YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Smekeri!!! (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=7711)

caka012 29.01.2009 00:35

Postavi, Vlaxxy, mnogi ovde ne znaju sta je to igranka. Mislim na pojam "igranka" u Stigu. Mnogi dobri orkestri i dobri muzicari pojedinacno ne znaju da sviraju igranku. Nabavicu i ja neke snimke pa da stavim. To je jedna od osobenosti ovog kraja. Svadba bez igranke i nije svadba.

milanche007 29.01.2009 00:41

mislim da ovde na download ima igranka na kojoj svira Zoran Paunovic,postavila je Pilence pa za one koje zanima zanima sta je to mogu da skinu...prvo moraju da je nadju;)

bojanzivkovic 29.01.2009 01:26

romario
Drugar samo opusteno, nisam ja dao nikakvu ocenu i nezelim da dajem ocene absolutno nikome.

Ali postavljas takvo pitanje na koje covek moze da se samo nasmeje i nasali.

Da su jako uspesni oba benda u njihovom poslu to svi znamo.
Ovi prihvaceni za zabavnjeke a ovi prihvaceni za narodnjake.

Pozdrav

romario 29.01.2009 11:40

Nije smiješno pitanje,zašto to misliš?
A ocjenu si dao.;)
Ako mi kažeš da sviram sve ravno ,to je ocjena moje svirke,Jel tako?
Ja nisam iz srbije i ne znam vaše lokalne stvari,tko, koliko i šta svira.
Zato sam i pitao vas koji više znate o tim bendovima.
Donedavno mi je amadeus bend bio vrh iz srbije,sad čujem i šmekere...Koliko takvih bendova uopće ima kod vas ?

bojanzivkovic 29.01.2009 12:30

Svatanja su razliciti.

caka012 29.01.2009 20:21

Nezgodno je vrsiti bilo kakvo poredjenje izmedju ta dva benda, jer su to dva razlicita sveta. Neosporan je kvalitet oba, ali nemoguce je poredjenje. U tom smislu, ne moze se ni dati neka prednost jednog u odnosu na drugi.

milanche007 29.01.2009 21:00

caka012,apsolutno se slazem sa tobom!kolega romario je rekao da zivi u hrvatskoj i da nem predstavu o ovom bendu.evo kolega sad cu da pokusam da ti objasnim;)u hrvatskoj kazu za djeana matica i sasu matica da su to narodnjaci ,kao i indaira ***** i tako dalje.e sad to je kod nas komercijalna narodna muzika kako kazu na tv turbo folk.e smekeri sviraju pravu narodnu da kazem tradicionalnu muziku iz svih karjeva srbije zato sto dominiraju harmonike i drugi zivi instrimenti(sax,truba violina itd) znaci NE SVIRAJU ROK I ZABAVNO.kao sto je u hrvatskoj postoje o klape i takvi sastavi koji akcenat daju tradicionalnoj muzici.dok su amadeusi rokeri,ali su zbog posla morali da poskidaju i neke narodnjacke stvari da ne bilili gladni(koga interesuje metalika i te stvari).kao drugo muzicka situacija u srbiji se malo izmenila tako da je u prvom planu bas ta komercijalna muzika a trdicionlana je otisla malo u zapecak,zato su sada amdeusi prvenstveno rokeri ali i sviraju i narodno(mada to sto oni sviraju je daleko od prave narodne muzike).mislim da sam ti malo pomogao.uostalom pogledaj na you tobe kako su izgledale svadbe u srbiji do 90-tih,e smekeri su ti predstavnici takve svirke.pogledaj danasnje svdbe u gradovima slicne su kao i u svim gradovima iz bivse juge(govorim u globalu)....sve je manje dvojki a vise rumbi i rok ritma.opet ce neko reci e brate nista ti neva lja to objasnjenje ali ja ne znam kako drugacije da objasnim,hahhahah.eto druze nadam se da sam ti bar malo razjasnio .inace ovde ima jos takvi orkestara,imas SMEKERE,TIGROVE,RULET i jos mnoge druge zavisi od delova zmelje posto se i tu razlikuju stilovi.u nacelu sve je isto.eto tako pozdrav;)

Millan 29.01.2009 21:16

Odlicno objasnjenje!;)

Marco7 29.01.2009 21:45

Extra :) Slusao sam ih i uzivo,ubice!

romario 29.01.2009 22:13

Citat:

Originalno postovano od milanche007 (Post 68784)
caka012,apsolutno se slazem sa tobom!kolega romario je rekao da zivi u hrvatskoj i da nem predstavu o ovom bendu.evo kolega sad cu da pokusam da ti objasnim;)u hrvatskoj kazu za djeana matica i sasu matica da su to narodnjaci ,kao i indaira ***** i tako dalje.e sad to je kod nas komercijalna narodna muzika kako kazu na tv turbo folk.e smekeri sviraju pravu narodnu da kazem tradicionalnu muziku iz svih karjeva srbije zato sto dominiraju harmonike i drugi zivi instrimenti(sax,truba violina itd) znaci NE SVIRAJU ROK I ZABAVNO.kao sto je u hrvatskoj postoje o klape i takvi sastavi koji akcenat daju tradicionalnoj muzici.dok su amadeusi rokeri,ali su zbog posla morali da poskidaju i neke narodnjacke stvari da ne bilili gladni(koga interesuje metalika i te stvari).kao drugo muzicka situacija u srbiji se malo izmenila tako da je u prvom planu bas ta komercijalna muzika a trdicionlana je otisla malo u zapecak,zato su sada amdeusi prvenstveno rokeri ali i sviraju i narodno(mada to sto oni sviraju je daleko od prave narodne muzike).mislim da sam ti malo pomogao.uostalom pogledaj na you tobe kako su izgledale svadbe u srbiji do 90-tih,e smekeri su ti predstavnici takve svirke.pogledaj danasnje svdbe u gradovima slicne su kao i u svim gradovima iz bivse juge(govorim u globalu)....sve je manje dvojki a vise rumbi i rok ritma.opet ce neko reci e brate nista ti neva lja to objasnjenje ali ja ne znam kako drugacije da objasnim,hahhahah.eto druze nadam se da sam ti bar malo razjasnio .inace ovde ima jos takvi orkestara,imas SMEKERE,TIGROVE,RULET i jos mnoge druge zavisi od delova zmelje posto se i tu razlikuju stilovi.u nacelu sve je isto.eto tako pozdrav;)

Hvala na objašnjenju.Očekivao sam sličan odgovor.
Moje pitanje i ovaj odgovor su interesanta tema.U kom se smjeru i kako razvija narodna muzika,kako u srbiji ,tako i u bosni i u hrvatskoj.

Nemoj zamjeriti šta bojane (bojanzivkovic"")...

Trenutno vrijeme na Forumu 00:09

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org