YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Roland e-50 Compatibility (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=9150)

m@x 30.04.2009 21:14

vingula,

Naravno da imaju RAM jer bez njega (kao niti jedan kompjuter) ne bi mogli funkcionirati, sve što se prikazuje na ekranu, kao i sve izmjene styla ili sound-a koji se trenutno koriste, nalazi se u RAM-u. Koliko točno RAM-a imaju, to ne znam, ali vjerojatno ne previše, jer su samplovi u ROM-u, a na SSD-u se nalaze style-ovi i definicije zvukova (bez sample-ova) koje pojedinačno ne zauzimaju puno mjesta u memoriji.

A što se SSD-a tiče, on je kod E-50/60 veličine 16 MB, kod G-70 cca. 50 MB, a kod E-80 64 MB. Mislim da nema potrebe za streamingom podataka sa SSD-a jer učitavanje potrebnih podataka u RAM traje vrlo kratko, a sample-ovi su i tako u ROM memoriji (bilo na samom uređaju, bilo na SRX kartici u slučaju G-70 i E-80).
Dodato:

@rolandinjos

Naravno da si tu u pravu rolandinjos, o tome nije ni bilo govora, nego sam samo htio skrenuti pažnju kolegi zlateku da ne može tako kategorično tvrditi nešto što uopće ne stoji.

Zlatek 01.05.2009 00:07

Vidim da neki od vas ne shvačaju o čemu sam pisao u prijašnjem postu-ili to ne žele shvatiti!Naravno da klavijatura ima RAM memoriju, ali...
Radi se o tome da u tu RAM memoriju ne možete spremiti nikakve druge soundove ,nego samo modificirane soundove koji su povučeni sa ROM memorije iste te klavijature.Zapravo se u tu memoriju (RAM) ne sprema sound nego samo izmjene nekih parametara, a originalni sound sa i tako povuče sa ROM-a!Ovo je samo radi pojašnjenja ,ako več želimo biti tako detaljnji!
Ako govorimo o SRX proširenjima koja se mogu ubaciti u G-70(1) i E-80(2) ta proširenja nisu ništa drugo nego ROM memorija!Nisu RAM!
Toliko o tome!Smatram da je ovo dovoljno jasno, i da nema potrebe ulaziti još detaljnije u temu.

milanceshow 01.05.2009 01:11

@m@x
O kopiranju boja sa Fantom serije na aranzere......to nemoze....jer jednostavno.....to su dve vrste klavijatura koje nisu kompatabilne.......
Nemaju isti princip rada.....

Pa cak i boju sa G1000 ili EM2000 kada ubacis u E80......one nece da zvuce ni priblizno isto,iako E80 ima konvertor za USER PRG sa starijih klavijatura......

Razmislite jos jednom o cemu pricate,ali bih i ja voleo da mogu od fantoma prebaciti boje na E80.....
Jednostavno to nije moguce..........

Molim da se ne sire dezinformacije.........

m@x 01.05.2009 17:40

milanceshow,

Ja nigdje nisam rekao da je moguće koristiti zvukove sa Fantoma na E ili G seriji Rolandovih aranžera. Samo sam ispravio kolegu koji je kategorički tvrdio da se '... u Rolande serije E i G NE MOGU ubacivati više nikakvi soundovi...' a usput i zaboravio naglasiti da E-50 nema sampling RAM (a ne samo RAM).

A što se tiče SRX proširenja, ona sadrže samplove, koji predstavljaju samo osnovu zvuka kojega ćemo dobiti u konačnici, a zbog razlike u broju parametara kojima možemo utjecati na zvuk, između Fantoma, E-80 i G-70, taj zvuk nikad neće biti isti nego samo sličan (osim možda u slučaju da pustimo čisti sample bez ikakvih izmjena, ali i onda postoji razlika u A/D sklopu koji zasigurno nije isti kod svih navedenih klavijatura).

Eto, valjda je sad sve jasno.

eliteband 06.05.2009 10:55

cek jel ti to hoces da se pohvalis da ti je pokazivao bozin ili nesto drugo

Trenutno vrijeme na Forumu 11:31

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org