YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Roland EXR E2 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=5635)

krcmar 02.09.2008 14:49

Citat:

Originalno postovano od LAsERdva (Post 48154)
Samo interesantno je procitati od nekih kada napisu ta klavijatura je igracka... Interesuje me bas da li tako porede i druge stvari, npr. auto.
Onda bi 95% gradana vozilo igracke :)

Nema svako viska 2000€ da sebi uzme kako treba aranzer. Tako da se i sa EXR serijom moze dosta nesto srediti. Ono sto je najvaznije je kakav je muzicar...

svaka tebi cast, mislim sto si se usudio uzeti to. Te pare mislim sto je puno dati za tu igracku, kazem igracku zato sto je skuplja od pa 50. A on ju jede za dorucak, ali stvarno realno gledajuci ne vrijedi te pare. pozdrav

LAsER 02.09.2008 20:29

Citat:

Originalno postovano od krcmar (Post 48508)
svaka tebi cast, mislim sto si se usudio uzeti to. Te pare mislim sto je puno dati za tu igracku, kazem igracku zato sto je skuplja od pa 50. A on ju jede za dorucak, ali stvarno realno gledajuci ne vrijedi te pare. pozdrav

Gdje si ti vidio da je pa50 jeftiniji od EXR-5s ili i ako hoces i od EXR-3s?

Ako smatras da je toliko mocniji Pa50 od EXR-3s, snimi snimak sa pa50 a neko ce tu istu pjesmu odsvirati na EXR-3s. Pa onda da vidim hoces isto pricati :)

@Ivan.2008: Hvala ti za savjet sa TONE MFX, sad kad je na off, fercera sve ;)

m@x 02.09.2008 22:48

Citat:

Originalno postovano od LAsERdva (Post 48536)

Ako smatras da je toliko mocniji Pa50 od EXR-3s, snimi snimak sa pa50 a neko ce tu istu pjesmu odsvirati na EXR-3s. Pa onda da vidim hoces isto pricati :)

Ne znam kakvo je stanje u Bosni, ali ovdje u Hrvatskoj Korg Pa50 je nekih 1000 Kn (cca. 140 €) jeftiniji od Rolanda EXR-E2, u SAD-u su im cijene otprilike podjednake. Prije par mjeseci Pa50 se mogao nabaviti još 1000 Kn jeftinije (uz akcijski popust).

LAsER 02.09.2008 23:06

Citat:

Originalno postovano od m@x (Post 48552)
Ne znam kakvo je stanje u Bosni, ali ovdje u Hrvatskoj Korg Pa50 je nekih 1000 Kn (cca. 140 €) jeftiniji od Rolanda EXR-E2, u SAD-u su im cijene otprilike podjednake. Prije par mjeseci Pa50 se mogao nabaviti još 1000 Kn jeftinije (uz akcijski popust).

Cujj to... nisam znao :) ... aj onda da znam gdje cu uzimati korg klavijature, znaci pravac Hrvatska

Ivan.2008 03.09.2008 00:04

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CIvan%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsoht ml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0in; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:8.5in 11.0in; margin:1.0in 1.25in 1.0in 1.25in; mso-header-margin:.5in; mso-footer-margin:.5in; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Da se ne bi ovo svelo na prepucavanje oko cena, haj da vidimo u cemu je EXR E2 bolji od PA 50 i obrnuto. Video sam PA 50 na sekund i protrljao po dirkama - mlitave su. EXR E2 je bolji u tom pogledu posto je bolje za narodnu muziku ako su dirke malo teze, bar tako kazu. Za ostalo ne znam. Evo nekoliko zapazanja o exr e2:
- solidno opremljen za narodnu muziku sa nekoliko dobrih ritmova, set semplovanih harmonika.
- Relativno dobar izbor boja.
- Pet oktava
- Tasteri za varijacije u ritmu slicno kao kod drugih aranzera.
- User program ima 200 memorijskih mesta.
itd
itd
<o:p> </o:p>
Sta ima PA 50?

gnovako8 03.09.2008 00:45

Pozdrav svima gle ne da je bolji pa-50 malo je ipak profi za stelanje nego exr-e2, jer imao sam i tog rolanda i pa-50, pa znam, na exr-e2 nemoze se ni mjenjati bass ni bubanj ,samo se moze samnjivati niti moze vokoder primit preko midi ,,ali neradi lose Roland ima dobre tvornicke ritmove dosta su safni,jedino sirtaki moras sam ubacit jer njega nisu stavili,, ,a stose tice harmonika super su i recimo tamo koji drugi zvuk samo sto ipak pa-50 radi jace kak bi reko ima bolji sus za narodnjake,a sve je to negdje tu ja imam trenutno Pa-500 radi odlicno ,al eto vec bi ga mjenjao izgusto sam se i probao bi nesto drugo sto kazu bolest muzicara a stas,,a uz to imam i dva Tr njih koristim u bendu stime da sam ih razlicito isprogramirao i rade mi super. pozdrav;)

Ivan.2008 03.09.2008 12:20

Citat:

Originalno postovano od gnovako8 (Post 48568)
Pozdrav svima gle ne da je bolji pa-50 malo je ipak profi za stelanje nego exr-e2, jer imao sam i tog rolanda i pa-50, pa znam, na exr-e2 nemoze se ni mjenjati bass ni bubanj ,samo se moze samnjivati niti moze vokoder primit preko midi ,,ali neradi lose Roland ima dobre tvornicke ritmove dosta su safni,jedino sirtaki moras sam ubacit jer njega nisu stavili,, ,a stose tice harmonika super su i recimo tamo koji drugi zvuk samo sto ipak pa-50 radi jace kak bi reko ima bolji sus za narodnjake,a sve je to negdje tu ja imam trenutno Pa-500 radi odlicno ,al eto vec bi ga mjenjao izgusto sam se i probao bi nesto drugo sto kazu bolest muzicara a stas,,a uz to imam i dva Tr njih koristim u bendu stime da sam ih razlicito isprogramirao i rade mi super. pozdrav;)

<o:p></o:p>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CIvan%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsoht ml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0in; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:8.5in 11.0in; margin:1.0in 1.25in 1.0in 1.25in; mso-header-margin:.5in; mso-footer-margin:.5in; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026"/> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <o:shapelayout v:ext="edit"> <o:idmap v:ext="edit" data="1"/> </o:shapelayout></xml><![endif]--><meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CIvan%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsoht ml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:PunctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0in; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:8.5in 11.0in; margin:1.0in 1.25in 1.0in 1.25in; mso-header-margin:.5in; mso-footer-margin:.5in; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin:0in; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026"/> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <o:shapelayout v:ext="edit"> <o:idmap v:ext="edit" data="1"/> </o:shapelayout></xml><![endif]--> Kako bi ti to menjao bas i bubanj? Ja to mogu da podesim u style works jedanput, i nakon toga vezem bez muke. Znaci ne moze vokoder. Pa ionako mnogim pevacima ne treba dati ni mikrofon u ruke a sta ce im tek vokoder da se deru? Ne verujem da PA 50 zasluzuje vecu paznju od EXR E2. Sto ga hvalis kad nije profi? Ja hocu posle ovog da uzmem neki od 3000 evra i kraj prici. Na ovom se ucim, i isplatice se. Ovde ionako razgovaramo o EXR E2 dokle moze da posluzi pre nego sto se zameni boljim.
<o:p> </o:p>
Moje kolege exr-ovci, imam ritmove za e2 za menjazu.
ivanroll3@gmail.com

krcmar 03.09.2008 13:51

Citat:

Originalno postovano od LAsERdva (Post 48536)

Eto znaci, imas moja dva snimka sa pa 50, rumba i lagana dvojka. Izvoli snimiti to na exr pa da cujemo. Pa nek neko procijeni sto je bolje.

Boban010 07.09.2008 16:01

Gde su ti snimci?

krcmar 07.09.2008 17:17

Citat:

Originalno postovano od Boban010 (Post 48977)
Gde su ti snimci?

Download-mp3-demo klavijatura itd.
Ja znam da je pa 50 bio jeftini od to rolanda, i prosle godine. i zato sam rekao da je to igracka za konkurenciju. Ali nije ni bitno, nema potrebe da pravimo uporedjivanja. Zato sto tu lako dodje do svadje. zivio

Trenutno vrijeme na Forumu 11:32

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org