YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Yamaha 03D vs. analogne miksete (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=20280)

tranzit 27.10.2011 23:25

Djlabomi je izgleda stara kuka u ovom poslu pa upotrebljava izraze koji su u tome uobicajeni. Naglasio je da Yamaha ima "rokerskiji" zvuk e sad... njega treba smiriti jer je prekonkretan za narodnjake ili lagani pop i folkpop a to sve nista drugo ne znaci do poigrati se malo srednjim frekventnim opsegom odnosno malo ga smanjiti jer je on taj koji i daje taj "tvrdji" i ponekad "divlji" sound. Znaci obrati posebnu paznju na frekvencije izmedju 2 i 6 kHz. Mada, ovo zavisi u velikoj mjeri i od zvucnih kutija i pojacala snage koje koristis pa tu treba napraviti najbolji kompromis.

djlabomi 28.10.2011 00:13

"Stara kuka"... :) Ako to znači godine (17) tezgarenja u svakojakim uslovima, traganja za dobrim zvukom svuda, a sa malo novca na raspolaganju, onda si u pravu (može li iko biti audiofil sa malo para:confused:). Moj prijatelj i gitarista bi takve nazvao "matora drtina". :D

@milepsr
Baš kako je tranzit rekao!

tranzit 28.10.2011 00:25

Ama ja samo nisam htio da budem nepristojan mada i sam sebe nazivam matorom drtinom ali drugi me vrlo cesto zovu (takodje iz pristojnosti) starom kukom, s tim sto sam ja bas metuzalem u odnosu na tebe jer se tim poslom bavim vjerovatno onoliko koliko ti bitises na ovoj planeti. Kako vidis to "stara kuka" ili "matora drtina" su vrlo relativni pojmovi. U jednom imas pravo, audiofil bez mnogo para ce vrlo tesko ici ali... nije neizvodljivo. Pokojni Aca Radojcic je imao obicaj da mi kao klincu koji je skupljao kablove po Studiju 5, kada zapadnem u apatiju zbog nedostatka para a velikih zelja, kaze: mali nije sve u parama, one nisu tvoj problem jer ih i nemas.

milepsr 29.10.2011 00:03

@tranzit i djlabomi

Hvala na pomoci i objasnjenu :)

djlabomi 29.10.2011 13:50

@tranzit
Voleo bih da si u pravu, ali ja "bitišem" preko 40 godina na ovoj planeti. Ako si toliko u muzici - kapa dole!

tranzit 29.10.2011 15:18

Ja uopste ne volim sto sam u pravu. Sa muzikom sam pozamasno iznad tih 40 godina (nazalost). Posadio me stari za klavir kad mi je bilo 5 a u nizu muzicku posao sa 6, jos sam pisao u gace, a posao sam u gimnaziju kad si se ti rodio... pa ti sad vidi.

djlabomi 29.10.2011 17:25

Onda, kapa dole! ^:)^ To se zove staž! =D>

Burli 11.11.2011 22:36

Citat:

Originalno postovano od Burli (Post 195493)
Druže i ja imam sličnu dilemu pa ću pokušati sredinom sledeće sedmice organizovati jedan uporedni test Presonus 16.4.2 i 03D mixera i napraviti neki zvučni zapis...

Test nije prošao onako kako sam zamišljao, tj. nisam imao puno vremena niti kompetentnog asistenta, tj. nekog ko će mi malo bliže pokazati i dočarati sve mogućnosti Presonusa, ali generalno ja nisam opčinjen. Činjenica jeste da radi malo bolje("toplije"), po meni ima i za nijansu bolji delay dok reverbom uopšte nisam zadovoljan, čak mi na 03D radi bolje! Kolega opet kaže da po njemu Presonus radi bolje od 01V96 o kojoj ja razmišljam, mada da bi se stekao pravi utisak i donio konačan sud treba par svirki ili bar par sati provesti sa mixerom...
Vjerujem da ti uopšte nisam pomogao pri odluci, za sebe znam da ću zasad ostati na 03D!

djlabomi 11.11.2011 23:52

@Burli
Svaka čast na održanom obećanju!
Presonus ima prilično hvaljena xmax predpojačala. Pretpostavljam da niste imali dovoljno vremena da iskoristite sve što nudi. Ja imam 03D, ali mi je na osnovu svih parametara i razlike u godini proizvodnje, kao i mnogih komentara po muzičkim forumima, gotovo nemoguće da je Presonus slabiji od 03D. Ne znam opet, nisam upoređivao. A, niko u mom okruženju i nema Presonus. Jedino ako ga ja kupim... :)
E, sad... Po meni, maksimalna iskorišćenost svake miksete sigurno da dobija pun smisao tek kad se ozvučava sa nekoliko mikrofona, akustičan bubanj, gitare, itd, nego 2 mikrofona i aranžer.

Burli 12.11.2011 00:04

Ovom zadnjom rečenicom si objasnio sve! Ja sam u toj drugoj grupi, aranžer, harmonika i par vokala tako da mi 03D završava posao, razliku u novcu bih iskoristio u neke druge svrhe, recimo još jedan satelit i sl. ;)

Trenutno vrijeme na Forumu 07:26

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org