![]() |
Volim pjesme koje imaju poruku ili koja govori o životu općenito itd.,a već je netko napomenuo tipa pjesme "gaćice","tange" itd. mi idu na ...
Pjemu:"Dok sneg škripi pod nogama,pada inje na odelo,ja se svojoj kući vraćam,u daljini vidim selo.Iz tudjeg se sveta vraćam..."-to mi je dobra pjesma. |
Omiljene pesme:Saban Saulic-Sadrvani,Jednu noc si drugom dala,Kemal Hasic-Nikad oci nisu stare,Dragica Jovanovic-Moj si bio bog ...i jos dosta njih.
Ne Omiljene pesme: Brat i sestra-Duet:mad: |
Takodje i meni Sadrvani...Dobre su ove od Ace Pejovica...Seti me se jednog dana i to...Haris-Trazi... :)
|
to je bar prosto kad nema baksisa svira se ono sto volimo mi iz benda a kad ljudi daju baksis tad me boli djoka koja mi je neomiljena i omiljena. Pozdrav svima
|
Citat:
|
Mrzim Seherzadu ....
Neznam sto.Ali me nervira pesma.:mad: Pozz. |
Zvekane !!!
Da,-takodje.. Podsetio si me.. Ne znam.. Forspil mi je onako fin,al' kad krene pevanje.. K'o neko seljacenje... Takodje.. PozZz... |
Od narodnjaka,neki kratki neobavezni izbor(bez sevdaha):
Moja himna: Zavoljeh te ludo(Ostaricu necu znati)-Haris Dzinovic Halid Beslic-Prokleta je zena ta,Nek sve umre(U plamenu jedne vatre).... Serif Konjevic-Zauvijek si ostala u meni Snezana Savic-Zasto te toliko volim,Nova ljubav Marinko Rokvic-Ti za ljubav nisi rodjena Kad Pilence pomenu Kemal Hasic-onda-Nemoj majko da me cekas Sve su ove pjesme pozutjele vise-ali su pjesme. Neomiljene-sve ovo tipa Grandove zvezde i slicne zvijezde svugdje.A ima i starog sunda naravno. |
Ja najviše mrzim kad mi kažu da sviram od Điđija Poklonite mi nju za rođendan, a zna se ko to pjeva. Uhhh, Dođe mi da se ubijem!!!!
|
Vingula...Hajde ako nije problem reci mi gdje u Zagrebu najbolje prolazi taj reperotar koji ti obozavas jer je to repertoar koji i ja volim. Svirao sam u ZG i okolini skoro 4 godine ali sa bendom i to je bilo prije 8 godina...tada su stvari bile totalno drugacije po pitanju repertoara. Usput pitao bih sta vole a sta ne vole oni koji sviraju i pjevaju ...ne samo sviraci nego kolege koji rade sami....Ja se izj*ba skidajuci novitete i praveci namjenske ritmove jer drugacije nemoze a svjestan sam da ce pjesma trajati samo par mjeseci i gotovo tako da ne mogu reci sta mrzim a sta ne jer moram svirati ono sto ova danasnja balavurdija voli...pozzz
|
Trenutno vrijeme na Forumu 18:17 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org