YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Ketron (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=63)
-   -   Ketron Audya - komentari i iskustva (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17743)

savobond79 18.07.2011 18:38

beskorisnih 1gb

Da Makso i ja sam imao tyros2 i 1gb rama medjutim probaj da ucitas pa nam reci sta se desava !!!! hahaha trebace ti oko 2h45min sto moras priznati na tezgi ne pije vodu . Glupo si poredjenje napravio sa tyros moras da poredis druge klavijature koje imaju ram memoriju kao korg bilo koji roland itd na aydia nema rama nego direktan pristup hd koji je 80gb !!!!!!!! ehehehe to je druga dimenzija

keyboards 18.07.2011 19:00

Moj Stav u Vezi Audya/Ketron Aranzera

U nekoliko navrata sam probao Ketron Aydya, Audya5 i modula Audya4. Boraveci u Australiji na turnejama sedmicama sam svirao navedene instrumente u prodavnici Gospel Piano. Redovno pratim sve sto urade Roland, Yamaha, Ketron i svakako Korg. Ne zelim ih vise porediti jer svako poredjenje je nepotrebno zbog same cinjenice da je klavijatura iz prodavnice jedna prica a sredjena klavijatura je druga prica. Ja bi se koncetrisao sada na Ketrona. Ketron ima svakako dobar zvuk a po meni na prvom mjestu Drum sekcija. Moje velike zamjerke ketronu su nepostojanje Touch Screena, Neprikladno smjesteni tockici za Pitch kontrol, inace manje funkcionalni nego Joystic i ispreturane komande Style/Sounds na suprotnu stranu uobicajeno vodecim arranzer kompanijama. Ti dugmici (a ima ih previse) nisu cak ni u liniji sa Screnom i funkcionalno nepristupacni. Semlera nigdje. Klavijatura je u cjelini nefunkcionalna (osim dobrog zvuka) i cijena koju su joj dali je nerealna i preskupa narocito kad je rijec o instrumentu sa vec navedenim nedostatcima/zamjerkama. Ni slucajno mi nije namjera da nekog uvrijedim sa ovim misljenjem niti da kudim instrument nego samo iznosim moj stav na osnovu saznanja o navedenim instrumentima. To su po meni krupne stvari koje me udaljavaju i na pomisli da bi svirao Aydya. Jedno vrijeme sam se zanosio da bi mogao uzeti Aydya4 modul zbog transporta ali kad sam vidio koliki je sa onim malim dugmicima/komandama bez semplera i tuoch scrrena odmah mi je bilo jasno da to nije ozbiljna sprava za profesionalca. Pored toga mozda i najvaznija je cinjenica da treba biti dobar ekspert da bi napravio ritam na Aydya sto vecina sviraca nije. Danas ljudima treba jednostavn, funkcionalan, pristupacan a anada sve sa bogatom ponudom ritmova i zvukova instrument. Pozdrav svim Audya sviracima i zelim im neka uzivaju u svojim odabranim instrumentima kao sto i drugi to rade u svojim.

P.S
Misljenja sam da je SD1 najjaci Ketronov Arranzer narocito kad ga stavimo u vrijeme kad je uradjen i poredimo sa konkurentima iz tog vremena. To ne znaci da mislim da je bolji ili losiji od konkurenata tog vremena ali najvrijednij dostignuce ketrona svakako jeste.

makso68 18.07.2011 19:39

Druže,pa ima i Tyros 2 direktan pristup HD-u,a uz to čita sve direktno i sa USB sticka,i što reče neko u ranijem postu mogu se usnimiti wav loop-ovi.Ali,ja sam već rekao da ih ne koristim.I dalje mislim da je Audya 5 bezobrazno preskupa(3700€),pogotovo što nema sempler,a fabričke boje joj i nisu nešto..Znači računaj još i 1700 € za Fantom ili Extrem...Što je mnogo,mnogo je..,pogotovo za naše uslove..Pozdrav!

gega 18.07.2011 22:50

**

Kolega Savobond...ne pisite bez veze.
Procitajte vase prethodne postove ,pogotovo ono sto ste pisali velikim slovima.... Vi postavljate pitanje i dajete istovremeno odgovor.
Izgleda da vi jedini niste skuzili da i druge klavijature imaju HD.
Molim vas pisite sazeto i argumentovano.
Da...... i objasnite mi molim vas na koju ,,drugu dimenziju,,mislite

pa1x pro elite 18.07.2011 23:09

Ketron Audya je bazirana na čipu iz 1993 . mislim da dalje ne treba ić i dovodit ljude u zabludu . Pola njih uopće nezna od kojeg je starijeg aranzera nastala audya. pozz

Ace 18.07.2011 23:21

@pa1x pro elite
A odakle vi to znate .... ?!
I koji je to model prethodnik na Audya ?

pa1x pro elite 18.07.2011 23:38

e ja kad sam davao te informacije i linkove dobio sam ban mjesec dana . malo pretrazite google i naci cete .
nije bas prethodnik audye ali proguglajte .

bokivelik 19.07.2011 00:34

....

Citat:

Originalno postovano od savobond79 (Post 188241)
Da Makso i ja sam imao tyros2 i 1gb rama medjutim probaj da ucitas pa nam reci sta se desava !!!! hahaha trebace ti oko 2h45min sto moras priznati na tezgi ne pije vodu . Glupo si poredjenje napravio sa tyros moras da poredis druge klavijature koje imaju ram memoriju kao korg bilo koji roland itd na aydia nema rama nego direktan pristup hd koji je 80gb !!!!!!!! ehehehe to je druga dimenzija

A dali ti druze znas da i Audija mora da ima ram memoriju preko koje rade boje jer ako nisi upucen evo sad cu ja kao laik za kompjutere i elektroniku da ti pojasnim:
Jedan dobar racunar se meri po tome sto ima jaku ram memoriju koja sluzi da za brzo manipulisanje datotekama jer je HD memorija mnogo spora i ona sluzi za cuvanje podataka. E sad klavijature i kompjuteri pune Ram memoriju svaki put kad je upalis i prazne kada je izgasis.:D Tako je i sa klavijaturama cim pritisnes odgovarajucu boju ili ritam odmah pozivas ram memoriju u pomoc.
Jos jedna misao. Kod korga ima jedna opcija zove se Time Slice koja od gotovog wave-a pravi ritam odnosno sece na deonice i stavlja i takt koji je tebi potreban.
Zbog te opcuje u samler-u kod korga mislim da nikad necu promeniti marku klavijature jer od jednog Wave-a napravim ritam za par minuta.;)
Veliki pozdrav!:)

Vule 19.07.2011 02:10

Postoji jedna stvar koja je specificna za Ketrona,ko ga svira ostaje mu veran jako dugo,sto bi rekli "venca" se sa spravom...jer ne moze posle nikome da je proda

Marco7 19.07.2011 02:40

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)) Gospodine svaka ti je ka' Njegoseva :))

Dell 19.07.2011 04:15

Sto znaci da je Korg ona lijepa dama iz javne kuce :D :D :D :D :D

gjoko 19.07.2011 10:22

ako moze i ja da se prikljucim.....;)
pa svi ste u pravu samo dali primecujete da u svaku ovakvu temu oko klavijature, jedno te isto,....moja klavijatura je bolja tvoja nije pa neznam ovo pa ono. Mislim da svaki odgovor treba biti malo konkretniji i izdrzan usporedbama klavijature i to se zna kako, jedan isti ritam jednu istu boju na jedan isti razglas, to je oko saunda.... a oko pristupacnosti rada to je vec druga stvar jer kad smo svirali Rolande G600/G800 isto se pricalo ko je od njih pristupacniji, i bio je G800 a ja sam svirao na G600 jedno 4 do 5 godina, naucio sam sajzer kako radi napravio dobar set ritmova i boja i ja ga nikad nisam menjao za G800 i dan danas imam isto misljenje oko ta dva sinta.Znaci razliciti su ukusi a i znanja su razlicita sto oko sviranja sto oko upoznavanje same klavijature. Ja mislim da ne tresemo sve i svasta ovde nego konkretne demo snimke tako ce nam biti i interesantnije na forumu i nece biti prepiranja, naravno ako se i moderatori sloze.

nikadvisekorg 02.08.2011 03:59

Da ne budete željni ritmova evo čovek našravio domaće...

KETRON AUDYA 5 Domaci ritmovi 1
You need to upgrade your Flash Player

aleksandar031 02.08.2011 09:35

to je savo odavno snimio,taj set ritmova

dejantb15 02.08.2011 10:27

I vec ima objavljeno na ovoj temi !

tranzit 02.08.2011 14:06

Citat:

Originalno postovano od gjoko (Post 188262)
Mislim da svaki odgovor treba biti malo konkretniji i izdrzan usporedbama klavijature i to se zna kako, jedan isti ritam jednu istu boju na jedan isti razglas

i... to ce sve potpuno isto da se cuje i sa PA2X, 3X, 4X, 5X i sa Tyrosa 2,3,4,5,6,7,....i sa Audye 4, 5, 6, 7...

Citat:

Originalno postovano od gjoko (Post 188262)
Ja mislim da ne tresemo sve i svasta ovde nego konkretne demo snimke

...koji ce da budu snimljeni mobitelima ili dzepnim kamerama i postavljeni na youtube pa cemo tu odmah moci da cujemo razliku izmedju instrumenata i to do detalja.

I sad se ja pitam ko "trese" ? Ljudi sasvim normalno diskutuju o novom instrumentu iznose svoja misljenja, zelje, nadanja... a ti bi da ne "tresemo".

gjoko 03.08.2011 01:46

kolega tranzit
jel ti to meni nesto pametujes

1. vidim da si ispred svih ovde posto si naveo neke modele za koje ja jos nisam cuo i nece bogami isto da se cuje na sve aranzere sto si naveo

2. a za ono ko trese gluposti.... pa vidi sad ne znam,..... i necu da ti objasnjavam samo bih te zamolio da prvo nekoliko puta procitas post ako ne mozes iz prve da skontas konteks recenice pa onda repliciraj ili uopste ne pokusavaj, a zasto...? jer u pravilniku dobro pise:

pod tacka 11. Pazite koga ispravljate i kome govorite kako nije u pravu

Šta god da radite, ne pokušavajte da ispravite bilo koga, osim ako ste 100% sigurni da ste u pravu, a da druga osoba greši. Protiv takvih postupaka, koji su čest uzrok besmislenih svađa po forumima, moraju se boriti moderatori, ali i sami korisnici foruma moraju biti obazrivi prilikom svog izražavanja! Ukoliko niste potpuno sigurni da li neko greši, bolje zatražite od te osobe da objasni svoje mišljenje ili rešenje problema. Zbog prazne priče je moguće da će ljudi sa foruma početi da Vas gledaju sa podozrenjem i da ignorišu Vaša pitanja, ukoliko ne budete delovali dovoljno ozbiljno. Ne volimo šarlatane!

...epa ja vise necu da ti objasnjavam drzacu se pravilnika jer te ne poznajem i nemam nikakve informacije o tebi mozda nisam sve pretrazio al ne vidim ni tvoe demo ovde pa neznam sviras li neki instrumenat il samo slusas muziku i tako to, razumes...? pa vidim i nik ti je neki odomaceni clan pa boim se :lol:

Vule 03.08.2011 01:50

Predlazem da ne dizemo tenzije,stvarno nema potrebe...ako smatrate da je vec sve receno na temi bolje da je zakljucamo. Hvala

tranzit 03.08.2011 02:53

Citat:

Originalno postovano od gjoko (Post 189409)
samo bih te zamolio da prvo nekoliko puta procitas post ako ne mozes iz prve da skontas konteks recenice:

Ja sam ti gjoko malo ogranicen pa mozda i nisam odmah ukapirao to tvoje vrlo sadrzajno i za mene komplikovano pisanje.

Citat:

a za ono ko trese gluposti:

Gdje si ti to vidio u mom postu da sam napisao "ko trese gluposti". Ajde Boga ti, citiraj to mjesto iz mog posta.

Citat:

jer u pravilniku dobro pise:
pod tacka 11. Pazite koga ispravljate i kome govorite kako nije u pravu:

Pa dobro gjoko ko je od nas dvojice optuzio sve koji su ucestvovali u ovoj temi da "trese", ti ili ja. Ko nije pazio koga ispravlja. Malo si, cini se, pobrkao loncice.

Citat:

neznam sviras li neki instrumenat il samo slusas muziku i tako to, razumes

Razumijem gjoko, razumijem. Ama ja ti slusam muziku "i tako to" i to vrlo pazljivo.

@Vule
Vule, eto vidis kako ja to bez podizanja tenzija (mada mi se dize kosa na glavi) a ne znam da li je sve receno u temi i ne bih da govorim u ime ostalih ucesnika ali sto se mene tice moze "closed" i tako to...

Dell 03.08.2011 03:05

Na ovom snimku impresirao me samo prvi ritam, e ovako bubanj treba da izlazi, sto se ostalih ritmova tice, tanko napravljeno, a i boje su nekako plasticne, ali vidi se da ima potencijala sudeci po prvoj rumbi.

tranzit 03.08.2011 03:18

Nije losa ta rumba koju pominjes ama nista sto svaki drugi aranzer iz istog kvalitativnog segmenta ne bi mogao na isti nacin da uradi. I dalje ne mogu da dokucim zasto toliko dima oko te Audye. Moje iskustvo sa njom je da nisam ni u jednom trenutku bio impresioniran bilo cime sto je doslo sa nje. Sve to sam mogao da dobijem i na Tyrosu i na Korgu, naravno na drugaciji nacin ali je rezultat na kraju bio isti. Dobar instrument ali nista bolji od konkurencije, jedino... malo je nestabilniji.

gjoko 03.08.2011 16:04

cuo sam sve demo na youtube i odusevljen sam kako ritam izlazi a i harmonika izlazi ekstra. Interesuje me jos kako bi onaj cuveni set izlazio iz tu spravu.

tranzit 03.08.2011 22:42

Koji god ta je taj "cuveni set", ako se zasniva samo na samplovima, izlazice vrlo slicno kako je i izlazio jer u pogledu DA konvertera i sinteze se kod nove Audye nije nista promijenilo u odnosu na predhodni model.

savobond79 26.08.2011 18:24

aydia / pa3x

Mislim da se odmah cuje ono sto nas interesuje

AYDIA 5 orijental.wmv

aleksandar031 26.08.2011 18:38

koji je ovo bubanj,zvuci fino na audiji

savobond79 26.08.2011 18:57

odlicno zvuci

Aco bubanj smo uzeli iz studia Marka Brme to je zivi bubanj koji se dosta koristio u nasoj muzici pa smo mislili da ce dobro da zvuci za nase rtm i to se tako i pokazalo ... Bas je realan onda jos uz te audio gitare i basove ihhh bre lepota kao band ...dodji da cujes

aleksandar031 26.08.2011 19:00

vrlo rado,ovi snimci su zanimljivi moram ih jos malo detaljnije preslusati

savobond79 26.08.2011 19:00

moze korg ali nikako pa serija

AYDIA 5 sa sa.wmv

Marco7 26.08.2011 19:08

Lose podesen Korg,ustvari ocajno podesen i isti sempl nece da radi isto na svakoj klaviajtri iz iskustva pricam!Semplovi koje ja koristim na yamahi zvuce mnogo tupo i nikako!

aleksandar031 26.08.2011 19:20

ovaj bas odudara mnogo na pa3, mnogo iritirajuca boja

savobond79 26.08.2011 19:21

ma jok

Marko dobar je taj korgic dobro je spakovan i yamahe su bobre stvar ukusa ...
Ovde nije stvar u tome vec generalno kako finalno zvuci i izlazi aydia i druge klav i koliko mu znace te live gitare aydiodrum bas itd ...

Marco7 26.08.2011 19:21

Kazem lose podesen Korg!!!

Marco7 26.08.2011 19:31

Meni je Marko dobar drugar i odlican je muzicar i dobar covek!Ovu Audiyu ste spakovali dobro ali Korga lose i tu nema dileme!Kolik os esecam Marko mi je rekao da ovde nijeu pitanju Audyia drum nego on stavio svoje semplove i trazili ste da vam tamo u resurse spakuju vas slozen drum kit i upucen sam u sve to ali sve to nema veze sa korgom,lose je sredjen,brunda bas,mutan je zvuk i nije to to ;)

keyboards 26.08.2011 19:38

Yutube poredjenja - neobjektivna

Audya5 kao i 4 je svakako dobra masina ali u zadnje vrijeme se na internetu pojavljuju poredjenja u kojim se pokusava nesto proturiti sto je nerealno. Sve je to lijepo jos kad bi mi bili papci da neznamo sta je konvertiranje ritmove, izbor instrumenata i miniranje zvuka. Probali smo vec tu Audya i znamo vec sve o njoj. Nije losa Moze proci uz Korga, Rolanda i Yamahu. Ali nemojmo podvaljivati niti padati na kojekakve podvale i uporedbe. Svaka masina cce biti onoliko dobra koliko se truda i znanja u nju ulozi.

savobond79 26.08.2011 19:44

Da naravno dobili smo bubanj po nasoj zelji isproduciran od ketrona ,rekao sam to vec ... Super ako znas Brmu pa onda ce ti on sve objasniti iz prve ruke ...

Marco7 26.08.2011 19:51

Nema sta mi smo u kontaktu i sve znam oko sredjivanja te klavijature ali ne menjam misljenje da je Korg lose sredjen tonski!Nema one Korgove sirovosti i cistine,mutno zvuci bar na ovom snimku a kod Marka cu da svratim ovih dana jer moram da prodjem kroz Brus kad krenem iduci vikend na svirku!

savobond79 26.08.2011 19:52

Ma kakvo miniranje to je opste poznato na youtubu imas toliko paralelnih poredjenja raznih sprava i ukazuju na isto ... Pitanje je ko koliko zeli i hoce da veruje u to ... ma nema veze ne brini sve je to manje vise nebitno obicni ljudi koji nas slusaju i neznaju razliku u nasim klavijaturama to je samo nase licno zadovoljstvo

vladimir68 26.08.2011 21:56

Citat: ˝obicni ljudi koji nas slusaju i neznaju razliku u nasim klavijaturama to je samo nase licno zadovoljstvo˝ -absolutno tačno (nažalost),a sve ostalo (među onima koji znaju........klavijature,mixeri,zvučnici,....) spada u stvar ukusa

gjoko 26.08.2011 23:08

preslusao sam nekoliko puta i slazem se sa Marco7, loso podesen
Korg i daj istu jacinu tona i na oba sajzera a ne ti si pojacao onaj Audia a korg si smanjio i otupio ton. Izvini prijatelju al iskustvo je u pitanju

savobond79 26.08.2011 23:21

eh da sam malo mladji

hahahah Da imas iskustva znao bi o cemu se radi....hahahha
Nije stvar u nikakvim jacinama cuj nije podesen pa dok sam imao korga ceo dan sam ga podesavao iii ..... hhhhaaaaaa
Stvar je u punom zvuku u kvalitetu ad konvertera u zv karti obe klavijature kako jedna reprodukuje isto a kako druga ,isti rtm isti bass ....itd
kakvo otupljenje zvuka hahahaha =))

Trenutno vrijeme na Forumu 22:59

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org