YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Yamaha (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tyros 3, nesto novo ili presminkan T2 (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=6067)

tesla 11.10.2008 12:59

ma zezam se pretpostavljam da bi vec ti to podelio sa nama da je moguce...
nego znam da nije tema o tome ali ajde napisi par utisaka......
pozzzzzz

BasariStudios 11.10.2008 12:59

I dalje, ja ne pljujem po T3, T2 sam imao a iz ciste radoznalosti mozda cu ga uzeti
jer AUDYA mi je za free pa mogu te pare iskoristiti da uzmem i T3 i prosirim i svoje
znanje a i asortiman, nemoram ostati zakacen na Korg i Ketron. Al zadnje vreme
bezim sve vise na Fabricne mogucnosti sinta. Lakse mi je i za rad.

Citat:

Originalno postovano od imported_romario (Post 52917)
Od onoga tyros3 što si Ti slušao (usporedbe s G70 i PAx ) ,moj Tyros 2 radi bolje...Tvornički.
E sad nije mi jasno kako Ti to ne čuješ.Ako si probao T2 ikad, to si morao promjetiti.

O tome ti i pricam, razocarao me je T3 i T2 mi sad bolje zvuci.

romario 11.10.2008 13:08

Citat:

Originalno postovano od BasariStudios (Post 52920)
I dalje, ja ne pljujem po T3, T2 sam imao a iz ciste radoznalosti mozda cu ga uzeti
jer AUDYA mi je za free pa mogu te pare iskoristiti da uzmem i T3 i prosirim i svoje
znanje a i asortiman, nemoram ostati zakacen na Korg i Ketron. Al zadnje vreme
bezim sve vise na Fabricne mogucnosti sinta. Lakse mi je i za rad.

O tome ti i pricam, razocarao me je T3 i T2 mi sad bolje zvuci.

Pa to Ti kažem.
Ne vjerujem da je pax2 lišiji od pax1.A ni Tyros3 os tyros2.
To je samo prvi test koji smo imali prilike čuti.A vjerovatno ćemo ih čuti još.

BasariStudios 11.10.2008 13:15

Ja i dalje stojim na to da je PA2XPRO kralj svih aranzera, preko G70, T3 a mozda i AUDYA.

Vihor 11.10.2008 13:46

Citat:

Originalno postovano od BasariStudios (Post 52923)
Ja i dalje stojim na to da je PA2XPRO kralj svih aranzera, preko G70, T3 a mozda i AUDYA.

Please gdje su tvoje granice zaljubljenosti. Ovo sto ti pises jest cisto subjektivno navijanje =)) a da malo nisi pretjerao sa samo pohvalama i tvojoj zadnjoj rijeci?

Alen P 11.10.2008 14:54

S obzirom na to da sam T2 kupio prije godinu dana, meni odgovara ova vijest da je T2 još uvijek "IN". Do četvorke će nekoliko godina, :D, dvojka će biti tražena i držat će dobru cijenu. A ovo što Nedim kaže, pozdravljam to! Dati toliko dolara ili eura, pa se još zafrkavati neznam koliko vremena.... Malo jest ludo, s druge strane, sva ta zafrkancija rezultira time da vaš synth odražava vaš style, vaš sluh, vašu individualnost. Mislim da u našoj regiji imam najbolje sredjeni synth(eto, moj skromni stav). Imao sam priliku T2 usporedjivati s G70, SD1, Gem genesis pro. Dakle, ja sviram na jednom spratu, netko drugi na drugom. Dečki su doslovno dolazili i divili se T2 a znam kad bi i imali T2 nebi im tako radio kao moj. Ljudi naprave neki kostur od stylova na koji mogu svirati a dalje, čekaju noviji synth jer im ovaj više ne valja... A sve te mašine imaju potencijal za puno više i bolje.

kuki 11.10.2008 15:25

Citat:

Originalno postovano od BasariStudios (Post 52923)

=))=))=))

caka012 11.10.2008 16:24

Mislim da ce se ova rasprava izmedju Korga i Yamahe zavrsiti kad jedan zvezdas ubedi jednog partizanovca da predje da navija za Zvezdu jer je bolja. Ili obratno, sve jedno.

ROBOT 11.10.2008 17:35

korg pa 50 je bog i batina !!ja sam prezadovoljan !!! pozzz

bokibg8 11.10.2008 19:01

poz. drustvo.... ja znam bar pet klavijaturista ovde u bg-u koji su sa korga presli na yamahu T2... mislim da je to stvar ukusa, kome se vec sta svidja....^:)^

BasariStudios 12.10.2008 02:37

Citat:

Originalno postovano od jimiboy (Post 52924)
Ovo sto ti pises jest cisto subjektivno navijanje =)) a da malo nisi pretjerao sa samo pohvalama i tvojoj zadnjoj rijeci?

Neznam o kojim subjektivnostima ti pricas al ja i Romario pricamo o testovima
koje ni sam ja nemogu replikovati a veruj mi nismo ja i on jedini koji mislimo da
za sad T2 zvuci bolje no T3 na pojacalo, ima jos tonova njih nasih a takodje isto
se vec pojavljuje i na zapadnom muzickom svetu.
Kad sam spomenuo PA2X mislim kakav jeste sada a kad dodje OS 2.0 to ti sam izracunaj.

Citat:

Originalno postovano od bokibg8 (Post 52939)
poz. drustvo.... ja znam bar pet klavijaturista ovde u bg-u koji su sa korga presli na yamahu T2... mislim da je to stvar ukusa, kome se vec sta svidja....^:)^

Naravno i sto posto u pravu, i ja znam bar 20 koji su prodali T2 i PSR9000
i presli na neki od PA aranzere. Nije to nista cudno.
Samo znam jedno da sve oni koji sviraju Roland il Ketron zauvek su tu!

brnjeuska74 12.10.2008 09:29

Pozdrav svima

Heto bih samo da se ukljucim u celu pricu povodom T3, danas sam licno bio u SamAsh prodavnici i nekih 3 sata cackao po njemu. Price da je mutan ili da lose daje zvuk su potpuno netacne. Cak sto vise zvuk je znatno poboljsan i obogacen. Pored novih setova bubnjeva doradjeni su i vec postojeci setovi koje korisnici T2 vec imaju. Boje su kao sto smo mogli cuti iz primera na zvanicnoj stranici veoma pune i odlicna baza za doradu i obradu ala Balkan stil. Iako sam moj T2 sredio i upotpunio ja prelazim na T3. Dirke su skoro pa identicne T2 ili mozda za jednu malu nijansu bolje, preglednost i raspored komandi veoma jednostavan i svi mi koji koristimo Yamaha aranzere necemo imati nikakvih problema u rukovanju sa novom klavijaturom. Voleo bih samo da napomenem da bi jedan ozbiljniji minus bio sto se vrlo malo promenilo u izboru Multi Pad sekciji. Veliki broj ritmova fabrickih kako sada zvuce mogu da se koriste bez ikakve prepravke. Povecan broj polja za "custom drums" sa dosadasnjih 10 polja broj se uduplao tako da se sada moze koristiti 20 mesta. Veliki napredak je sto je omogucen edit na setovima bubnjeva u samoj klavijaturi, ili drugim recima moci ce se praviti "custom drums" iz postojecih setova i semplovanih setova bubnjeva. Sto se tice orijentalnih ritmova tu nije nista znacajno uradjeno ili dodato 3 ritma u World banci podataka i to je sve( nista narocito) Sint zvukovi su dosta kvalitetniji.
Predlazem svima da ako imaju priliku probaju sami klavijaturu i ocene dali je samo nasminkani T2 ili ipak bolja i novija klavijatura iz vec ipak vrlo uspesne familije Tyros aranzera.

romario 12.10.2008 14:13

Evo nedime još jedan test,ispitavanje Tyros 3.
Meni se ovo čini mnogo točnijim opisom nego onaj spomenuti test.
Dakle dok ja ne probam sam Tyros3, rado ću pročitati utiske onih koji su ga imali priliku probati i podijeliti mišljenje s nama.

hvala brnjeuska !

BasariStudios 12.10.2008 14:42

Naravno dok sam neprobas nista i nemam nista protiv ovim teskom, samo ja zivim
pored Sam Ash i zivim u Sam Ash nekad i vrlo dobro znam na koji se nacin testiraju
klavijature tamo, ja ovakvom testu nemogu verovati, ne kazem coveku koji je to
radio nego samom testu kojeg sam i ja mnogo puta radio na razne masine, neznam
dal ti uopste imas pretstavu kako se testira u Sam Ash, bas cu neki dan snimit na
video da vidis kako se tamo vrsi test. Ljudi pogresno shvate moju pricu, vecina misli
da ja pricam da T3 ne valja, sta ja kazem je ne valja za mene i moje potrebe a takodje
i za pare koje se treba potrositi na njega a inace...ljudi i dalje sviraju u PA50 i PSR1500.

romario 12.10.2008 20:40

Ja da vidim mogućnosti jednog sinta trebaju mi slušalice,coca-cola.i mala sobica.I razglas na pola sata( nije nužan)
Valjda imate malo iskustva nekoga u životu ljudi moji...

Vaxter 13.10.2008 01:35

Nedime, postajesh sa Korgom kao Zlatko sa Yamahom, a Ketron ti dodje kao njemu onaj njegov aranzer... =))
Oladi malo... :))

BasariStudios 13.10.2008 01:50

Ma kaki Korg Vladane i kaki Ketron...nemoj mi njega spominjati...banirace te.
...Bora Djordjevic kaze...Ma volim i ja vas...

brnjeuska74 13.10.2008 03:33

Ja bih samo voleo da vas zamolim kolege mada mozda nije ovo tema za ovaj post. Dali neko od vas zna kako se zove softver ili ti program koji omogucava da odredjujes brzinu po variacijama? Nikako da dodjem do tacnih podataka o pomenutom programu.
Hvala unpared.

BasariStudios 13.10.2008 03:44

Ako mislis za rad na T2 mislim da ti o tome XG WORKS moze pomoci
ili neki od programa koji dolaze sa njime, mislis na tempo?

Vaxter 13.10.2008 10:15

Drzimo se teme!
Ovaj program nije tema!
Takodj nisu tema ni Korgovi ni Ketroni ni traktori ni moto kultivatori!
Ovo neka sad ostane ovakom a posle bih stvarno mogao da pobrishem sve ovo shto nema veze sa temom...
Nastavite...

BasariStudios 13.10.2008 10:27

Predlog za najbolji Test obe masine:
Organiziram Susret nas muzicara koji se nalazimo u NY i budemo na forumu, ima nas
podosta, ja donosim PA2X, T3 i G70. Ozvucenje mozemo birati koje hocemo jer bi to
radio u Fenix Studios u Staten Island, to je Rehearsal Studios koji imaju nekoliko sala
za vezbanja takodje i ozvucenja, mogu i sa njima srediti, skupimo se nas jedno 10
muzicara i provedemo tu nekoliko sata, snimimo nesto, pozajebavamo se, popricamo,
bilo bi fino.

Marco7 13.10.2008 10:37

Mnogo dobar drug je uzeo T3 3999$ i danas mu stize klavijatura a ja moram poslom u Bg onda cu povratku da svratim kod njega u Kv da je bas poslusam i pogledam naravno,mada nisam neki poznavalac Yamaha aranzera!Prenecu vam utiske i zapaznja ovih dana!

BasariStudios 13.10.2008 10:39

4000 dolara? Hebote! Znaci ipak drugi po redu posle Audya u ceni...zaboraviti Wersi.
Dokle ce ovi sa cenama jebo ih!

Marco7 13.10.2008 10:42

Klavijatura je iz inostranstva jer je kod nas nema,verovatno prvi T3 koji je stigao u Srbiju!E sad pitacu ga dal je to sa carinom i svim dazbinama jer nisamo pricali o tome ;) ali mislim da je to poskupo!!!

ivan tr 13.10.2008 10:55

Ja mislim da tebi ne treba nikakvo upustvo o tyrosu 3. Posto vidim da si ovde lepo sve objasnio koje su razlike izmedju T2 i T3. T2 da si toliko pokudio kao da je ona nista naspram T3. A ne zaboravite svi vi koji imate korga, evo vam ocigledan primer. Koliko je pre izasla tyros2 a pa2x pro je stize po ceni i pada polako ispod nje.

jeftabgd 13.10.2008 12:49

Citat:

Originalno postovano od Marco7 (Post 53091)
Mnogo dobar drug je uzeo T3 3999$ i danas mu stize klavijatura a ja moram poslom u Bg onda cu povratku da svratim kod njega u Kv da je bas poslusam i pogledam naravno,mada nisam neki poznavalac Yamaha aranzera!Prenecu vam utiske i zapaznja ovih dana!

Kako ti se zove drug,mozda ga znam.A,to je sigurno prvi T3 u Srbiji.

BasariStudios 13.10.2008 12:51

Marko, ja mislim da je to cena samo Sinta bez icega, jer i ovde motace se oko 4000.
Ne verujem da je sve uklopljeno u tu cenu, premalo mi izgleda...hmm...raspitaj.
Ivane, nemam reci brale...

Vule 13.10.2008 12:56

Jbt.u Srbiji nema dva dobro sredjena tajrosa "dvojka" a ljudi već pucaju pare za "trojku"...ala smo mi muzikanti neka luda sorta,strašno...:-O

Blago trgovcima sa nama ovakvima...:lol:

Marco7 13.10.2008 14:07

Zove je Veljko,izbeglica je iz Gnjilana ali je od 1999. do 2007. ziveo u Nemackoj jer mu cale tamo radi vec 20 godina!Od 2007. zivi u Kraljevu a inace sam svira i peva i do sada je imao Pa80 i Motif6 pa je onda prodao obe klavijature i uzeo T3 a i clan je Yu-midi foruma pa ce se verovatno ukljucit u pricu kad bude video da smo pricali o njemu!

romario 13.10.2008 19:46

Citat:

Originalno postovano od rolandinjos (Post 53113)
Jbt.u Srbiji nema dva dobro sredjena tajrosa "dvojka" a ljudi već pucaju pare za "trojku"...ala smo mi muzikanti neka luda sorta,strašno...:-O

Blago trgovcima sa nama ovakvima...:lol:

Pa ja sam čuo da u Bg ima nekoliko Tyros 2,dobro sređenih ...

brnjeuska74 13.10.2008 19:48

Kolege muzicari mogu punog srca da se pohvalim da sam narucio T3. Stie do kraja nedelje. I samo jedan mali info za sve koji zive u okolini NewYorka ja sam ga narucio iz SamAsh radje na Long Island sa tri godine garancije, putarinom izasao me je 3,700.00 primetili ste da nisam uracunao tax ali to je samo zato sto zivim u Delaware i mi neplacamo taxu na kupovinu tako i prilikom kupovine to ne ulazi u cenu samog prdukta. Ako bilo kome treba info contact coveka koji mi je prodao neka se javi. I jos samo da napomenem da Gitar centar uvek pokusava da se izjednaci sa cenom ostalih muzickih/instrument kuca i pri tome daje jos neki popust od 10% naravno sve dok je u granicama prihvatljivog, pa ako je neko jos zainteresovan neka pogleda.

romario 13.10.2008 19:49

Citat:

Originalno postovano od bokibg8 (Post 52939)

Evo...svira se znači i u Bg.

brnjeuska74 13.10.2008 19:52

U Beogradu ima i vise nego par odlicno sredjenih T2. Ali samo dva coveka ih rade i sredjuju profesionalno ili kako bi muzicki bilo konkretnije da se izrazim " samo dva coveka rade ritmove sa OTS, Intro, Ending, semplove, loops i sve ostalo ozbiljnije"

Vaxter 13.10.2008 20:12

Molim te, prekini da citirash postove iznad sebe!!!

brnjeuska74 15.10.2008 07:03

Evo veceras mi je stigao T3 :">

BasariStudios 15.10.2008 07:58

Sretno!

brnjeuska74 15.10.2008 14:25

hvala

kuki 15.10.2008 15:17

Citat:

Originalno postovano od brnjeuska74 (Post 53345)
Evo veceras mi je stigao T3 :">

Sretno i nadam se da ces podeliti prve utiske
sa nama(izgled klavijature,zvuk fabrickih ritmova,boja,...).

BasariStudios 15.10.2008 15:55

Citat:

Originalno postovano od kuki (Post 53395)
zvuk fabrickih ritmova,boja

Nah, to nama nije vise vazno...reci ti kako JV zvuci na njemu...:lol:

tranzit 15.10.2008 16:02

To, burazeru, to je najbitnije. Hebes sve fabricke boje i ritmove kad zazuje DX11 i Casio prckalice i kad krenu da mlataraju JV ritmovi sa svim mogucim i nemogucim udaraljkama, to je pravi dozivljaj. Muzicka kultura nam je inace jaca strana.

Trenutno vrijeme na Forumu 13:53

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org