![]() |
Pozdrav!!
Još kad bi htio pojasniti na koji način napraviti što bolje tamburice na PSR 1500, bio bih neizmjerno zahvalan. |
Evo i od mene jedno kratko pitanje :"> Sređivao sam neki grčki ritam sa download-a pa me muči to što mi u dve varijacije kada sviram bilo koji dur čuju se daire zveketuše i clap a kad držim mol one se ne čuju :confused: Kako da ih nateram da tapšu bez obzira na akord?
|
Ovisi koji je tocno ritam u pitanju, izbor drm kita i sl. Inace to nebi trebalo da se desava osim ako nesto u samom ritmu nije podeseno. Dali sviras sa ukljucenom tercom ili cisto normalno? Poz
|
Nisam još ubacio terce, a isto je i kada promenim drum kit. Pustiću ti style na mail, baš me zanima da li je to samo kod mene ili je tako urađen. Pozdrav.
|
Kad ulovim vremena objasnicu postupak za kopiranje OTS uređenih boja iz jednog stila u drugi, do tada, lijep pozdrav svima :">
Dodato: Takav postupak mogao bi biti slijedeci: u jedan od slobodnih mjesta, da vam sva tri styla budu na okupu radi lakše kontrole, USER ili CARD ili USB iskopirajte vaš osnovni style na kojem se nalaze u okviru OTS 4 sređene boje. Ako ste unaprijed vidjeli da na dva zanimljiva styla (na OTS) imate također lijepih boja koje bi ste rado prebacili na vaš osnovni ritam (koji želite promjeniti) tada se to može učiniti ovako: (A - osnovni ritam.............) (B - ritam za korištenje OTS) (C - ritam za korištenje OTS) Zamislimo da vam se ne sviđa OTS-1 sa vašeg osvnog A styla a prethodno ste uvidjeli kako vam se dopada OTS-4 boja iz B sytla, vi odete na taj B style i stisnete OTS4 i vidite dal je to što želite, ako jeste samo se vratitite na style A. Prethodno ste se uvjerili kako ovdje OTS-1 ne valja, vi dakle samo stisnete OTS, memory, označite vaš OTS-1, yes, SAVE, pokazuje se vaš osnovni style A, stisnete OK, overywrite, yes. Na mjestu OTS-1 svira premještena boja OTS-3 iz styla B koji ste iskopirali u vašu datoteku A ritma, OTS1. Na isti način možete mjenjati sve OTS po želji, lako i praktično. AKO VAM SE NE SVIĐAJU OTS U STYLU Ako ste npr nezadovoljni sa ukusom vaše varijacije na ritmu koji posjedujete i ako to želite izbaciti tako da vidljiva ostanu primjerice tri styla, to se lako riješava na slijedeći način: - najpre označite vaš style koji želite editirati - digital recording (style creator) - ako je riječ o varijaciji main B onda na lijevoj strani (prekidač main B) stisnemo taster - panel odmah otvara ponudu dal želite bilo koji main izbrisati, u ovom slučaju vaš main B, OK potvrda, - tipka (J) se drži pritisnuta i istovremeno gornjim tipkama iz dvorednih prekidača (1-8 tasteri sa dva reda) aktivirate jedan po jedan style part iz te main varijacije -tipka EXIT - SAVE - vraćate se u STYLE na kom se nalazi vaš style sa (sada) obrisanom B varijacijom, ok, potvrda i kada izađete iz dig.recordinga i pogledate vaš style, vidite da više nema varijacije B. Na istini način se mogu riješiti bilo koji elementi iz sekcije ritma, lako i praktično. Za sada toliko, pozdrav :"> Dodato: Dalje: Obicno vidim da neki kolege muzicari prilikom zive svirke koriste samo 4 kombinacije OTS sa svojom registracijom. Neznam da li je ljudima to poznato, ali od ranije sam pisao kako je isplativo da u biti iskoristite samo jedan OTS1 a ostalo da raznim kombinacijama spremate pod ostalih 7 registarskih mjesta. Dakle na prvi memory spremite vas style (moze sa tercom zajedno) a ostale boje koje poslozite mozete da stavljate dalje na narednih 7 mjesta. Ovime se dobija puno ljepsi i prakticniji rad, vise kombinacija boja za promjenu tokom zive muzike. Sve to mozete spremiti kako smo rekao u 8 registracija. Ako zelite raditi potpuno prof., tada iskopirajte svoj style prim.A1 (npr A2 style) i dalje popunite narednih 8 kombinacija, ovo je jako simpaticno i jako pozeljno. Na oTS memory settings vi mozete spremiti i podatke boje i podatke vase terece, a sve zajedno povezujete sa vasim ritmom. U toku zive muzicke tacke, mozete se koristiti multipad sekcijom. Prethodno mozete da imate spremljene prof.multipads duvace, gitare, sve to mozete dobro iskoristiti i sklopu varijacija, intra, ili kraja pjesme. |
danijele to se radi u emc styleworks-u , tamo odredis sta u molu a sra u duru da svira. konktaktiraj me da ti objasnim
|
Odgovaram na ovu stariju temu...
Samo da pitam zasto nema slika u objasnjenjima, bas bi mi trebalo ovo...? :( |
pozzz.evo da se i ja zahvalim Vihoru svaka cast,i zahvaljujem se kolegi Fici sto mi je pomogao u vezi Yamahe.
|
Prvo bi želio pohvaliti za ovakvo opširnu i slikovitu uputu koje i mi laici možemo da shvatimo.
Ja bi molio za malu pomoć oko sređivanja staylova. Imam PSR 1500 koju sam nedavno nabavio. Inače sviram amaterski za sebe i društvo, te se baš ne razumijem u ove vaše izraze staylovi, boje, terce i sl. Međutim preko ovog vašeg uputstva pokušao sam srediti da ritam - stayl zvuči bolje i prateći vaše upute to mi je i uspjelo. Međutim na kraju kada sve uradim kako ste napisali i ugasim klavijaturu po ponovnom paljenju ostaje staro uređenje, odnosno ne prihvati sve naredbe koje sam zadao nakon vaših uputa, te ponovno moram sve nanovo uređivati. Jedino gdje možda pogriješim je kod sređivanja EQ u u MIXSING CONSOLE (style part), gdje nakon dodavanja vrijednosti koje navodite treba sve potvrditi sa "STORE", međutim, kod mene na displeju u desnom kutu stije natpisi "STORE 1" i "STORE 2". Pokušao sam stisnuti i jedan i drugi no nije mi uspjelo. Nakon pritiska na jedan ili drugi otvara mi se u donjem dijelu displeja opcija gdje mi ponovno da da upisujem DSP1 COMP. Jednostavno me zanima gdje griješim ili je neka druga caka u điru koja mi nije poznata. Molim vas ako mi možete pomoći kako bi mi ovako sređeni stayl ostao u memoriji da ga ne moram svaki puta nanovo sređivati kada upalim klavijaturu. Pozdrav sa Hvara i unaprijed hvala na odgovoru. |
Pozdrav svima ;) Pokušavao sam da pronađem temu u kojoj je pisano o tome kako se user voice dodaju u neki ritam, ali bezuspešno... Molio bih nekog da napiše ukratko proceduru ili da postavi link na temu ako još postoji.
Hvala unapred :) |
Pozzz!
Na koji način resetirati PSR 3000, na tvorničke postavke?? |
Ideš na UTILITY pa SYSTEM RESET i tu čekiraš šta hoćeš da resetuješ (midi postavke, reg memory, user files,... )
Pozdrav ;) |
Hvala Danijel.....
|
Da li neko od poznavalaca PSR serije možda zna da li se može na dva ili više elemenata ritma staviti poseban efekat za svaki, osim reverb-a i delay-a, na primer na gitaru da stavim DSP neku distorziju a na bubanj compressor? Kada odem na mixing console, izaberem neki efekat i odredim na koji element ide onda mi taj efekat vuče na sve elemente :confused:
Hvala |
neznam za ove novije serije nisam upucen ali 1500 3000 moze samo jedan efekat vuci i to jedan za sve elemente, nemozes vise efekata za vise elemenata... to joj je mana to da moze gdje bi onda bio kraj sredjivanju ritmova (ja bih danima sjedio) hehe :D
|
Stvarno šteta što ne može... U nekim (uglavnom konvertovanim) ritmovima mi je bubanj previše tih i kada ga pojačam do kraja u mixing console pa mi nedostaje kompresor da ga malo izdvoji...
|
Druze, ja mislim da bi to moglo da se uradi. Nesto sam razmisljao danas, i mislim da imam resenje za tvoje pitanje. na psr serijama imas za svaku fabricku boju edit, i to mozes da snimis i da ti bude kao user boja. Naravno mozes tako i neki drum kit da si sredis i da ti bude user drum kit. Bas na ovoj temi je koleha Jimiboy (vihor) objasnjavao kako da ubacis neku user boju da ti bude kao element u ritmu, prelistaj temu od pocetka, i nacices. Izeditovane boje i drum kitovi se mogu ubaciti u ritam (provereno), samo treba pratiti proceduru kolege Jimiboy-a. Znaci, postupak bi bo sledeci: izaberes drum kit (npr standard 1), dodas mu efekat koji si zamislio (npr kompresor), snimis taj drum kit sa efektom kao user, i zatim ga samo ubacis u ritam gde ti treba takav bubanj. A tako je isto i sa ostalim elementima, znaci kombinacije su neogranicene. Nadam se da nisam suvise komplikovano objasnio.
|
Uglavnom tako i radim, mada je dosta sporije nego kada bi se mogli dodavati efekti u mixing console... Tu ima samo jedno ograničenje, da bi neki element ritma zamenio user bojom mora da se obriše i snimi ponovo, čim odabereš record ch na kanalu koji već postoji on ti nudi da izbrišeš ono što je već snimljeno, i tek onda da snimiš taj element sa user bojom. Ja sam pokušavao da nađem neko brže rešenje ;)
Hvala na trudu u svakom slučaju, pozdrav ;) |
Pomoc oko efekata
Pozdrav!
Na pocetku ove teme se pisalo o postavkama efekta na ritam. Sve sam uradio kako pise... isao sam na mixing console,style part,type,block-dsp1,category dynamyc. Pa onda na parameter,tu sam napravio svoj user podesavanje i sve lepo snimio. sve super radi dok ne promenim ritam.kada ga vratim na stari ritam on resetuje podesavanja i effect return level vrati na fabricko podesavanje a part na off a trebalo bi biti RHY2. Molim za pomoc . |
hvala.Danijel.bilo mi je od koristi :)
|
odlicno sve u detalje objasnjeno dosta stvari sam znao a neke bas i nisam
covek mi je pomocu ovih postova otvorio nove vidike usao sam u neka podesavanja koja nikad nisam dirao i napravio sam strasan dobos vrlo realan hvala brate ziv bio |
Pozdrav društvo!!
Evo da se i pismeno zahvalim na svemu napisanome ovdje,i da pitam par stvari. Uzeo sam PSR 3000 i sada bih ju malo prilagodio sebi. Skinuo sam preko 12 000 ritmova s neta i preslušao od prvog do zadnjeg da bih došao na brojku od nekih 130 ritmova koji su mi ostali za korištenje stalno i sad bih napravio registre da imam posloženo sve i dostupno jednim stiskom dugmeta od 1 do 8 samo tu sada nastaju problemi. Pročitao sam sve postove ovdje po nekoliko puta ali svaki put nesto uprskam i nikako na zelenu granu s ovime. Našao sam i na službenim stranicama Yamahe sve na engleskom jeziku i to sam čitao,al ćorak... Jucer sam uspio napraviti jednoga s jednom pjesmom i svim postavkama tipa transpose,tempo,intro,varijacija i sve štima,ali sad bih u taj registar ugurao jos pjesama a ne da mi jedan broj (1-8) ima samo jednu pjesmu. Istina je,sve ovdje piše,ali ja se još nisam uhodao pa ću valjda s vremenom skužit kako to ide,a ako opet zapnem,javit ću se ovdje. Mene zanima ovo sad: Mogu li podesiti OTS jednom za svagda i da je vazda takav kakvim ga podesim? Ne koristim puno zvukova pa bi me to spasilo. Vidim,može se podesit zvuk da bude određena kombinacija kada se klavijatura upali i još se mogu 4 OTS-a podesit. Tako je meni sasvim slučajno podešeno da kad pokrenem klavijaturu da mi budu Grand Piano i strings u kombinaciji i to mi je super jer tako mi odgovara. Sad bih naprimjer prvi OTS podesio za npr. Mandolinu i harmoniku,drugoga za sax i gitaru i sl i htio bih da uvijek ostanu takvi svaki put kad idem svirat da su mi dostupni jednim stiskom gumbova 1-4 na OTS mijestu.Je li to moguće i kako se radi? Dosta su to japanci zakomplicirali,softverski se jako mršavo da radit s time jer sam svakakvih čuda skidao i za registre i za sve ostalo,al slabo napredujem pa reko da se javim onima koji znaju. Eto,sad sam napisao tu brdo svega,pa ako netko ima volje pomoć,bio bih zahvalan. Pozdrav!! |
Svaka od Registracija na Yamahinim aranzerima moze imati podatke za samo jednu pjesmu. Tu nema drugog izlaza. Znaci, u jednom registracionom Banku (1-8) mozes imati maksimalno 8 pjesama. OTS je striktno vezan za ritam sto znaci da svaki od ritmova moze imati svoja 4 OTSa. Ovo vazi samo za ritmove koji se nalaze u flash memoriji. Ritmovi koje pozivas sa USBa nemaju OTSe.
|
Nisam baš siguran,ali mislim da se i ritmovi na USB memoriji mogu sačuvati sa OTS,ima opcija Save vith OTS,ili sam pobrkao sa Yamahom 9000 pro.Probaj,ne košta te ništa..Podavno sam imao PSR 3000,pa se baš najbolje ne sjećam,ali mislim da mogu,jer i sad na Tyrosu 2 pozivam sa USB-a neke namjenske ritmove sa OTS,a OS sa TYrosu 2 i PSR 3000 su gotovo indentični..Zbog toga mislim da može.Pozdrav!
|
Ne sjecam se ni ja bas sto na sto ali mi se cini da kod PSR1500/3000 to jos nije islo sa ritmovima koji nisu u flash memoriji. Kod ranijih PSR modela sigurno nije islo a to "Save with OTS" se odnosilo samo na Flash ritmove.
|
Ja sam pak mislio da se OTS memorira nevezano za ritmove i registre,onako da mi stoje uvijek spremni i podešeni pa nebitno u kojem sam ritmu i odakle ga vučem,ako me shvaćate... Znači prvi OTS da budu npr. harmonika i mandolina i kad god mi zatrebaju,ma gdje god se nalazio da stisnem npr. 1 i da mi se pojave harmonika i mandolina.
Za registre znam da u jednom može biti 8 ritmova prilagođenih za neku pjesmu,samo kad pravim registar,u njega stavim 1 ritam a za ostalih 7 mi se cini da se ne moze,jer stiskam sve i svašta i nkako da u taj jedan registar ubacim ista osim tog jednog prilagođenog ritma... Malo sam u gužvi pa se tome nisam baš posvetio skroz,ali valjda ću nešto izvest ubrzo. Svejedno,hvala vam na brzim odgovorima.=D> Već imam jednu ponudu na PM da mi se pomogne što stvarno cijenim,jer danas po forumima teško nailazim na pomoć.;) Još me zanima koja je ovo memorijska kartica na ovoj Yamahi? Ne piše vrsta niti model a ima čip od pola metra na sebi :D Može li se uzest veća negdje? |
imas na forumu program ots editor .
Pomocu njega ces na svojih 130 ritmova zalijepiti svoj ots za 16-akminuta . tako ce ti ots biti vezan za svaki ritam . |
Nemam dovoljno postova da bih mogao skidati stvari s foruma pa će i to morat još pričekat. ;)
EDIT: Zapravo,imam taj program pa ću se onda s njim igrat. :) |
**
Memorijska kartica za psr 3000 je dosta retka,ovde kosta jedna od 128 MB nekih 45 Eura. Ako ti je preko neophodna mogu da ti posaljem.
Makso dobro se secas,moze to da se uradi na psr 3000 ;) |
Citat:
|
Citat:
Našao sam jedan fizički dosta manji stick pa ću vidjet kako će s njim ići u tim zgužvanim situacijama. Citat:
Dodato: Ekipa,potreban mi je jedan brzi odgovor. Koliko velik stick može u PSR 3000? Evo,sad sam ukrcao stick od 4GB i odmah ga formatirao putem izbornika na klavijaturi ali neke errore mi izbacuje. Sutra idem u jedan veći grad gdje je velik izbor pa bih uzeo jedan novi manjih dimenzija pa da znam koliko velik može u nju ići. Hvala! |
**
Ne bih rekao da ima veze sa velicinom stick-a u gb ili brandingom vec mora taj stick biti 1.0 kompatibilan.(znaci od 2.0 nadole) i naravno formatirati ga na samoj klavijaturi.
|
Bavim se kompjuterima skoro sad i 15 godina i znam jako puno o USB vezama i stickovima al svejedno me je ovo zbunilo dok se nisam zavukao u detalje. Dakle ponavljam. Potpuno ispravan USB stick sam spojio na PSR 3000 i formatirao ga. Nakon toga sam otišao na proporties i napisalo mi je da nije kao kompatibilan ili nešto slično,uglavnom nebitno.
Zatim sam,bar se nadam došao do jednog zaključka. Stick koji sam dosad koristio bio je velik 1 GB i kad ga formatiram,klavijatura ga formatira u FAT file systemu koji izgleda PSR jedino podržava,jer taj isti stick formatiran u FAT 32 file systemu ne radi na klavijaturi. Da bi stick od 4 GB formatirao u FAT file systemu moram žrtvovat nekoliko MB prostora jer najveća particija koja se može napraviti u FAT file systemu ne smije biti veća od 4 GB. Iz tog razloga,klavijatura ne prepoznaje stick od 4 GB jer kao takav mora biti u FAT 32 file systemu koji opet klavijatura ne podržava. Dakle,kad sve zbrojim i oduzmem,stick sam formatirao u FAT file systemu i sada je on veličine (gledajući s klavijature) nekih 3746 MB ilitiga 3,7 GB i to je to,po meni najviše što se može izvuć iz tog sticka. Prema tome,neki vanjski disk ne dolazi u obzir ukoliko ga se ne particionira na manje dijelove unutar 4 GB. To je moj zaključak,ali možda se i varam... |
U pravu si, PSR3000 je kompatibilan samo sa FAT (FAT16) formatom, Tyros 2, S900 i nadalje podrzavaju i FAT16 i FAT32. Nego sta ce ti vise od 4GB ? Na njega staje preko 100.000 ritmova ili 40.000 midi fajlova a o registracijama da i ne pisem. Drugo imas i Smart Media kartu u isto vrijeme. Najniza cijena za 128MB Smart Media je trenutno 47 eura a na ebay je imas i za 15 Eura.
Dodato: Na tu 128MB Smart Media kartu staje bar 3.000 ritmova ili preko 1.000 midi fajlova. Aman, zaman zar ti treba vise ? |
1 Privitaka
Ne treba mi nista vise od 1 GB al kako kažem,previše "strši" iz stroja pa da se netko ne očeše i potrga mi i stick i priključak na klavijaturi kad je gužva.
Zato sam tražio malen stick (fizički) i našao od 4 GB. Ostatak filozofije koju sam tamo napisao vezan je samo za ovolik kapacitet (4GB) na koji sam naletio. Konkretno,nabavio sam jedan ovakav, i još sam s njega skinuo tu njegovu "futrolu" u kojoj stoji i izbacuje se kao skalpel van kad ga želiš zaštekat. Sad je to ono što sam tražio. Kad ga zaštekam,viri jedva 1 cm prema van. :D |
|
Ovaj je možda još i bolji,ali ovaj moj sa gornje slike sinoć je isproban,i ja sam prezadovoljan s njim i njegovim dimenzijama. :)
|
Ama nije bolji nego je manji i viri samo 1 cm iz klavijature.
|
Evo mene opet. :)
Malo čačkam ritmove,mijenjam neke dijelove u njima,izbacujem višak i sl,pa da pitam nešto. Ovi PANPOT-ovi. Jesu oni sam za balansiranje ili imaju još neku funkciju? Gledao sam kad sam ih navrtao da se ponašaju kao "balance" funkcija. Idu od 0 do 127 pa je neka sredina na 64. Sad mene zanima ovo gora šta sam pitao i treba li ih držati za sve dijelove ritma na 64 ilitiga u ravnoteži jer sam na dosta ritmova vidio svakakve postavke (44,77 i sl...). Hvala unaprijed. ;) |
Funkcija im je jedino za određivanje panorame. Kao što si rekao,vrijednost 64 je "centar", od 0-64 je panorama u lijevo, a 64- 127 je desno.Bubanj je uvijek u "centru" , elementi ionako imaju raspoređene panorame. Bas girata isto tako. Ostale dijelove ritma je poželjno "rasporediti" lijevo i desno da se dobije prostornost. To ovisi o tome što svira na određenom part-u, accompu.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 23:07 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org