![]() |
Nova Guerrini Champion President Oro Elegant, perfektno tonski tacna, odlicna klavijatura(tastatura) i fin bas mehanizam, mala velicina instrumenta, ja je imam i zadovoljan sam sa njom.
Fabricka cena: 5000 eura + carina i PDV = 6500 eura. Pozdrav. |
Probao sam i President dvojku, i superior 2 (model iz cini mi se '68, mozda i gresim, ali je harmonika jako jako stara, svirao otac, pa sin, pa unuk), i prvu Superior 3 sa metalnom maskom, i Superior 4, ali jedina Guerrini koju bih uzeo za sebe (naravno, uz moju Dallape, nikako umesto nje, jer 3+1 u fasenima ne dam nizasta ;) ), jeste Superior 3, ona sa novijom maskom i 120 basova. Mala, lagana, tonski odlicna harmonika, koja u potpunosti ispunjava sve moje zahteve, sto mi je i najbitnije, a ne koliko kosta, ko je svira i tako to.
|
Samo da usput pitam :
- da li neko zna gdje se sada tacno nalazi fabrika Guerrini, - koliko npr. ima zaposlenih, ili - koji sistem tehnologije i organizacije sada primenjuju, nisu li se vratili manufakturnom nacinu rada, - koliko sada imaju vrhunskih majstora za izradu i štimanje harmonika? Postavljam ova pitanja onako, na glas, jer sam iz nezvanicnih izvora cuo da su se stvari dosta promjenile da li je to bas Guerinni ono što beše??? Zna li neko nešto više o ovome ? Ali da nam kaže samo provjereno istinito - šta je i kako je sa fabrikom? |
ZORIC1 Ukratko: Guerrini VISHE NEPOSTOJI. ZATVORILA KONACNO I SVOJ KONTO. NEPRIMA VISHE NIKAKVE UPLATE ZA HARMONIKE. Ovo znam od sigurne izvore.Pozz.
|
Pozdrav svima na forumu, novi sam clan i zamolio bih Vas da mi odgovorite na pitanje u vezi cene za Guerrini Superior 2 1979. god. u odlicnom stanju. Cena 4000 evra. Da li je mnogo?
|
bokim, ako je odlicna kao sto kazes, kupuj brale!
Probaj da spustis koju stoju, tesko se druze nalazi dobar instrumenat, ljudi se slome u 200-300€ i kasnije kupe neku laminu pa se kaju. |
U potpunosti se slažem sa Mamulom,ne treba gledati na 200-300eura,bolje više platiti za bolji instrument.Za te novce dvojka mora biti odlična i tonski i mehanički i očuvana.Po mome to je plafon koji bi dao za dvojku.
|
Sta da Vam kazem, hvala na odgovorima. Kad je budem pazario postavicu neku sliku. Pozdrav!;)
|
pitanje
kako da znam da li mi je harmonika orginal italijanska.radi se p guerini prezident.hvala
|
To bi ti najbolje neki dobar majstor mogao sa sigurnoscu potvrditi, kod nas je trziste preplavljeno kopijama a narocito President-a. Znaci po spoljasnjem izgledu tesko je reci, mada i nije, kopije se u principu uglavnom i spolja lako poznaju, ne bi bilo lose neku sliku da stavis da vidimo o cemu se radi, posto ovde ima daleko strucnijih od mene mislim da bi i slika bila dovoljna da dobijes odgovor. Veruj mi, ja sam skoro kupio Superior 2 i bas sam se u nekoliko postova pre tvog raspitivao za misljenje da li da pazarim dvojku i sada kad je uporedim sa ovom drugom harmonikom koju imam, taj President mi izgleda kao Kinder jaje, bukvalno. A o razlici u zvuku da i ne govorim, mehanici klavijature takodje a basovi su neka druga dimenzija. Znaci kvalitet izrade kod originala je stvarno ekstra ovo pricam za te starije modele. Kod novih je vrlo diskutabilno, mislim da se vise uopste ne gleda na kvalitet a cinjenica koja tome ide u prilog je i ta sto svi koji znaju ili se razumeju u instrumente uglavnom traze modele koji su se proizvodili 70-80-ih godina. Interesantno je sto moja kopija President-a ima cak i plocicu da je original.:lol:
|
dragan78 ! bocim tije dao odgovor.Samo sa dobrog majstora,koji prodavac ga ne poznaje.Buduci da neznash originale, necesh razlikovati i plagijate. Nece biti dovoljna samo slika ili slike samo od vani, vec ispod dekle /mehanizam/, kako i unutrashnji deo sa fasenima. Pozz.
|
bokim, gdje su slike?
Znaš šta si obećao.:"> |
Evo kao sto sam obecao. ;)
http://img135.imageshack.us/img135/4...cf1542c.th.jpg http://img213.imageshack.us/img213/1...cf1543k.th.jpg |
kakš je lepa, ako nije tajna koliko te izašla?
|
4000.
|
nisi uspio da spustiš koju stoju, nema veze važno da si ti zadovoljan!
|
Vredi te pare, definitivno, kada sam je otvorio unutra je bila kao nova, bukvalno ni trun prasine. A tonski je ekstra, stvarno primerak boli glava. Harmonika nije izasla iz sobe za sve ove godine.
|
đe si je pazario?
|
Koje je godiste? Po meni, najlepsi model od Guerrini. Jos da je Prezident ;)...
|
Godiste je '79. A sto se tice President-a uopste nemam nameru da zbog "goluba na grani, pustim vrapca iz ruke". Ovo sam spomenuo cisto iz razloga koji sam prilicno i sam dosta analizirao a tice se razlike izmedju Superior 2 i President. Po meni a nadam se da ne gresim iskoristicu izraz koji se dosta koristi u automobilskoj industriji i veoma je rasprostranjen kao marketinski potez, President je samo restilizovana verzija dvojke. Dvojka je bila top model u ponudi Guerrini-ja tako da su modeli do pojave President-a identicni ako ne i bolji u zavisnosti od primerka. Jer sto se tice razlike, u cemu se ona ogleda, vizuelno drugacija je dekla, slova, registri nisu cetvrtasti vec "paciji kljun", sam mehanizam za registre je identican i na dvojci i na Prezidentu, dirke su malo zaobljenije na dvojci i mozda su tu neki detalj sto se same klavijature tice doterali i to je to. Sto se tice tonova i to je vrlo diskutabilno, opet bih se vratio na ono sto sam malopre rekao, ako je do pojave President-a Guerrini-ju dvojka bila top model u ponudi pa nije valjda na njih stavljao tonove 2. klase a da samo na President stavlja tonove 1. klase?! A i tonovi su kao sto rekoh za diskusiju jer nije ni svaka harmonika ista makar napravljena i iste godine... Svaki instrument je prica za sebe. Takodje i prica koju sam negde procitao da su na President-u duze suseni faseni nego na dvojci takodje mi "ne pije vodu" jer poznato je da su tih 80-tih godina Prezidenti isli "kao ludi" pogotovo za prostore bivse SFRJ. Cim je potraznja velika to je i vreme za neku vrstu proizvodnog procesa skraceno i to uslovno. U sustini ovo sto sam napisao vazi za period pre samog pocetka proizvodnje President-a, posle toga moguce je da su hteli da ipak naprave razliku izmedju dvojke i njega pa su mozda na dvojke stavljali tonove 2. klase, ali pre toga, nikako ne mogu da poverujem u to. Da rezimiram, dvojke do pojave President-a su ili identicne sa njim ili mozda cak i bolje, u zavisnosti od primerka. U harmonikaskim krugovima President mu malo dodje pitanje i prestiza, ne moze da se kaze da nije tako, ipak je to instrument na glasu. Malo je duza prica ali eto nekako mi doslo da se malo raspisem o ovome. Ne zamerite.
|
Interesuje me misljenje u vezi ove harmonike...
Dodato: To je Guerrini superior 2 iz 72` godine... |
nisam siguran, ali mislim da je pokojni Perica Gula imao takvu, imaju savrsen zvuk po meni i ova na snimku isto tako zvuci, ali cini mi se da je dotjeravan snimak.
|
ja mislim da je to superior 3 iz 75 ili 76 godine.
to je odlicna harmonika. |
Eeeeee "doktor" nesaband ! Nemoj ti da mislish da je Superior 3. Kolega potvrdjuje da je Superior 2 iz 72 god. Mozda je harmonika njegova. Mozda menjao deklu i registre. Ja, ili josh neki mozda cemo da pomislimo da je i Superior 4. Snimka je stara i od daleko je snimano. Nemojte mi zameriti na ovakav moj komentar. Kakva pitanja, takve i odgovore se mogu davati. Kada bi se postavio sadashnji snimak te harmonike, kako i vishe slike od nje, moglibi da dajemo merodavnije komentare.Naj bolje je kada se harmonika drzi u ruke, vidise u kakvo je fakticko stanje od sve aspekte. Zato: svaki zainteresovan za neki instrumenat,sam donosi odluku shto je i kakoje, ili potrazi mishljenje od nekoga majstora.
|
U svakom slucaju, hvala... Potrudicu se da postavim neku slicicu. Evo o cemu se radi... imao sam Dallape Supermaestro i nisam u toku sto se tice Guerrini harmonika. A interesuje me da li postoje razni formati superior 2 ? Pitanje se odnosi konkretno na sirinu korpusa.
|
Na konkretno pitanje, konkretan odgovor. Da. Stariji modeli su bili shiri, to isto vazi i za Presidente.Pozz
|
Hvala na odgovoru. Pozz.
Dodato: Bio sam u dilemi, zato sto mi je jedan majstor rekao da je to u stvari superior 3. A cudno mi je bilo, zato sto leva strana nije ravna, nego ima onaj prelaz kao i dvojka... Inace, faseni su sareni i tonski je izvanredna... I jos nesto... registri su crno beli i dekla je metalna... Da li je moguce da je nesto radjeno oko te harmonike? |
Pored dekle, registri, taj prelaz na bass stranu, Superior 2 je sa 120basova a Superior 3 sa 140basa.
|
Trenutno vrijeme na Forumu 17:07 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org