![]() |
Zelja care, ovom si odrao!!!
|
Imajuci u vidu misljenje pojedinih kolega u smislu da se latis mikrofona i batalis sviranje ja zaista mislim da ovo sveukupno prelijepo zvuci.Ritam,boje,glas-sve je tako pitomo,prijatno za uho i odmor za dusu.
Svaka cast. |
Brate jel treba nesto komentirati, rasturas i tocka ;)
|
Hvala svima puno....A sad postavljam novi ritam koji sam napravio za ketron SD3/Sd5 koji sam takodje postavio i u download;takodje pjevam i sviram ja ,samo fali jos jedan puta refren na kraju jer nisam znao da treba da se treci put odsvira samo refren nego sam 3 puta snimao strofu heheh i tek poslije kad sam pogledao orginal vidim pa sam zbog toga skratio,ali se dobro cuje....trebao sam malo jos podic visinu za mene kao da mi je malo jos nisko ali ok uradi cu to jos jednom...Pozz
<embed src="http://www.*******.com/embed/1109619861/3de653c4" width="420" height="250" allowfullscreen="false" allowscriptaccess="always"></embed> |
Bravo Zeljko,odlicno je ovo,mozda treba kontru da pojacas imam utisak kao da je nema...
Pozdrav druze! |
Hvala Bobane...evo je malo visocije i malo doradjen ritam panorama instrumenata itd...Pa ako moze da kazes jel sad bolje
<embed src="http://www.*******.com/embed/1111421298/feaccfb4" width="420" height="250" allowfullscreen="false" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash"></embed> |
Bolje je mada si mogo neku drugu boju da stavis za kontru da bude vise slicnija gitari,cini mi se da si i bubanj malo pojacao,a na refrenu bi bas legla terca...
Samo napred druze,pozdrav! |
svidja mi se kako si otpevao strofu,u refrenu bi stvarno mogla da legne terca.Produkcija ti je sve bolja i bolja druze.
pozdrav i samo cepaj |
Ne razumijem na sta mislite kad kazete tercu..Vokal ili?Hvala svakako na komentaru mojim drugovima koji su uvijek uz mene sto se tice druzenja na ovom forumu i komentarisanja moji demoa...To mi toliko puno znaci inace bih davno sve batalio mozda,a ovako mi daje motivaciju za daljnjim usavrsavanjem i vjezbanjem...Tako da jos jednom hvala vam svima najljepsa i bili mi zivi i zdravi..Pozz
Dodato: Bobane upravu si mislim da sam malo i bubanj pojacao,a kontra je neka truba heheh. |
Da Zeljko mislili smo na vokal u refrenu.
|
Znaci moram pocet ucit i da tercam:-"Probacu i to drugovi,samo onda kad i to sve naucim mogao bih pravo na tezgu:?:happy:Dankeschön meine Freunde:winking:
|
Da sam u dojčlandu,došo bih kod tebe da te izvučem s tercom,ovako se misli sam... :p
|
Tja!.. sta da kazem osim evo je ponovo sa novim pokusajem i nazovi tercom:DKoju sam na brzinu dosnimio na slusalice da ne bih smetao puno komsiluku bar nisu culi muziku ako su mene dok sam se dernao heheh...Necu vise da ponavljam snimanje pa kako je tako je LOL
I naravno hvala svima unaprijed na komentarima ako ih bidne..Pozz <embed src="http://www.*******.com/embed/1113167747/cacf1705" width="420" height="250" allowfullscreen="false" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash"></embed> |
Pa nije ti ovo terca Zeljko. Terca je razmak od tri tona. Tipa u C-duru donja terca na ton C je ton A iliti gornja E. Ovo sto si ti uradio je, moze se rec Prima-ponovljeni ton. Istu si melodiju prepjevao preko refrena. Primjer terce ti je ovo.
u refrenu. Cujes u pozadini da nije ista melodija.
|
Dobar si samo nastavi da vezbas! :)
|
nisi otpevao tercu vec isti glas koji je vec pevan.Napravio si dupleks i to ne zvuci tako lose,cak sta vise meni se dopada.
Nemoj to da te brine druze,to nije tako lako da se otpeva ali uz vezbu i slusanje nekih pesama koje su snimljene sa tercom nauci ces ti i to. Mnogi nasi poznati pevaci ne mogu da ubodu tercu tako da to ne treba da te brine. samo ti i dalje radi na tvom glasu i produkciji. pozdrav. |
Ne sekiraj se Zeljo, nije ni Ilda Saulic naucila tercu od prve :D:D:D
|
@Dell znam ja sta je terca,samo treba to odpjevat...Sad cu opet da postavim kad sam poceo,pa ako ne valja onda ces mi ti odpjevat tercu...Brate ako ovo bolje izbrisi one prije snimke i postavi ovaj ako moze:D
@yamahapaisonu nisam ja tercaros=))A i ne pjevam dugo kao nesa heheheh A niko ne kaze za svirku nista:( <embed src="http://www.*******.com/embed/1113654842/f9e94131" width="420" height="250" allowfullscreen="false" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash"></embed> |
Zelja, bo'me si se popravio i to pravo!!!!!
Odlicno! Samo guraj naprijed, fina boja glasa svidja mi se jako!!! P.s. sa sevdahom si me UBIO(ODLICNO)!!! :) SVAKA CAST! |
Toooooooooooo druze evo jedan thanks,a ostalima nista=))Uhvatili se terce ko pijan plota=))=))
Kojim sevdahom? Dodato: Ovo nije sevdah ovo je medeni mesec:lol: |
Evo jel moze meni jedan thanks, posto si sad tercu otpjevao kako treba? :) Sviranje si popravio 100%, kako si prije brljavio ovo je vrh.
|
Cuj brljavio=))Jbt uvijek sam ja dobro svirao ali snimci nisu valjali a i nisam bio navikao na aranzer da sviram,pa cak i nogama na one pedalice....Volio bih tebe vidit da sviras midi harmoniku i sve da upravljas...Nemoj da me svatis pogresno sad ali tako je...Evo ti jedan thanks naravno,jer si legenda i uvijek mi pomazes kad zapne:)Hvala druze puno...kad ce onaj snimak?
Dodato: I ako moze da izbrises ova 3 snimka prije ovog ako je ovaj zadnji kako kazes bolje...Hvala |
Mislio sam na snimak onog povodjanskog kola davno. Znas i sam kako si ga odsvirao, zato ti kazem da si se popravio od tada :) Sto se snimka tice, vidicemo kad cu odradit, sad mi ispiti na fakultetu, a brisat ti snimke ne mogu, jer tema nema smisla kad se pobrisu. Znas da su ti zabranili bili zbog toga da postavljas snimke. Tako da ne moze.
|
Aaaaa ok druze onda ne brisi heheheh...mislio sam da je jedan dovoljan posto je bilo sve kao proba i nagadjanje radi te pislj...e terce :lol:Neka ih meni svakako ne smetaju,a nek vide i clanovi da se moze uvijek bolje i bolje,samo kad se hoce i zna hehehe...Hvala
A to za povodjankso kolo nisam ni sada bas neki,jer ne sviram puno kola,niti vjezbam,a i tesko je to kolo za sluh,mada treba vise vjezbe pa da i to razvalim heheh...Pozzz Dodato: Malo doradjivao ovaj ritam 7/8 pa probao malo a uskoro ce i citava pjesma kad jos bolje napravim sve ako budem umio,Pozz <embed src="http://www.*******.com/embed/1119112143/e8a1dcc2" width="420" height="250" allowfullscreen="false" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash"></embed> |
Jedna proba novog ritma bilo malo kasno pa sam pjesmu zbraljavio na brzinu
<embed src="http://www.*******.com/embed/1144163233/860d208d" width="420" height="250" allowfullscreen="false" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash"></embed> |
Odlicno ti je ovo, samo mozda da podignes za stupanj dva intonaciju, to i ne mora, ali moras obavezno da ubrzas malo ritam, ostalo do jaja ;)
|
Bravo Željko, vokal fino izlazi, ne pretjeruješ sa reverbom. Onako kako treba. :)
|
Hvala Dell i Harepa jbg nisam obracao paznju na brzinu odsvirao tako kako je bio ritam nastiman i nism ni mislio na te sitnice hehhe....Evo je ponovo pola tona visocije posto je danas nedelja i ne smijem da pjevam jace,pa kazi te valjal ista sad ili je jos gore:)Malo sam trecu strofu usitnio nisam pustio glasa a trebao sam al sta cu tako ti je kad se ne smije da pjeva kao u svojoj kuci ..Pozz
<embed src="http://www.*******.com/embed/1145503216/76f70a82" width="420" height="250" allowfullscreen="false" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash"></embed> |
Ma sevdah je zakon ;)
Dobro je kolega ;) Samo napred !!! |
Hvala daca druze...Zaboravi da kazem da je ovo ritam koji sam nasao ovdje u downloadu i nisam znao da se moze lijepo konvertovat od rolanda g 70 za ovaj ketron i da prilicno dobro zvuci uz malu prepravku na ketronu;)samo sam zaboravio koliko cujem malo jos da pojacam bass
|
Odlično zvuči. A koj ketron koristiš, mrzi me da čitam ranije postove?
|
|
Zeljko,iskreno,ovo me je odusevilo!Boze,kako ti "lezi"Toma!
Bravo druze,uzivam slusajuci!!:) |
Bravo majstore,odlicno odpevano.Jel to na ketronu odsvirano lepo zvuci.
|
Hvala kad tako mislite bas mi je drago cuti takve rijeci,jer obozavam Tomine pjesme.
aleksa nisam ovo ja svirao imao sam ovu muziku,a nisam nikad ni probao ovo da odsviram i izgleda da ne bih mogao lako ni da odsviram ovako,mada ni ovo nije kako je orginal ali moze posluziti meni ovako za zezanciju i dok ucim malo da pjevam...Pozz |
|
gde si luis?
prosirujes repertoar,lepo lepo |
Hehehe hvala neso mada nije ispalo bas najbolje jer sam snimao rano jutros i na slusalice pa sam milslio da cu biti preglasan,pa sam zezno na par mjesta nisam pustio glasa kako treba ,ali nema veze moze proc i veci pa grijese
Evo sad jos jedna od Dzinovica da popunim repertoar:)Da napomenem ove dvije nisam ja svirao...nasao sam muziku na internetu..valjda je besplatno=)) <embed src="http://www.*******.com/embed/1205918362/1f7d6e9e" width="420" height="250" allowfullscreen="false" allowscriptaccess="always" type="application/x-shockwave-flash"></embed> |
Moj Željko, ostavi se cigara jadan ne bio, imaš super trilere i ukrase, i lijepo pjevaš. Al čujem na par mjesta posljedice cigara. Sve super. Savjet: stavi na vokal Low Cut, znači srežeš na EQ sve ispod 100Hz da se riješiš pop tonova tj. ovih praskavih suglasnika (B,P,T i sl.).
|
ne znam ko je pevao tercu ali optevana je vrh... pozz
|
Trenutno vrijeme na Forumu 23:46 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org