![]() |
Sedi!!! ODLIČAN 5!! :D
|
Da,bila je greska,zaboravio sam da naponemenem da se trazi zbir prvog mudraca.
P.S. Ocajnicki pokusavam da predjem ovo `kulj` i zajebano...:D |
Ne brini se...
Potrajace... Imash preko 100 nivoa, i ne postaju lakshi... Ni najmanje... :)) |
Ma iznervirao se na trecem i odustao...:D Nemam ja zivaca za to...
|
ovdje nam zagonetke postavljas i mislis da nas zahebes, a gazda nam ima IQ od 148 :D
|
Pa dobro,ja sam jos mlad.Zahebacu ja gazdu vremenom..:D
|
tesko, mnogo vece ribe nisu uspjele :)
|
Za dobro raspolozeno drustvo evo jednu logicku numeru =))
(Posto vidim da medju nama ima genijalaca) Jedan popularni problem: Tri zatvorenika stoje jedan iza drugi. Od jedne kutije u koju ima 3 bele i 2 crne kape. Po slucajni izbor na svakog zatvorenika stave mu po jednu kapu. Za da bi ih pustili iz zatvora treba pogoditi kakvu kapu nose. Niko od njih ne vidi svoju kapu. Prvi ne vidi nijednu kapu. Drugi vidi samo kapu prvog, a treci vidi kape ostalih dvojca (prvog i drugog). Onda pocinju: Treci odustaje i kaze da nezna kakvu kapu nosi. Drugi i on odustaje, kaze da nezna kakvu kapu nosi. I na kraj sta treba kazati prvi zatvorenik da bi ga pustili iz zatvora? Crna ili bela? Ne sme pogresiti!!! :D |
Lako...
Ako ima 3 bele i 2 crne, da treci ne bi znao koja je njegova kapa, ne smeju oba ispred njega imati crne kape. Dakle, ili imamo 2 bele, ili crnu i belu. Ako prvi ima crnu kapu, drugi bi znao da on ima belu. Dakle, prvi ima belu kapu. |
Delboy,shvatam ja sve to ...al da sedis na ladnom betonu...to nikako ne mogu da shvatim..:D
Acekorg,zaheban zadatak.Mogu da probam.Pokusavam,pokusavam,pokusavam.....Po logici bi trebalo da bude bela posto je u odnosu 3:2.E sad ima tu dosta kombinacija.Nemoguce je biti sto posto siguran,bar za mene.Videcemo sta Vaxter kaze.Pozdrav. |
I ja isto mislim da je bela,jer kao sto kaze boss odnos je 3:2...
|
Nema previshe veze sa odnosom.
Bela jeste, i vec sam objasnio zashto. :) |
Evo jedna laka od mene:
Otac i dva sina treba da se prebace čamcem na drugu stranu reke. U čamac može da stane ili sam otac ili oba sina zajedno. Kako će se sva trojica prevesti preko?pozz..;) |
Uff kako teskoooo..Pa npr ako racunamo da tata ima 450 kila a sinovi zajedno 600..to samo pretpostavljam,verovatno da ce im trebati neka dobra Yamahina penta,Tomos ne moze da pomogne a ako im nestane benzina bice zajebano,posto nisi naveo sirinu reke..:D Veoma tesko..:D
|
nisi dobro postavio Miso,ovako ne moze nikako,trebalo bi da moze da bude i samo jedan sin u camcu,onda je izvodljivo..odu prvo oba sina,pa se jedan vrati,pa ode cale,pa se vrati onaj sto je ostao da pokupi ovog drugug
|
Pa da..*ebi ga nisam ni prekontrolisao sta sam napisao..u svakom slucaju pogodio si..bravo.. ;)
|
To je slichan problem problemu vuk, koza i kupus. :)
Kopi->pejst Seljak je preko reke morao prevesti vuka, kozu i kupus. Međutim, u čamcu se pored seljaka mogao smestiti ili samo vuk , ili samo koza, ili samo kupus.Istovremeno, ako ostavi vuka sa kozom vuk će kozu pojesti, a ako ostavi kozu sa kupusom stradaće kupus. Kako je seljak uspeo da preko reke preveze vuka, kozu i kupus? Ovo je jedan drugar zadao jednom: U sahovskoj partiji "po dva poteza" igraci povlace jedan za drugim po dva poteza. Ostala pravila su kao u obicnom sahu. Da li postoji takva strategija za igraca koji igra crnim figurama (partiju pocinje beli) pomocu koje on dobija svaku partiju? |
a) dva sina pređu ,pa se jedan vrati ocu. zatim otac pređe sam .nakon toga se onaj sin vrati po drugog.
b)seljak prvo vozi kozu ,zatim se vrati po vuka.kad preveze vuka vrati kozu ,a preveze kupus.na koncu se vrati po kozu. kupus ne smije biti (glavati) |
kako sve vise citam dolazi mi nesvjest....
|
@vaxter
Zanm da je najkraci moguci mat u 2 poteza al samo ako odigra protivnik dva piuna. Onaj ispred lovaca do kralja i ispred konja do prethpdno spomenuti lovac. Ako idemi i dalje sa po 2 poteza bogami nasataje haos. Ovako mi izgleda nemoguce iz prvo oko. Al sta znam strategije su opasne, kad ljudi razvaljuju blackjack sa strategiju, sto ne bi i Sah. ------------------------------------------------------------ Ako se cena nekog proizvoda namali za 20%, za koliko se treba pokaciti da bi imala opet prvobitnu cenu? (Digitrone se nevaze, samo potpune odgovore :D ) |
Ovo je lako,za 25%...
|
3 drugara su iznajmila sobu u hotelu
Soba je kostala 25 dolara umesto 30 dolara tako da je vlasnik hotela poslao radnika da im vrati 5 dolara. Svaki od prijatelja je uzeo po 1 dolar a radniku su dali 2 dolara za njegovu uslugu. Dakle: Svaki od prijatelja je platio po 9 dolara za sobu. To je ukupno 27 dolara. Radniku su dali 2 dolara. Što se dogodilo sa dolarom koji nedostaje??? fenomenalna zagonetka koju sam pokupio na netu! Dodato: evo jeos jedne fantasticnije: Imao bogati arapin dva sina. Pri kraju zivota odluci da nekom od njih ostavi svo svoje blago. Problem je bio sto blago moze da ostavi samo jednom sinu i zato uradi sledece: odvede ih u pustinju Gobi i kaze: "Cija kamila poslednja stigne do oaze Dzungi on dobija svo blago." Zbunjeni sinovi ostadose tako cekajuci danima, jer ko prvi krene taj ce prvi stici pa onda blago ostaje ovom drugom. Posle vise meseci besomucnog cekanja prolazi tuda somebody i oni ga pitaju sta da rade. On se malo zamisli pa im rece samo dve reci: ? |
Ova prva:
Znaci tacno je da je svako od njih dao po 9 dolara ili to su 27 dolara. A soba neli je kostala 25 i jos 2 dolara baksiz za radniku -> 25+2=27 - tacno koliko su dali. A posto su uzeli 3 dolara svako, to je ostatak koje su zadrzali. Odnosno 27 koje su dali + 3 ostatka koje su uzeli nazad, to je 30, bas onoliko koliko su imali. |
Sobe su plaćene 25$, vraćeno im je po 1$, dato je bakšiša 2$.
25 + 3 + 2 = 30 |
Nije ti dobro reshenje... :)
x - pochetna cena y - cena nakon snizenja p - trazeni procenat x - (x/100)*20 = y y + (y/100)*p = x (x/100)*20 = (y/100)*p => p = x/y * 20 p= x/(x-x/5) * 20 kad sredimo p=25% nove cene... :) EDIT: Dok se ja smilovao, vec odgovoreno... :)) Josh nisam dobio odgovor za shah. :) EDIT2: @gibanica Zamenite kamile? |
Tacno je da je 25%
A ova sa kamile. Ne vidim razlog da bi zamenili kamile? Zasto bi to pomoglo u resavanje situaciji. Nego ja sam mislio da nije "prodajte kamile"? al nisam siguran!!! |
Otac je rekao chija kamila stigne poslednja, a ne ko od njih stigne poslednji.
Kada zamene kamile, svako ce se truditi da shto pre stigne na cilj kako bi kamila onog drugog stigla prva. :) |
Pa i to sto kazes :) Moze se prihvatiti ko resenje iako opet niko bi nemao uticaj nad kamile tako da bi njegova kamila stigla poslednja. Zavisio bi od onaj koj jase njegovu kamilu.
Aj evo jos od mene: - Cena na jednu kartu u zabavni park je 50 dinara. Otkad je cena namaljena broj goste se zgolemio za 50%, a profit se zgolemio za 20%. Za koliko je namaljena cena kartu? |
Trenutno vrijeme na Forumu 17:18 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org