![]() |
Citat:
|
Tranzite, covek hteo reci da pesma ima dva ritma... a ovaj ritam 6/4 majke mi sad prvi put cujem :-O
|
Nesto bas volim ovu pesmu i cesto je sviram...
Jasar Ahmedovski "Jos te volim" (For:Rumba,Strofa: Dvojka,Ref:rumba) |
Malo mi je cudno to sto pesma Kocijas stari ima dva ritma, pa jos 6/4
Apsolutno netacno. Pesma ima jedan jedini ritam, a to je valcer, samo sto mnogi to nerazumeju, i buni ih ritam, koji je u forspilu i refrenu, a to je cist valcer. |
Ima tu i malo matematike :)
Sent from my HTC One XL using Tapatalk |
Refren i foršpil NIJE valcer i valcer nije 6/4 definitivno. Može da posluži valcer u nekoj hard core varijanti da se tako izrazim ali nema dodirnih tačaka. Dakle Valcer nije 6/4 i u refrenu i foršpilu nije Valcer. Ako sam u zabludi , izvinjavam se...
Dodato: Koji je ritam onda dodji da ostarimo zajedno u refrenu ???? ...Nisi me volela u ono vreme .... |
Rolandx, sve su to 3/4 ritmovi, A za kocijasa je to malo cudno, ali to zaista jeste valcer, samo u 2 razlicite brzine.
U forspilu i refrenu, ide veoma spori, ali bas spori valcer, samo sto je razdvojen na vise udaraca, probaj uspori valcer na negde otprilike 65, nisam sad siguran, i videces da je to to. A dodji da ostarimo zajedno, je takodje valcer, odnosno jedna od varijacija valcera, dok je u strofi te pesme, takodje ritam 3/4, odnosno 6/8, vise vuce na neki blues style, kao i vranjanka. |
Mozda sam pogresio izvinjavam se,meni tako pise kad udjem u record
|
Ma sto se brines?Kad podelis 6/8 sa 2 dobijes 3/4 =))
|
kocijas stari
1 Privitaka
Ova je bolja,tamo me je oli zaj.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 05:27 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org