![]() |
Na svakom "vocal harmony type" imaš "edit", u tom editu imaš razne parametre postavke za terce i ostale glasove, probaj se time poigrati možda dobiš željenu tercu
|
Zdravo! Hvala ti za otgovor. Pitanje mi je - mogu li da uradim user skali i da mi vokalist radi bez da cita ot leva ili desna ruka. Imam Digitech i dali moze i u Tyros2 da ima user skali. Izvini-znam da mi nije dobar srbski jezik. Sam se naucio, zato sto volim srbska muzika :)
|
Koliko ja znam, user skale se ne mogu uraditi na Tyrosu2. Bar do sada nisam cuo da je neko uradio.
|
kupio je danas i verovatno necu spavati :D
|
Izvini, druze Ivanovic025, ali ja sviram s Yamaha ot 10 godina, a ovaj Tyros2 imam od 2008. Pisao sam za da nadzem ljude koj znaju bolje od mene.
|
ivanovic025,
Cestitam, neka je sa srecom. Da je brzo sredis po svom ukusu i da je brzo otplatis.:) bertone bg, izgleda da nisi bash najbolje razumeo ivanovica 025 zbog srpskog jezika. Kupio je Tyrosa (nadam se trojku) i od srece i uzbudjenja nece moci da spava. Nije nista rekao vezano za tebe.;) |
upravo tako :lol:
|
Ivanovic,neka ti je sa srećom.Pozdrav!
|
Izvinite svi! Pogresio sam, a to je sto sam kolega iz Bulgaria i ne znam dobro srpski jezik. Ot srca cestitam na kolega Ivanovic Tyrosa. I ako nekad pogresim kad pisem-molim za pomoc :)
|
@bertone ma hubavo zbori6 srpski 6te se razberemo :p
Dodato: ot kade si ot Bulgaria, ot koi grad? |
Molim da ne skrecete sa teme,jer ce ici pod katanac!
Za upoznavanje imate PP ili MSN,pa se dopisujte do mile volje. |
Ala su strogi ovi moderatori. Ne upoznajemo se, samo sam se pohvalio da sam je uzeo skoro i da sam prezadovoljan.
|
....
ljudi hteo bih postaviti pitanje kolegama koji sviraju T2 i T3. Dali je tayros izbacio funkciju TIME SLICE kao na korgu? Odnosno- dali moze da se stavi loop da svira u aranzeru?
|
Tyros-2 nema tu funkciju, nazalost. Koliko sam cuo, nema ni T-3.
Mada se ljudi snalaze, pa na kompu seku loop i snime ga u midi formatu. Zatim od udaraljki, sechene iz loop-a, naprave Custom Voice ( sempl, ili boju). Posto je memorija za semplove velika, moze stati puuno loop-ova. |
Mislim da ne mora biti od midi formata.
Da može i wave loop ... |
Citat:
|
....
Hvala @Bokic Hvala @romario na odgovorima.Steta ako nema tu opciju da ti svira loop u mesto drums-a. Bas bih voleo da cujem kako zvuci ritam na tayros-u sastavljen od loop-ova ako ima neko neka izbaci da cujemo. Pozz
|
Mislim da i na T2 mogu wave loops!!! Treba to pregledati malo i ispitati, ali pouzdano znam da su za tyros2/3 radjeni lupovi drum sekcije i to jako lijepog zvuka.
|
Nemoze se ubaciti u samoj klavijaturi,ali preko kompjuterskog programa se moze sve odraditi.Svaki loop se moze ubaciti ,doraditi ,preraditi,napucati, i u dobrim rukama isti ritam-loop sa pa800 i Tyrosa 3 ,mnogo zesce izlazi sa Yamahe.
Pozdrav |
romario i jimiboy,
wave loop se moze ubaciti u T2 , i moze on raditi - ALI SAMO u originalnom tempu. Znaci ritam radi, ali bez ubrzavanja i usporavanja. Da bi moglo, mora se " slajsovati ", a to ne moze u samoj klavijaturi. Barem koliko ja znam. Voleo bi da moze . :D |
....
to sam hteo pitati. Hvala @bokic.;)
|
Nema na cemu. :)
|
Loop-ove,na nacin kao sto se radi u KORG-ovim masinama "TIME SLICE" nije moguce uraditi u samom Tyros3-2,ali putem programa je moguce ubaciti bilo koji LOOP i to mnogo kvalitetnije neko sto "Time Slice"radi automatski.
Ubjedjen sam da su danas svi Extra kvalitetni LOOP-ovi koji se nalaze u klavijaturama bilo kojeg izvodjaca uradjeni putem programa pa ubaceni u Bilo koju klavijaturu. Na Tyros3 LOOP-ovi koji su obradjeni putem programa pa ubaceni nesmetano rade na bilo kom TEMPU bez ikakvog zapinjanja bas kao i interni drumovi. Inace procedura bi bila sledeca:Isjece se loop i putem "MIDI" komandi ubacuje u style drum sekciju ili multi pad,ovisno kako ko zeli da mu loopovi rade. Da bi se jedan loop ubacio u tyros3 ili tyros2 putem programa ,,iako izgleda na prvi pogled komplikovano,,,dobro ispraksanim rukama je potrebno nekoliko minuta i posao je zavrsen. Pozdrav! |
Svaka cast Maestro!;)
|
Citat:
Odlican opis, svaka cast!!! Yamaha club musician neprestano siri svoje strucnjake ;) pozdrav |
Samo da kazem da licno poznajem gospodina pod nickom Tyros2 i da on tacno zna o cemu prica narucito ako je Tyros u pitanju
pozdrav svima |
Kada je rijec o Tyros3 masini, sve vise sam uvjeren kako ce to uskoro biti tehnoloski mnogima dostupna tehnologija za rad masine tonskog dijela, i za live ali i za studijski rad. Nevjerovatno zvuci ali mislim da je novi sound chip generator bitno kvalitetniji od T2, iako i T2 spada u domenu veoma korisnih workstation arangera. Bio sam svjedokom jedne gaze (live) na kojoj je jedan vrsni kolega muzicar pokazao umijece tehnike sviranja ali i to da je od ove masine napravo cudo, a zasto to pricam. Vjerujem da se isto to moze sa novom generacijom semplova postici i na PA2XPRO, Ketron Audya (sa sampling opcijom), al pitanje tko ce to poceti ozbiljnije da studira i da nama u muzickom svijetu pomogne oko tehnike pravljenja takvih stylova. Naime, vjerovatno da ste culi kako izgleda VST cakewalk hibrid plug in. Ona prava bass gtr sa slide i efektom kacenja trzanja vrha prstiju po zicama, upravo to sam cuo na T3. Gledao sam malo kako covijek drzi raspored prstiju i koliko dugo drzi npr jednu lijevu accomp stranu, sto je duze drzao (a svirao se JUVE stil folk pjesma Kolo Srece). Poslije mi man objasnjava nakon pauze da je sve splitovano i fingerbord nacinom uvedeno u 8 zasebnih layera sa internim stereo semplovima. Covijek je negdje nabavio masu sempliranih VST i konvertiranih sounda, sve to uveo u multivoice custom boja i odusevilo me kako to na razglas izlazi. Semplovani VST u wav pa onda uveden u sampling, zaista fina i mocna stvar. Kazem da mislim da ce to u blizoj buducnosti morati ljudi uraditi za sebe jel je to jedan drugi svijet u odnosu na mogucnosti internih sounds klavijatura. Jos me jako odusevila LOOP tehnika sa registracijama, pri cemu sam vidio da je npr na 8 registracija covijek uradio 8 razlicitih vrlo profesionalnih stero lupova, i ovdje nema uopce mogucnosti da se to komparise sa internom ritam sekcijom, strava. Eto prenosio sam malo utiske, steta sto se ovo ne bi moglo nabaviti, jel bi u protivnom onaj tko bi barato ovakovim semplovima i loops bio all in one, da vidite sta publika radi, ja mogu samo da sanjam o tome .....:) poz
|
Trenutno vrijeme na Forumu 10:41 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org