YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Problem Soundcraft spirit folio-"hladan lem"? (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=16812)

domino 25.03.2012 23:27

To sto ti je majstor rekao - trebalo je da popravi.Znaci,da ponovim,popravi kontakte na banana ulazu/izlazu za slejv.Ako ne mozes, posalji priv poruku pa idemo redom...
Pozdrav.

VUNIMRAV 26.03.2012 10:55

Domino,znaci da bi moj majstor mogao bitu u pravu kad mi je rekao da je celi taj sklop od nekoliko ulaza na samom vrhu desno gde je ulaz za slejv islusalice,u pitanju?On mi predlaze da ih zamenimo,da li je to to?

domino 04.04.2012 12:13

Za probu,prvo prespojite kontakte na banana jack prekidacima.Ako je sve OK,stavite nove ili ih ostavite prespojene,nece smetati...

VUNIMRAV 04.04.2012 17:49

Druze,probali smo,ali nije islo. Znas kako to izgleda :Jedna strana radi druga ne,konkretno desna.(moram napomenuti da uglavnom na prvom palenju)
Levu smanjim a desni siber gurnem do kraja i mix pojacam,upalim aranzer da radi i onda naglo i njega pojacam,u prvu sekundu-dve onka pomalo krcka,a onda grune i ostatak veceri radi normalno.
Sta je neznam,samo znam da me izludjuje~X(,no odneo sam ga kod majstora i on ce 'valjda' zameniti sve banana ulaze u gornjem desnom uglu.
Da su neke cevi u pitanju izgledalo bi kao da se nesto zacepilo,pa kad pustis vodu ona probije,ali kad su u pitanju zice,ja o tome bas nemam pojma.

domino 05.04.2012 11:22

Sledeca stavka je RELE koji ukljucuje zvucnike.Proverite njegove/njihove kontakte.

zaki1 07.04.2012 09:12

Nisam siguran koliko si upucen u elektroniku, stampane ploce .hladni lemovi se pojave ponekad kod velikih serija kad roboti leme sve delove i ostave nedovoljnu kolicinu tinola na nozicama koje se leme za stampu ali i to se desi samo na mestima koja trpe vece optereceje a samim tim dlazi i do veceg grejanj tih tacaka na ploci pa se desi da napukne lem i to se naziva "Hladni lem",a najcesce na ispravljackom delu ili na jakim izlazima,zato sto su i najvise optereceni i greju se,za svaki slucaj to prekidanje i pucketanje na jednaom izlazu probaj resiti,tako sto ces ako su razvojeni izlazi zameniti kablove iz izlaza koji radi ,stavi u taj sto zeza, pa ako je OK, onda ti je problem na kablovima,ne veruj sve majstoru.Pozz

VUNIMRAV 11.09.2012 17:07

Evo drage kolege,da vam se zahvalim ne savetima i predlozima,i da ne bude kao sto neki rade,pa da nam ne kazu "sta je dalje bilo i da li se resio problem".
Od 1.7.o.g jurim majstore i evo juce mi stigao moj mixer,probao,radi sve besprekorno,efekti cisti jasni,kako stvari stoje sve je ok.
Moram radi kolega koji su ucestvovali i meni pomagali savetima (a na kraju i radi svih clanova koje to interesira) sta je majstor menjao.Moram napomenuti da je zbilja jedva dosao do originalnih delova,i to:dva releya(neznam kakva,rekao mi je ali...)5 sibera,7 bananskih ulaza,sve ocistio,i naplatio 9300din.Nece biti puno ako bude sve ok.
Eto,samo sam hteo da obavestim,jer je red ako trazim pomoc za resavanje nekog problema,da na kraju i kazem da li sam,i kako ga resio.
Veliki pozdrav svim forumasima!!

Trenutno vrijeme na Forumu 09:01

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org