YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Roland (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=13)
-   -   g-1000 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4381)

BOEM72 29.04.2008 14:01

Citat:

Originalno postovano od rolandinjos (Post 35677)
Ma pusti te priče...ne sviraš ti bas i kontru pa da razdvajaš po kanalima...nameštaj sve da ti u MONO varijanti dobro zazvuči i nema brige...što više budeš komplikovao veće su šanse da se "zablesaviš"...ovo važi za sve instrumente,ne samo za g1000...

Namesti bubanj i bas da zvuče čisto i konkretno,sa što manje efekta....kada to postigneš,sa desnom rukom možeš da radiš šta hoćeš...u prevodu..."kada ritam sekcija benda zvuči kako treba,solo može da svira i motorna testera,opet će zvučati dobro"...

Pa tako i radim.....nije mi bilo jasno ovo s 4 kanala....ebi ga probao bi i to da mi čovek pojasni

Igorčina 29.04.2008 14:01

Pronaći ću kući u compu postavke kompletne za G-1000 na 4 izlaza sa svim ritmovima i bojama to ćete koštati puno €urića, he,he...Poslaću ti SVE što ti treba,ritmova,postavki... na 4 kabla priključi na mixetu i proveri šta je na kom kanalu. To će ti raditi u full varijanti!!! To te častim, jer znam kako je, niko ništa nije hteo da mi da džabe u to vreme 1999-2000god. kad sam uzeo G-1000. Poslaću ti ujutru kad dođem na posao, ovde imam brzi net. Pozdrav iz Šumadije.

BOEM72 29.04.2008 14:05

Citat:

Originalno postovano od Igorčina (Post 35679)
Pronaći ću kući u compu postavke kompletne za G-1000 na 4 izlaza sa svim ritmovima i bojama to ćete koštati puno €urića, he,he...Poslaću ti SVE što ti treba,ritmova,postavki... na 4 kabla priključi na mixetu i proveri šta je na kom kanalu. To će ti raditi u full varijanti!!! To te častim, jer znam kako je, niko ništa nije hteo da mi da džabe u to vreme 1999-2000god. kad sam uzeo G-1000. Poslaću ti ujutru kad dođem na posao, ovde imam brzi net. Pozdrav iz Šumadije.

Svaka čast ako je tako......bio bi ti zahvalan

Igorčina 29.04.2008 14:11

Tako nego kako!!!!

medino 29.04.2008 15:34

druze ja sam jedno 4 god svirao g-1000 ali imam u kompu jos svasta nesto za njega {performansa,ritmova,terci itd} pa ako ti zatreba javi. pozz

Vule 29.04.2008 16:18

Citat:

Originalno postovano od BOEM72 (Post 35678)
Pa tako i radim.....nije mi bilo jasno ovo s 4 kanala....ebi ga probao bi i to da mi čovek pojasni

ma to ti je gubljenje vremena...veruj mi...razmisli...gde si video da nekome na svirci vire četiri kabla iz klavijature...stereo OK,mada ja oduvek vezujem MONO...zvuči mi kompaktnije

milanceshow 29.04.2008 19:17

Naj bolje je na cetri izlaza da se podesava klavijatura,jer posebno stelujes svaki izlaz na mikseti.Mozes bolje da namestis zvuk.
Ako si pocetnik sa tom klavijaturom onda ti naj toplije preporucujem da radis sa 2 izlaza.Na L-mono stavis aranzer ,a na R solo boje.
Kada prodje neko vreme pa sredis i upoznas klavijaturu,a ti prebaci na 4 izlaza.

Tu se javlja i problem jer ti zauzimas 4 kanala u mikseti i plus pevacki mikrofon za tebe,ali to je opciono.Ali to je 5 kanala i ti sam zauzmes skoro celu miksetu.
Ali sve to nije ni bitno toliko......

Dobices bolji zvuk sa 4 izlaza.To je 100% sigurno.Ali samo ako znas da nastelujes.

medino 29.04.2008 20:44

pa ako svira na power mate 600,pevac i pevacica neka menjaju jedan mikrofon,dosta im je...

BOEM72 30.04.2008 08:11

Citat:

Originalno postovano od milanceshow (Post 35708)
Naj bolje je na cetri izlaza da se podesava klavijatura,jer posebno stelujes svaki izlaz na mikseti.Mozes bolje da namestis zvuk.
Ako si pocetnik sa tom klavijaturom onda ti naj toplije preporucujem da radis sa 2 izlaza.Na L-mono stavis aranzer ,a na R solo boje.
Kada prodje neko vreme pa sredis i upoznas klavijaturu,a ti prebaci na 4 izlaza.

Tu se javlja i problem jer ti zauzimas 4 kanala u mikseti i plus pevacki mikrofon za tebe,ali to je opciono.Ali to je 5 kanala i ti sam zauzmes skoro celu miksetu.
Ali sve to nije ni bitno toliko......

Dobices bolji zvuk sa 4 izlaza.To je 100% sigurno.Ali samo ako znas da nastelujes.

Imam dosta kanala Dinacord 1600.......znači samo kopčam 4 kabla a dali moram nešto i na kljavi radit..tj. uredit na sintu da to tak funkcionira?

Igorčina 30.04.2008 08:26

Hitnooooooooooo

Daj mail adresu da ti pošaljem sve što ti treba!!!

Trenutno vrijeme na Forumu 13:34

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org