YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   Koristite li transpozer??? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4628)

MilaN B.N.S 16.05.2008 16:55

Transpoze...

Svaka cast za temu...
Hm...:confused:
Ja iskreno koristim opciju transpoze..
-Zaista...
I ja sam jedan koji pati od te bolesti...
Moze se reci da sam se navukao...B-)
Moracu da ili sjeben ono dugme na klavijaturi,-ili nesto drugo da uradim...
To mi je velika greska...
Bas cesto koristim transpoze...
-Iskreno...
A,pozdrav svima !!!

fostex 16.05.2008 17:54

da, da, da

Sad svi ovde ispadose veliki muzicari i kenjatori pravi....
Nema muzicara koji ne koristi ponekad transpozer!!!
Evo jednog primera: Pesma se svira iz Am i odjednom pevac govori pola gore, e sad daj da ga vidim koji to svira iz Bm kao sto je u Am?
ili iz C#m, Es#m.. samo laprdate bezveze..
Lako je kod kuce reci ajde sad cu bez njega pa vezbati a na svirci nemas kad da probavas forspil jer to ide odma i nema cekanja!
Neke pesme se sviraju iz polu tonova, ali sad neku iz Em prebacivati u F#m i svirati kao u Emol neide bas drugari..
Taj koji se pravi pametan slobodno nek se javi pa da mu mi na webcam govorimo pesme i tonalitete saltamo, a on nek svira, a sve ce se snimati, pa da vidimo te majstore na delu!!!
Ne kazem da nema takvih muzicara, ali ovde sad svi ispadose profi, a mnogi neznaju ni koji je koji ton vec sviraju sto bi se reklo na crnjaka-na nevidjeno hehe..

ajd poz..

milanceshow 16.05.2008 18:58

Nema razloga da prozivas bilo kog clana na neki WEB-MUZICKI dvoboj ili na nekakvu komisiju fosteh.
I bez vredjanja bilo kog clana.Da nebi doslo do svadja na forumu...

Nadam se da razumes o cemu pricam.....

Alix 16.05.2008 19:41

FOSTEX---Drug u pravu si...Sam sam prizno da koristim Transpoze a koji god klavirac kaže da ih ne koristi-vala NIJE ISTINA...Ja neću nikoga prozivati,ali da mi neko odsvira jedno obično uzičko kolo na GIS-duru ili DIS-duru s istim rasponom trilera ko da A-duru i sa istim šaltanjem akorda---Vala nema ga,bar ne ovdje na forumu...Jedini čovjek koji sam imo priliku da vidim da SVE ontonacije (sa polutonovima) svira zažmirenih očiju i dere trilere ko budala jeste gospodin BANE VASIĆ...Pored njega još nisam imo prilike NIKOG čuti da onako barata sa polutonovima...Pozdrav!

dominik 16.05.2008 19:47

Ja takodjer koristim transpose! J.b.ga i ne stidim se! Nikad prismrdio muzičkoj školi nisam,nit mi ima tko pokazati,a sad i godine čine svoje pa i ne stignem al ajd makar sam u toku pa mi je makar repertoar šarolik......Al što je je,i ne krijem to,radije bi volio da nije tako i da poznam makar osnove medjutim šta je tu je!!!

tranzit 16.05.2008 23:09

Nikada ne koristim Transpoze, ama bas nikada, ma kako to drugu Fostexu izgledalo cudno i ma koliko Alix nevjerovao. Ne koristim ga ne iz razloga sto ne bih ponekad i pozelio da mogu vec iz razloga sto me ta zajebancija zbunjuje. Jednostavno kod mene je nekako ostvarena neraskidiva veza izmedju prstiju i sluha tako da me baca u ludilo kad na primjer sviram ton A a cujem A# i slicno. To ja ne mogu i onda nije preostalo nista drugo nego da se malo vise potrudim i dovedem tehniku sviranja na nivo da mi je svejedno da li je G ili G#, C ili C#. Neko rece da natjera pjevaca da spusti ili podigne za pola tona. E to tek nije uredu jer glas nije instrument pa da pritisnes + i - i mirna Bosna. Ako pjevacu jedan tonalitet za neku pjesmu perfektno odgovara, on ce samo iz njega otpjevati to najbolje sto moze. Pola tona za glas moze da bude ubitacno.

MilaN B.N.S 16.05.2008 23:12

Ma,-daj opusteno...
Svirate za sebe,-ne za druge...
Kako god da svirate,-dobro je...
Sve je to muzika,-nemoj jbg. da se svadjate oko gluposti...

No.1 16.05.2008 23:31

Koristim i ja transpoze...i sve sto ima na jednoj klavijaturi trdum se da iskoristim...:lol::lol::lol:

MilaN B.N.S 16.05.2008 23:35

Brate,-svaka casT...
Dobro si ovo rekao...
-SupeR...

harisfaz 17.05.2008 00:02

Citat:

Originalno postovano od Alix (Post 37481)
FOSTEX---Drug u pravu si...Sam sam prizno da koristim Transpoze a koji god klavirac kaže da ih ne koristi-vala NIJE ISTINA...Ja neću nikoga prozivati,ali da mi neko odsvira jedno obično uzičko kolo na GIS-duru ili DIS-duru s istim rasponom trilera ko da A-duru i sa istim šaltanjem akorda---Vala nema ga,bar ne ovdje na forumu...Jedini čovjek koji sam imo priliku da vidim da SVE ontonacije (sa polutonovima) svira zažmirenih očiju i dere trilere ko budala jeste gospodin BANE VASIĆ...Pored njega još nisam imo prilike NIKOG čuti da onako barata sa polutonovima...Pozdrav!

e pa drugovi, ima nas koji ne koristimo transposer, ali NIKAD!!!!... moji forspili zvuce jednako lijepo i TACNO i u a-molu i u b-molu i u as-molu... sto se harmonije tice, jos lakse... ne znam hocul dobit bananu zbog ovog, al imate na downloadu fajl cveta pa800, odsavirana iz b-molla pa poslusajte...

Trenutno vrijeme na Forumu 14:02

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org