![]() |
1 Privitaka
@mimiki
Vidi druze,to sto sam rekao da je Lukas "maznuo" pjesmu od Radise Markovica, to je bilo zargonski receno.Rekao sam i da je prepjevao. Naravno da nije zabranjeno pjevati tudje pjesme,ali uz dogovor sa autorima. A Lukas je postao poznat pjevajuci tudje pjesme po kafanama i splavovima, ali ne samo pjevajuci,nego i snimajuci....I cisto sumnjam da je trazio dozvolu autora za snimanje,jer kad je on to radio,vladalo je opste bezakonje u diskografiji.I posrecilo mu se,tek kada su ga Marina i Futa uzeli pod svoje. Meni se licno ne dopada taj stil,ali to je moja privatna stvar i stvar ukusa. Covjek zna da radi svoj posao,pa omladino uzivajte....;) I na kraju-rijetko ce te cuti da pjevac na nastupu,kada hoce da pjeva prepjevanu pjesmu,pomene i ime onoga ko ju je i stvarno prvi otpjevao.Odatle i neinformisanost....i to je ono sto meni licno smeta. @Enes-am21 Drugar,Radisa Markovic je otpjevao "Neznanku" i to mu je bio najveci hit. A inace volim glas Radise Urosevica-ali njih dvojica imaju razlicite boje glasova.Ali nebitno drugar....;) Radisa Markovic-ne bas mnogo popularan pjevac,ali dugo na estradi. To ti je ovaj lik,iz mladih dana: ;) |
.......
Slazem se...ako nekoga zanima:p.
|
Pozdrav
Ja bih rekao da ste malo skrenuli sa teme...:rolleyes:
Decko je trazio ritam a ne istoriju narodne muzike,acinu biografiju itd=))=))=)) Neshvatam zasto je bilo sta od ovoga vazno i vezano za ritmove???:confused: Otvorite temu u svastari napr PESME I NJIHOVI AUTORI pa raspravljajte do mile volje... Ipak treba misliti malo na osnovni red na forumu. Pozdrav! |
sad je kasno za to:lol:
|
@siemensserbia87
Izvini momak,stvarno si u pravu. Oprosti ako sam te ja omeo u kvalitetnom pracenju foruma,i eventualno ti oduzeo dragocjeno vrijeme i izazvao nervozu....ili mozda nanio stetu. Jesmo skrenuli sa teme i ti si to dobro primjetio,i vidi se da si dobro prostudirao pravilnik i to cijenim. Zaboravio sam na red na forumu,ali sta cu.... Oprosti jos jednom i nadam se da nije bilo "dusevne boli"....:) Da i hvala za savjet za otvaranje nove teme-mozda neko i otvori. Covjek je dobio ritmove na download,pa moderatori neka odluce da li ce ici pod LOCK. |
Sejox,car i džentlmen,kao i uvjek.Svaka ti čast.Zaista si,u najmanju ruku,Glas razuma.'ebi ga,i ja skrenuo sa teme.Pardon!Pozdrav!
|
E stvarno ga više malo pretjeraste!
Predlažem LOCK! |
Neka tako i bude...
|
Trenutno vrijeme na Forumu 17:48 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org