![]() |
....
Druze @qqqqq kad se svira bas i kontra a pogotovu u dvojkama mozes prosviravati harmoniju kako ti je volja. Mogu ti brate svirati svaki stih u drugom akordu ali je isto i fazon napraviti privatan akord ili neku svoju stanku ili sinkopu u ritmu u aranzmanu da se hvata na minimum deset pesama jos kad stanes da sviras sam da to zvuci.
|
@qqqqq svrati u sekciju "demo snimci" i nadji "Nikolic-Demo snimci"
pa poslusaj mozda ti se svidi taj demo sam uradio bas zbog ove teme pozdrav |
Zamolio bi cijenene kolege ako imaju kakvu svoju privatnu ili tkzv nakicenu harmoniju za pjesmu Kako starim od Nihada Kantica Siketa ili je to Batina pjesma svejedno pozzzz velkiii
|
pozdrav bravo simkeres to su ti akordi kako se svira uzivo za tu pesmu
i kad imas te akorde u ruci to se moze koristiti za sve pesme i odma dobijes drugi stil muzike uzivo |
@degenek
hvala!!;) |
Evo od Zorice B.-avlije,avlije akordi u mom izdanju:
Am---------C-------D7- avlije avlije pune behara G------------------Em-------Am- saljem ti pozdrav preko drugara[2X] Refren G----------G7-C-G-----G7---C Tebe sam volela, tebe i nikog vise G-------G7-----Gm-A7--Dm---------F7-E7-Am dusu da otvore mojuuu i tamo ime ti piiiiiiiiiiiiiiise |
reko da ne otvaram bezze novu temu,znanima me posto sam procitao u lakyjevoj skoli sviranja da se pjesma moze odsvirati samo sa tri glavna akorda,kako vi koji svirate,dali koristite samo tri osnovna akorda i dali je to ok,navedite neke svoje primjere...
Dodato: zaboravio sam pitati dali je melodiski mol neophodno znati i dali se on cesto upotrebljava u nasim folk pjesmama ili ne???,da ga bezveze neucim |
E da i ja podjelim meni drag snimak, bas zato sto nije napucan nekim efektima i odsviran na k...c klavijaturi :-) ali se vidi ko zna taj zna.
|
Malo mi smesno ovo,jer kao prvo ne znam ni kako ide original pesma,pa da onda neko svira sa svojim privatnim akordima!
Mislim da je cortan veoma predvidiv i sve mu je na isti kalup,tako da postaje posle 3,5 min slusanja veoma monoton! |
|
Je li ovo inace sada moderno sviranje u "toplesu" na youtube....;)
|
Ima jedna lepa fora u Serifovoj pesmi pusti me vec jednom, u drugom delu refrena posle Dmoll odsvirati E7, Amoll. Znaci ide Dmoll-pusti me vec jednom E7-pusti Amoll-me. Eto ta jedna mala izmena u pesmi a lepo zvuci.
|
....
Savo to je fazon od Kosmajca;) dobar je ali dzaba ga sviras ako pevac ne odpeva taj deo po tvojoj harmoniji kroz E7 pa u Amol:confused: znaci morali bi to navezbati.:D
|
Dm------ D7------
Ljubav mi srce mori Gm-----D7----Gm duša mi željom gori B--------E7-Am-Cm6-----D7--Gm za tvojim očima, za tvojim usnama Dm----- B-E7-A danima i noćima |
malo pre sam ispisao original akorde za ovu pesmu,i prodje mi harmonija kroz glavu onako kako je ja sviram!
Jasar Ahmedovski-Jos te volim Ref. Gm---------- Jos te volim B----------------- kako da ti javim F----------- ulicu i broj F7-------------B---- nekada sam znao Cm----------------- O kako sam mogo Gm---------------- sve da zaboravim F--------------------- najvecu sam ljubav F-----------------Fm-G7-Cm- nekom drugom daooooooo Sve je uglavnom isto osim u zadnjem delu gde ide Fm-G7-Cm(original je samo B) |
djani jos te sanjam
Hm jos te sanjam , A----------Hm A7 jos me misli vuku , D----------Gm6---A7----D kako prsten stavljam ti na ruku , Hm----------A-------GM7 predamnom u belo obucena , GM7---------F#m7----Hm79 jos te sanjam a tudja si zena ! |
Simke, evo izazova, hocemo li se bacit ja i ti na posao da skinemo? :D
|
Nisu privatni, ali su pomalo egzoticni akordi za nas Balkance,
zanimaju me ovi akordi od 0:03 koji su glavna tema pjesme, podsjeca me malo na onaj dio s gitarom u ja baraba a ti vila |
To su ti akordi
|
Citat:
Takva sestica se moze cesto primjenjivati ... |
A izmedju ta 6tica i F moze se uglaviti i jedan C7 inace.....
pa da bude Bm6---C7----F Dell, ovaj tvoj klip pise mi da je nedostupan u mojoj drzavi :( |
Ja npr. sviram ovako pesmu nisam te se nagledao i mnogo dobro ispada
Am--------------E--Hm Nisam te se nagledao E7--------------Am nisam te se naljubio Am--D7----G7-----C7 tako brzo sve je proslo F-------Dm-----E ja sam tebe izgubio |
Evo malo od mene ima jos fora ali harmonija je mnogo sirok pojam
Am---------Hm-Dmol6 Nisam te se nagledao E4----E----E7---Am nisam te se naljubio |
Ace, pjesma se zove Notorious od Duran Duran, a gitar, znaci da akordi idu Dm Dm7 X2?
|
Citat:
|
hvala prijatelju, probacemo ;)
|
Citat:
|
Obicno izbegavam privatne harmonije kad sviram aranzer al kad radim manuelno onda pesma Zavede me majko momak los izgleda ovako :
Cm-- ----G7--------Cm Tebi samo zene su u glavi Cm-GaugEs-As---D7--------G Zavodnik si pravi zavodnik si pravi drugi put ispred Cmol dodje jedan Gmol-G7, ostalo mi ne promenjeno Ovako hvatam akorde za deo zavodnik si pravi zavodnik si pravi. Cm = G,C,Dis(es) Gaug = G,H,Dis(es) Es = G,B,Dis(es) As = As,C,Dis(es) D7 = C,D,Fis G = B,F Bas liniju normalno hromatski unazad do as sa izuzetkom A tona pa onda skok sa As na D preko Fis do G Meni se ovo svidja. |
evo jedna prelaz linija znaci umesto klasicno Fis7 -h moll ili e mol(6) fis7 -hmoll mogu da pazu ove linije:Cis,G,Gis,Ais-h-moll
|
evo ja cu staviti jedan akord koji pripada dominantnoj funkciji samo... E7/9... leva ruka oktava E-E a desna Gis -D-G. naravno ako je pesma iz A-mola
|
Citat:
|
Kolege mozel pomoc oko harmonije ako ko svira ovu Ljubisa Pavkovic- Rumunsku pjesmu pa da napise svoju harmoniju evo i link
http://youtu.be/Azp92wexx3E hvala i pozzz |
Citat:
F#m-------C#-F#m F#m---Hm-C#-F#m F#m-Faug-F#m7 (bas E)-D#m7/5 Hm-C#-F#m Drugi deo F#m-------------- F#m-----D---E7--A-A#dim Hm------D---C#7--F#m Treći deo F#m-------------- F#m-----E7-A---Bdim--Hm Hm-C#-F#m Četvrti deo F#m----------E7---A-Bdim Hm-----G7--------- Hm-C#-F#m |
mnogo hvala od srca
|
zamolio bi cjenene kolege ako bi mi mogli pommoc da mi popisu harmoniju za ovu pjesmu hvala vam unaprijed ( pjesma Al Dino nikad mi se bolan nespava ) evo link
http://youtu.be/n8OiQ1mx9lE |
Maloprije pisao akorde pa da i ovdje stavim... :)
F---------------B------G7-C-C7 Prodjoh Bosnom kroz gradove F-------------B--F7-B al' ne nadjoh srcu mira B----------B,Dm,Gm,H dim-C- jedna stara uspome--------na C,E dim,F,A dim,Bm---G7-C osje----caje----moje dira Uzivajte :) |
Hare momcino,ti si promasio o kojoj se pjesmi radi.;)
Na gornjem postu je trazena harmonija za pjesmu "Nikad mi se bolan ne spava" od Al'Dina a ne za pjesmu "Prodjoh bosnom kroz gradove". Desava se,pa ispravi....;) Ili si mozda ovo napisao nevezano za gornji post.? |
Nevezano za gornji post :) Napisao već akorde pa se sjetih da stavim i ovdje. A kad uhvatim vremena, napišem i za ovu od Al-dina :)
|
Bio bi zahalan kolega "Harepa 50 "kada budete imali vremena da mi ispisete za pjesmu Nikad mi se bolan nespva od Al Dina pozzz :)
|
zivi bili, ako neko zna od 1:45 - 1:50 da mi ispise samo akorde, bez basa |
Trenutno vrijeme na Forumu 15:27 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org