YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Omiljena i neomiljena pesma (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4905)

dominik 04.07.2008 14:33

Volim pjesme koje imaju poruku ili koja govori o životu općenito itd.,a već je netko napomenuo tipa pjesme "gaćice","tange" itd. mi idu na ...
Pjemu:"Dok sneg škripi pod nogama,pada inje na odelo,ja se svojoj kući vraćam,u daljini vidim selo.Iz tudjeg se sveta vraćam..."-to mi je dobra pjesma.

Pilence81 04.07.2008 15:43

Omiljene pesme:Saban Saulic-Sadrvani,Jednu noc si drugom dala,Kemal Hasic-Nikad oci nisu stare,Dragica Jovanovic-Moj si bio bog ...i jos dosta njih.
Ne Omiljene pesme: Brat i sestra-Duet:mad:

skoricnik 04.07.2008 15:48

Takodje i meni Sadrvani...Dobre su ove od Ace Pejovica...Seti me se jednog dana i to...Haris-Trazi... :)

Lepi Cane 04.07.2008 17:03

to je bar prosto kad nema baksisa svira se ono sto volimo mi iz benda a kad ljudi daju baksis tad me boli djoka koja mi je neomiljena i omiljena. Pozdrav svima

Bokic 04.07.2008 19:23

Citat:

Originalno postovano od Lepi Cane
to je bar prosto kad nema baksisa svira se ono sto volimo mi iz benda a kad ljudi daju baksis tad me boli djoka koja mi je neomiljena i omiljena. Pozdrav svima

Ova ti je "ka Njegoseva ". Kratko i jasno,i u potpunosti se slazem. :D

zvekan 04.07.2008 20:04

Mrzim Seherzadu ....
Neznam sto.Ali me nervira pesma.:mad:
Pozz.

MilaN B.N.S 04.07.2008 21:03

Zvekane !!!
Da,-takodje..
Podsetio si me..
Ne znam..
Forspil mi je onako fin,al' kad krene pevanje..
K'o neko seljacenje...
Takodje..
PozZz...

Sejox 04.07.2008 22:15

Od narodnjaka,neki kratki neobavezni izbor(bez sevdaha):

Moja himna: Zavoljeh te ludo(Ostaricu necu znati)-Haris Dzinovic

Halid Beslic-Prokleta je zena ta,Nek sve umre(U plamenu jedne vatre)....
Serif Konjevic-Zauvijek si ostala u meni
Snezana Savic-Zasto te toliko volim,Nova ljubav
Marinko Rokvic-Ti za ljubav nisi rodjena

Kad Pilence pomenu Kemal Hasic-onda-Nemoj majko da me cekas

Sve su ove pjesme pozutjele vise-ali su pjesme.

Neomiljene-sve ovo tipa Grandove zvezde i slicne zvijezde svugdje.A ima i starog sunda naravno.

Tomy 04.07.2008 22:59

Ja najviše mrzim kad mi kažu da sviram od Điđija Poklonite mi nju za rođendan, a zna se ko to pjeva. Uhhh, Dođe mi da se ubijem!!!!

DinO74 05.07.2008 00:27

Vingula...Hajde ako nije problem reci mi gdje u Zagrebu najbolje prolazi taj reperotar koji ti obozavas jer je to repertoar koji i ja volim. Svirao sam u ZG i okolini skoro 4 godine ali sa bendom i to je bilo prije 8 godina...tada su stvari bile totalno drugacije po pitanju repertoara. Usput pitao bih sta vole a sta ne vole oni koji sviraju i pjevaju ...ne samo sviraci nego kolege koji rade sami....Ja se izj*ba skidajuci novitete i praveci namjenske ritmove jer drugacije nemoze a svjestan sam da ce pjesma trajati samo par mjeseci i gotovo tako da ne mogu reci sta mrzim a sta ne jer moram svirati ono sto ova danasnja balavurdija voli...pozzz

Trenutno vrijeme na Forumu 18:17

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org