YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG PA 50 ugradnja sd reader umjesto floppya (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=12724)

KORGX5D 14.02.2010 21:44

Dragi kolega Drasko!

Korg pa50sd nije nikakva klavijatura nove generacije nego je isto staro kinesko smece kome su umjesto flopy stavili SD, a umjesto starih njegovih dirki (tipki) su stavili dirke koje su ranije stavljali u korg pa60 i korg pa80 (buduci da njih vise ne proizvode).
Sto se softvera tice, ne znam koliko mjerodavno mozes da ga komentarises, jer ne znam koliko si naobrazovan o tome, ali ako vec jesi naobrazovan, onda lijepo uzmi i stari OS i novi OS pa zaviri malo unutra, nemoras puno da zavirujes, mozes i sa obicnim WordPad, pa ce ti odma sve biti jasno. Razlika je upravo samo u tome da li cita sa flopy ili sa SD i nikakve druge razlike nema. Sto se resursa tice, mi ih svakako ne koristimo toliko, jer svako od nas tu stavlja svoje zeljene boje.

Lijepi pozdravi!
Dodato:
Zaboravih, jos da kazem koju vezano za ugradnju USB-a u korogove.
Korg Pa50 i Pa50sd, na svojim maticnim plocama nemaju predvidjenu ugradnju USB-a, tako da na njima jedino preostaje opcija ugradnje HD-a pa tek onda mozete da kupite jos tu karticu za USB i stavite je na poziciju kod HD-a.
Ali ta karta jos i dalje drzi cijenu od 130 eura, gdje se ne vidi bas neka isplativost.

Dok je kod Pa60 i Pa80 na samoj maticnoj ploci vec predvidjeno mjesto za USB i potrebno je svega 15-tak eura dijelova i naravno malo znanja oko lemljenja, pa na njima za nekih sat vremena imate originalno ugradjen USB. Na Korgu Pa80 imate cak na tom mjestu vec pripremljen otvor i samo treba da se izbije kako bi USB mogao napasovati na svoje mjesto, dok za razliku od njega na korgu Pa60 morate sami obiljeziti i izbusiti tu poziciju.

Pozdravljam!

Boss 14.02.2010 22:11

Korg pa 50 smece?

mikikg 15.02.2010 00:59

Ajd da ne bude zabune,sd adapter se ne kaci preko fllopy kontrolera nego preko hd-interface-a..ploca je drasticno izmenjena kao i software..ako je neko rasturao pa50 sd potvrdice vam to..
Pozdrav svima

drasko 15.02.2010 01:33

Sony MSAC-FD2MA Floppy-Disk-Adapter für Memory Stick tako se zove stvar koju trazite i postoji naravno tako nesto hahah resice mnogo problema i nece biti potreban HD jednostavno taj floppy podrzava do 8gb card ponavljam resen problem
Dodato:
Korg tvoj me komentar naterao da ti dam cinjenicu da sam po pitanju korga obrazovan ... probaj stari OS da ucitas u SD korga videcemo sta ce ti funkcionisati...jos jedno svaka klavijatura na koju se moze ugradjivati HD,na toj istoj klavijaturi se moze ugradjivati POR CARD za USB ukljucak.( u saradnji s HD/om)

svirko 15.02.2010 08:14

@ KORGX5D,

zamolio bih Vas, da budete malo kulturniji, i ničiju opremu ne nazivate SMEĆEM!!!

JOSIP.1 15.02.2010 21:55

taj sony floppy disc adaptor je u hr nemoguce za nabaviti....
a meni se cini super rijesenje, naravno ako funkcionira obzirom da sam po nekim forumima pronasao ljudi su to koristili za citanje slika iz fotoaparata u komp, ali isto tako pise da uz njega ide i neki software da ga komp prepozna, a kako doboga u pa50 ucitat taj software???
ili bi ga prepoznao svejedno??

danas sam dobio mail iz sony.hr da je to stara tehnologija koja se vise ne proizvodi i da se tesko gdje moze naci....

vladimir68 19.02.2010 16:11

Ma ima ga na ebay,ali prodavci su tj ima ih u americi i australiji.Što se tiče to sa sofwerom ,nejverovatnije bi se moglo ići na formatiranje običnog FDD na sajzeru ali pre nego što krene formatirati-promeniti mu taj adapter sa karticom da ustvari formatira karticu i onda najverovatnije nebi trebalo biti problema.Čini mi se da je to već neko opisao na forumu.Pitanje je gde naći te reduktore u europi ili još bolje kod nas (mislim ex-YU).Jedan kolega je napisao da ima u Bijeljini ali nam (mi) nije dao podatke o toj prodavnici (makar na PP.Ja sam stavio u ˝kupujem˝ ali izgleda da nema.Ako neko svarno zna gde se još uvek mogu kupiti ti reduktori mnogima bi pomogao.Ili je najbolje da promenimo klavijature.POZDRAV.

KORGX5D 21.02.2010 22:05

Ispricavam se dragim kolegama!

I sam posjedujem i sviram Korgove i moram priznati da zasluzuju visoku ocjenu, ali sam eto nekako eksplodirao i previse grubo se izrazio u svom ranijem postu.
Razlog sto sam planuo jeste taj sto u svaki kupljeni korg, nakon kratkog vremena moras nesto da dogradjujes. Meni to licno nije problem i nekima, ali vecini jeste.

Ako mogu da to uporedim nekim primjerom:
kupis auto i imas dobar i prostran gepek (kofer ili kako vec ko hoce), ali na njemu nije ugradjena kvaka (steka ili slicno), pa ga tako ne mozes napuniti i koristiti njegovu namjenu, a postoje rupe gdje se ta kvaka treba stavit.

Kod pa50 je tako sa HD, kod pa60 je tako sa flesh kartom i USB, kod pa80 je je tako sa USB i tako dalje da ne nabrajam druge stvari, ali ovo su neke osnovne, ali kod svih na ovim mjestima postoje vec (nazovimo "rupe" kao u primjeru) gdje se to moze dogradit.

Pa zasto onda to vec nisu i ugradili i stavili realnu cijenu i gotovo.
Eto zato sam bio malo planuo.

Lijepi pozdravi!

x3meSRB 26.01.2011 19:15

Takodje i mene to nervira kod svih korgova, to je ko da ti prodaju auto, pa ti onda kazu da ako hoces kuku moras da kupis noviji model koji to vec ima, a na tvoj ne ugradjuju, i onda ostali dodju i kazu, a sta ce ti kuka... da ne idem off topic... dal ovaj sd reader moze da se ugradi u pa1x, i sta preporucujete za pa1x, vidim neke floppy emulatore na usb ili sd kartice i jos takve neke zanimljive stvarcice, ali ne znam sta bi radilo na pa1x... jer nemam na kompjuteru flopi, niti bilo ko od mojih drugara, i lakse bi mi bilo da ubacujem setove preko usb/sd/cf ili cega vec....

jel probao neko da ubaci ovaj sd reader u pa1x?

ERKOOO 26.01.2011 19:35

Zar nije najbolje rijesenje USB-fLOPPY EMULATOR!?

Trenutno vrijeme na Forumu 20:41

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org