![]() |
Kakav amaterizam! :(
Nisu u stanju održati niti web aktivnim, većinu vremena je down. Kako onda očekivati da će update biti dobro odrađen. Navodno kažu da je potrebno mnogo testiranja pa da će "malo" kasniti s izdavanjem. Kao da (i oni) rade svemirski brod, a ne običnu nadopunu već postojećeg OS-a. :rolleyes: |
A nije ovo prvi puta da OS kasni. Nisam niti ocekivao da ce ga danas izbaciti. Sad je jasno da su na NAMM u prestavljali maglu - to jeste ideju necega sto jos nije bilo gotovo. A normalno je da smo mi sviraci nestrpljivi kad je u pitanju nesto novo iako necemo ni bolje ni losije svirati kad to dobijemo. Makar to kasnjenje od sedmicu ili dvije nece biti kao Ketronova kasnjenja koja su gidinu ili dvije ili u nedogled. Jamaha ovih problema nema jer oni nemaju ni update os. U njih kad kupis instrument to ti je to do sledeceg modela.
|
Meni jedino bitno u tom novom sistemu je taj pormamento i mono ako bude kao na kronos biće dobro,ovaj nije nizasta
|
neko kaze bice portamento jos bolji nego u kronosa. zadnji pisan
|
Ja nešto i ne vjerujem..
|
Citat:
Pa nije baš tako što se tiče Yamahe. Update Genosa je odrađen u dva navrata, prvi put veoma opsežno, u dan kako su rekli. Drugi update je izašao ubrzo nakon toga i ono što je najbitnije, pored opsežnih dodatnih funkcija nisu se javaljali baš nikakvi problemi uzrokovani izmjenama. |
korg18
Ma seru previse,bice ovo puno losih Bagova,i sta smo dobili nista koristim korg godinama nikada nisam prelazio na druge modele ali ako se ovo pokaze laznim prelazim na drugi brend aranzera pa bila to Yamaha ili neki drugi,jbm ga u Korga stalno blokira na svirkama lijepi moj Pa1x nikada nije stao u ovih 11 godina koliko je kod mene..........
|
|
Jel oni to zezaju ljude ili su im stvarno serveri u banani. :D
https://www.korg.com/us/support/down...re/1/286/3632/ Pisalo na plotu ... =)) |
Mnogi su nestrpljivi ali cini mi se da je link koji sam postavio GRESKA!
|
1 Privitaka
Nije tvoj link greška. Na oficijelnoj stranici kod Musikant verzije postoji link koji vodi prema downloadu NEXT verzije. A on u stvari vodi prema staroj 2.2.
|
korg18
za Musikant verziju OS je pusten a u NAMM se nigdje navodilo da ce biti za muzikant verziju i ovi Korgovci nesto muljaju ko ce im ga vise znati,kod mene radi sajt normalno provjeravao sam i nista pomijerili su samo za mart pocetak marta,pa ce dan po dan i sutra nikada nestani :lol::lol::lol::lol::lol::lol: ovo je samo neka zezancija jbs ti Korg ......
|
Ako opet nije korgova patka- ponedjeljak 04.03.2019 Korg.com.UK od 17 sati predstavljanje novoga OS- Next?????
|
Korg18
nema od novog OS nista,nesto sam malo dosao do nekih informacija,da to sto je napravljeno ce biti samo kao ukras nista od te njihove memorije i dalje ostaje tih 400 MB a to 1.5 gb je trenutno stanje na SD memorji,ako je ovo tacno kako sam dobio informacije od covjeka koji radi u Korgu,i sam je izjavio da nezna sta se desava,da ce nam dati kao neku laznu verziju tog sistema da ce oni ipak zadrzati originalnu verziju jbg tako da se popisam na Korga odustajem od Korga,ostavicu svoj Pa1x a ovo sto dalje od mene jer sam poceo raditi set i nadajuci se necemu sam izgubio tu volju stao sam nit tamo nit vamo....
|
Ti bas pao u depresiju, bit ce nesto samo polako.
Evo nesto od kolega iz Rumunije; https://youtu.be/A0TAEmQpmwU |
Korg18
nisam pao u depresiju danas sam bas prodao Korga,i vratio se na staru Pa1x i neka tako bude dok ne bude nekad nesto stabilno,par puta se sramotim na svirci zbog Losih Bug/ova blokira krenemo pjesmu sve ide kad treba nesto izabrati nece probao sam sve i sa OS ali eto vratio na kraju prvi OS ali nije to to,necu da se mucim oko toga stara koka dobra jaja nosi..........:lol::lol::lol::lol:
|
Prodao si Pa4 i kupio Pa 1?
Ne razumijem bas najbolje? Kakve su tebe muke mucile na Pa4? |
koji je najstabilniji inace pa4x os sistem koja oznaka? ja sam kupio pa4x pre par dana, u njemu sistem 2.2.0
|
Citat:
|
Korg18
Pa1x imam vec 11 godina nisam ga niti prodavao,isao sam u Muzicku prodavnicu gdje sam uzeo aranzer zbog garancije nisam htjeo dirati OS oni su pokusavali sve ali na zalost nista i dobijem novi pa4x,misleci da ce to biti ok sa blokiranjem,i isto se desilo sa zadnjim OS sistemom,kada sam vratio prvi stari os nisam imao problema ali tu ima nedostataka naravno,tako da sam ostao na pa1x,ali dobio sam informacije za OS sistem i odgovor sam dobio ovako
Ažuriranje Pa4x v3 OS je odgođeno za prvu polovinu marta. Imamo neke nedostatke. |
Korg 18, a možda ti to blokiranje klavijature nije do OS nego do seta odnosno njegovih semplova?
|
Korg18
Bas sam to mislio i ja prvo,jer licno izradjujem sam ritmove i probao sam cisto samo fabricke bez i jednog seta i desavalo se isto ali blokiranja nisu bila stalna vec nakon 1 sat rada ili 2 sata rada zavisi na svirci mi se desavalo u sat vremena do tri puta blokira,znate kako me znoj oblije pred masom ljudi uzet sikiricu i isjec i bacit i izaci ali eto,pokusao sam sve nacine ali Korg kao sto sam rekao Korg Govno,cekacemo mi OS,ali eto vidite da i sami imaju problema sa Losim Bug i blokiranjem i izostankom nekih bitnih dijelova koje se koriste funckija kao funkcija postoji ali ne reaguje,jbg tako da zavrsavam svoje komentare sto se tice Korg Pa4X,idem uzeti pecenje i polako oko njega se zaigrati =))=))=))=))
|
Citat:
Citat:
Citat:
Slažem se s tobom da ovo nije tema za kometare ovoga tipa. Ako imaš neke ideje i zamisli kako bi izgledao i što bi u sebi imao "opsežan Update", slodobono se raspiši na Recenziji o Genosu. @Korg18 - ne pratim toliko Korga kao instrument i strašno mi je žao da postoje problemi koje spominješ. Mogu samo misliti kako je ići na svirku sa zebnjom hoće li instrument "izdržati noć". Da li se takvi problemi pojavljuju i drugim tvojim kolegama koji koriste PA4? S druge strane, možda baš ovaj Update pokrpa te nepravilnosti pa zato sve skupa kasni dok Korgov tim ne bude siguran da je sve Ok. Kamo sreće da i jest takav scenarij. |
Volio bih da kolega @Korg18 malo detaljnije objasni o kakvom blokiranju se radi?Ja osobno nemam korga ali sam godinama svirao korgove aranzere i nisam nikada imao blokiranje.
Dodato: P.S. Imam par kolega koji sviraju korga pa4 i nikad se nitko nije zalio na blokiranje. |
korg18
Blokiranje kolega imao sam sve korgove pa i pa4x,korg pa800 je poznat po tome kao i RAM memorji,a ostalo nikada nisam imao problema,evo naime sta se desava sa korgom pa4x sviram po dva sata i na jedanput samo zamrzne nemozes nista ugasim i ponovo nastavim svirku nekih sat vremena opet isto,odnesem u muzicku prodavnicu gdje sam i kupio testirali i stvarno je i kod njih blokirala,rekli su mi da je to los BUG na samom softweru sto sam vec znao da ima problema sa time,kada sam vratio prvi OS nisam imao problema vise,ali nedostaju neke stavke sa novnog,ja inace sam izradjujem ritmovee Boje 90 posto juznih vetar ritmova sam licno ja pravio i dijelio po forumu i nikada se nitko nije pozalio na nesto sto se tice i seta i bilo sta drugo,ali eto pa1x nisam imao problema sa pa2x isto i sa pa3x nisam imao problema,sa pa800 jesam kvarovi Ram memorije,trenutno imam 4 Pa800 koje treba da servisiram ali vise nemam vremena za to odose zivci,a sto se tice sad ovog Novog Os V3 valjda sta rijese praticu pa cu vidjeti utiske izvinjavam se ako nisam nesto dovoljno dobro objasnio.....
Casper svi znate za Mrcka koji izradjuje ritmove,pogledajte na njegovom profilu facebook,ista blokiranja kao sto je kod mene,jednostavno zaledi i to se znalo desavati odradim citavu svirku nemam problema radi extra istom nekada se desi zablokira nakon par sekundi pocne sam prebacivati sa boje na boju i onda opet radi normalno zbog toga sam i poceo pisati o Novom OS vidim da vecina ih ima kod kojih rade normalno dali je to sto ne trpaju set puno,tacno mi se to desava kada mi ostane nekih 20 mb jos slobodno neznam ni sam vise.. |
Stvarno Akte X?
|
Nema se što pametno reči na to što pišeš. Očito je trenutna verzija odrađena loše i treba se nadati da će pored novina koje najavljuju za ovaj update, pokrpati i greške koje se javljaju.
Razmišljao sam o ovom potezu Korga i nadogradnji Next. Što mislite, kako će to utjecati na prodaju novog modela? Predpostavimo da će update zakrpati nedostatke koji se javaljaju i da će donijeti sva poboljšanja koja su najavljena. Možda još i nešto više od toga. Zar taj potez nije u poslovnom neskladu? Jer, što je trenutni Pa4X bolji po perfomansama, to će manje ljudi kupovati neki novi PA5x. Ili će PA5x biti toliko dobar i bolji od stare četvorke da ova nadogranja neće utjecati na to? Baš me zanima kako vi razmišljate. Ili, ostalo je viška neprodanih PA4X na lageru pa žele isprazniti police? Opet sami sebi režu granu... |
A mozda je Korg Tim skontao da će novim update sistemom NEXT OS v3 porasti jos veca potražnja za Korg Pa4x, jer će ovim poboljšanjima ( ako ih bude naravno heheh:"> ), još više porasti prodaja Pa4x, pa neće imati potrebe da izbacuju novi model Pa5x.Znači bolje isplativa i jeftinija solucija, nego da stancaju novi model.Bolje platiti stručnjake za sotwer i novi OSv3, nego ulagati u hardwer.Možda?
|
|
Kad sam skoro pisao o ovoj temi za Korg Lebanon nagovijestio sam proširenja RAM na 3GB. :">
Korg Music Gear Lebanon i NEXT OS V3. https://www.facebook.com/musicgearle...5672274579205/ 3 user DK, 6 user Sound? Da li i mi za normalne Korgove sa OSV3 možemo očekivati ta proširenja? |
Bilo bi lepo kad bi i to ubacili u obične pa4
|
evo ga download za orjental pa4x os next 3
https://www.youtube.com/watch?v=ilkf1-Ia07o https://drive.google.com/file/d/19sz...Yse7zsACW/view |
Skidajte !!
Evo konačno dočekasmo da izađe v3.
https://www.korg.com/us/products/syn...rs/pa4x/v3.php |
3 Privitaka
@branoy - link koji si postavio vodi prema verziji Korga pa4x MG Edition. Za PA4x Oriental se može skinuti na web stranici Korga. Postoje bitne razlike pa da se netko ne bi zabunio i u euforiji nadogradnje krenuo s pogrešnim Update.
https://youtu.be/HqiQ5TdCxBM Korgova stranica je opet down ... velika je potražnja. Da sam ja vlasnik tog instrumenta, pričekao bih dan, dva da se dojmovi slegnu i da čujem utiske drugih korisnika. Ovo savjetujem svima onima kojima je klavijatura potrebna za ovaj vikend. ;) |
Jel neko instalirao OS imal utisaka
|
|
Ovaj video sto frajer prezentuje pa tacno se vidi da trazi fajl sta ce ubacit da zablokira klavijaturu evo kolege instalirali i sve radi ok nema bugova nikakvih ja jos nisam cekam jos utisaka ali ovaj video je cisto se vidi sta covjek radi
|
odlicnioo to nam i treba nasih informacija da to radi sve ok, al msm nek se i vidi mozda se nekom desi takav problem. ja sam skinuo os next isto cu load
|
I ja sam instalirao, učito svoj set. sve ok do sad. Klavijatura dosta brže funkcioniše, pogotovo se vidi na songbook kako ih brzo salta dok je prije pravo spor bio iz pjesme u pjesmu. I portamento nije loš, nije to baš ko na kronosu ali aj, daj šta daš. Onaj mono legato offset nije neka sreća, ali može poslužiti valjda za nešta. Juzisound je neprikosnoven i daleko nedodirljiv što se tiče toga, razvlači semplove na mono ko da je sinteza neka.
|
Kaze mi Songbook selection failed
izadje mi ova poruka kad hocu da izaberem pesmu preko songbook search opciju ali samo dok koristim filter opciju ne znam zasto ali eto vidite
https://youtu.be/Th5D3W3EoAU |
Trenutno vrijeme na Forumu 13:17 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org