YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Zeljko-Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=20475)

romario 05.09.2013 08:27

Citat:

Originalno postovano od zeljko (Post 253191)
Evo jos jedna proba od Al Dine,probao sa sto manje efekata da snimim glas:)

Najvažnije za jednog pjevača je unijeti emociju,osjećaj, u pjesmu koju pjeva .
A mislim da si to dao u ovoj pjesmi druže .
Da si mi bliže zvao bi te na kavu jer si mi uljepšao jutro
sa ovim tvojim cover-om ...

tranzit 05.09.2013 09:20

Cuj na kafu, 'ebes kafu, zovi ga na pivu.

romario 05.09.2013 09:43

Pa i curu zoveš na kavu ...
Sad ,nekome piva,a nekome ...;)

nesaband 05.09.2013 09:47

Zeljko,sva tehnika ovog sveta ne moze da zameni ljudsku dusu.Tvoje pevanje je toplo i perfektno.Da li je ovaj ili onaj mikrofon to nije bitno.Ti da pevas i u kantu i u oluk to ce da se oseti.Dusa je najbitnija i tvoj talenat za pevanje.
Steta,steta sto ne ulozis malo u sebe i ne snimis nesto svoje.

Nadji dobar tekst,neka ti neko uradi dobar aranzman i snimi bar neki singl.Malo to poguraj na neku televiziju i postani muzicka zvezda.

zeljko 05.09.2013 17:09

Gdje da nadjem tekstove i muziku a da bi se to meni svidilo?Drugo.Zar nisam vec star za karijeru itd?Trece.Ne znam ni sam i kad bih mogao da budem zvijezda,da li bih mogao da se bavim pjevanjem i da idem negdje da pjevam po tezgama i sl.Cetvrto.I nisam bog zna kakav pjevac,meni se moj glas bas i ne svidja nesto i nekako sam sebi sam smijesan kad se slusam hehehe.

Hvala vam na lijepim rijecima i bas mi je drago kad se nekome svidja iako se pjevanjem bavim iz hobija i ljubavi prema muzici..Poz
Dodato:
@romario kakav kafa?Piva zakon ali samo hladna ko zmijce da bude:lol:Naravno druze u svaka doba ako si slucajno negdje u minhenu u prolazu javi pa da popijemo nesto..POz

nele1 05.09.2013 19:50

Ma Zeljko tisi cudo bre nemoj ti meni moj glas mise nesvidja,nego vezbaj sa slusalicama da pevas da izvezbas pa cemo dase dogovorimo jos o nekim stvarima.

zeljko 05.09.2013 20:27

Ja sam sretan i zadovoljan kad me ovako pohvali neko i ovdje na yu-midi,ne trebam da izigravam neke zvijezde po televiziji:)

@nele druze sta nije valjda da ti imas koji tekstic i novi hit:D

ЂолеПФК 05.09.2013 20:38

Željkane, previše si skroman, samo ću to da kažem, pevanje neću da komentarišem, sve je rečeno tu.

AcaG600 05.09.2013 20:41

Neznam za ostale, ali ja evo sad mozda po prvi put slusam ove neke pesme iz tvojih demo-a i SVE SE NAJEZIH znaci!!! Svaka cast!!! Pevas vrhunski!!! Malo je reci da sam odusevljen!!! Samo napred, i sto rece neko gore, kada bi mogao da snimis bar neki singl ako ne ceo album od par pesmica, procuo bi se i te kako :) Razmisli malo o tome, jer sigurno da prevazilazis nivo dosta pevaca koji se danas "muvaju" po sceni i zaradjuju pare, a ti zivis kao "neotkriveni talenat" kuci i cekas da to dodje samo od sebe, a to nikako nece da ide (da ne kazem da pola od njih ne pevaju kao ti naprimer, a ipak se probili na neki nacin). Sigurno da ne zasluzujes onaj tezgaroski nivo pevanja, gde sviras ili pevas sa nekim za neke "smesne pare", a takav glas se mora sigurno iskoristiti u nesto mnogo mnogo vise od tezgaroskog nacina rada. Razmisli malo o tome da li to zasluzujes. Ovo je moj licni komentar i stav prema tvom pevanju i tebi uopste, i ne mora da znaci da sam u pravu, ali pricam u svoje ime. Pozdrav i sve najbolje :)

zeljko 05.09.2013 21:03

Pa bas iz tog razloga sam poceo i ja da malo pjevam i snimam da vide te neznalice Koje plate parama i naprave karijeru koja po mom razmisljanju nece dugo trajati,da ja koji nikada nisam pjevao prije Osim vjezbajuci harmoniku i zu nju pjevusio radi lakseg skidanja melodije i tako vjezbao,mozda mogu da bar kao i oni pjevam ili cak ponesto i bolje a puno je talenata za Koje Niko ne zna sto smijem da se kladim a rade druge poslove,dok mi slusamo svakojake majmune po televiziji..Kad sam ja ljut zbog Toga mogu zamisliti kako je onda jedan Saban ili sta znam ko jos od tih vrhunskih pjevaca.

Hvala svima na lijepim rijecima bas me raduje ako tako mislite.Poz

nele1 05.09.2013 22:55

Ma Zeljko je cudo prirode.TATA RODITELJ STARATELJ.

zeljko 06.09.2013 00:20

De Nele nemoj da me toliko falis.Evo me sad gledam skromno u pod,kao sto rece onaj Djura u jednim od emisija i sad se crvenim koliko me stid i ne znam sta da Kazem :lol:Jest da je lijep osjecaj,samo se bojim da se sta ne dogodi,jer ne valja puno hvaliti heheh
Dodato:
Jbg.nije ovo teska pjesma,ovo bi mogla da otpjeva i moja pokojna baba:lol:Poz

Vex 08.09.2013 13:40

Citat:

Originalno postovano od zeljko (Post 253191)
Evo jos jedna proba od Al Dine,probao sa sto manje efekata da snimim glas:)

Jel vidis kako moze da bude kako treba i bez onih pećinskih efekata :-) ovo ti je sad stvarno odlično ;-)

Sent from S⁴

tranzit 08.09.2013 16:35

Citat:

Originalno postovano od zeljko (Post 253238)
Vidi kako ovi snimaju hehe..A sta ce im dva mikrofona?

Ako si pazljivo pregledao snimak od Delamara i pazljivo citao moje postove i privatne poruke u kojima sam pisao o snimanju vokala, lako ces zakljuciti da smo i taj Delamarov tip i ja, rekli potpuno istu stvar. Naravno, on je to na snimku dosta pojednostavio i skratio jer tu ima mogo, mnogo vise da se isprica ali je veoma dobro kao jedna zdrava osnova od koje treba krenuti u izucavanju Recordinga. Pitas sta ce mu dva mikrofona... i tu je bio skroman... licno koristim osam razlicitih mikrofona, naravno ne sve istovremeno ali ponekad i dva ili tri odjednom. Radi se o tome, da su pojedini mikrofoni predestinirani za snimanje odredjenih vokala (ili instrumenata), pa tako se desava da je neki od mikrofona bolje upotirjebiti za zenski vokal, recimo alt, a opet neki drugi za malo visi sopran. Jednostavno vise odgovara i snimak je bolji. Ponekad je to veoma ostro na granici pa se onda praktikuje istovremeno snimanje vokala preko dva mikrofona, na dvije trake a kasnije ce se odluciti (u miksu) koji snimak vise odgovara odnosno, koji se bolje cuje u aranzmanu. Tip je pomenuo i par sitnih "trikova" koje on koristi, kao sto je bilo da mikrofon postavlja u sredinu sobe ili da ga pod manjim uglom nagne prema podu. I o tome sam ti pisao, kada sam ti savjetovao da pjevac nikada ne pjeva direktno u centar membrane odnosno, pod pravim uglom u odnosu na membranu vec da ga za dlaku pomjeris u jednu stranu. To je moj nacin snimanja koji mi daje najbolje rezultate ali samo sa odredjenim vokalima. Za neke naginjem mikrofon, kao i on, prema podu, a za neke i u suprotnom smjeru. Zavisi sve od toga kakav je vokal u pitanju. Snimanje vokala je jos i najednostavnije, sta se sve radi kada se treba snimati recimo, akusticka gitara. Kako vidis, jedno ogromno polje za koje treba dosta, dosta vremena da se upozna kako valja.

sale_band 08.09.2013 16:56

Rode je zaista dobar mikrofon, ne zato sto ga trenutno imam vec zato sto sam izmenjao nekolicinu niskobudzetnih mikrofona I od kad sam uzeo Rode, ne pomisljam na drugo...

tranzit 08.09.2013 16:58

Taj Rode koji ti imas, je zaista sasvim pristojan mikrofon za novac za koji se da nabaviti. Rekao bih, jedan od visoko kotiranih "best buy" mikrofona.

sale_band 08.09.2013 17:03

Nije mi se ukazala prilika da probam neki od ovih "high end" mikrofona a mozda I nece u skorijoj buducnosti pa se ne razumem u njih osim u slike I cene na njima :confused:, ali sa ovim sam prezadovoljan

Pozz

zeljko 08.09.2013 18:22

Nasao sam na internetu jedan prodaje Rode Mikrofon NT1-A komplet za 75 eura pa me zanima kad smo vec kod mikrofona kakav je taj i da li vrijedi te pare?

tranzit 08.09.2013 23:27

Ukoliko daje pauka i Pop Filter uz NT1-A, uzimaj odmah i ne pitaj nista.

zeljko 08.09.2013 23:44

Evo bas sam sad dobio mail..neka zenska prodaje:DI posto sam joj ja napisao da bih odmah kupio za 50 eura ako da a ona mi sad odgovori i kaze posto nije cijena bila za cjenkanje sta mislim za 60 eura.napisacu joj poruku ako to sve dodje zu mikrofon da moze.

A de mi reci jel bolji ovaj N1 rode od ovog moga beringer B1?
Dodato:
Izgleda samo dodje mikrofon,pauk i neka torbica sad sam bolje procitao..Nema veze ja Imam Pop filter
Dodato:
i garancija karta 10 godina

tranzit 09.09.2013 00:17

Uzimaj to za 60 eura odmah i ne razmisljaj. Bolji je od Behringera i to debelo bolji. Rode NT1-A je pomalo i kult mikrofon radi svog veoma niskog suma.

zeljko 09.09.2013 08:38

Prodala vec nekom drugom sinoc:(Hoce Zeljko da se cjenka eto mu sad a nije bio skup ni za 75 eura:lol:
Dodato:
Sigurno bio bolji frajer od mene i tracao na vece a ne kao ja cekam da prvo svane hehehe
Dodato:
Mozda je i dzaba dobio boga pitaj:lol:

sale_band 09.09.2013 12:57

Vidi lepotana. ;)

Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2

sale_band 09.09.2013 13:00

1 Privitaka
Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2

nele1 09.09.2013 18:40

Zeljko cuo sam i za taj Rode nt1 ali ga nisam probao,ali ako ti kaze tranzit daje ok onda ga uzmi,pozdrav.

bogy 09.09.2013 20:51

Mikrofon je sasvim ok ipak bolji nego beringer ja sam ga imao jedno vreme, jedina mu mana da mreza (Spinne) nije tako kvlitetna ako se puno upotrebjuje skidanje stavjanje onda se olabavi brso ali Mikrofon je dobar do 100€ bi dao ako se nadje komplet i u dobrom stanju.

zeljko 10.09.2013 10:05

1 Privitaka
Evo jos jedna Nova dvojkica sto sam poceo da pravim i hohner morino Harmonika i snimano preko ovog Beringovog B-1 mikrofona.Snimao sad na brzinu samo malo da cujete kako zvuci i dvojka i ova moja Harmonika,koristio sam samo dva registra posto su mi skoro svi pokvareni pa ne mogu da mijenjam a i na nekim mjestima mi zapinju tonovi kad meh vucem nazad:)Mora na popravak cim budem imao para za to:rolleyes:

nele1 10.09.2013 23:44

Lepo radi harmonika,samo moras da je sredis pa da uzivas.

tranzit 11.09.2013 04:10

I mene je zacudila... ili je on stvarno poslusao one silne moje savjete u vezi sa snimanjem, pa se to tako zato cuje ili je ta harmonika zista dobra. Koji je to Hohner Zeljko i iz koje godine ?

zeljko 11.09.2013 05:21

Prvo-Normalno da sam saslusao tvoje savjete:)Drugo.Gdje da vidim Koje je godiste Harmonika?Ja pojma sad nemam koje bi godiste mogla da bude.Znam samo da se zove "Hohner Morino V Bs"koja ima jos 3 reda solo basova koje ja nikad ne koristim,niti bih znao to da sviram:lol:A kupio sam je prije,pa ima i 18 godina odprilike i platio tada 10.000 maraka.Harmonika je bila inace Vorfhürmodell.Sto znaci koliko ja znam da je bila u izlogu i kao probna Harmonika pa je zbog Toga bila jeftinija a inace su nove i po 15.000 eura.
Dodato:
15000 maraka sam mislio hehehe

zeljko 11.09.2013 05:42

1 Privitaka
Evo je

nele1 11.09.2013 09:01

Lepo parce ali pod hitno da sredis te registre.

nesaband 11.09.2013 09:59

Sto pre da prodas tu harmoniku za lepe pare i da kupis neku Guerini prezident harmoniku i da uzivas u tonu.Em je laksa em je za nasu muziku a verovatno ce ti i preteci para od te prodaje.Ta harmonika je odlicna ali je teska mada verujem da su tonovi u njoj Italijanski pa zato tako dobro zvuci.

nele1 11.09.2013 18:44

Zeljko ako ikad zelis drugu harmoniku samo ganjaj sve stare harmonike tamo do 1980,posle toga ima po koja ali veoma veoma retko,znaci nebitno guerrini,dallape,sonola,naravno ako naletis na skandali ili artist6 kod nekog nemca a da nezna sta ima u rukama,ali ako nemenjas odma sredi registre nebi trebalo skupa investicija da bude,pozdrav druze.

tranzit 11.09.2013 21:12

Citat:

Originalno postovano od nele1 (Post 253904)
... samo ganjaj sve stare harmonike tamo do 1980...

Susta istina. Toliko se smeca napravilo od tada pa do danas i prodalo po debele pare, da je to sramota. Licno nisam naisao ama bas ni na jednu harmoniku mladju od trideset godina a da necemu valja. Ne kazem da nema izuzetaka ali takvi mi nisu pali pod ruke. Cak i kod onih najskupljih i sa najzescim pedigreom, kao sto su Beltuna ili Borsini, nije bilo izuzetaka. Da li su zaboravili kako se to radi ili jednostavno nece da rade, ko ce znati.

nesaband 11.09.2013 22:44

Ja sam imao prezident,kupio sam je novu 1987 godine,u Trstu sam je kupio.Bio je to odlican primerak Presidenta.Probao sam je samo par minuta i kupio.Naravno imaos sa i Guerini superior II iz 1978 godine koja je takodje bila sjajna,a na primer moj kum je kupio 1980. godine superior II koja nije bila ni blizu po kalitetu mojih harmonika.

Sve zavisi od kaliteta tonova i drveta kod harmonike,ostalo je samo sminka.

nele1 12.09.2013 01:15

Neso probao sam obe tvoja dvojka iz 78 je bila opasna harmonika ali president je bio 2 klase gori stosta je bilo razlicito sa recimo harmonikom Zorana Markovica koj je imao president dase smrznes,kod novog presidenta su promenili dirke za bradu registar tonovi su svi 2-3 klase nazalost i toje uzelo dusu svim tim novim harmonikama sto je najtuznije guse samo tako sve nove,recimo svirao sam minimum jedno 10 bulgari harmonika,sve imaju prelep ton ali guseeeeeeeeee samo tako,tako da do dan danas nisam probao nesto novo a da valja.

tranzit 12.09.2013 02:52

Neki dan sam imao u rukama jednog Bugarija, odlican ton, fenomenalan, mekana kabina i mala i velika, ostar sopran i pikolo, ama sve na mjestu ali... davi se... i to kako se davi. I kod tebe i kod mene se desava ista stvar sa Bugarijem. Nije slucajno. Cini se da im je to serijska mana ili greska. Oni i tu izgleda, hoce da ustede. Zatim, pakuju lose fasene, sirovo drvo a tek klavijature su uzas kod mase novijih harmonika. Kod nekih imam utisak da sviram jeftini aranzer a ne harmoniku visokog ranga. Nisu daleko odmakli od kineskih harmonika koje su preplavile trziste. Kod pojedinih "kineza" sam naisao na bolje klavijature nego kod "italijana". Ako negdje naletis, probaj "Cantabile" kinesku harmoniku. Garantujem da ces i sam donijeti isti zakljucak u vezi sa klavijaturom.

zeljko 12.09.2013 07:04

Ma naucice i Zeljko svirati jednog danan samo polako jos sam mlad i Imam vremena:lol:

nele1 12.09.2013 09:59

Ma ima da sviras i da PEVAS.

Trenutno vrijeme na Forumu 19:38

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org