![]() |
Citat:
ista znas o masinama, ne kazem da ne znas, al ako stvarno tako mislis onda brate stvarno nemam reci za tebe. |
@ Vingula
Zemljak, nemoj me sramotit :-$ Stari moj, jel imaš ti uho. Razlika u soundu je kao između kruška i jabuka, to je pod jedan. Što se tiće rasporeda, to uopće nije bitno, nego je bitno da li i kako radi. Sad zašto ga nisu stavili na mjesto koje je tebi po čefu, to je zato jer je valjda neki qrac u KORG-u rekao stavi ga tu radi toga i toga Možemo u rasporedu pojedinih funkcija i tipaka raspravljat do ujutra, ali mislim da taj raspored kod pravog svirača ima jako mali utjecaj. Zato imaš "šlapu" pa na nju startaj i stopiraj B-) A ta veličina RAM mu nije tolika prednost kolika mu je prednost da kad upališ kljavu više nema čekanja da on otprdi s čitanjem samplova, nego odmah ožeži. Znači da je engin totalno novije generacije od starog. I na kraju, najbanalnija usporedba : "Ne može golf III bit bolji od Golfa V pa da se postaviš na trepavice". Eto, o toj razlici govorim. Tvoji argumenti idu u prilog samo u slučaju usporedbe Pa80 sa Pa1X, e to je već onda drugi par rukavica. Bez obzira na cijenu, Pa1X osim kvalitetnije izrade i bolje tastature nema ama baš ništa bolje od Pa800 ni u kom segmentu bitnom za samo sviranje. Badava mu svi nazivi tipa Pro i Elite kad se radi o jedno te istom modelu, samo s nabrijanim dodacima ili varijacijama na "temu". Znači uspoređuje se Pa1X i Pa800, a Pro i Elite uspoređuj sa Pa800 Pro ili Pa800 Pro Elite kad izađe. Onda bi to bilo u redu, iako je i Pa800 bez raznih dodataka i ovako kvalitetniji synth od bilo kojeg Pa1X Pro/Elite itd. |
To je sve u redu Kreso on sto je rekao, to su neki LICNI UKUSI na koji ljudi koji neznaju
jedini argument i odbrana im je samo LICAN UKUS a ne profesionalne termine i reci. Al da kaze da taj USB ne valja nicemu mogu samo AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Stavicu HD, pa cu ga formatirati, pa povezati sa compom, pa bacat samplove od vamo tamo, pa vamo loadirati svaki put jos pola sata...pa....jok nisam u pravo. PROVE ME WRONG! |
:)
Evo kako ja to gledam!Slusao sam frajera pre neki dan kako svira na Pa800 ali samo zabavnjake,znaci bez uvijanja zavijanja i tako tih narodnjackih boja!Svidelo mi se kako je covek sredio sint i opasno je zvucao.znaci svideo mi se PA800 stvarno extra ali ja na to gledam malo drugacije ;) Ja sam sviram i pevam,znaci ne pustam fajlove i razno-razne matrice vec radim zivu svirku i pevam i to radim po najjacim klubovima u Srbiji i Crnoj Gori!Posto sam sviram i pevam nemam vremena da radim na dve klavijature,znaci treba mi jedan profi aranzer da bih mogao prvo da zadovoljim sebe sa svirkom pa onda i sve prisutne koji dodju da me slusaju!Da bih zadovoljio sebe treba da se poklope mnoge stvari,ne samo da odsviram dobro nego i jos ponesto i to ovim redom:
-Treba mi mocan sinth na izgled(Posto sam ja visok 198cm smesno je da ispred sebe stavim jedan mali sinth i tako stojim na sceni sam ko vuk na kijametu :) Znaci kad pogledas ti na binu kao covek koji ne zna nista o klavijturama i tako to odmah ces da kazes pazi mu klavijaturu kolika je,to mora da je dobro sto i stvarno jeste dobra!Ako bih stavio Pa80 ili Pa800 ili Pa50 na kojem sam se slatko nasvirao to ne izgleda tako profi kao kad stavim Pa1x pro,Znaci krenuli smo od samog pogleda na scenu -Odgovara mi sto je sive boje...Zasto?Obicno mesta na kojima sviram su mracna i nista se ne vidi i ako bi mi klavijtura bila crna ili tamno siva onda dibidus nista ne bih video i bio bih na velikim mukama... -Zvuk sa Pa1x pro je meni fenomenalan,mozda ja nista neznam o zvuku ali moj stav je ovakav!Ja koristim svoj set ritmova,boja i semplova!Znaci imam samo ja to i niko drugi jer sam ga pravio za sebe po svom ukusu i to se meni svidja!Ni na jednom aranzeru do sada nisam mogao da napravim zvuk da bude sirov,znaci potpuna sirovina i da zvuci bubanj kao da ti bubnjar svira u sobi i tako to!Na Korgu Pa1x pro sam to uspeo kad odvojim izlaze na 4 kanala Znaci ja ne kazem sad ni da je bolji PA1 od Pa 800 ni bilo sta drugo ali tako stvari stoje,VOLIM KLAVITURE KOJE IZGLEDAJU PROFI KAD BACIS POGLED NA NJU I VIDIS DA JE STVARNO MOCNA! Pre nego sto sam kupio Pa1 x pro gledao sam sve aranzere visoke klase YAMAHA TYROS 2 Nemoj da se ljute oni koji je imaju ali sto sam je video nije mi se svidela!Zasto?Plastika je katastrofa,toliko para das za klavijturu koja je izradjena od katastrofa loseg materjala!znaci to je bio prvi pogled na taj sith a kad sam ga upalio razocarao sam se!Svetli kao da sam na luna parku majke mi...Zeleno,crveno ma katastrofa kad je pogledas sa estetske strane,odma sam odustao od nje pa da je najbolji aranzer kod mene nema prodju ROLAND G 70 Vrhunska klavijtura i bio sam blizu da ga uzmem ali zbog neki sitnica sam se odlucio za Pa1 x pro Pa800 da je u pro verziji sigurno bih uzeo njega i odustao sam sto je sa 5 oktava i zbog materjala od kojeg je napravljen! Eto tako stoje svari kod mene,sad ce mozda neko da kaze gledaj ovu budalu njega interesuje kako izgleda ali brate i kad je upalis i pustis u rad Pa1x pro zvuci vrhunski i to je klavijtura koja po meni ima sve profi preformanse!Ako Bog da zdravlja,para i posla prelazimo na Pa2x pro Ali samo u Pro verziji! IZVINITE STO VAS UDAVIH :) |
E vidis Marco? Kako kazes da sam sviras i pevas i nemas vremena za 2 klavijature
zato sam ti i rekao da ti je PA800 bolji bas iz tog razloga. Taj ti meni samo 5 razloga zasto je PA1X bolji a ja cu odma tebi dati tacno 20 da je PA800 bolji. Al argumentalnih razloga...a ne SVIDJAJU MI SE DIRKE. |
Kolega Marco7 ja se 199,3333333% slažem sa tobom,objasnio si neke stvari koje sam ja zaboravio napisat,na kraju moje mišlje nje je UKUSI SU RAZLIČITI.
LJUDI KUPITE GEM GENESYS PRO I SVIRAJTE :) :) :) |
:)
Opet se ne razumemo,ja nisam rekao da je Pa1 x pro bolji!Kad izadje Pa800 u pro verizji odma ga kupujem!Znaci naveo sam razloge zbog kojih sam se zadrzao na Pa1 x pro a nisam uzeo Pa800
-Na sceni izgleda prelepo(Velika je klavijtura,mocna i vidi se da je profi masinerija itd...) -Svidja mi se materjal od kojeg je napravljena(Ja se non stop tumbam sa klavijturom,putujem dosta i tako to da je od loseg materjala raspala bi se posle godinu dana gazenja veruj mi -I sto mi se najvise svidja je to sto nije klavijatura sa 5 oktava,kad sviram klavir imam osecaj da svviram pravi klavir zbog dirki i zadovoljstva koje mi one daju u svirci ali zato kad treba da sviram kolo onda me rame zaboli :))))) opet ponavljam ovo je moje misljenje i ne kazem ni bolji je ovaj ili onaj samo kazem zbog cega sam se ja odlucio za Pa1 x pro i to je to!Znaci licno moj stav je takav! |
Trenutno vrijeme na Forumu 18:13 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org