YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76)
-   -   formula95 - demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=24412)

yamahapassion 16.01.2013 21:58

Mali off: Romario, ne znam kako stoji na tyrosu, na s700 je prvi klavir u grupi iz grupe live zvukova (live grand piano) a sustain mu ukljucis kao efekat i zvuci fenomenalno.

romario 16.01.2013 22:05

Budem probao ...sutra...
Hvala.kolega ...
Piano je prvi u grupi,samo da vidim kako si mislio da ukljucim
sustain kao efekt.
Postovano sa mobilnog uređaja

yamahapassion 16.01.2013 22:27

evo sad gledam sliku T2, malo je mutna, ali mislim da bi trebalo biti sa desne strane u donjem delu iznad OTS-a, imaju 6 dugmica (voice effects). Jedan od njih ti je sustain ;)

zeljko 16.01.2013 22:32

Super ovo sa klavirom sto si odsvirao..Pozz

just_be 16.01.2013 23:06

Ogromna razlika raniji snimak i ovaj sada. Super je ovo, mozda par tonskih greskica tu i tamo. Ali sto je najvaznije napredak se cuje. Okaci opet nesto kad navjezbas.

Arter 16.01.2013 23:27

lipo zvuci....

romario 17.01.2013 20:29

Citat:

Originalno postovano od yamahapassion (Post 234000)
evo sad gledam sliku T2, malo je mutna, ali mislim da bi trebalo biti sa desne strane u donjem delu iznad OTS-a, imaju 6 dugmica (voice effects). Jedan od njih ti je sustain ;)

Probao danas na probi ...super je.
Eto ,nisam to koristio do danas.
Hvala na ideji ...svima...
Postovano sa mobilnog uređaja

gitar 17.01.2013 21:24

Čisto da ne verujem da je @formula95 za ovo kratko vreme toliko napredovao...

casper 17.01.2013 23:56

I po meni je to prebrz napredak. Ili si pravi talent ili ....
Zašto si obrisao snimku iz prvog posta, lijepo sam ti rekao da je sačuvaš. :D

formula95 18.01.2013 00:22

Hvala hvala :D Morao sam da brisem jer sam uploadovao nekim clanovima stw na ******* a nije bilo mesta ili ne znam ni ja sta, uglavnom nije ni to sljakalo pa sam koristio mediafire

ЂолеПФК 18.01.2013 04:05

Mnogo akcentuješ pratnju, druže...
Samo napred.

formula95 28.01.2013 11:40

Evo jos jednog na pianu :D

Yiruma - River flows on you

<embed src="https://www.box.com/embed/vfhfdinyk7uhod9.swf" width="500" height="200" wmode="opaque" type="application/x-shockwave-flash" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always">

I snimio sam cesaricu jos jednom na bright pianu

O. Dragojevic - Cesarica

<embed src="https://www.box.com/embed/m6x0pnwvpttgs8w.swf" width="500" height="200" wmode="opaque" type="application/x-shockwave-flash" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always">

Svi komentari su dobrodosli

maricm 28.01.2013 13:23

@formula mislim da se zezas jer je nemoguce da neko pocetnik koji je samouk razdvoji lijevu i desnu ruku ovako brzo.
Djeca u skolama to ne uspiju odradit do 2 razreda a ti uradio u roku 2 mjeseca.
Nema smisla da vise ljude zavlacis osim ako nisi pustio midi file i snimio.
Nemoj se naci uvrijedjen ali tako je.
Nemislim nista zlonamjerno samo mislim da nema vise smisla.
Pozdrav

romario 28.01.2013 13:37

Ne radi mi link pa ne nogu da čujem .
Naravno da je moguće naučiti jednu pjesmu u kratkom vremenu ...
Nije formula baš totalni početnik ,a danas uz sva pomagala sve je puno lakše .

To što se u glazbenoj školi nauči za dvije ili više godina ,
može se naučiti za puno kraće vrijeme .
Taj program je rađen za svu djecu ,a njih ima i više i manje talentiranih .

Izgleda da je formula malo talentiraniji ;)

Eto ,cesaricu je i pogriješio .

Sejox 28.01.2013 17:27

Steta Mario sto ti ne radi link pa ne mozes da cujes.

Cesarica je nula,kako je odsvirana ova pjesma prije nje.;)
A tacan naziv joj je "River flows in you" a ne "on you".
Ali nebitno.
Ovo nije neki komentar,nego cisto onako,malo podrske ako neko
ima zelju da nesto navjezba.;)

smuchac 28.01.2013 18:35

Ajmo ovako. Ja sam loš svirač i švercam se s transposeom i za sebe ne dajem ocjenu više od 3/10 (možda je i to puno) jer mislim da više ne zaslužujem. Izvlači me vrlo za*eban i žestok sluh ali svirački sam,ponavljam, tele i nema tu rasprave toliko. Kao takav, misleći da sam nešto malo "bolje potkovan" od formule (sad opet možda i nisam,ne znam) i poslušavši formuline prve demo snimke koje nisu isplivale pred godinu već prije možda koji mjesec, mišljenja sam da je ovakav napredak nerealan i potpuno nemoguć. Formula koji je s prvim demo snimcima pokazao neznanje i netočnost te pomalo mršav sluh što je i jasno s obzirom na početnika koji se sada ako želi mora nadograditi. Formula kao takav, ovakav napredak u tako malo vremena nije mogao postići. Svi smo mu pomogli savjetima i željom za napredak i očekivali smo postepen napredak kako to i biva u ovom poslu tako da je ovolik boom prevelik zalogaj za moju viziju svega. Druže Formula, ni u kojem slučaju nemoj misliti da te vrijeđam niti da ti želim išta loše,naprotiv,želim ti sve najbolje u životu i muzici,ali brate,ili si nas zeznuo na početku ili sad. Toliko... NHF i pozdrav! ;)

Dell 28.01.2013 19:18

I ja isto mislim da ovo nije Formula odsvirao. Ali dajem mu priliku da nas razuvjeri. Formula, snimi ove dvije pjesme kamerom, da vidimo da si ti, ne moras facu snimat, ali ae da vidimo, pa da ti cestitam na ogromnom napretku ;)

mitamacro 28.01.2013 19:23

evo sada cu da pogledam

yamahapassion 28.01.2013 19:34

Molio bih cenjene clanove da ne pisu postove samo da bi napisali nesto. Takodje bih molio nove clanove da se upoznaju sa pravilnikom i radom foruma. Ako imate zelju da iskomentarisete kolegu, poslusajte njegov snimak, pa dajte neki konstruktivni komentar, a ne prenatrpavati temu koleginih demo snimaka bespotrebnim i beskorisnim postovima.
Ove moje molbe se odnose na clana mitamacro.

formula95 28.01.2013 19:35

hahaahah au :D pre svega moram se zahvaliti @maricm sto tako misli jer mi to dodje kao kompliment buduci da sam sve ovo ja svirao. Svima veliko hvala od srca! @Dell nije problem, napravicu video snimak cim budem nasao vremena, mozda vec sutra.

maricm 28.01.2013 20:02

formula koristis li sustain pedalu?

zeljko 28.01.2013 20:07

Super odsviran klavir..Pozz

yamahapassion 28.01.2013 20:10

@maricm: mislim da nije u pitanju sustain pedala... ova yamaha ima jako lep sustain koji ne mora uopste da se kontrolise pedalom, i u kombinaciji sa dinamikom piano izlazi fenomenalno.

formula95 28.01.2013 20:11

potpisujem ovo sto je rekao @yamahapssion

maricm 28.01.2013 21:21

mislim da je koristen sustain.
ako je koristio funkciju sustain onda je nije mogao koristit na trenutke kao sto se cuje na snimku.
Kao pocetnik mislim da nije ovoliko vijest sa pedalom.

To je moje misljenje svakako.
Ako je ovo odsviro svaka cast skidam kapu(mislim na ovu stranu pjesmu),
jer je i dinamicki i tempo lijepo uskladjeno,jer kao pocetnik nije to mogao sve naucit za 3 mjeseca ili manje.

formula95 28.01.2013 22:30

@maricm care ja sam to odsvirao, nisam koristio sustein pedalu jer je nemam, znaci svirao sam ovako kako je napisao kolega @yamahapassion, znaci upaljen mi je efekat sustain sve vreme, ne znam na koje delove tacno mislis, sutra cu snimiti kamerom da vam dokazem

milepsr 28.01.2013 23:01

Citat:

Originalno postovano od maricm (Post 235386)
mislim da je koristen sustain.

Nije koristio pedalu. Na yamaha-inim aranzerima imas opciju da ukljucis sustain i da ga podesis da radi kako zelis. Ja na pa2x ne mogu ni priblizno dobar klavir da napravim kao na Tyros2. I zbog samog sempla, i zbog sustaina. Ako hoces, mogu da ti posaljem snimke da cujes razliku.

Arter 28.01.2013 23:06

u jednoj i drugoj pismi cujem greske, greske desne ruke... a vidjeli ste po mojim snimkama da sam ja PIANO đir.... sto znaci da meni ovo zvuci da je kolega stvarno svirao... i na nama je da mu vjerujemo ne da utjerivamo pravdu, jer bi se moglo veliku vecinu također staviti na testiranje...poz

formula95 28.01.2013 23:15

pravo zboris Arter, to sam i ja hteo reci, znaci ne moze biti midi fajl nikako jer ima nekoliko gresaka, al to su sve sitne greske (promasen ton) i daju se lako ispraviti ;)

ЂолеПФК 29.01.2013 16:00

Ma cepaj druže, samo napred, vežbanje. Što se tiče midi fajlova, samo budala može postaviti midi u svojim snimcima, ovde je cilj, bar ja tako razmišljam, da se postavi snimak da bi se dobile sugestije i kritike iskusnijih. Inače sam svojevremeno snimao klip da bih pokazao da nije midi, mada se sad kajem što sam tada pao na provokaciju. Pozdrav druže, imaš podršku od mene!

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 990 using Tapatalk 2

Dell 29.01.2013 17:58

Djole, da se razumijemo, niko ga nije optuzio da je midi file, ali sumnjivo nam je svima kako tako brz napredak za kratko vrijeme. Tako da trazenje snimka nije provokacija, nego samo nacin da se uvjerimo da je Formula svirao. Niko nista lose nije napisao.

ЂолеПФК 29.01.2013 19:00

Taman posla, druže, ja sam malo loše izneo neke stvari, pa sam svoju situaciju uporedio sa njegovom. A zaboravio sam na kraju da napišem kako mislim da nešto nije u redu sa mnom pošto mnogo sporije napredujem posle godinu dana u odnosu na ovo, što govori da se slažem sa većinom. Mada, nadam se da je Formula shvatio nešto iz dela gde komentarišem svoj pogled na demo snimke.

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 990 using Tapatalk 2

formula95 30.01.2013 11:39

Ma razumeo sam Djole, hvala na komentaru! :) Nije mi tesko ni video da snimim samo kad budem mogao posto trenutno nemam cime da ga snimim, imam fotoaparat ali nemam memorijsku, tako da cim je kupim snimam.

Pozdravi je

<embed src="https://www.box.com/embed/xak4b1j6ubnwcv4.swf" width="500" height="200" wmode="opaque" type="application/x-shockwave-flash" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always">

Bajaga - Tisina

<embed src="https://www.box.com/embed/f4p2v93fvf04m1w.swf" width="500" height="200" wmode="opaque" type="application/x-shockwave-flash" allowFullScreen="true" allowScriptAccess="always">

pisite komentare, pozzz

zeljko 30.01.2013 12:25

Meni se cini da ti bolje lezi zabavna i klavirska muzika nego narodna gdje treba harmonika da se svira hehehe..Pozdrav

nesaband 30.01.2013 12:52

Ja bih ipak da sacekam neki video snimak pa da komentarisem.Ne mora biti da je midi fajl u pitanju,ipak sam skeptik po pitanju ovog snimka cesarice i bajagine tisine.

Moze za par meseci da se nesto nauci da ovako zvuci,postoji sistem i za taj nacin ucenja ali to vec prelazi u matematicko sviranje.

formula95 30.01.2013 13:11

@zeljko imenjace :D i ja sam to takoreci provalio, mada sam one snimke sa klavirom dosta vise i vezbao, ove pesme (pozdravi je i tisina) sam snimio iz prve.
@nesaband vas komentar sam cekao :D snimak cu postaviti ove nedelje

yamahapassion 30.01.2013 15:21

znaci vezbalo se... samo udri i vezbaj i rezultati nece izostati... E sad, sto se tice ova zadnja dva snimka, gledaj da ti signal ne ulazi u peak, ili narodno receno, da ne pikuje, jel onda dolazi do ovih neprijatnih zvukova i to ubija lepotu zvuka. Jednostavno, samo smanji se malo na klavijaturi i sve ce biti ok.

formula95 30.01.2013 19:09

Poprilicno sam smanjio zvuk, bilo je negde na 1/4 ali izgleda da treba jos, Hvala na savetu

smuchac 01.02.2013 20:56

Napredak od samog početka nije "nebo-zemlje" već "zemljina kora-pluton" da se tako izrazim. Ovakvim načinom do kraja 2013. ti u svemiru nitko neće biti ravan jer je ooogroman skok iz onog prvog nabadanja u stilu "Bože sačuvaj" do sadašnje (u odnosu na početak) zavidne preciznosti i brzine te poklapanja harmonija čemu nije bilo ni traga ni glasa na početku. Vrlo je vjerojatno da si talentiran i više nego što misliš. ;)

formula95 01.02.2013 20:57

Hvala puno smuchac!

Trenutno vrijeme na Forumu 20:00

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org