YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum

YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum (http://www.yu-midi.org/forum/index.php)
-   Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Namrgodjen - Demo snimci (http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=23548)

namrgodjen 28.06.2013 15:04

1 Privitaka
Terca je odjednom svirana a posle u drugoj traci bas kontra. Nisam imao metronom pa mi malo bilo problem da uklopim sto se ritmike tice.

romario 28.06.2013 15:07

Citat:

Originalno postovano od romario (Post 247070)
Ma da ;)

idem sada na domjenak u sa firmom ,pa će biti mlade jagnjetine na stolu .
Malo ću i svirati aranžer .
Zadnja svirka sa aranžerom mi je bilo davno ...
Uvijek mi nalete na brzaka te svirke,i onda tri dana tražim ritmove,
nesto slažem ...Samo me boli glava od toga .
Jako je malo odlično isprogramiranih aranžera,jako malo .
(Pre)velik je to posao,trud...

E moj namrgodjeni druze;) ,
nije problem .
Samo, ja mogu bez greske odsvirati "pod onom gorom zelenom) ,
a to i nije nekakav gust .
ovo sto ti,i neki drugi odsvirate za puno nas je problem .

Da spojim odgovore , i tebi i tranzitu .
Velik posao,trud,ali i zadovoljstvo naučenim još veće .

Što vas dvojica naravno znate ...

tranzit 28.06.2013 15:16

Opet si postavio mono snimak i opet si dodao besomucno taj Delay. Makni to, ne treba to tebi jer si odlican svirac. Priljiepio ti se za uho taj svadbarsko-turbofolkofski miks. Okani se toga, ti si daleko sposobniji muzicar i ne moras da se sluzis tim izandjalim i otrcanim nacinom miksanja iz 80-tih i 90-tih godina.

namrgodjen 28.06.2013 15:21

Pa tako mi je podesen set u klavijaturi tr61 i sta da radim. Sad c probati da izbacim jedan snimak bez imalo efekata.

namrgodjen 28.06.2013 16:33

1 Privitaka
Evo jos nesto...

smuchac 28.06.2013 17:22

Jako fino odsvirano druže. Svaka čast. Malo to još pobriši da se tranzit ne ljuti i basta. :D

tranzit 28.06.2013 19:04

Hahahahaha... ama ne ljutim se ja, nego nastojim samo da momci budu bolji u onome sto rade.

yamahapassion 28.06.2013 19:18

I meni se ovo jako svidja. Pogotovo sto sam sviras bass/kontru. Ovde na yu midiju se muzicari koji znaju odsvirati bass/kontru i bass/solo mogu izbrojati na prste.

tranzit 28.06.2013 19:24

... mozda cak i samo jedne ruke.

namrgodjen 28.06.2013 22:00

Hvala svima na komentarima, ja licno vise volim da mi neko kaze sta ne valja da bih to ispravio, a sto se tice kvaliteta snimka to je nemoguce da ispravim zbog nedostatka hardvera jos makar pola godine, za to vreme cu nabaviti malo ozbiljniju opremu za neke snimke koje planiram da radim i slicno pa ce biti dosta kvalitetnije. Do tada moram ovako snimati :)

tranzit 28.06.2013 22:26

Ne moras bas tako snimati !!! Razumijem da nedostatak opreme ogranicava ali mozes bar postaviti stereo snimak jer svaka integrisana karta, ma koliko losa bila, ima stereo Input. Samo o tome govorim. Ne trudi se previse oko miksa, ne maltretiraj snimak ekvilajzerima i pretjeranim efektima (hall, delay) jer mozes u sustini samo da pokvaris to sto snimis, posto ti operema ne dozvoljava bolje. Podesi nivoe kanala, odnosno traka, malo poradi na panorami instrumenata, eksportuj to sve kao MP3 i zavrsena prica. Bice dovoljno za demo snimak.

namrgodjen 28.06.2013 22:44

Tranzit, nikakve efekte naknadno ne dodajem, nikakav ekvilajzer nista, jednostavno ubacim bananu u klavijaturu i povezem sa malom stereo bananicom koju ubodem u kuciste upalim sound forge i snimim, i posle na drugom kanalu ostale instrumente i eksportujem kao mp3 sa najvisim kvalitetom ali ne znam stvarno sto mi izlazi tako los snimak...

tranzit 28.06.2013 22:59

Zasto Sound Forge ? On nije DAW, to je Sample Editor. Njegova funkcija snimanja je iskljucivo tu radi eventualnog samplovanja, inace nikako za snimanje visekanalnih projekata. Toga koji ti je rekao da to radis u Sound Forgeu, otjeraj u tri lijepe ... materine.

namrgodjen 28.06.2013 23:54

Ma znam to sve covece nego me napali sto nista ne postavljam a u medjuvremenu sam reinstalirao sistem pa nisam imao nista drugo, inace sam pre to radio u Cubase Sx. Tako da sam ono danas snimio u SF. Instaliracu opet Cubase.

nesaband 29.06.2013 01:51

E sad mi tek nista nije jasno.Jasno mi je samo da ti je klavijatura i taj set koji koristis katastrofalan,a kako si snimao u Sound Forgu visekanalno to mi nikako ne ide u glavu.:confused:

namrgodjen 29.06.2013 02:04

Set nije katastrofalan, izlazi opasno na razglas i slobodno mogu reci da je jedan od boljih i sredjenijih kojih ima za tr-a. Moze u SF da se snimi visekanalno ali to nije to, kao recimo u cubase nego da se namucis bas to je bilo samo prinudno resenje dok ne instaliram cubase.
Dodato:
Dok nesto bolje ne preduzmem sto se tice kvaliteta snimanja za sad je takva situacija.

sale_band 29.06.2013 11:23

Druže, nema potrebe da se pravdaš kako si snimao, jer nije ni bitno.
Mislim da si svojim (iskrenim) stavom povredio pojedine članove i sad si na meti, ne bi li ti pronašli manu.

Evo od mene predlog, kad snimaš, ugasi efekte na klavijaturi pa posle ubaci u programu u kojem snimaš...

Eh, da je meni da sviram tako.... :-[

Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2

namrgodjen 30.06.2013 04:15

Nisam imao nameru nikoga da povredjujem i slicno ja sam samo iskrena osoba. Ma ne mogu toliko da se zamlacujem sa tim snimcima nesto nije u redu izgleda sa ovom integrisanom kartom dok ne nabavim bolju masinu necu jedno vreme nista izbacivati jer su stvarno snimci losijeg kvaliteta. Odradicu nesto ovih dana kod jednog kolege bice bolji kvalitet.

Boban010 30.06.2013 10:54

Samo ti nastavi sa snimcima,ovo je odlicno.Mozes smanjiti efekte u samoj klavijaturi(a neke mozes i ugasiti zavisi od toga koju vrstu muzike sviras) i koristi line in za snimanje sa stereo kablom i bananom i sve ce biti OK.
Pozdrav!

tranzit 30.06.2013 10:54

Rekoh ti u jednom postu da si vrstan muzicar i to stoji, sve ostalo je manje vazno a sto se tice, snimanja, miksa i produkcije uopste, to je sasvim posebna nauka i ne mora svaki muzicar da poznaje to sve na nekakvom visokom nivou. Naravno da bi bilo dobro upoznati se sa osnovnim stvarima iz ovog domena a siguran sam da ces ti i to savladati bar u tom nivou da mozes snimiti pristojan demo svog muzickog rada.

namrgodjen 30.06.2013 14:05

Ma za pristojan snimak i pricam, kao da je neka mudrolija povezati klavijaturu sa kompom i izbaciti kao stereo ali kod mene nesto ocigledno ne funkcionise jos od pre kad sam snimao u cubasu videcu sta se desava i gde gubi kvalitet.

namrgodjen 12.02.2014 23:06

1 Privitaka
Evo posle duzeg vremena jedno kolce od mene, da napomenem da jos uvek nemam vremena da skinem neki krsten program za snimanje tako da se oseca mala neravnomernost u metrici itd al eto cisto da osvezim temu. Pozdrav svim clanovima foruma i pravim muzicarima :)

gitar 12.02.2014 23:33

Bravo =D>

mladenkom 12.02.2014 23:36

Mozda malo terca da se utisa,al' opet,slusam na zvucnicima u kamionu tako da mi se verovatno cini.

Super svirka.

Narodnjak300 14.02.2014 00:46

Druze, odusevljen sam sa zadnjim snimkom, mnogo lep solo, trileri mi se svidjaju pogotovo ih sviras tacno u tempu. Koja ti je ovo kontra? super izlazi. To je to, majstor si, kompletan muzicar.

namrgodjen 14.02.2014 01:25

Hvala brale, videcu koja je kontra pa ti javljam.

sale_band 14.02.2014 07:52

^:)^ Svaka cast!!!

namrgodjen 14.02.2014 11:23

Na kontri pise Igor kontra, ali mislim da je klasicna korgova najlon gitara.

Narodnjak300 14.02.2014 12:02

aha, ok, hvala na informaciji. Nadao sam se da je iz nekog seta pa da je potrazim .

namrgodjen 14.02.2014 12:10

Tacnije E.P soft LP neka gitara pomesana sa najlon

Vex 14.02.2014 13:23

Extra je ovo kolo,svaka cast!

romario 14.02.2014 17:36

Mrki,
kako možeš tako da sviraš ...
^:)^

Dell 14.02.2014 18:12

Svaka cast, majstorski :)

beronjan 15.02.2014 19:22

Svaka čast kolega, odlično je!
Pozdrav :)

ЂолеПФК 16.02.2014 21:27

Svaka čast!

Trenutno vrijeme na Forumu 13:21

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org