YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Svaštara (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=26)
-   -   Da se malo upoznamo! - Koga sve ovde ima? :) (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=245)

Dejan 01.12.2009 22:02

Ja se stvarno izvinjavam sto pisem u staru temu ali kada sam procitao post od Marco7 ja umalo nisam umro na mjestu a glasi ovako:"Pre 32 godine 'ebo mi majku nastariji sin moga dede i rodio se ja Marko Gredic!"Hahhahahahahahahaa

grandia 02.12.2009 09:28

u pravu si deki ... postovi su ekstra! a i prilika da se malo vise sazna o kolegama s kojim se ovde druzimo i delimo ljubav prema muzici ...

a mogao si barem da napises nesto o sebi posto si otvorio staru al veoma interesantnu temu :lol:

ajd deki ti prvo posto si mladji, pa ako tebi niko nista onda cu i ja =))

pozdrav svima

zeljko 14.11.2010 04:42

Koliko sam dugo ovdje na forumu i nisam naleteo na ovu temu,a tema je vrijedna paznje iako je stara,pa reko da je obnovimo i prebacimo na pocetak mozda se jos neko ovako lijepo prestavi kao ovi stari clanovi.....Hajde grandija sta cekas ti si na redu hehe...Poooz

LAsER 15.11.2010 22:30

Kad ste je vec opet pokrenuli aj da i ja dodam sta :P

- 86-to godiste, rodjen-zivim-radim u Tuzli. Usput kad tad bit ce i fax zavrsen FIT (Mostar). 7 godina proveo u Njemackoj dok sam bio dijete :P

- Sto se tice Muzike, sviram na klavijaturi, nesto malo "ozbiljnije" zadnjih 6 mjeseci, prije toga vise onako 10x u mjesecu kad se stigne. Ali mi je i dan danas ostalo kao hobi, da bi se bavilo profesionalno, smatram da je potrebno odvojiti vise od 2-3h dnevno, a to vrijeme nazalost nemam :(

- Moja oblast vise pripada web developingu (programiranje, design, ...)
Skoro pa sve sto ima veze sa tehnologijom na osnovi racunara me interesuje tako da sam se predjelio ka tom smijeru.
Seminari, 8h provodenje u kancelariji, edukacije, i sl. stvari sve vise i vise mi kradu vrijeme od klavijature.

- Pored pomenutih aktivnosti naravno tu je uvijek barem 1-2x u sedmici rekreacija (fudbal, stoni tenis, kuglana, teretana)

- Ribolov obozavam

- Druzenje, gide, ... zadnje vrijeme sve manje i manje ali eto, kako Sike odpjeva ono "kako starim sve se manje gidiii", dobro mozda nije tako odpjevo ali tu je to :D

Ukratko to su neke sasvim dovoljne stvari kako bi me bolje upoznali ;)

Sretno i pozdrav svim muzicarima i onima koji zele da budu

Dell 16.11.2010 00:43

imam par prijatelja koji studiraju isto na FIT-u, zovi nekad na kavu ;)

LAsER 16.11.2010 20:56

Super, prvo slobodnom prilikom kada budem u Mostaru, idemo cugati svi kavu a ko hoce moze i caj :))

casioonlybest 17.11.2010 14:07

Slucajno nabasa na ovu temu,bgm se nacita svega i svacega.Koliko mogu zamjetiti ovdje je jako puno skolovanih muzicara,itd...al eto da i ja kazem nesto o sebi
Zovem se Jasmin.Rodjen u Konjicu,86 godište(negdje na pola puta izmedju Mostara i Sarajeva,mal gradic),odrastao u Mostaru,zavrsio Saobracajnu skolu,upisao Engleski jezik...pa nije islo :D Iskreno muzika mi je oduzela previse vremena,jbg,bilo zanimljivije svirati po svadbama,i svugdje negdje.
Muzikom se bavim od 1998,svirao sam izpocetka klavijature,pa harmoniku,pa sad opet klavijature,i tako.
Muzikom sam se bavio aktivno (znači bar jedan nastup svake sedmice,negdje do prošle godine,tačnije dok se nisam oženio,a sad je to samo hobby,hehehe)
Toliko od mene

Lijep pozdrav za sve vas ::)

Dell 17.11.2010 14:12

casioonlybest, moji starci su podrijetlom iz Konjica, a ja rodjen u Mostaru, tako da se smatram i Mostarcem i Konjicaninom, ne znam jesi li cuo moju pjesmu o Konjicu :)

casioonlybest 17.11.2010 15:10

Ne na zalost,nisam.Gdje se moze to da cuje??? :D

korgpa50tr 20.12.2010 14:16

Nenad Markovic, iz Vrsca...nadam se da cemo se lepo druziti, a i da cu sa nekim zasvirati...sve najbolje..pozz

gagy 20.12.2010 16:44

Jbt,mnogo dobra tema a tek sada nabasa na nju!Valja ponekad ozivjeti i stare teme.Zovem se Dragan Milakovic,rodjen sam ko vrlo mlad...:) 1976.godine,zivim i radim u Gradisci,BiH.Zavrsio sam Gimnaziju i radim vec 13 godina kao komercijalno carinski referent.Muzika je moja ljubav od malih nogu,a klavijature pocinjem da sviram u 8.razredu osnovne skole.Prvo samo zabavnjake medjutim kad sam vidio koliko narodnjaci zaradjuju ja se preorjentisem pa udri i jedno i drugo.Tezgarim koliko mi posao dozvoljava i tako muzikom kao sporednom profesijom solidno popunjavam kucni budzet.;)

gega 20.12.2010 17:48

**

Eto nama ,,veze,, na carini....Juhhuuuuu =))=))=))
Salim se gagy.......ali da mi ipak zapisemo tvoj telefonski broj za nedaj boze :D

gagy 20.12.2010 17:54

Ma nije problem,ali samo za clanove yu-midija! :lol:

Enzzo32 29.12.2010 15:28

Enes Mujic Rodjen07.03.1973.u Sarajevu.Muzikom se poceo baviti1982 kao clan skolskog orkestra gdje sam svirao harmoniku.1987.god. dolazim do prvog sinta(Korg poly 61)i to je odredilo moju orjentaciju u sviranju instrumenata.U eksperimentalnoj fazi sam ucio i gitaru,bubnjeve,klavir,blok flautu,ukratko svaki instrument koji mi je dosao pod ruku.U kafanu usao 1988,godine i radio oko 15 godina sa manjim prekidima(rat).Uporedo sa kafanskom skolom sam zavrsio i srednju muzicku skolu u Sarajevu,solisticki odsjek,smjer muzicar oboist(jos jedan instrument vise na spisku).2000-te god.definitivno zavrsio sa tezgom i poceo malo raditi za svoju dusu.Imam svoj studio,komponujem,pisem muziku za film(Nebo iznad krajolika je moj prvi veliki projekt),radim aranzmane(j.... po kucama usput),i onako po pozivu,odradim neku svadbu.Imam i bend sa kojim sviram pretezno rok muziku.I da se pohvalim na kraju,dosao sam u stadij da biram gdje cu svirati,i normalno za koju lovu.Trenutno sam sa povremenim svirkama u klubu Coloseum i u diskoteci Sloga.Pozdrav iz duboko zamrznutih Hadzica.
PS od opreme koristim trenutno Korg PA80,i Kurzweil k2500+korg cx3 po potrebi.

pa1x pro elite 04.01.2011 12:31

evo da se i ja predstavim .
Zovem se Srecko Ivkovic. imam jos malo pa 16 god . zivim u Livnu .
glazbom sam se poceo bavit u 5 raz kad mi je stariji brat ostavio klavijaturu jer je on isao na fakultet . i od tada sam ja malo poceo sviruckat . u pocetku nisam imao pojma . brat mi pokazao 5 akorda i to je sve sto mi je on pokazao , jos mi je pokazao to da mi na ekranu pokaziva koji akord svira . prateci ekran sam naucio i ostale akorde . da napomenem nisam isao u nikakvu muzicku skolu . note ne poznajem . sve sviram po sluhu , do sada u kuci imam najbolji sluh ;) .
inace u mojoj obitelji vecina su muzicari. stari svira harmoniku i nesto gitaru(slabo - i po sluhu) . brat sviro klavijaturu , sad gitaru i sestra isto tako .
slusam razne pjesme . najvise narodne , ali vecinom balade . najvise Sasu Matica.
trenutno idem u 2. razred ssš . elektrotehnički smjer .
i tako sad raspust pa se dosađivam .
I na kraju . Sretna nova 2011 .
pozz!!

Dell 04.01.2011 15:48

nisi bas komsija, ali nisi ni daleko :D

mirandess 04.01.2011 23:28

@pa1x pro elite
hoooouuuu cuo sam da se livnjaci i duvnjaci ne podnose bas najbolje :D heheehehhehe p.s. da ne znas mozda tihu knezevica... on je iz livna..... profesor u glazbenoj skoli! :D

pa1x pro elite 05.01.2011 21:01

ne poznajem Tihu. odnosno neponajem nikoga tko predaje u glazbenim školama . jer nisam isao u nijednu .i ne planiram. hehhe

znas li ista od livnjaka . ima ih dosta koji studiraju na faksu dolje u Mostaru?
pozz

Dell 05.01.2011 21:04

i ja sam cuo za to livnjake i duvnjake da se ne vole, ali to je cista patka ;) Meni cale ima gore dosta kolega, a ja imam cini mi se jednog kolegu sa faksa iz Livna :)

mirandess 06.01.2011 12:42

ama znaaaam jaaaaaa :D za to :D ali cuo sam da vam je izlazak najjaci! :D dogovorit cemo se ja i dell upast u livno u grad na vecer! a moremo i u duvno imam ja tamo dosta ekipe :D :P hmmmmm znam dosta likova iz livna ali ne znam im imena, ima ih barem 10-ak koje sam upoznao, al dzaba kad im ne znam imena......

Dell 06.01.2011 15:07

upascemo, pa se zapit, ali daleko majku mu :)

zeljko 06.01.2011 15:10

I ja sam cuo da se ne vole=))

pa1x pro elite 06.01.2011 15:57

haha . ja nisam nista cuo . mogu samo pretpostavit da se nevole zbog toga sto livnjaci imaju bolje kafice i diskoteke.

a Dell i Mirandess imate dobrodošlicu.
lako je doc a kako se vratit to vam nemogu reć .(osim ako budete pili kolu i brusnicu) onda se mozete vratit normalno.
pozz

Dell 06.01.2011 19:20

eno kolu i brusnicu....

:D:D:D:D:D

buco bass 18.01.2011 23:01

zovem se šljivić ibrahim nadimak buco jos od rodjenj ali nisam debeo ,imam41god. zivim u tuzli bavim se ajmo reci profesionalno muzikom preko 20 god. prvi instrument mi je bio harmonika negdje do osmog razreda os skole.posto se u mojoj familiji niko nije bavio muzikom moji roditelji nisu bas u to vjerovali i nisu mi pruzili podrsku naime kad mi je trebala veca i bolja harmonika nisam je dobio jer otac je pravio kucu isve pare bile su usmjerene u tom pravcu tako da sam ja silom prilika morao da se uhvatim gitare a i to sam posudjivao od prijatelja i vjebao i molio drage da mi pokazu nki akord i sl.sa 18 god. sam usao u kafanu i svirao bas kontru na ritam gitari vjerovatno vecina zna na sta mislim jedne prilike u jednom restoranu jedan moj prijatelj bas gitarista me zamolio da malo ustanem da ga zamjenim jedan blok tada smo primjetili i ja i moje kolege da mi bas gitara odlicno lezi i to sam i ucinio prihvatio sam se basa i svirao ga do unazad pet god. posto je situacija vema teska i kako su se pojavili aranzeri gazde lokala su sve manje uzimale kompletne orkestre jer im je bilo lakse pacat jednog ili dva muzicara tako da smami gitariste i bubnjari fakticki ostali bez posla tada sam odlucio da kupim aranzer nije mi bas bilo tesko da se snadjem jer sam svirao i poznavao harmoniku je da kolega mi je pomogao oko lijeve ruke da nebi trcao po klavijaturi nego sto kazu da sve bude pod rukom trenutno imam korg pa 500 sviram ne koristim puno transpozer dobro sam se snasao vjezbam skoro svaki dan

milos511 02.04.2012 05:03

Evo da i ja ispricam moju pricicu...
Zovem se Milos Mitrovic, zivim u sremcici (20 km od Beograda), imam 20 godina. Rodjen sam u beogradu, i bio sam maltene dete asvalta do svoje 2 godine srednje skole, kada me je moj drugar pozvao da dodjem u nas okud, da blejimo, ima puno mladih ljudi pica zena i zezanja... pre toga sam zavrsio nizu muzicku skolu za gitaru posle cega je nastala mala praznina u mojoj svirackoj karijeri... Zavrsio sam je kao jako mlad da bih razumeo sve sto sam trebao da je razumem(6. razred osnovne skole je u pitanju), posle cega sam odmah dobio priliku da sviram u jednom od najjacih beogradskih kud-ova (omladinsko kulturno umetnicko drustvo ili ti folklor, za one koji neznaju)... to mi je kao jednom da kazem "mladom rokeru" bilo jako neinteresantno, sviras tamo neku dvojku i to je to... posle poziva mog drugara poceo sam polako da se druzim sa ljudima u tom kudu u mom mestu pa sam po malo poceo i da sviram, sa nasim cika Rajkom koji mi je maltene postavio osnove tipa kako se koji ritam zove sta kako ide.... posle godinu dana orkestar tog kuda se obogatio za jos dva mlada clana(violina i harmonika) Braca Saric a pocetkom prosle godine smo dobili i basistu... inace ova dvojca su sinovi Aleksandra Cake Sarica jednog od pobednika sokobanjskog takmicenja, koji je uvek tu kada negde zapne, tako da sam do pre oko godinu dana svirao samo u tom kudu i to sviranje je i dan danas veoma uspesno( gde god da smo se takmicili uzimali smo neko od prva tri mesta). u principu ja i nisam neki gitarista kao pojedinac jer sam uvek isao kao neka pratnja i saradnik nekog harmonikasa ili soliste, tako je valjda sudbina htela da ja budem "pozadinac". pored kuda trenutno radim i sa mojim kumom sa kojim sam se upoznao zbog muzike, sto je jos jedan pokazatelj da je muzika usla u moj zivot... sa njim radim klubove rodjendane i tako to, uglavnom struju kako ja to kazem... zavrsio sam ETS Nikola Tesla, upisao visu elektrotehnicku ali sam studije prekinuo u nadi da je muzika ono cime treba da se bavim, pa vreme ce pokazati dali sam i koliko pogresio ;) to je u principu to sto se mene tice u nekim koliko toliko kratkim crtama.... Pozdrav svim forumasima!!!:p

Trenutno vrijeme na Forumu 01:39

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org