings Up to 4 x Styles, up to 4 x SongBook entries My Setting special Performance Realtime Tracks Four Keyboard tracks (Upper 1, 2, 3, Lower) Pads 4 Pad tracks + Stop button – Pad Record Song Play Single Player with Select, Start/Stop, Home, Rewind and Fast Forward controls Jukebox function - Compatible with SMF (formats 0 and 1) and MP3 with Vocal Remover - Lyrics (compatible with CDG), Score, Marker Display 7” 800 x 480 TFT Graphical Color TouchView Sequencer Quick Record (Backing Sequence), Multitrack and Step Record functions Full featured sequencer - 16 tracks - Up to 100.000 events - SMF format Song Book Fully programmable music database, based on Styles, SMF, Karaoke, MP3 with automatic selection of Style Play and Song Play modes - User-definable custom lists - Filtering options Search Style, Song, Performance, SongBook, Sound and Lyrics TXT Compatibility for Sound Data “i-Series": Styles only “Pa series”: Style, Performance, Sound, PCM, Song, SongBook and Pad General Controls Master Volume, Real Time-Acc/Seq Balance Volume, Ensemble, Octave Transpose, Master Transpose, Fade In/Out, Tempo Lock, Style Change - Quarter Tone Arabic Scale, User Scale memorized inside Performance/STS, Search, Lyrics, Score, Maker, Dial, Tempo, Metronome, Split Connections Control Inputs: Damper Pedal, Assignable Pedal/Footswitch Line Out: Unbalanced Jack Left/Mono, Right, Headphones Line In: 2 Unbalanced Line In Jacks MIDI: In, Out Midi connectors - USB to Midi using the USB Device port Individual track assignment - 8 user definable MIDI Preset USB: Type A (TO DEVICE) x 1: 2.0 Hi Speed Type B (TO HOST) x 1: 2.0 Hi Speed Speaker System Amplification: 15W x 2 Speakers: 100 mm x 2 Double Cone Speakers in Bass Reflex Box Power Power Supply: AC 100-240 V Power Consumption: 20 Watt Dimensions (W x D x H): 1,030 x 378 x 127 mm without music rest Weight 11 kg Accessories Owner’s Manual, Music Stand, Accessory DVD (It includes Video Manuals), AC Cable Options Expression/Volume Pedal (KORG EXP-2, KORG XVP-10) Damper Pedal (KORG DS-1H) Switch Pedal (KORG PS-1, PS-3) Specifications and appearance are subject to change without notice for improvement. |
Pa ako bude oko 1000e i bude mogla da cita kompletne setove sa pa1,pa800,pa2,pa3 do 96mb onda ce klavijatura biti hit to je sigurno...
|
Sad ce da padne cijena Pa2x,Pa3x
Postovano sa mobilnog uređaja |
Citat:
mislim da grjesis za njih dvije... past ce cijena pa800 i nizim modelima |
ma ništa od tog rama to će da bude pa500
|
Citat:
a to si zakljucio kako??? |
A da procitas ovu temu od pocetka i pazljivo, naci ces sve odgovore... a i na ovo zadnje. Bice to u sustini nesto bolji PA500 sa Flash RAMom od 96MB koji je predvidjen za fabricke, to jest, Korgove sound pakete koji ce se pojaviti na Flash kartama.
|
Kolega Tranzit,ti stvarno imas dobre nerve!:((.
|
@tranzit daj ne loži ljude ipak ima 96mb ram-a i moći će da se proširi do 256 ddr2......
|
korg18
bez veze,vise nije zanimljivo ni sviranje a ni klavijature,ova fabrika nema sta da radi vec pravi nove modele tek onako,naidju na neku novu tehniku i odma prave drugi korg sta ce slijedec biti korg pa 9000,sve sam probao od pa50,60,80 1x,2x i sad 3x,nista narocito stim sto je cistiji ton i sve kao prethodno,samo novine,nije vise zanimljivo,te klave sam sve probao i imao,i sad se cudim,sto se bacaju tolike pare a nista posebo samo neki se hvale imaju viska para i bacaju,i kazu ovo je vrh medjutim ljudi sa pa80 bolje rade i bolje zvuci nego kod nekog pa800,sto sam se i uvjerio na youtube i uzivo,eto toliko od mene da me ko ne svati pogresno nema se sta ni komentirati na ovo pozdrav za sve.
|
e sad si nagrabusio kolega:lol:,kad te napadne lobi korgovaca koji su clanovi ovog foruma.:lol:
|
|
korg18
sve je to super ali ram ram,a rom je nesto drugo,i sempl je sempl,svaka cast za svacije misljenje ovo ti je isto super talent pa prodje li ili ne pozdrav.
|
|
@korg18
Youtube nije mesto gde se mozes uvjeriti da pa80 moze da zvuci bolje nego pa800 druze. A ako si nekud cuo da pa80 zvuci bolje od pa800 onda vlasnik tog pa800 nema pojma od muzike pa sve te ekvilajzere i efekte mu posluzile da upropasti zvuk. Mislim da je besmisleno porediti dve te dve klavijature kad je ova druga 6 godini novija. @nesaband Kad te neko za srce ujede .... sta bi ti ? :lol: @zukae Ovaj klip sam gledao ranije, kad je postavljen, na 5ti juni jer sam Subscriber na ovog youtube kanala i koliko se secam tad u naslov se nije pominjao pa600. Mislim da je uploader promenio naziv da poveca samo gledanost :) |
@Ace,u Nemackoj svi sviraju Roland aranzere =))(naravno ovo je samo sala).A sad stvarno da se uozbiljim.
Opste je poznato da sam ja fan dobrog zvuka na aranzeru.Da li je to Korg ili neka druga sprava meni je apsolutno sve jedno.Da ponovim preslusao sam demo snimke pa PA-600 i cini mi se da su fabricke boje mnogo bolje odradjene nego sto je to uradjeno na starijem bratu.E sad ko voli,ko prati trendove na njemu je da kupi novu spravu pa da je onda komentarise a ne ovako jos je nema u prodaji kod nas a neki je vec kude a neki je dizu u nebesa.Ajde da sacekamo neka iskustva iz prve ruke pa tek onda da komentarisemo PA-600. moje skromno misljenje je da Korg radi isto sto i Roland,da daju novu tehnologiju na kasicicu posto tako imaju vecu zaradu. |
Citat:
Citat:
Dodato: Citat:
|
Mene prvog:lol:
|
Jok... ti si dobar momak.;)
|
Izašlo je na youtube videoupustvo za korištenje, doduše na njemačkom je pa neću stavljati direktan link. Ali ključne riječi " Korg TV pa600 Videoanleitung" odvest će one koji znaju njemački i imaju želju da pogledaju.
U principu ništa novo u odnosu na korištenje Pa500, novost je My settings dugme kojim se direktno poziva jedna favorit performansa. I paljenje gašenje je po sistemu standby, nema direktnog prekidača kao Pa500. Na videu može da se vidi da pljenje puno duže traje nego na Pa500. |
I believe it will be a failure as the korg 500!!!
|
Nek izbace sta god hoce ja za narednih 15- 20g a mozda i duze nista vise ne kupujem (sad sam na pa3), ebo ih ram i rom sve su to mogli uraditi i prije 10 godina nego rade nesto ko rahmetli nokija, koja je na kasicicu davala svojim korisnicima mogucnosti dok ih ne pometose.
Svakih 5 g dodaju 32 - 64 mb rama. Znam muzicara koji rade non stop i imaju posla a nose pa50 (pocrkale im g600) a znam i druge koji nosaju najnovije i sviraju od nove godine do nove godine |
E to je vec do muzicara a ne do instrumenta. Ne moze PA3X jadnik nista da ucini ako mu gazda nema gazu.
|
Po 100 puta ista tema...carry on......nego kad izlazi u radnje ova klavijatura.....?voleo bih da cujem taj compressor i limiter na njemu.....
Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2 |
Spominje se prica da krece s prodajom tokom oktobra...
Sent from S3 |
siguran sam da je bolja od pa500 , kao softverski tako i hardverski , narocito sam zapazio : direktno napajanje , veliki 16/9 displej 7 inch , teza klavijatura u odnos izmedzu pa500, malo sam zbunjen sta bi znacilo 96Mb PCM memory i dali je moguce ucitati neki pa800 set sa 96 mb , ili odnosi se na ROM memory , ...
|
Izašao je manual i reference za Pa600. Još uvijek čitam ali sudeći prema pročitanom, čini se da će se PCM multisamplovi moći očitavati iz setova za Pa1x, Pa2x, Pa3x i Pa800, pa čak i praviti setovi sa multisamplovima iz različitih izvora.
Jedino što će pojedini setovi koje korg izbaci biti zaključani i neće se moći kopirati. |
Ne znam da li je moguce porediti, ali, kakav je u poredjenju sa Rolandom BK-5?
|
bi trebalo da je dobar pa 600
|
Pa ako ce moci pa600 prihvatiti semplove na neki način, ne bih poredio pa600 i bk 5...ali ce se kositi u tom nekom cenovnom rangu svakako.
Sent from S3 |
Citat:
Dodato: Citat:
|
ako je i taj ram kao i ploča u kvalitetu kao kod pa800 ili isti, već vidim kako će se zvati svaka druga tema na forumu..... :lol:
|
:rotflol::rotflol::rotflol:
|
Valjda su izvukli pouke sa pa800...
Sent from S3 |
ne znam za njih kao fabriku, ali za mene kao kupca znam da jesam. Samo mislim da 90% naših ljudi ima da se zaleti zbog male cene a 96mb ram-a, a ubeđen sam da ima neka začkoljica kod te klavijature..... vreme će pokazati.....da citiram sebe.... korg je prestao da proizvodi klavijature negde oko 2001-2002-2003..... posle toga samo izbacuje na tržište neke skupe igračke.....
|
Pozdrav svima.
Upravo stigao pa600. Odmah da kazem da cita sve od pa800/2x, jer su mnoga pitanja bila u vezi toga.Znaci svi ritmovi,samplovi...sve ide. Razlika je u tome sto se na pa600 ne moze samplovati ali vec uradjene stvari sa pa800 idu bez problema.Od pa3x cita ritmove ali nece da cita samplove.Vjerovatno zbog one kompresije kojupa3x radi.Ucita ih u ram, ali se nista ne cuje. Sto se tice svega ostalog,fina klavijatura pogotovo za te pare.Ritmovi rade odlicno na razglasu.Sto se tice ram-a i dali ce imati problema to jos neznam.Ja sam imao i pa800 i nikad mu nije otisao ram.Doduse ja nikad i nisam ubacivao u njega sve i svasta.Klavijatura je lagana za nositi i za te pare cini mi se da nema bolje. |
Koliko si je platio druze,ako nije tajna? :)
|
I kakve su dirke kao pa500 ili pa800?
Postovano sa mobilnog uređaja |
U Kanadi je $1150.
Sto se tice tipki.Nisam nikad svirao na pa500, ali imao sam dugo pa800.Cini mi se da su mi tipke malo bolje na pa600.Lakse su malo,nisi kao u pa800.Izmedju ta dva modela dajem prednost pa600. |
Cekaj, opet nisam razumio. Jel cita kmp samplove ili ne? Koliko rama ima?
|
Trenutno vrijeme na Forumu 11:29 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org