YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Emir Totic - Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=13517)

EmirTotic 21.07.2013 13:14

Inferno Band...

DinO74 31.07.2013 15:48

Svaka cast barabo ...samo nastavi ovako :) (curice sigurno padaju na svirci :D )

Vex 02.08.2013 14:15

Svirka je korektna ,aranzer se lepo cuje, pevac je ok,mada u prvom snimku primetno distonira ... Sledeci put kad se snimate povedite racuna o level-ima ,svi snimci idu u peak ... bolje da je snimak nesto tisi a zdrav ;) Pozdrav !

nemanja 1982 02.08.2013 14:45

Ko su pevaci na snimcima? Ko je u prvom a ko u drugom snimku? Lepo ti radi tyros :)

EmirTotic 31.01.2014 19:07

1 Privitaka
Pozdrav društvo, bio sam dokon u poslednje vreme pa sam malo radio na soundu PA3x. Snimio sam vam nešto na prvu loptu čisto da čujete kako napreduju radovi, tu i tamo se provuče poneka greškica al dobro. Voleo bih da čujem komentare i posebno savete, naročito od kolega koji imaju istu klavijaturu, značilo bi mi. Hvala unapred. :)

acakasper 31.01.2014 19:21

emire druze odlican si i ti a i pa3x.

al bundy 31.01.2014 19:30

...

ohoho!!koji je bubanj ili kakav je u pitanju??

Vex 31.01.2014 23:19

Koliko cujem ,napredujes ;) :) Ide na bolje ;)

Open hh ti je previse u desnu stranu... Ja bi perkusije jos pojacao i acc trake presredio ,malo bi popunio taj ritam...previse dominira bubanj ;)

Milan$ 01.02.2014 03:22

tu treba malo filozofije ako koristis compresor na bubnju da izvuces ostatak aranzmana da bude sve lepo uskladjeno, jer obicno taj bubanj s compresorom pokrije ostatak aranzmana,pa bas bubanj udavi bas gitaru, a dobos kontre, i kao sto rece vex bubanj dolazi do izrazaja...ako vec koristis compresor na bubanj,nemoj jos dodatno da budzis bubanj ekvilajzerom ako ne moras,bar ne previse, jer to zamuljavi kompletan aranzman,a bubanj gubi na prirodnosti, i tu nista ne pomaze, imas ti utisak da je taj ritam nagruvan i ok,ali mu nedostaju lepo uskladjene ritam gitare da popune taj srednji spektar koji daje aranzmanu dusu,bar ja to tako vidim,a to kod tebe manjka...nije lose generalno, prisredi ga jos malo i bice ok,mada bi mogao ovu distorziju da promenis, njena boja bas para usi,a ne popunjava aranzman kako bi to trebala distorizja...pozz:">:D

EmirTotic 01.02.2014 19:15

Drustvo, hvala na komentarima i savetima, mnogo mi znaci da vidim sta jos mogu da uradim. Nije to ni blizu gotovo, ima tu posla, drago mi je da sam se pomerio sa te mrtve tacke i da sam krenuo da radim i stimam u dobrom pravcu. Postavicu jos snimaka vrlo brzo. Moram da proucim jos kako radi kompresor, stavio sam ga na bubanj i bass na ovom ritmu. Sto se distorzije tice, Milance ako imas neku bolju mogao bih da se ogrebem... :) Ovo je ona Stereo Riff distorzija iz DMX seta.

@Al Bundy: Sto se bubnja tice sve je fabrika, jedino sam dobos izvukao iz nekog od programa, seticu se odakle pa cu napisati, nije problem nego sam probao milion dobosa pa sam zaboravio odakle sam sta pokupio.

Jos jednom vam puno hvala, nadam se da cete me savetovati i dalje. :)

al bundy 01.02.2014 19:26

Emire,koji je fabricki u pitanju i kako si efekte podesio??
Bubanj mi je fantastican.

Milan$ 01.02.2014 21:40

jesi siguran da je tota distorzija? ja mislio da ti za pocetak nju preporucim,jer je relativno ok,meni vrsi posao, manje-vise verna boja, fino popunjava aranzman...meni lici na onu iz seta mise lagune...jel ima neki efekat stavljen na tu traku sa distorzijom? moja preporuka ti je da na bass ne stavljas compresor,vec ako hoces da stavis nesto od efekata na bass gitaru neka bude to bass cabinet, jer ovako previse izrazene niske frekfencije guse ostatak aranzmana...probaj sa ovim efektom za bass gitaru, a sto se tice compresora nemoj previse da gruvas sensitivity...pozz

Vex 01.02.2014 23:24

Jeste Milane, Dmx riff je...

Milan$ 01.02.2014 23:44

ok,a jel ima mozda neki efekat na traku sa distorzijom? posto mi nekako cudno zvuci

EmirTotic 07.02.2014 14:51

Imacu ovih dana malo vise vremena pa cu se igrati sa korgom. Jel mozete da mi kazete koje vi postavke i efekte koristite na bubnju (ili elementima bubnja), na bass gitari, akusticnim gitarama i distorzijama? Vidim da ima gomila efekata u meniju pa me interesuje... Kad sednem za klavijaturu temeljno da radim napisacu kako je meni trenutno. Nisam zaboravio samo nemam bas vremena zbog fakulteta i svirki.

I naravno, snimamo jos neki snimak... :)

sale_band 07.02.2014 15:34

Skoro ništa... Čini mi se da najbolje zvuči bez efekata :)

Sent from my HTC One XL using Tapatalk

EmirTotic 09.07.2014 04:01

1 Privitaka
E pa drugari, danas sam prvi put radnuo nešto malo na tyrosu od kada sam ga uzeo pa postavljam jedan "ne znam šta sam svir'o" snimak onako na prvu pa poslušajte sound...

casper 09.07.2014 09:46

Dobro to zvuči. Šta dobro, odlično! =D>

Možda mi se čini da ima za nijansu previše generalnog efekta. Pretpostavljam da je neki od halova, pokušaj sa Reverbom. Nedostaje bas linija na breaku prve pjesme.

To je to, "plastični" yamaha sound. ;)

Belmo 09.07.2014 15:04

Da ne znam da je ovo samo aranzer svirka, rekao bih da ima i pravi bubnjar tu i da svira :D

Odlicno

NordX 09.07.2014 19:36

Je l' ovo sve fabrika sa T4 mislim da Drum Set Bass i ostalo u ritmovima?

Zvuci korektno. Samo napred.

Vex 10.07.2014 13:04

Sad slusam oba snimka, i T3 i Pa3... Na ovim snimcima, Pa3 vise "kopa" sto bi se reklo,bolji odnos bass noge,i bass-a i cvrsce, T4 mi zvuci osetno labavije,ali nesto prirodnije...

Mogao bi malo da poradis na desnoj ruci,poskidas tacnije forspile ( u rodni grad se vracam,ljubi me i nista ne pitaj ...) ... Za Dijabolik bi ja recimo napravio distorzije u terce, okanio bi se strings-a za solo,posto je manje dominantan i mrljav...

Eto ,na blic ,moje vidjenje ;)

Pozz i u zdravlju da te sluzi T4 ;)
Dodato:
Gore sam mislio T4 i Pa3... Ali edit posta ne postoji,tako da samo da dodam,da ne bude zabude :)

EmirTotic 10.07.2014 13:15

Hvala puno, tek je to u fazi pripreme. Casper, pokusacu danas u toku dana pa cu videti. Sve je fabrika sem bubnja Nordx.

Vex: :)) Ne sekiraj se za moje forspile, da ti objasnjavam sad ne mogu u kakvim je uslovima snimljen snimak u 4h ujutru, znaju par njih na forumu. :)) Boje da sklapam na tyrosa nemam u planu jos jer danas stize triton extreme tako da... A sto se sounda tice, to je stvar ukusa i individualnog misljenja. Dovoljan mi je dokaz izlaz na ozvucenje. :) U svakom slucaju hvala, znam da nije iz lose namere. ;)

gagan 10.07.2014 19:43

Odlicno je to sve , kolega , tyros je to ,,, a lepo je i odsvirano ,,, sve moje pohvale

makso68 10.07.2014 21:02

Fino zvuči Emire,znao sam da ćeš se vratiti Yamahi...Jako teško padne Yamahamanu prelaz na Korga.Ja sam onomad,kad sam prešao sa Tyrosa 3 na Korga PA 2 X bio tako razočaran i tužan,da ti to ne mogu opisati...Da ne bi sad izazivao polemike,nemam ništa protiv Korga,samo se poslije Tyrosa nisam mogao naviknuti na Korgov sound.Pozdrav i svako dobro!!!

EmirTotic 30.03.2016 02:19

3 Privitaka
Našao sam par snimaka koji su snimani ne baš tako davno, još kada sam kupio mixetu i ozvučenje pa je više snimano kao eksperimentalno na prvu. Na nekim snimcima je pojačan prateći vokal, na nekima ima malo više efekata, sve od potreba prema lokalu gde su snimci snimljeni pa poslušajte. :)

EmirTotic 31.07.2016 17:54

Društvo, počeo sam novi setić da sklapam za tyrosa pa poslušajte neke od ritmova... :)

https://soundcloud.com/emirinferno/ritmovidemo

casper 31.07.2016 18:23

Lijepo to zvuči.
Čini mi se da isto kao i kod predhodnog snimka na postu #97 na nekim mjestima ima previše reverba. Osjeti se najviše na acoustic gitarama i činelama.

EmirTotic 12.10.2016 21:42

http://www106.zippyshare.com/v/CBTg87f3/file.html

Na linku je demo ritmova na Tyros 4, svi elementi u ritmu su fabricki i nema semplova pa poslusajte. :)

Trenutno vrijeme na Forumu 18:48

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org