YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Korg Pa600 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23591)

LAsER 05.04.2013 13:47

Imal ko podatak kada u muzicke radnje u BiH stizu Pa600?
Koga god pitam niko ne zna. Mozda neko ima inside novosti.
Postovano sa mobilnog uređaja

svirac007 05.04.2013 14:29

Citat:

Originalno postovano od nikadvisekorg (Post 240864)
na ovo sam mislio

Послато са ZTE Skate користећи Тапаток 2

Opasno dobra stvar,mislim da tek sada ovaj EQ pruza mogucnost da svako po zelji dotegne ispravi i nadopuni sound bubnja koji je po meni a i opste poznato korgu bio slaba strana.
Eh kad bi nas sada pocastili sa jednim novim OS za PA800 sa ovim EQ.

kreso 05.04.2013 15:48

Evo, prekosinoć i sinoć smo nešto nabrzaka snimali.
Kaćim par linkova sa Youtube-a :
1. Tetovaža - Neda Ukraden & Ivan Zak. Pjevaju Maja (naša pevaljka) i Ivica (ritam gitarist)

ARENA band - TETOVAZA
You need to upgrade your Flash Player
2. Kako ći istinu priznati sebi - Milan Babić. Pjeva Ivica.

ARENA band - Kako ču istinu priznati sebi

3. Pjevajte sa mnom o jednoj ženi - Pjeva Ivica.

ARENA band - Pjevajte sa mnom o jednoj Ĺženi

Svirano samo na Pa600, snimano preko Yamaha EMX5000/20 Powermixera preko AUX-eva na Lap-Top

Malo ima šuma (kad jače pojačaš, al to je zanemarivo)
Dodato:
Da se nadovežem, prva pjesma (tetovaža) koristi performancu sa tvorničkim bojama, bez ijednog sampla. Style u sebi ima sample Music man basa, sample Sonor bubnja i sample Roland Nylon gitare. Tepih je poznati N string s Pa aranžera.
Druga i treča pjesma pored spomenutih samplova u ritmu koristi 2 registra Dalappe (leed registar malo pofarban s organom) i najobičniji sample bouzuki glisanda, koji je btw u svakom drugom setu ovdje.

To je sve.

zeljko 05.04.2013 16:20

Super zvuci Kreso,pogotovu ove harmonike...A de mi reci jel i terca sa korga ili sviras ti sve sam dvoglasno..Pozz

Vex 05.04.2013 16:36

Kreso,jeste da ovo nije tema o tvojim demo snimcima,ali da nisi napisao da je ovo pa600 ,mislio bi da je pa80,bez uvrede. Dominiraju elementi bubnja iz prve PA serije. Stvar je ukusa,naravno,ko kako voli,ali ovo nisu ni blizu pravih mogucnosti pa600.

Todorgm 05.04.2013 17:50

Pa600 UZIVO ZEZANJE

yamahapassion 05.04.2013 19:22

samo kad bi nas jos pocastili nekim softverom za lakse sredjivanje seta (direkt ucitavanjem pojedinacnih semplova itd..) ili ne daj Boze upgrade-om os-a, to bi bilo jako lepo sa njihove strane, da ne moramo sve pesaka, mada cisto sumnjam jel za ovu cenu moras malo i sam da se pomucis :lol:

kreso 05.04.2013 19:37

Pa naravno moci, ovdje je nabrijani SET s Pa80 koji sam godinama šminkao. Naravno da je to još daleko od pravih mogučnosti Pa600. Inače sve slažem od početka, tek sam sredio style (barem meni na zadovoljavajučoj razini) i 20 najvažnijih samplova. Sad trenutno slažem song book, a on je daleko još od komplet repertoara.
@ Željko
Prijatelju, sviram sve terce u živo, osim nekih hiđara (jebi ga, prekasno sam se uhvatio vježbanja), a neke krivo usvojene navike je s godinama teško mjenjati.
@ Vex - prijatelju, svaka čast na zapažanju u pogledu ritam sekcije.

Inače, ovo nije bog zna šta snimka. Ja sam to čak nasnimao na nos na zube. Nisam nit pazio kako sviram jer sam više vodio računa da lap-top snimi kako valja sve što smo htjeli snimit. Tako da se ispričavam svima što nisam pružio svoj maksimum. :p
Inače bila mi je prvenstveno želja da snimim Pa600 kako se čuje, no u bendu to nisu baš s oduševljenjem prihvatili (trošim vrijeme s probe za privatnu promociju) =)).
Ma hebeš budale :lol: (Svirko, da me nebi slučajno cinko pa ću se opet morat s njima pola godine svađat i nadmudrivat).
Inače, u bandu imamo još jedan aranžer (pa500), pa kad kolega vodi ritam sekciju ja opletem na harmoniku (koju mi je btw 1.000 puta lakše svirati, nego klavijature).
Imam ideju : s obzirom da nas podosta već ima Pa600 predlažem da za pojedine samplove i interne soundove iz Pa600 standardiziramo efekte koje dodjelujemo na style i na soundove. Znam da je to individualan ukus pojedinca, ali ima odavde par samplova harmonika na kojima sam rodio dok ih nisam pogodio sa efektima, a što je najžalosnije odabrani efekti nemaju nikakve veze s samplom instrumenta na koji se puca efekat. malo je zbunjujuće, no kako se kaže više glava skupa znaju puno više od jedne. ;)

zeljko 05.04.2013 19:44

Pa i predpostavljao sam da sviras sve sam zato sam i pitao;)Prvi put sam cuo tvoje demo snimke sada...Svaka cast dobro sviras i harmonike su kao prave..Pozz

kreso 05.04.2013 19:53

Željko, ove harmonike su pravi samplovi Dallape s frendovog Pa2X-a. Čovjek si je dao truda i samplirao svih 11 registara, ton po ton (stvarno, taj je malo veća muha od mene- ono zunzara). Ja sam uzeo sama 3-4 najbitnija koja najčešće i koristim i stvarno su dobri, uživo se puno bolje čuje.
Što se tiče sviranja, daleko je to od mog maksimuma. Sad sam preslušao koliko sam kakio :confused:

yamahapassion 08.04.2013 03:11

Hajde da i ja postavim demo harmonika koje trenutno koristim, ima ih par i sve sam ih malo prosvirao da cujete. nemojte zameriti na brljanju pri sviranju ipak je 3 sata hehe... to su harmonike iz seta moga kolege mijata, nisam ih nista dirao, kako su usnimljene tako ih sviram.

http://k007.kiwi6.com/hotlink/z7ad645rcp/harmonike.wav

pickedbass 08.04.2013 07:08

Ja sam imao priliku da ga probam. Meni se ćini da je jako jeftino sve urađjeno. Kvalitet nije više taj koji je Korg nekada imao. Prva PA serija je bila mnogo bolje rađjena.

rolandx 08.04.2013 09:33

Citat:

Originalno postovano od pickedbass (Post 241127)
Ja sam imao priliku da ga probam. Meni se ćini da je jako jeftino sve urađjeno. Kvalitet nije više taj koji je Korg nekada imao. Prva PA serija je bila mnogo bolje rađjena.

Po cemu mislis da je sve jako jeftino uradjeno i sta je to na ostalim modelima ,,skuplje" uradjeno. Lepo bi bilo kada bi nam objasnio na sta si mislio. Kvalitet su SVI nekada imali a danas nazalost samo u top (najskupljim) modelima... Pa serija (50,60,80,500...) takodje je diskutabilna , te je bilo i ranije price na preko 100 strana zasto je upravo Pa600 best buy spram pomenutih modela. Od plastike do same dirke i tastera.

al bundy 08.04.2013 19:10

.....

Citat:

Originalno postovano od yamahapassion (Post 241123)
Hajde da i ja postavim demo harmonika koje trenutno koristim, ima ih par i sve sam ih malo prosvirao da cujete. nemojte zameriti na brljanju pri sviranju ipak je 3 sata hehe... to su harmonike iz seta moga kolege mijata, nisam ih nista dirao, kako su usnimljene tako ih sviram.

http://k007.kiwi6.com/hotlink/z7ad645rcp/harmonike.wav

e h drug,da je meni svirat ko sto ti brljas,ja bi bio presretan.
koja je zadnja harmonika???
mnogo mi se svidja!

yamahapassion 09.04.2013 19:11

@al bundy, da ti budem iskren, nemam pojma kakva je to harmonika, kod mene pise "kabina". A sto se tice sviranja, da sam brljao - brljao sam :lol: 3 ujutru bilo hehe.... aj dodji na casove, imam jos jednog switzera sto ga ucim taman mozete dolaziti zajedno :D

ernie 09.04.2013 19:11

Moram nesto priznati sto se tice ovh tegova ili sto je ovdje spomenuto tegovi za balansiranje guma za otezavanje tipki. Jako sam razocaran sto mi to neko nije prije rekao da je razlika poslije otezavanja tipki ili vaganje kako se to kaze sa tegovima od 5g derasticna mislim u pozitivnom smislu. Tako da sam to uradio i na Pa600 a i na Korg Tr.
Preporucio bi to svima, znaci da uzmu obicne 5g tegove za balansiranje guma i da to isprobaju na svojoj klavijaturi, ljepe se odozdo i na vrh tipke kao sto je neko tu prije napisao. Svaka cast za inormaciju....

ЂолеПФК 09.04.2013 19:18

Jesi li otežao i crne dirke, ili samo bele?

ernie 09.04.2013 20:02

Samo bijele za crne trebam da otvaram klavijaturu to cu cim budem imao malo vise vremena.... Ali u svakom slucaju super je ispalo..

al bundy 09.04.2013 20:45

----

moza yamahapassion...samo ako nisi daleko
gdje se nalazis??

yamahapassion 10.04.2013 06:48

@Al bundy: Lustenau. na granici

Da ne idem previse u offtopic, imam jedno pitanje za one koje su malo bolje provalili pa600. Kako da dodelim neku funkciju na ona dva dugmenceta blizu joystick-a? Hteo bi konkretno da dodelim skidanje vokala sa mp3 pesme, ali nemam pojma gde moram uci da to odradim... Ako neko zna tacan postupak neka mi napise, unapred hvala.

al bundy 10.04.2013 07:57

Pa komsije smo skoro.cujemo se na priv.

Stisnes shift cuvas i stisni jedno od ta dva dugmica ..i pojavi ti se sta mozes sve izabrat.
Dodato:

nele1 10.04.2013 10:16

Ovako dobio sam imformaciju od prijatelja koj ima pa600 daje klavijatura kao na pa50,pa500
znaci vise vezanih dirki,eto prvi sam se ja zezno mogao sam da potpisem da je kao na pa800,
ali nema veze,samo da kazem da i takva klavijatura moze dase spusti opasno dobro i dosta lakse nego pojedinacna mislim na pa800,pricam iz iskustva sa pa50 koju kada sam sredio bila je kao
da sviras harmoniku toliko plitka i brza,sto znaci da ce na pa600 biti jos bolja.
Imam drugara koj radi ovde u Berlinu u Muzickoj radnji i rekao mije dase veoma slabo prodaje pa600,neznam zasto. Ja kada sam je probao radi savrseno dobro,pa vec sam spomenuo mislio sam daje tastatura od pa800 i semplovi izlaze sve kao na pa800,tvrdim da za tu kintu klavijatura ubija na mestu,pozdrav.

zukae 10.04.2013 11:40

Pa to da je u pitanju keybed sa spojenim dirkama bez opruga, već je bilo riječi na jednom stranom forumu. Ipak i takav dizajn nije loš ako se dobro odradi recimo PSR S700 ima takav keybed.

yamahapassion 10.04.2013 17:31

@Al bundy: hvala za brzo objasnjenje. imacu sutra malo vremena da se igram sa klavijaturom pa cu da probam da uradim to. A za ovo drugo cemo se dogovoriti. pozdrav

al bundy 10.04.2013 17:34

Samo neznam dali ima opcija za iskljucivanje toga sto hoces...nisam sve pregledo.
...i da dodam, inace shift stisnes i cuvas i probaj jos drugih dugmica da stisnes...tako imas direktan pristup.probrkaj malo.vidi sta ce da primi a sta ne.

ernie 10.04.2013 18:22

Evo ovako yamahapassion:

Stisnes Shift i drzis istovremeno stisnes jedan od ova dva dugmica ispod master volumena na ljevoj strani i onda izaberi u meny sta ti odgovara da ti odrade izmedju ostalog da maknes vokal sa mp3-a...

Todorgm 11.04.2013 01:38

https://www.youtube.com/watch?v=8QLV...e_gdata_player evo jos malo da cujete kako radi spravica

nesaband 11.04.2013 09:10

Citat:

Originalno postovano od ernie (Post 241376)
Evo ovako yamahapassion:

Stisnes Shift i drzis istovremeno stisnes jedan od ova dva dugmica ispod master volumena na ljevoj strani i onda izaberi u meny sta ti odgovara da ti odrade izmedju ostalog da maknes vokal sa mp3-a...

Bas su ga zakomplikovali.

MT775 11.04.2013 10:34

Prvi bug na pa600

Postovano sa mobilnog uređaja. Evo sta se desilo kupio sam pa 600 pocetkom februara u njemackoj znaci tek kad se pojavio sinoc kad sam ga upalio sve radi sam ne displey mozes boje mjenjas ali nista se nevidi tako sam ga par puta upalio i gasio opet nista onda ga isključim iz struje i sačekam pola sata kad opet radi sve normalno citao sam na engleskom o tasteru za paljenje klavijature i standby funkciji kao i automatskom gašenju nakon duzeg vremena ali mi nije jasno mozda sam slucajno aktivirao taj standby modus pa se displey nije palio ili je opet neka korg greska uglavnom imam garanciju desi li se jos koji put pravo u prodavnicu na popravku u subotu idem na sajam muzickih instrumenata pa cu ljude iz korga da pitami da mi objasne tu standby funkciju ... Pozdrav kolegama....

yamahapassion 11.04.2013 10:45

Ma nisu Neso, nego ja nisam znao za magicno dugmence "shift". Ustvari ova dva namensta dugmeta uopste nisu losa, sad sam pregledao sta sve moze da se stavi za precicu, i moze maltene sve. mnogo dobra stvar koja olaksava mnogo rad na klavijaturi ako ti na brzinu (u live svirci npr.) treba neka funkcija do koje je inace komplikovano doci. Inace,nisam znao da shift igra toliko olaksavajucu ulogu na korgu, u kombinaciji je maltene sa svim tasterima na klavijaturi i bas olaksava posao. A sto se tice vocal removera upravo sam ga isprobao, i po meni bolje da ga nisu ni stavljali. Ne vidim uopste svrhu ove funkcije kada ne odradjuje ni 1% onoga za sta je namenjeno, valjda je ubaceno samo da se kaze da ima to. Ali zato je mp3 player sa pomeranjem skale i tempa super stvar.

LAsER 11.04.2013 10:56

To za Vocal remover ne radi za sada ni na jednom sistemu kako treba. Opet zavisi kakav mp3 učitaš, koliko kvalitetan, tako će ti pokazati i različite rezultate.

Slična je situacija i sa Audio to Midi. I tu nešto kao prebaci u midi, ali toliko greški ima da se ne može upotrijebiti.
Mp3 i Wav fajlovi su iz jednog layera, pa tako da je to skoro pa nemoguće razdvojiti automatskim putem a da liči na nešto.

Dodato: Shift igra veliku ulogu :) Samo par primjera:
- Shift + STOP = da zaustavi sve tonove i ritam (ako recimo ostane u pozadini neki ton)
- Shift + One touch dugme (1-4) = da snimiš trenutan performance u jedan od dogmadi
- Shift + Pad = da usnimiš pad
- Shift + Asigment 1 ili 2 = da dodjelis custom opciju dugmetu
...

Tako da bez shifta, bi se otežao rad na Pa seriji.

nesaband 11.04.2013 11:09

Ako se to moze tako isprogramirati onda nije problem ali ako svaki put kad zelis nesto da odradis moras da ulazis preko Shift onda je to komplikovano.
@LAsER

Vidim sa si ti to lepo objasnio.Jel se to na taj nacin programira ili je nesto drugo u pitanju?

LAsER 11.04.2013 11:31

Na taj se način dodjeluje određena postvka ili pokreće već unaprijed definisanu operaciju (recimo za shift + stop) ako zaglavi neki ritam i boja.

Što se tiče toga, sve je jednostavno tu i odradi se jednom, usnimi i onda samo stišće dugamd. :)

Vex 11.04.2013 12:57

Shift na Korgu je extra stvar... Ima u manualu za koje prečice se koristi, ima ih dosta...i to bas ubrzava rad, ja se navikao i sada letim :-) moze se uporediti na primer kao kad naucite na PC-u prečice na tastaturi ;-)

Sent from S3

milepsr 11.04.2013 18:14

Citat:

Originalno postovano od LAsER (Post 241460)
ako zaglavi neki ritam i boja.

Istina, nazalost na Korgu veoma potrebna funkcija.

Na Yamahi nista ne glavi B-)

al bundy 11.04.2013 18:36

.....

pa sta ima na yamahi da zaglavi?
16 ritmova i 58 boja.i sta tu da se zaglavi?? :p
:D:D:D

casper 13.04.2013 10:14

Kad se već spominje Yamaha u kontekstu Shift funkcije, ona ima gumb DIRECT ACCESS s kojim je moguće trenutno pristupiti bilo kojoj funkciji na klavijaturi bez "dubokog kopanja" po meni-u.

romario 13.04.2013 11:50

a zna i zaglaviti nekad ...

rolandx 16.04.2013 16:36

YAMAHAPASSION : Shift + bilo koji od ta dva tastera. Da bi sačuvao podešavanja za ta dva tastera u globalu - lock - treba zaključati tu opciju kako bi zapamtio izmene. Konkretno kod mene su podešeni na DRUMS OFF i LOWER OFF. Ako ima nešto pametnije javite :)

Akordeonista 16.04.2013 16:49

Da ne citam sad od prve strane, postoji li neki program kojim se mogu semplovi (KMP, KSF) pripremati za import u klavijaturu, tj. da ih konvertuje u .PCG?

Trenutno vrijeme na Forumu 05:19

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org