![]() |
casper ,
poslao sam ti mail . Čini mi se da je u pitanju velocity . |
Nešto je spor taj poštar :D
Nema maila, ni u spamu ... |
daleko su vinkovci,magla ..;)
|
2 Privitaka
Eto ga, stigo poštar s paketom.
Tako je, velocity je razlog razlike koju čuješ. Ali čim sam vidio "proizvođača" Styla nisam niti sumnjao u to :D. Grafička usporedba bubnja je dovoljna. Prva slika je tvoj Beat, a druga je EPBallad, originalan Style iz Tyrosa koji i zvuči "nešto jaće" od ostalih tvorničkih. Enigma riješena, narod je nešto novo naučio. Interesantna je (ne)zainteresiranost za ovaj SysEx, mislio sam da će video pobuditi zanimanje. :p Ljudi, ne treba znati ništa od ovih hijeroglifa F0 42 30 30 0F 00 F7 F0 42 30 30 1C 00 F7 F0 42 30 30 0D 00 F7 samo treba dobro slušati, čitati i sa tri klika postaviti sound iz snova. Pa to je Yamaha, a ne neki tamo ....he he he :lol: |
Casper ,
ja sam prepisku tebe i tranzita vezanu za video iz teme shvatio kao zezanciju . Video sam tek sada pogledao ;),nisam htio gledati nekakav propali pokušaj pojasnjenja necega . Znaci , i ja baratam i mjenjam te fantomske sysex podatke, vec dosta dugo . Samo sto nisam znao da to radim .;) idem se sad ubit sa necim iz frizidera . A ja mislio ne znam ti sta . Moš mislit ,sysex-a ;) |
...do perverzije si dotjerao sa tim sysexom i to bez pomoci viagre. U predhodnom odgovoru Akordeonisti sam napisao okvirno ono sto je vazno za rad sa Sys Ex protokolom. Nije jednostavan, ne moze se savladati za par sati ali nije ni astrofizika. U sustini, to su midi naredbe kao i bilo koje druge (recimo, u obliku midi controllera), samo sto su nesto obimnije, dalekoseznije i detaljnije i sto se pisu hexadecimalnim brojevima. Uglavcnom se za svaki od instrumenata moze nabaviti njegov Sys Ex protokol, a onda je uz njegovu pomoc, moguce uraditi i najdetaljniji editing tog instrumenta, kao i razno-razne vratolomije dodatnim Midi Routingom. Naravno da u Sys Ex protokolu postoje odredjena pravila o tome kako se zadaju Sys Ex komande, kolike treba da budu pauze izmedju pojedinih Sys Ex Stringova da ne bi doslo do prevelike "guzve", koje od njih treba kao prve zadavati i kakav je redoslijed naredbi najucinkovitiji itd... itd... ali se to, uz malo volje i vremena, da savladati.
|
@romario - upravo tako, nisi ni znao da si freak. Sad možeš bez imalo grižnje savijesti navalit na frižider :D
Kada u Tyrosu mijenjaš EQ, Efekte, Tune, Filtere, u stvari unosiš SysEx podatke. Ti nizevi brojeva i slova se zapisuju i pokreću sve tvoje promjene. Tako je i kod XGW, on odradi "pozadinu", a na korisniku je samo da "čačka" po postavkama. @ tranzit - opet si bio brži za sekundu :-P |
Citat:
|
Kada napišem casper ,piše casper .
Meni nije bitno koliko je to nula i jedinica . Ja sam nesto drugo zabrijao za sysex izgleda . |
Sta li bi to moglo biti ?
|
A sta ja znam .
Vas dvojica ste krivi. Malo više ti nego casper ;) |
Najlakse je okriviti drugog pa jos i starijeg, nemocnog i zivotom skrhanog kolegu. Sram te bilo, da te bilo !!!!!
|
Jesi vidio, sad smo još i krivi. Joj, kakva je to današnja nezahvalna mladež :p
|
Ne okrecite pilu naopako
i nemojte bjezati od svoje odgovornosti:p Ja nisam nezahvalan,otkud to sad . Mlad jesam,naspram vas ;) |
Ama nisi ti nezahvalan, to te casper malo kaznjava. Ozbiljno sam uvjeren da ces ti vrlo brzo savladati rad sa Sys Ex protokolom i da to nece biti neki poseban problem za tebe. Imaj na umu da u jednom Styleu mozes Sys Ex naredbama editirati cak i solo sounde na desnoj strani (R1, R2, R3) kao i Left sound. Dakle, nisi ogranicen samo na Style trake. Ovo se moze iskoristiti na dosta nacina i time prilicno iscrpiti resurse aranzera. Prije nekih petnaestak godina trazio sam nacin kako da se urade te famozne "terce" na Yamahinim aranzerima i poslije poduzeg razmisljanja i vaganja, zakljucio da se to, kako valja, moze uraditi iskljucivo putem Sys Exa. Trebalo je upisati ogroman broj Sys Ex Stringova po unaprijed konstruiranoj shemi da bi se dobili svi tonaliteti i sve harmonske konfiguracije (bar one koje se upotrebljavaju u balkanskoj muzici), a da to opet bude lako i brzo za upotrebu. Rezultat je poznat, a ovo ti moze biti pokazatelj koliko je "svemoguca" pravilna upotreba Sys Ex protokola, pa sam ti iz tog razloga u jednom od ranijih postova i savjetovao da se ozbiljnije pozabavis Sys Exom a da ostale tricarije ostavis (bar za sada) po strani.
|
Rekoh ja Tranzita za presjednika,ako ne za presjednika onda bar za hausmajstora Yu-midija,da nam ako nista drugo popravlja tim "Sys Exima"Yu-midi=))=))=))
@romario druze s cim se ides to ubit iz frizidera?Da nije mozda pivkara to aaaaaa?:DUh kako lijepo flasa hladna pa kad je odcepim upaljacem a ono pukne,odjekne pa je nategnem i pola iskapim na jedan gutljaj hahahaha Dodato: Htio sam reci potegnem a ne nategnem hahahaha |
A meni se strasno dopalo to "nategnem"... slikovito je... a i vrlo autenticno prikazuje "potezanje" iz pivske boce. Ne bih ja to mijenjao, samo ti natezi i dalje =))=))=))=))
|
A jos bolje "natakarim":lol:Sta mislis kako bi ovo svabo preveo na njemacki hehehe.Nebi mu ni ti "Sys Exi"pomogli hahaha
|
Željko 0. mislio1 .sam.1sys0- 1krempitu0-1ex0.potegnuti0.iz1.frizidera 1 ;)
|
Evo još jednog videa, i ovaj traje samo 6 minuta.
"Auditoriju" će sigurno biti interesantna 3,20 minuta gdje "uletava" kompresor ... Stvarno ne može jednostavnije. Jel netko tražio dobro složene Stylove za Yamahu? :p |
Jos samo da mi Tranzit posalje XG Works pa da "navalim"! :)
Dodato: Casper, dok se Tranzit ne vrati u, kako sam kaze, "bazu" mozes li mi ti poslati XGW? |
Taman sam razmisljao o prelasku na korga. Al sad moram da isprobam ovo kod mene na T2. Hvala na lepom objasnjenju.
|
Nemoj (još) prelaziti na Korga. ;)
Naravno da će raditi i za Tyros2. Samo treba u XGW unijeti instrument listu za T2. XGworks je software proizveden 1996, završio je s razvojem 2002. Znači da se ista ovakva obrada mogla raditi i prije 10-15 godina. Za sve Yamahine klavijature je isti princip obrade, ograničenje su jedino one same. |
Trenutno vrijeme na Forumu 02:36 |
Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
.
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org