YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Mixeri (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=25)
-   -   PA 800 na PM 1000/2 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=13793)

Dule007 04.05.2010 01:09

pozz...moze li onda gitara sa di-box da se "ubode" na stereo can ulaz ili je bolje da ide na mono reg.... ijos nesto ako moze nako da mi objasni...imam AKG 520 pilot mic i mislim da je kondenz, jer ne radi nez fantoma ukljucenog na PMu...i kada mi je gain nuli skroz pikuje acrvena lampica na kanalu...jel to normalno?..kako da se eliminise...

Beethoven 04.05.2010 01:37

Svejedno je gde ces iz di-boxa, dal u mono ili stereo kanal, stereo kanal se isto ponasa i kao mono kad mu dodjes u "L" samo jednim kablom. Cim ukljucis drugi kabal u "R", on ih odmah podeli. Tako je isto i na klavijaturama, jako je vazno da ako se drugi kabal ne koristi, da se obavezno iskljuci. U protivnom, iako ne radi, aktivan je tj. uredjaj deli zvuk.

c520, kad je regularan i sve ok, nema sanse da pikuje na skroz smanjenom gainu. Tu nesto nije u redu. Jedino ako ne koristis externi fantom tj. neki mic preamp pa da si tu pojacao... Imam c520 i PowerMate, treba mu gaina, komotno... :)

Pozzz

Dule007 04.05.2010 03:27

Thanks Beethoven....hm ne koristim externi phantom vec onaj sa PM..
-da li bi trebao da koristim external mozda...
- tvoj C52je isto bez baterija ili sa batrijama...ja koristim onaj sa kablom sa prekidacem sa Bass rool off ( sto to znaci ne shvatih iz user manuela kada sam citao)i direkt na PM..na kojoj poziciji treba da bude taj prekidac...hvala druze

Beethoven 04.05.2010 07:01

Hm...cudno... Ne bi trebao da clipuje onda... Stvarno ne znam o cemu se radi.

- Ne, ne bi morao da koristis externi fantom, imas na mixeru, njega koristis. To je ok...

- Ja ne koristim baterije (B29) vec isto kao i ti, taj sa kablom i prekidacem (MPA V L). Imam i bezicne veze pa kad mi sta treba. Elem, taj prekidac ima dva polozaja, u jednom polozaju je prava crtica a u drugom polozaju "izlomljena". Ako postavis na pravu crticu, neces imati odsecene bassove, ako postavis na izlomljenu crticu, taj filter ce "iseci" najnize frekvencije tj. bassove koji mogu smetati ponekad. Moj ti je predlog da ga uvek ukljucis tj. drzis na izlomljenij liniji, neces ni primetiti razliku a neces imati smetnje, ionako te frekvencije nisu vazne za vokal barem kad je live izvodjenje u pitanju.

Samo mi nije jasno zasto clipuje? Ne bi smeo kad je gain skroz ulevo...

Pozz

Dule007 04.05.2010 07:50

ne znam jbg...da ne drzim previse blizu mikrofon ustima...koliko udaljeno od usta bi trebalo da je udaljeno...

Beethoven 04.05.2010 22:36

Treba da stoji na uglu usana a ne ispred usta, mozda je u tome problem.... Mada, ja mislim i da onda ne bi clipovao... Namesti ga tako da stoji PORED usana, na samom uglu usana...

Pozzz

Trenutno vrijeme na Forumu 23:42

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org