YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Korg (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=12)
-   -   KORG PA3X - Oficijalna Diskusija (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=17681)

taletdkmk 14.09.2012 02:12

Ja mislim da ne postoi niko kome nije zaledila klavijatura. Primetio sam BUG koi je bio i sa prethodnim OS. Dok sviram chord+memory samo mi se promeni na chord. Pozdrav

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk

mimiki 14.09.2012 07:28

meni nijednom nije zaledila da moram da je palim i gasim...mislim boli me uvo...samo kažem šo bi lagao ;)

Marco7 14.09.2012 10:11

Miki buraz moj nismo mislili na zakucavanje pa restart nego se desavalo na Pa3x i na Pa3x76 da klavijatura svira normalno i sve ali displej ostane 2-3 sekunde neaktivan i posle proradi sve noramalno!To se javi jednom u deset dana ali se pojavljivalo ali koliko sam mogao da primetim sa novim OS su to resili i nema nikakvog freez-a a resili su dosta sitnica koje su smetale kako u sredjivanju style-a tako i u radu uzivo kao ono sto sam pomenuo oko tekstova i tempa ;)

jvuk5 14.09.2012 10:40

Ja imam pa3x sad 6 mjeseci i svaki vikend radim na njemu i stvarno mi se nije do sada javila niti jedna jedina greška, zato sam malo skeptičan sa novim Os-om. Nebi htio samo da sad stavim update pa da za vikend ostanem bez klavijature ili nedaj bože da mi se usljed svirke zamrzne.

Marco7 14.09.2012 10:46

Najsigurnije ti je da drzis verziju 1.00 dok je god klavijatura kod tebe ;) Jer ja vidim da ti u Record druze nisi nikad usao pa tyi i nikad nije ostao patos zaledjen i sve ostalo sto ideu z greskje sa starim OS!Ostani na prvoj verziji!!!!

opusdei 14.09.2012 14:41

Juce mi prvi put zaledila (freeze) klavijatura sa novim OS-om, pa sam morao direktno na dugme On/off. To se desilo dok sam vezbao kuci, ritam boja neka.

Vex 14.09.2012 20:27

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 224138)
E vidis ja nsiam mislio na STS nego na Style select a to je bilo koji dugmic od ritmova,znaci bilo koja banka :) Jer ja na primer uzmem ritam iz Style Banke Rock npr i odem da pripremim za neku od sledecih pesama recimo Favorite 7 stranica 3 u toj favorite banci i ako u medjuvremenu pritisnem bilo koju drugu banku ritmova bez obzira da li menjam ili ne kad ponovo pritisnem Favorite dugmic on me vraca n Favorite1-Strana1 . . . Nadas se da ste me razumeli!To je isto bilo i na prvom Os 1.00 sako sto je bilo ako pritisnes bilo sta ona ti daje prvu stranu jbg i posle su ispravili ali vidis sada ima se u ovoj verziji potkrala greska :) Evo probaj ovo pa ces da vidis o cemu se radi ;)

Probao... Definitivno bug postoji.

splendid 17.09.2012 13:26

Bogami,nisam još ubacio novi OS ali čitajući vaše postove deluje mi da se nisu nešto pretrgli sa rešavanjem bagova.....što se tiče mog pa3, nikad mi se nije zamrzo displej niti nešto tako......od problema istakao bih to što je kolega taletdkmk rekao za prebacivanje chord+lower na samo chord i to što se nekada prilikom korišćenja STS-ova pojave neke sasvim desete boje od onih memorisanih...ali generalno vokalist je dosta loš i mislio sam da će tu uraditi nekih stvari a ono izgleda ništa.....

Lanmi85 17.09.2012 18:20

Instalirao sam novi OS i neda mi da menjam STS-ove u songbook-u. Nista nisam menjao u podesavanjima sa predhodnog stanja.

Ako nekog zanima sad klavijatura cita i prazne redove u txt -u(songbook) tako da je meni sad cirkus kad upalim tekst a namerno kad sam kucao ostavljao sam prazne redove da bih se lakse pevac snalazio kad cita tekstove preko lap-topa.

casper 17.09.2012 19:01

1 Privitaka
U kreiranju textova treba koristiti free program notapad++. S njim je moguće sve radnje i prepravke napraviti u tren oka.

Problem s praznim recima se rješava s plugin-om TextFX. Označi se text, odabete TextFX, pa TextFX Edit i na kraju klikne na Delete Blank Line. Ako se u program pozove 10000 tekstova i pokrene navedena radnja i trenu su izbrisani svi prazni redovi u svim pjesmama.

blackman 17.09.2012 19:08

pozdrav kolege kako vise citam ove post-ove o pa3x sve su vece sanse da cu odustat od kupovine istog ,po ovome sto pisete pa3x ispada da nije uopste pouzdana klavijatura za tezgu

Vex 17.09.2012 20:13

Nije pouzdana????? Imam Pa3x godinu i 2 meseca . NI JEDNOM me nije izdala ! Naprotiv,preporodjen sam sa pa3x ,to sto se desavaju neke stvari su random slucajevi... ali naravno,za tvoje pare sviraj sta ti mislis da je pouzdanije ;)

mimiki 18.09.2012 02:13

ljudi čitjau šta mi ovde pišemo pomisliće da je pa3x kršina na osnovu nekih sitnica :) jedan ortak uzeo sad pa2 kaže isto ma kakav pa3 kao promašaj pun bagova ,kako se brzo prširi tako buva...nemojte se ljudi plašiti pa3 slobodno kupujte :)

sale_band 18.09.2012 06:58

Ja ga imam 4 dana i super radi :)

Lanmi85 18.09.2012 12:22

I da li ste uspeli makar da preimenujete u songbooku STS. Sve katancice sam izkliktao i nece... Ni kad povucem boju iz performansa i zelim da je zapamtim u STS u nekoj pesmi nece... Hvala...

accordst 18.09.2012 13:33

Pa3x

Da nemam Pa3x iskreno,čitajući neke postove i ja bi se preplašio u cca 1god. nikad u svirci nije zakazala.Svi koji učitavaju setove sa prethodnih korgova(pa800,pa2x) preporučio bi im da sounde iz starog seta učitaju jedan po jedan a ne zajedno cijeli set i ne bi trebali imati nikakvih problema.Nakon toga više nema potrebe tako nego se učitava (i sprema) kompletan set.Nije nužno da se poslije problemi javljaju ako se učita kompletan set ovako se malo vremena ''izgubi'' ali mislim da je sigurnije.Ja sam tako radio i nikad nikakvih problema sa semplovima.

mimiki 18.09.2012 14:23

može biti,al ja sam učitao set odmah od pa1x i to radi bez greške,mislim da global ne bi trebalo vući sa starije klavijature...to ne valja

DaCappo 22.09.2012 15:26

Citat:

Originalno postovano od Vex (Post 224637)
Nije pouzdana????? Imam Pa3x godinu i 2 meseca . NI JEDNOM me nije izdala ! Naprotiv,preporodjen sam sa pa3x ,to sto se desavaju neke stvari su random slucajevi... ali naravno,za tvoje pare sviraj sta ti mislis da je pouzdanije ;)

Potpisujem!

Lanmi85 23.09.2012 10:26

Potpisujem i ja da PA3 zvuci i radi odlicno i kraj price ali i dalje ne mogu da resim problem sa menjanjem STS-a u songbook-u.

Ponovo sam ucitao novi OS, uradio opet factory restore, u globalu -preferences odstiklirao Factoru and sound Protect, usao sam i u fabricki songbook i ni tu nece da mi promeni boju.

-Kod drugara sto jos nije updatevao OS sam prepisao sve parametre (GLOBAL, LOCK) podesio indenticno i nece.

U performansu radi, zapamti mi boju i sve...ali songbook me ubi... Hvala

Marco7 25.09.2012 11:20

Kako ono bese?Kad sam ja ovde pricao koliko je bolji aranzer Pa3x od Pa2xPro mnogo njih me ispljuvalo a sada isti ti koji su pljuvali traze da kupe Pa3x a pricali su da je bolji Pa80???Ljudskoj mizeriji i sujeti nikada kraja majke mi . . .

Vex 25.09.2012 12:03

Ma klasika... Nema tu sta mnogo da se kaze.... Btw... Javlja mi se bug, automatski se pali auto fill kad udjem u songplay mode.

Sent from S3

DaCappo 25.09.2012 21:54

Citat:

Originalno postovano od Vex (Post 225289)
Ma klasika... Nema tu sta mnogo da se kaze.... Btw... Javlja mi se bug, automatski se pali auto fill kad udjem u songplay mode.

Sent from S3

Ako si mislo kad izadjes iz songplay, ja sam isprobao i ne pali mi se auto fill ...
Dodato:
Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 225288)
Kako ono bese?Kad sam ja ovde pricao koliko je bolji aranzer Pa3x od Pa2xPro mnogo njih me ispljuvalo a sada isti ti koji su pljuvali traze da kupe Pa3x a pricali su da je bolji Pa80???Ljudskoj mizeriji i sujeti nikada kraja majke mi . . .

Like!

Vex 25.09.2012 23:06

Ne kad izadjes... U style play si i prebacis na SONG play-pojavi se... Ja ga ugasim, vratim se na style play i opet prebacim na song play - auto fill se sam upali.

Sent from S3

splendid 26.09.2012 10:05

Slabo koristim song play ali....da nisi slučajno prvu postavku u song play memorisao sa upaljenim auto fill-om...?...

Pozdrav.

Vex 26.09.2012 12:44

Ma ja koristim song play da pustim muziku u pauzi i ni za sta vise... Ne znam dal ima neke veze prva perf.sa song play-om, ali provericu, mozda moze da se snimi to u Globalu... Ali opet se pitam, sta ce auto fill u song play mode-u?? Ne bi trebao uopste da se pali.

Sent from S3

splendid 27.09.2012 10:37

Moguće da je vezan za performansu....ili je možda vezan za style u toj performansi...probaj pozovi direktno taj style iz perf. pa vidi dal je na njemu podešen.....

nurfet 30.09.2012 03:16

Pozdrav kolege,veceras mi se desilo na pa3x da se komplet sve smanjilo,osim mikrofona.odsvirali 2 bloka bilo sve ok,napravili malu pauzu,kad smo poceli poslije pauze,jednostavno nema snage,skroz tiho.tek kad sam ugasio i upalio ponovo radilo je sve opet. Sad dali je do O.S ili nesto drugo vidjecemo?
Postovano sa mobilnog uređaja

Vex 30.09.2012 03:44

Da nisi slucajno ukljucio opciju " talk" u vocalistu? To sto si opisao se manifestuje, tj klavijatura je tako ponasa kad je "talk" ukljucen.

Sent from S3

nurfet 30.09.2012 14:55

Vex mislim da si u pravu,u pauzi je jedan prijatelj malo pregledavao po klav. pa je vjerovatno i dirao ono sto i ne zna,al covjek uvijek gleda ono naj gore,ovo sa ovim O.S se uvuklo pod kozu.u svakom slucaju hvala ti...kad sam imao Pa800 sam jednom imao isti problem,al hajde se sjeti svega vise

splendid 30.09.2012 23:56

Citat:

Originalno postovano od Vex (Post 225289)
... Javlja mi se bug, automatski se pali auto fill kad udjem u songplay mode.

Hehe.....evo ga i kod mene auto fill...... :)

Vex 01.10.2012 00:11

Pa kazem ja... i to ga iskljucim,pa prebacim na Style Play,pa kad se vratim na Song Play,auto fill se opet sam upali... Bzvz... A sta ce Auto fill u Song Play??? Nema smisla...Klasican BUG.

negovan 01.10.2012 02:10

Odem ja sinoc na svirku, palim klavijaturu i imam sta da vidim. Ekran se potpuno izmenio. Gore gde je naziv ritma, nista ,ne pise, vamo desno gde su one tri bolje koje cine performans i pad i to sve prazno, dole kada prebacim na sts da biram boju preko ekrana i tu sve prazno, ali zanimljivo je to da ja preko ekrana odaberem sts1 isto kao i ritam i on odreaguje. Tempo kada upalim klavijaturu je 0 i krenem da vrtim tockic on ide123456 itd, ali kada stisnem sift i tempo normalno ubrzava i na dobroj je brzini ritam. Transpose je 0, ali radi, samo ne pokazuje da ga je zamenio, takodje i akord koji drzim. E sada, kada udjem u performans ili u favorit, ekran radi normalno. Kada sam hteo da sacuvam set, i hteo sam neke fabricke banke ritmova da sacuvam, nisam mogao. Moga sam samo set. Klavijatura normalno radi, i imam os1,11. Ne znam da li me je neko razumeo. Moracu da slikam pa da ubacim ovde. Sutra cu da ubacim ovaj novi os pa cemo da vidimo sta je.

sale_band 01.10.2012 15:21

Pa skini novi OS...

Mladenbp 01.10.2012 15:26

i kod mene auto fill :/

splendid 02.10.2012 08:54

Font u lyrics ružan za medalju.... :)

DaCappo 04.10.2012 11:37

Auto FILL - ipak i kod mene. Jos jedan BUG u songplay modu .... Kada promijenis tempo, recimo usporis MP3, i hoces jednim klikom sa dva tastera za tempo da ga vratis na zadanu vrijednost, 0 bodova - nece.

Vex 04.10.2012 12:54

Pa sto kaze Marko, to je mashina... Ne moze kod jednog da ima, a kod drugog da bug ne postoji...

Sent from S3

taletdkmk 05.10.2012 10:22

Dali ste primeliti na oficijalnoj strani www.korgpa.com nema resurse za novog O.S. sto mislite, zasto su odstranili za download?

Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk

Vex 05.10.2012 10:30

Zato sto su resursi isti kao prethodni. Nista novo nisu dodavali. Ovo sto je izaslo kao novo u OS-u 1.5 je sve uradjeno od postojecih resursa.

Sent from S3

Marco7 06.10.2012 08:58

Imaju resursi ovde na sajtu ko zeli da ih skine u paketu sa zadnjim OS ;)

Trenutno vrijeme na Forumu 11:49

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org