YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Servis klavijatura - uradi sam (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=46)
-   -   Cime zastiti klavijaturu od prasine i ostalog? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4543)

miconi 13.05.2008 01:48

Iskreno stavljanje najlonske folije na klavijaturu perdstavlja odlicnu zastitu od njenog najveceg "neprijatelja" tj. prasine kao i ocuvanje samog izgleda sto naravno kasnije omogucuje bolju prodaju te klavijature,znate i sami sta na svirci moze da sleti na nju a naravno koliko vidim bogatasima to ne predstavlja problem.......pozzzz svima.

jager 13.05.2008 02:01

BOGATASIMA?
Ma hajde! ..... nije bilo za platiti struju i zadnja 2 racuna za telefon, ali se Extreme kupio... pa ti sad vidi ko je "bogatas"... pusti te prerane zakljucke...
Znaci, po tebi, ko ne stavi najlon preko klavijature taj ima para u 3 PM, a? :D

miconi 15.05.2008 01:10

Nisam mislio na to "ko ne stavlja najlon da je bogatas",nego citajuci komentare uvideo sam pogresna[ne mislim bukvalno] misljenja pa se malo i nasalio.
Nadam se da ne zamerate....sorry...?......ma ko j...be najlon......vazno je da smo zivi i zdravi....he,he.....Pozdrav svima;)

milan_lekic 15.05.2008 11:32

Citat:

Originalno postovano od ROBOT (Post 36517)
zsimonovic ovo si odlicno odradio nista se ne primjeti super odradjeno i nije ruzno za vidjeti u opste se ni ne primjecuje !!pozz

podpisujem

gibanica 16.05.2008 00:19

ljudi znate da se uglavnom samo zenske novine prodaju u celofanima zar ne? jeste da je svo to sviranje malo pederski..sve to pevanje kao slavuj, prstici,saptanje pesme na uvo kad narucujes itd...ali ja sam za najlon samo na tacskrinu i nema dalje. dobra je zastita imati visok ,prema sebi nakrivljen stalak,to vam je jedno od mogucih resenja. svako dobro

MilaN B.N.S 16.05.2008 23:33

Ima ovde dobrih recenica...
Pa,-sta znam...
Ja kazem,-ako je sudjeno,-neka je...:D
Ja ne cuvam klavijaturu bas toliko,
al' naravno da ne bih voleo da mi se
desi neki kvar,bilo kakve vrste...
Tek onako kad mi dodje period kad
trebam da je prodam,-onda pocnem da je glancam... B-)
-Iskreno...

flosarka 26.05.2008 14:36

Neznam ljudi ta priča sa celofanom nije mi baš povoljna.Kao prvo moralo bi se voditi računa o tome da se klavijatura može jeko ugrijati a da ne kažemo i još negde svirka primjer na suncu.To bi dovodilo do oštečenja dijelova u klavijaturi a naročito trafota.
Najbolje rešenje je da staneš na neko što više odgovarajuče mjesto gde je što više sigurno od prosipanja piča i tako dalje.Ja naročito vodim pažnju oko toga da mi neko ne prilazi sa pičem u ruci i odmah ga pošaljem od sebe jer mi se več desilo da mi prosipali piče u nju.A što se tiče prašine ako je negdje ima ja koristim kad dođem kuči malu električnu pumpu za vazduh koju sam dobio prilikom nakupa jedne vazdušne blazine za naduvati je i jednostavno sa tom pumpum izduvam klaviaturu i problem je rešen.

Narodnjak300 15.05.2009 18:12

Celofan...uracunajte u to i kondenzaciju

ERKOOO 15.05.2009 20:05

Sto se tice tog celofana i tih najlona to je jos gore za klavijaturu nego prasina,desava se naime da zbog toga klavijatura potpari,stvara se vlaga i tom ''zastitom'' je bas izlazete riziku! Ja svoju poslije svirke lijepo ocistim,malo usisam po dirkama,izvucem sto se moze izvuci i to je to!

vladimir68 15.05.2009 20:30

Svojevremeno sam ovako umotavao E96 i nekiloko ˝uboda˝ iglom kroz celofan rešilo je problem kondenzacije.Zaštita folijom-celofanom odrađuje svoj posao zaštite,samo paziti na otvore hlađenja kod klavijatura koje ih imaju.

Trenutno vrijeme na Forumu 19:27

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org