YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Dogodovštine i anegdote sa tezgi... (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=4591)

Dell 05.02.2013 03:53

Citat:

Originalno postovano od caka012 (Post 236183)
Najgore je kad sviras akusticnu svirku

Ja bi Caka samo dotle tebe citirao sto se mene tice :) :) :)

milos511 05.02.2013 04:13

Ovo za daire je apsolutno tacno!!! Mozete li zamisliti kakav je provod svirati akustiku u kafani u kojoj na zidu vise daire, pa ih nemora niko ni donositi, postavljene su na dohvat ruke! A potvrdjujem i ovo da se najveci antitalenat u kafani uvek prvi uhvati za njih, pa gitarista moze da sedne i da place...

makl 05.02.2013 19:21

hehe Dell, ja uglavnom sviram samo takve svirke, tu i tamo koju na struju al vise manje sve akustika za sad :(

Dell 05.02.2013 19:26

Isto tako, svejedno u akustici su pare. Samo sto moram pjevat kad sviram, da je samo sviranje lako bi ja :D :D :D

makl 05.02.2013 19:38

hehe, nije to glavni problem, jer ja pjevam i ovako i onako, ali kad si na razglasu pojacas se kolko hoces i cujes sve, a kad si ovako bez onda ne cujes nista cim se 5 pijanih "genijalaca" dere pored tebe, i onda jos vicu daj glasnije sviraj glasnije...a meni za 2-3 h ruka otpade :P

caka012 07.02.2013 20:44

Cinjenica je da je akusticna svirka tezak kuluk, nema sta. Pogotovu kad ne mozes domacinu da objasnis da ne moze akustika da radi za 60 - 70 ili vise ljudi. On kaze "meni se to svidja, ja to volim, ne zanima me struja". Onda kazes gazdi da to nece da se cuje dobro, on tebi kaze da ce da bude sasvim dovoljno, a ti obuces gace sa dodatnim ojacanjem u predelu testisa, nastimas se i krenes.
U neko doba, kad atmosfera dostigne neki nivo, sanjam o natpisu "Master Volume" iznad dva klizaca.
A gosti kazu posle rumba bloka i Niske Banje "'ajde sad nesto malo zivlje". Ne kapiraju da im ne treba nesto brze, nego nesto glasnije. Ne fali im tempo nego im nedostaju watti i decibeli. A ti gledaj da li ce prvo da pukne zica na kontrabasu, na gitari ili glasna zica.

nesaband 07.02.2013 22:09

A vi lepo onda pocnite da svirate ozvucenu akustiku,ovde u Beogradu ima puno takvih mesta gde se tako radi.

Ja ostajem veran struji i hvala Nikoli Tesli.

nikadvisekorg 07.02.2013 22:53

Citat:

Originalno postovano od caka012 (Post 236183)
Najgore je kad sviras akusticnu svirku, a neki gost donese daire. Pravilo je da je zelja za dairama medju gostima obavezno obrnuto proporcionalna smislu za ritam i da se za pomenuti instrument ceo boziji dan otimaju samo oni koji nemaju veze sa ritmom.

smejem se već 5 minuta, ovo ide u potpis =))

Dell 08.02.2013 01:09

Jbt, koliko potpisa imas, ne moras ni na jedno predavanje doc do kraja fakulteta :lol: :lol: :lol:

caka012 09.02.2013 17:40

Citat:

Originalno postovano od nesaband (Post 236504)
A vi lepo onda pocnite da svirate ozvucenu akustiku,ovde u Beogradu ima puno takvih mesta gde se tako radi.

Ja ostajem veran struji i hvala Nikoli Tesli.

Radimo i ozvucenu akustiku, ozvuceni smo wireless skroz, al' kad neko nece ozvucenje, onda kontrabas u sake i zapni.

Trenutno vrijeme na Forumu 18:59

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org