YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Compact Flash Card (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=22359)

Teodor 08.04.2012 14:15

sta znam... Super je stvar sto mozes da natovaris vise semplova, ali mi se cini malko neprakticno.. Jedna boja je na jednoj kartici, druga na drugoj, sto znaci da ih zajedno ne mogu koristiti, a ako hocu da promijenim sa jedne na drugu onda moram da proberem boju, pa da prebacim na karticu na kojoj se nalazi sempl..
Nisam je nikada drzao u ruci pa ne mogu da kazem nista, ali ovako izdaleka cini se neprakticno.

tranzit 08.04.2012 14:23

E vidis to nisam imao vremena da probam ali mislim da bi mogla postojati mogucnost adresiranja sounda, to jest da je mozda moguce i to. Moracu prvo da testiram pa da ti dam odgovor. Mada, to sve i nije tako neprakticno taman i da ne postoji mogucnost adresiranja, za ljude koji su zaljubljeni u svoj PA80 i ne zele da ga mijenjaju, ovo je ultimativno rjesenje. Sistem na PA80 mora biti 3.5 pa na vise da bi mogla da se koristi ova karta. Inace mogu da nabavim ove karte po nesto nizoj cijeni ukoliko bi bilo dovoljno interesenata (50-100), sto bi onda obavili preko administracije yu-midija. Mozda bi bilo dobro startovati anketu u vezi sa ovim.

nikadvisekorg 08.04.2012 14:32

Verovatno da može nekako, kako su onda turci prodavali onu flash (rom) karticu od 32mb za pa80 sa njihovim bubnjevima i semplovima? Verovatno je moguće ali dok se ne proba na licu mesta, nezahvalno je da tvrdimo bilo šta. Ali u svakom slučaju da imam pa80 pre bi uzeo tu karticu od 64mb i da ne postoji mogućnost adresiranja sa različitih particija kartice, pa lepo ubacim nekoliko različitih setova, i skratim sebi vreme za učitavanje setova dok čeprkam po njima :D

Pa ne znam da li ima toliko korisnika pa80 na forumu, ali pordžavam takvu akciju, iako nemam pa80, kolika bi bila cena po komadu ako bi se skupili 50-100 korisnika?

edit: čim nađem slike cf kartice koje su radile kao fleš kačim ih ovde......

tranzit 08.04.2012 14:54

Jos ne bih znao cijenu dok ne kontaktiram proizvodjaca ali iz dosadasnjeg iskustva tipujem da bi se moglo dobiti bar 20% jeftinije na vecu porudzbinu.

nikadvisekorg 08.04.2012 15:41

Evo kad smo kod PCMCIA fleš karti nešto sam našao od podataka.... ali trebali bi nekako da znamo koji tip koristi pa80......

32MB ATA Type II PCMCIA flash card
- Part may be interchangable with stock on hand.
- Connects directly to the ATA bus and is faster than USB.
- Type II NAND flash Technology.
- Connector: PCMCIA PC Card with standardized 68-pin.
- Voltage: 5.0v operation.
- Speed: Burst Mode.
* From / To Host: 20MB/sec.
* From / To Flash: 8MB/sec.
* * Read Speed: Up-to 5MB/sec.
* * Write Speed: Up-to 3MB/sec.
- Temperature: -40ВєC up-to +85ВєC.
Features:
- This card works with several Roland samplers as well.
- Non-volatile solid-state.
- No moving parts maximizes battery power.
- Data is not lost when power is turned off.
- High transfer rate for fast copy/download.

Manufactured by SanDisk.
Compatibility:
- IDE Mode (No DMA Support): PIO Mode 1,2,3,4.
- Type II or Type III PC Card Slot is needed.
- Standard PCMCIA Version 2.1 and JEIDA 4.1 Compliant.
102709, 011411, 112211

E sad, ako se ne varam pa80 koristi TYPE I kartica, a u prodaji uglavnom idu type II ili type III... i vidim da imaju verzije od 5v i od 12v, i čak neke koje rade i na 5 i na 12v.....
i ovo što piše no DMA support takođe treba da podržava da bi radila ako se sećam.

sinisa 08.04.2012 15:50

2 Privitaka
@nikadvisekorg Pazi ovako skoro sve CF imaju 2-3 nacina moda rada
ali ti modovi zavise od adaptera tacnije rasporeda pinova koji idu u CF.
Znaci da bi radila u True IDE mode treba ti True IDE mode interfejs slika 1.
Slika 2 radiu drugom modu.
Nadam se da si shvatio.

nikadvisekorg 08.04.2012 15:53

Nisam mislio na adapter već na pcmcia fleš kartice
Kod:

http://www.memoryx.net/pcmciaataflsh.html
adapter svakako mora da podržava to što kažeš.

sinisa 08.04.2012 15:56

E sad ovo je opet drugo 32MB ATA Type II PCMCIA flash card nije CF:D
Brkate stvari i pojmove..

tranzit 08.04.2012 16:20

Ama nije nikadvisekorg "pobrkao" nista, on samo pokusava da pronadje jeftinije rjesenje od standardnih FMC karti koje su u opticaju za Korg, nego si ti njega pogresno razumio.
Nikadvisekorg, nisu te karte koje Korg koristi klasicne PCMCIA nego PCM (Pulse Code Modulation) karte. Njih inace pored Korga koristi i Roland a klasicne PCMCIA karte koristi na primjer, Alesis za svoj Quadsynth.

nikadvisekorg 08.04.2012 16:52

Naravno, zar to i nije poenta zamene fleš kartice ovom CF? 150 evra koliko košta 16mb nije mala cifra, i razumljivo je da probamo da nađemo najbolje moguće pristupačno rešenje. Bilo to CF + adapter, ili neka druga fleš varijanta, samo da radi.
@tranzit da u pravu si sad sam i ja video
i piše lepo ATA Flash is made with Nand Techology and is different from Linear Flash.

Znači nama treba one koje su SRAM ne ove ATA? (pitam za pcmcia karte)

edit: da li neko od članova foruma ima pokvarenu fleš karticu za pa80?

Trenutno vrijeme na Forumu 21:00

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org